PDA

View Full Version : איך מגיעים למקומות נחשקים בצה"ל?

eLad
26-03-06, 13:26
אז איך מגיעים למקומות נחשקים בצה"ל?
[בעקבות ריבוי השאלות על זה בהודעות פרטיות)

צו ראשון -
בצו ראשון נערכים ארבעה מבדקים:

אימות נתונים - צה"ל מוודא את הנתונים שיש בידו עליכם (טלפון, כתובת, מגמות לימוד, בית ספר לימוד וכו')
בדיקות רפואיות - אני מניח שאין צורך לפרט
מבחן פסיכוטכני - מבדקי ידע שע"פ צה"ל מנבאים יכולת להצליח בעתיד, חשיבה אנליטית ועוד.
שאלון אישי - שאלון אישי לבנים שבא לבדוק מוטיבציה לשירות, רצונות היכן לשרת, האם אתם מתאימים לקצונה וכו'.

בתום הצו ראשון יקבעו לכם שלושה נתונים עיקריים, שניים מהם חשובים והשלישי מיותר כרגע:

תאריך גיוס ראשוני שעוד עשוי להשתנות [מיותר בשלב ראשון]
קב"א - קבוצת איכות (נקבע בהתאם לראיון אישי בעיקר)
דפ"ר - דירוג פסיכוטכני ראשוני (בהתאם למבדקים הפסיכוטכניים שביצעתם)

הערות:

הקב"א נע בטווחים של 41 עד 56 (כאשר מעל 52 יש באפשרותם לצאת לקורס קצינים ומעל 54 זה נחשב כבר "ליבת קצונה") - כמה שיותר גבוהה יותר טוב.

הדפ"ר נע בטווחים של בין 10 ל 90 בקפיצות של 10 (כלומר: 10,20,30,40 וכו') - אותו עיקרון: כמה שיותר גבוהה יותר טוב.
הקב"א והדפ"ר הם נתונים שיש רק בידי צה"ל ולא תוכלו לדעת אותם אלא אם כן יש לכם פרוטקציות בלשכת גיוס/בקו"ם, מישהו מחמ"ן שמתחזק להם את הרשתות או שלישות

חשוב מאוד לתת את המקסימום בראיון האישי ובמבדק הפסיכוטכני ולא ללחוץ רק ENTER כדי לסיים את הבחינה כי בסופו של דבר אלו הם נתוני הסף בכדי להגיע למקומות נחשקים (עורפיים וקרביים כאחד!)

לימודים ובגרויות -
צה"ל מסתכל גם על הפרמטרים האלו. להגעה ליחידת מחשבים צריכה להיות לכם תעודת בגרות מלאה. לפחות 4 יח"ל מתמטיקה ואנגלית (ציון 85 ומעלה) ומוגבר ריאלי (כימיה, פיזיקה, ביולוגיה וכו').

קד"צ -
לאלו מכם שהצליחו יפה במבדקים הפסיכוטכניים ובראיון האישי ויש להם דפ"ר גבוה (מ 70 ומעלה - כולל) וקב"א גבוה (54 ומעלה - כולל) יתחילו לקבל אט אט זימונים הבייתה לכל מיני מבחנים של חיל המודיעין לרוב (שכן לחיל המודיעין יש עדיפות למיונים ע"פ החילות האחרים (פרט למיונים לתלפיות וטיס)).

אם תרצו להתקבל לתוכנית שאליה קיבלתם זימון, התחילו ללמוד טיפה שבוע לפני לקראת המבחנים(לחפש באינטרנט על מה בדיוק המבחן, מה הוא כולל וכו'), אם לא תרצו את התוכניות אין שום בעיה, דאגו להתקשר אל חמ"ן ולבקש טופס ויתור על התוכנית. אם לא תתייצבו למבדקים (ומה שנקרא בשפת העמחא תדפקו ברז |Lol|) אז ברוב הפעמים אוטומטית תחסמו מקבלת מיונים נוספים.

שאלון העדפות (מנילה) -
כחצי שנה לפני תאריך הגיוס תקבלו הבייתה שאלון העדפות שנבנה במיוחד עבורכם בהתאם לנתונים בצו ראשון ולפרופיל שלכם. כלומר למרות שלשני אנשים יש אותו פרופיל ייתכן והדברים שיוצעו להם במנילה יהיו שונים.

לבעלי הפרופיל העורפי (64 כולל ומטה) סביר להניח שיהיו שם כל מיני הצעות ליחידות טכנולוגיות שונות, אם תרצו אותם, דרגו אותם באפשרות ראשונה או שנייה בכדי לקבל אליהם זימונים.

הערה:

אלו מכם שיקבלו פרופיל קרבי (72 ומעלה) ייקבלו שאלון יח"ש (יחידות שדה). אל תצפו שפתאום יופיעו שם אפשרויות לממר"ם או כל קורס/יחידה עורפית אחרת.

שונות -

אם לא קיבלתם מיונים או אפשרויות שונות במנילה אז צר לי, ב 99.9% לא תוכלו להשתבץ ליחידה העוסקת במחשבים.
בנים יחידים במשפחה - אתם בטוח תהיו עורפיים אלא אם כן ההורים יחתמו לכם אחרת
צה"ל לא יודע עליכם שום דבר פרט לנתונים בצו ראשון (וציוני תעודת הבגרות בחלק מהמקרים), תשקיעו בצו ראשון כי אין שום אפשרות למועד ב' בעניין הזה ולא תוכלו לבצע את זה שוב!

אם יש לכם שאלות נוספות בקשר לשירות צבאי אשמח לענות לכם. |קורץ|

אני משרת כרגע בחיל המודיעין, מטבע הדברים אני מבין טיפה יותר בדברים הנעשים שם מאשר בחילות אחרים (למשל חיל אוויר).

בהצלחה!

bad boy 15
26-03-06, 14:10
יש לי כמה שאלות אליך
1. יש לי במטמטיקה 95 ובאנגלית 85 אני שנה הבאה לא ממשיך לילמוד פיזיקה כי זה לא מיסתדר לי אני ממשיך לילמוד ביולוגיה רגיל
אני היתקבלתי למינהל עסקים ,מחשבים,ותיקשורת
האם זה שאני לא ממשיך שנה הבאה לילמוד פיזיקה ישפיע לי על הקבלה ליחידות מובחרות ?

Niros
26-03-06, 14:20
אם קיים מצב של 3 יח"ל במתמטיקה על ציון מעל 90 ו 4 יח"ל אנגלית מעל 85, ויש מוגבר במחשבים
וגאוגרפיה מה הסיכויים לממר"ם ומה עושים שם בכלל

eLad
26-03-06, 14:25
יש לי כמה שאלות אליך
1. יש לי במטמטיקה 95 ובאנגלית 85 אני שנה הבאה לא ממשיך לילמוד פיזיקה כי זה לא מיסתדר לי אני ממשיך לילמוד ביולוגיה רגיל
אני היתקבלתי למינהל עסקים ,מחשבים,ותיקשורת
האם זה שאני לא ממשיך שנה הבאה לילמוד פיזיקה ישפיע לי על הקבלה ליחידות מובחרות ?
יחידות מובחרות הכוונה לתפקידים עורפיים או קרביים?
אני לא מתמצא בכל הקשור לתפקידים קרביים אבל באשר לתפקידים עורפיים אוכל לענות לך:

1. כמה יחידות מתמטיקה ואנגלית? (במידה וזה מעל 4 אז אתה מסודר בעניין הזה)
2. כמו שאמרתי, מחשבים וביולוגיה נחשבים למקצועות ריאליים - אתה מסודר גם בנקודה הזאתי.

מספיק מקצוע ריאלי אחד, לא חובה בהכרח פיזיקה. בתוכניות מסויימות נדרש ידע בפיזיקה, במידה ואין לך אותו תצטרך לעשות מכינה קדם צבאית בנושא (קורס פיזיקה בקיצור).
אם קיים מצב של 3 יח"ל במתמטיקה על ציון מעל 90 ו 4 יח"ל אנגלית מעל 85, ויש מוגבר במחשבים
וגאוגרפיה מה הסיכויים לממר"ם ומה עושים שם בכלל
אני כמעט בטוח שלא תוכל להכנס לאחת מהתוכניות המבוחרות שעוסקות בנושאי מחשבים בגלל ה 3 יח"ל מתמטיקה :-/

ממר"ם זה קורס תכנות, אחד מתנאי הסף לקבלה הוא פרופיל עורפי (64 כולל ומטה), ככה שאם אין לך פרופיל עורפי לא תוכל להגיע לשם.

ועוד עניין: יש דברים הרבה יותר שווים ממר"ם. כיום ממר"ם מאבד מהערך שלו וזו לא היוקרה שהייתה לפני 5 שנים ויותר. תשאפו ליותר מממר"ם |קורץ|

CSite.co.il
26-03-06, 14:26
מחשבים - מן הסתם יהיה בחינות (תקן אותי), מה צריך לדעת?!
האם חייב לדעת פזיקה, ביולוגיה וכימיה כדי להתקבל?
או שמספיק 5 יח"ל אנגלית 4 מת' 15/9 יח"ל מחשבים.

עריכה:
מזה יותר ממר"ם?! תפרט.

תודה

meshuga
26-03-06, 14:31
אני מקווה שאני יצליח להתקבל....כמובן שקודם מנסים טיס...אם זה יהיה אפשרי כמובן.
מחשבים הציון שלי בבגרות רוב הסיכויים יהיה מעל 90 (באזור למעלה..חח) ופיסיקה....אני מניח 80 ומשהו כנ"ל מת'...........אני מקווה שאנגלית ילך לי טוב בבגרויות כי אני נופל על מבנים אבל בעקרון אני מתאים ל5.

אגב אלעד, אני גם יודע הרבה על ח"א...מסיבה אחת....אבא שלי היה שם 22 שנה |winky|.|לב|

Eye-Soft
26-03-06, 14:32
תגיד לי מה הסיכוי שלי +- לקבל בכלל זימון לממר"ם (ונניח שיש לי קב"א 54, 55, 53 מכיוון שרוב הסיכוים שיש לי.).
ככה,
פרופיל - 82.
ראיון אישי - הלך מעולה, חיילת נחמדה שלמדה מה שאני לומד (פיסיקה, מחשבים). אמרתי שאני מעוניין ללכת לממר"ם ולא מעוניין בקרבי בכלל.
בגרויות:
אנגלית 5 - 100
מתמטיקה - 5 (עד כה 98)
מחשבים - 5 (עד כה 100)
פיסיקה - 5 (עד כה 95)
מחשבים פרוייקט גמר 5 יח' - 100
ושאר המקצועות 80+

אני די לא קשיר לקרבי (למרות הפרופיל שהאל יודע איך קיבלתי כזה...).

מה הסיכוי (תיאורתית כמובן, לא מצפה שתגלה עתידות. לפי סטטיסטיקות, לפי הערכה) לקבל זימון ליחידות טכנולוגיות. אהה ואם זה עוזר, אני דובר צרפתית, עברית ואנגלית. צרפתית כשפת אם, אנגלית ועברית ברמה גבוהה מאוד.

TalGarty
26-03-06, 14:34
קבל ח"ח על השקעה :-)

ולשאלות שלי..
"תשאפו ליותר מממר"ם." - יש המלצות?

יש לי ITE, ואני לומד עכשיו(מסיים שנה הבאה) CCNA, למה אני יכול להתקבל עם תארים כאלה(בתחום המחשבים ורשתות)?

תודה רבה :-)

ymwd
26-03-06, 14:37
לפני כמה חודשים עוד בהוסטס הישן מה שנקרא ראיתי פה מידע בקשר לתחום בניית אתרים בצבא
מה תוכל לספר לי על זה?

bad boy 15
26-03-06, 14:45
לגבי מודיעין
אמרו לי שחייל המודיעין מחפשים אנשים שיודעים טוב ערבית
האמת שזו לא השאיפה שלי להמשיך לילמוד ליד אזור המגורים שלי אבל מי צד שני הב"ס שלי קרוב לבית שלי
השאיפה שלי זה להיות בחיל האוויר
כיוון ששנה הבאה אני ילמד בבית ספר צבאי ששייך לחייל האוויר (יכול להיות )
ומי שם לתיכניון חייל האוויר היא מאוד קלה
ולצאת מי שם עם תואר מהנדס צעיר
ואחרכך לקבל מיקצוע טוב באחת מי חברות ההייטק המובילות

Alon.R
26-03-06, 14:46
יותר ממר"ם?
לגמא אולי אתה מתכוון? :D תפרט בנושא הזה בבקשה..

eLad
26-03-06, 14:50
מחשבים - מן הסתם יהיה בחינות (תקן אותי), מה צריך לדעת?!
האם חייב לדעת פזיקה, ביולוגיה וכימיה כדי להתקבל?
או שמספיק 5 יח"ל אנגלית 4 מת' 15/9 יח"ל מחשבים.

שוב, יש המונמון פרוייקטים של הצבא (חלקם גם מסווגים) שמתעסקים עם מחשבים. הכל שאיפה של לאן אתה רוצה להגיע. אפשר להיות מתכנת, אפשר להיות מתחזק רשתות, אפשר להיות ....... (תבחר מה אתה רוצה) ואפשר לנקות אבק מהמחשבים ולספר לחבר'ה שזה מסווג |Lol| ;P

לא חייבים ללמוד ולהיבחן בבגרות בכל המקצועות הריאליים. מחשבים (5 יח"ל, אם יש לך יותר סבבה) זה מספיק בהחלט.

עריכה:
מזה יותר ממר"ם?! תפרט.

קורס תכנות (גם לאינטרנט וגם לסביבות windows ו linux) שנערך בבסמ"ח (בית הספר למקצועות המחשב). משך הקורס כחצי שנה ואתה נדרש לחתום קבע (שנתיים או שלוש - לא בטוח בקשר לזה).

הראשי תיבות של זה הם מרכז מחשבים ורשתות נתונים והיא כפופה לחיל התקשוב.

עוד פרטים אתה רוצה? ;P
שאל שאלה ספציפית ואני אשתדל לענות לך.

אגב אלעד, אני גם יודע הרבה על ח"א...מסיבה אחת....אבא שלי היה שם 22 שנה
גם אני יודע כמה דברים על חיל האוויר. אחד מהם זה שיש שם את כל הכוסיות בחיל |קורץ|

תגיד לי מה הסיכוי שלי +- לקבל בכלל זימון לממר"ם (ונניח שיש לי קב"א 54, 55, 53 מכיוון שרוב הסיכוים שיש לי.).
ככה,
פרופיל - 82.
ראיון אישי - הלך מעולה, חיילת נחמדה שלמדה מה שאני לומד (פיסיקה, מחשבים). אמרתי שאני מעוניין ללכת לממר"ם ולא מעוניין בקרבי בכלל.
בגרויות:
אנגלית 5 - 100
מתמטיקה - 5 (עד כה 98)
מחשבים - 5 (עד כה 100)
פיסיקה - 5 (עד כה 95)
מחשבים פרוייקט גמר 5 יח' - 100
ושאר המקצועות 80+

אני די לא קשיר לקרבי (למרות הפרופיל שהאל יודע איך קיבלתי כזה...).

מה הסיכוי (תיאורתית כמובן, לא מצפה שתגלה עתידות. לפי סטטיסטיקות, לפי הערכה) לקבל זימון ליחידות טכנולוגיות. אהה ואם זה עוזר, אני דובר צרפתית, עברית ואנגלית. צרפתית כשפת אם, אנגלית ועברית ברמה גבוהה מאוד.
סחה על הציונים קודם כל.

דבר שני, הפרופיל הקרבי שלך חוסם אותך אוטומטית מלקבל זימון לממר"ם.

מתי היה לך צו ראשון? קיבלת כבר זימונים כלשהם?
במידה וכן, למה קיבלת? - אפשר דרך זה להעריך את הקב"א והדפ"ר. לתפקידים איכותיים בחמ"ן צריך קב"א 54 ו דפ"ר 70 (מינימאלי).

ולשאלות שלי..
"תשאפו ליותר מממר"ם." - יש המלצות?

יש לי ITE, ואני לומד עכשיו(מסיים שנה הבאה) CCNA, למה אני יכול להתקבל עם תארים כאלה(בתחום המחשבים ורשתות)?
לאן לשאוף? או אה, לא חסר לאן.

קודם כל תשאף להגיע לאחת מהתוכניות היחודיות של צה"ל. בראש ובראשונה להגיע לתלפיות חיל האוויר (זה אומנם כולל חתימת קבע של 6 שנים אבל זה התוכנית הכי יוקרתית שיש בצהל (יותר נחשבת מטיס), עוד מידע תקבל ב www.talpiot.org).

חיל המודיעין יכול להציע לך את תוכנית שחקים שהיא גם אחת מהתוכניות היוקרתיות שיש ותנאי הסף לשם הם קב"א 55 ודפ"ר 70 (לשחקים יש מספר מסלולים - רשתות, תכנות, פיתוח וכו') ופרוייקט גאמא (הטופ של הטופ היום בנושאי תכנות, האנשים בגאמא מכניסים את כל הממר"מניקים לכיס הקטן).

אני רק רוצה לציין שבאחד המסלולים של גאמא משרתים כ 50 איש סה"כ (מה עושים שם בדיוק זה די מסווג) אבל החבר'ה שם (פה |מסמיק|) כל שנה כמעט זוכים בפרס בטחון ישראל (אחד מהפרסים היוקרתיים).

eLad
26-03-06, 14:55
לפני כמה חודשים עוד בהוסטס הישן מה שנקרא ראיתי פה מידע בקשר לתחום בניית אתרים בצבא
מה תוכל לספר לי על זה?

מה תרצה לשמוע על זה?
לצה"ל יש כל מיני אפליקציות שיושבות על הרשת הפנימית הצה"לית והן מבוססות טכנולוגיות צד שרת (בעיקר asp ו .net) וכמובן שמישהו צריך לתכנת את זה גם |קורץ|

לגבי מודיעין
כמובן, כל מה שמתקשר לעניין ההאזנות, איסוף מודיעין וניתוח המידע..

יותר ממר"ם?
לגמא אולי אתה מתכוון? תפרט בנושא הזה בבקשה..
כן, למשל.

אגב, כותבים גאמא כי זה ראשי תיבות (כל אות מציינת מסלול אחר).

TalGarty
26-03-06, 15:03
לאן לשאוף? או אה, לא חסר לאן.

קודם כל תשאף להגיע לאחת מהתוכניות היחודיות של צה"ל. בראש ובראשונה להגיע לתלפיות חיל האוויר (זה אומנם כולל חתימת קבע של 6 שנים אבל זה התוכנית הכי יוקרתית שיש בצהל (יותר נחשבת מטיס), עוד מידע תקבל ב www.talpiot.org).

חיל המודיעין יכול להציע לך את תוכנית שחקים שהיא גם אחת מהתוכניות היוקרתיות שיש ותנאי הסף לשם הם קב"א 55 ודפ"ר 70 (לשחקים יש מספר מסלולים - רשתות, תכנות, פיתוח וכו') ופרוייקט גאמא (הטופ של הטופ היום בנושאי תכנות, האנשים בגאמא מכניסים את כל הממר"מניקים לכיס הקטן).

אני רק רוצה לציין שבאחד המסלולים של גאמא משרתים כ 50 איש סה"כ (מה עושים שם בדיוק זה די מסווג) אבל החבר'ה שם (פה |מסמיק|) כל שנה כמעט זוכים בפרס בטחון ישראל (אחד מהפרסים היוקרתיים).
תלפיות של חיל האוויר, ופרויקט גאמא קשורים למחשבים וניהול רשתות? :-/

meshuga
26-03-06, 15:04
גם אני יודע כמה דברים על חיל האוויר. אחד מהם זה שיש שם את כל הכוסיות בחיל |קורץ|
הזכרתי שגרתי בבסיס רמת דוד במשך 10 שנים |טוויסט| |winky| |קורץ|
בכל מקרה, שאיפה ראשונית-> טיס..
אח"כ....מסלול טכנולוגי כגון ממר"מ וכאלה....
אם גם זה לא.......קרבי זה הכי אחי.

אגב, תלפיות יותר נחשב מטיס....אבל השאלה האמיתית היא, האם אתה מעדיף לשבת מאחורי שולחן כל היום או בתא טייס?......(רמז...ברור שבתא טייס!!!)

CSite.co.il
26-03-06, 15:05
לא הבנתי משהו אחד, אם יש לי פרופיל 97 או 82 קיצ' - 72 + אז אני לא יכול להתקבל לחיל המודיעין?
למה?

alex
26-03-06, 15:12
ציוני הבגרות או יחידות נחשבים בסוף י"ב נכון?

אני לא רואה בעיין אחד, כמה זה יורד לדעתך?

Eye-Soft
26-03-06, 15:13
לא הבנתי משהו אחד, אם יש לי פרופיל 97 או 82 קיצ' - 72 + אז אני לא יכול להתקבל לחיל המודיעין?
למה?
למודיעין אפשר עם כל פרופיל. אח שלי היה במודיעין ויש לו 97, אבל הם יעדיפו לקחת מישהו עם 64.

אלעד:
דחיתי את הצו הראשון שלי בגלל שהוא נפל לי בהתחלה על בגרות, אז עשיתי אותו רק לפני כחודש ועוד לא קיבלתי זימון לכלום (כל שאר המחזור שלי גם עוד לא קיבל זימון לכלום, מלבד אלו שעשו לפני למעלה מ4 חודשים, הם קיבלו זימון לפני שלושה חודשים לצוות אוויר). אבל זהו.

אני בהחלט מאמין שאם אני לא אצליח להתקבל לממר"ם אני אנסה ללכת למודיעין או לתלפיות. אבל אני עדין מעדיף את תחום המחשבים.
אגב, באיזה יחידה אתה ? אתה הרי ב8200, אבל מה היחידה שלך (בתנאי שזה לא מסווג כמובן :P).

eLad
26-03-06, 15:24
תלפיות של חיל האוויר, ופרויקט גאמא קשורים למחשבים וניהול רשתות? :-/
תלפיות ח"א קשור בצורה עקיפה למחשבים. אחרי 3.5 שנים של סדיר בצבא אתה יוצא עם תואר ראשון במדעי המחשב/פיזיקה/מתמטיקה (לבחירתך) ואתה עובר לעסוק בתחום המחקר והפיתוח של צה"ל.

רק לשם השוואה:
לתוכנית הזאתי מנסים להתקבל כל שנה סביבות העשרת אלפים איש (10,000) ויש מקום רק ל 50 אנשים. זו ללא הספק התוכנית היוקרתית ביותר של צה"ל.

אגב, תלפיות יותר נחשב מטיס....אבל השאלה האמיתית היא, האם אתה מעדיף לשבת מאחורי שולחן כל היום או בתא טייס?......(רמז...ברור שבתא טייס!!!)
ברור שעדיף תלפיות :-)
באמצע תלפיות (או למשל אחרי סיום התואר) אתה יכול לפרוש לקורס טיס והם יקבלו אותך בזרועות פתוחות. לעומת זאת, לעבור מקורס טיס לתלפיות זה בלתי אפשרי.

למה?
אתה יכול להתקבל למודיעין עם כל פרופיל שהוא בתנאי שתעמוד בתנאי הקבלה שלהם.
ממר"ם (קורס תכנות) ועוד מספר קורסים אליהם אתה יכול להגיע רק עם פרופיל עורפי. כמובן שבמהלך השירות שלך (במידה ותכנס ליחידה עורפית) הם יגלו שאתה זקוק לקורס תכנות (ונניח זה יהיה ממר"ם) אז ישלחו אותך לעשות את הקורס הזה אפילו אם יש לך פרופיל 97.

למודיעין אפשר עם כל פרופיל. אח שלי היה במודיעין ויש לו 97, אבל הם יעדיפו לקחת מישהו עם 64.
אין להם העדפה לפרופיל כזה או אחר. הם רוצים אנשים עם ראש על הכתפיים :-D

אני בהחלט מאמין שאם אני לא אצליח להתקבל לממר"ם אני אנסה ללכת למודיעין או לתלפיות. אבל אני עדין מעדיף את תחום המחשבים.
אגב, באיזה יחידה אתה ? אתה הרי ב8200, אבל מה היחידה שלך (בתנאי שזה לא מסווג כמובן :P).

8200 זו יחידה (יחידת השדה הגדולה ביותר בצה"ל) והיא שייכת לחמ"ן. אני לא משרת בה, אלא ביחידה אחרת.

ובאמת, עדיף לך לשאוף לתלפיות או אחת מהתוכניות היוקרתיות של חמן ולא לממר"ם קודם :-/

ikkon8
26-03-06, 15:38
לגבי מודיעין
האמת שזו לא השאיפה שלי להמשיך לילמוד ליד אזור המגורים שלי אבל מי צד שני הב"ס שלי קרוב לבית שלי
השאיפה שלי זה להיות בחיל האוויר
כיוון ששנה הבאה אני ילמד בבית ספר צבאי ששייך לחייל האוויר (יכול להיות )
ומי שם לתיכניון חייל האוויר היא מאוד קלה
ולצאת מי שם עם תואר מהנדס צעיר
ואחרכך לקבל מיקצוע טוב באחת מי חברות ההייטק המובילות

מה קשור טכניון חחח,
כמה שטטויות אתה מדבר.

ולא ידעתי שאם תלמד בהולץ מכונות תעופה או חשמל תגיע לחברת הייטק :\
אויש...

חחח, העתיד שלך בצבא זה לתקן מטוסים, במקרה הטוב הדרכה.

ikkon8
26-03-06, 15:40
הזכרתי שגרתי בבסיס רמת דוד במשך 10 שנים |טוויסט| |winky| |קורץ|
בכל מקרה, שאיפה ראשונית-> טיס..
אח"כ....מסלול טכנולוגי כגון ממר"מ וכאלה....
אם גם זה לא.......קרבי זה הכי אחי.

בישביל לשבת בתא הטיס צריך לעבור קורס בן 3 שנים ואז לחתום קבע ל-9 שנים.
מי לא רוצה את זה, אבל זה אחד הדברים שהכי קשה לההגיע אליהם בצבא.

k.machine
26-03-06, 15:57
אלעד...

אני רק ב-3 יח"ל מתמטיקה עם ציון 100.
וכן אנגלית 5 יח"ל עם ציון 85-90. (עוד לא סיימתי את ה2 יחידות אחרונות)
אני עושה ביולוגיה 5 יח"ל.
תנ"ך 5 יח"ל (זה עוזר? :D )
וכל השאר רגיל...אתה יודע.

פרופיל שלי זה 82.
אני לא רוצה להתקבל לממר"ם אם משהו אחר שדומה לזה.
אני רוצה קרבי רגיל.

ביקשתי קרבי בראיון אישי, וכן עניתי על כל השאלות בפסיכוטכני כמו שצריך, ועם הצלחה.

מה הסיכוי שיש לי להתקבל לקרבי "נורמלי"?

eLad
26-03-06, 15:59
אלעד...

אני רק ב-3 יח"ל מתמטיקה עם ציון 100.
וכן אנגלית 5 יח"ל עם ציון 85-90. (עוד לא סיימתי את ה2 יחידות אחרונות)
אני עושה ביולוגיה 5 יח"ל.
תנ"ך 5 יח"ל (זה עוזר? :D )
וכל השאר רגיל...אתה יודע.

פרופיל שלי זה 82.
אני לא רוצה להתקבל לממר"ם אם משהו אחר שדומה לזה.
אני רוצה קרבי רגיל.

ביקשתי קרבי בראיון אישי, וכן עניתי על כל השאלות בפסיכוטכני כמו שצריך, ועם הצלחה.

מה הסיכוי שיש לי להתקבל לקרבי "נורמלי"?
אם אתה רוצה קרבי מובחר, אתה תקבל כנראה יום סיירות הבייתה.
ביום סיירות תתבקש לדרג מ 1 עד 3 אילו יחידות/סיירות אתה רוצה ואם תעבור את היום בהצלחה תקבל זימונים לגיבוש), בין הייתרתוכל להתמיין דרך יום סיירות ל: שייטת 13, שלדג, 669, סיירת מטכ"ל, חובלים וכו'. (וזה לא תלוי בלימודים בבית ספר, רק בנתוני הצו ראשון לדעתי). :-)

bad boy 15
26-03-06, 16:35
למה?
לחיל המודיעין אתה יכול להיתקבל דרך עם תילמד ערבית טוב
כמו שלי הסבירו בכיתה י' י'א י'ב לאלה שלומדים ערבית יוצאים לאיזה שהוא בסיס צבאי בתנאי פנמייה סגורה
הוא נימצא לייד נתניה
עם אתה יודע ערבית מוצויין אז יבחינו בך ואז אתה יכול להיתקבל לחייל המודיעין

Elior
26-03-06, 19:35
עכשיו השאלה היותר חשובה, איך להוריד פרופיל להתקבל ליחידות עורפיות - או בקצרה, איך להיות ג'ובניק? :)

eLad
26-03-06, 20:44
לחיל המודיעין אתה יכול להיתקבל דרך עם תילמד ערבית טוב
כמו שלי הסבירו בכיתה י' י'א י'ב לאלה שלומדים ערבית יוצאים לאיזה שהוא בסיס צבאי בתנאי פנמייה סגורה
הוא נימצא לייד נתניה
עם אתה יודע ערבית מוצויין אז יבחינו בך ואז אתה יכול להיתקבל לחייל המודיעין
זה שאתה יודע ערבית ומתקבל לחמן לא בהכרח יעיד שתעבוד עם מחשבים (אולי עם אוזניות כל היום ותקשיב לאלג'זירה.. ;P )

עכשיו השאלה היותר חשובה, איך להוריד פרופיל להתקבל ליחידות עורפיות - או בקצרה, איך להיות ג'ובניק?
המממ בעיקרון אם כבר היה לך צו ראשון ונקבע לך פרופיל העסק די מסובך (אתה צריך לעבור ועדה רפואית). אם עוד לא היה לך צו ראשון $אהם אהם$ בעיות גב $אהם אהם$..

meshuga
26-03-06, 20:50
ברור שעדיף תלפיות
באמצע תלפיות (או למשל אחרי סיום התואר) אתה יכול לפרוש לקורס טיס והם יקבלו אותך בזרועות פתוחות. לעומת זאת, לעבור מקורס טיס לתלפיות זה בלתי אפשרי.

יש לאחד שלי שני חברים שבתלפיות ואז אחרי זה הם הולכים לקורס טייס (אחד מהם בן לטייס שנפל לפני 10+- שנים והשני אם הוא יצליח קורס טייס הוא יהיה דור 3 במשפחה).
בכל מקרה, אני ילך לאן שתשא אותי הרוח...חח...

Alm
26-03-06, 20:50
קיבלתי מיונים לטיס,
מה זה אומר על הקב"א שלי ומה זה אומר על הדפ"ר שלי?

ובמידה ואחתום ויתור על מיונים אלו, יש מצב שאני בממר"ם?

meshuga
26-03-06, 20:51
קיבלתי מיונים לטיס,
מה זה אומר על הקב"א שלי ומה זה אומר על הדפ"ר שלי?

קב"א מעל 54 פרופיל 97...
דפ"ר אני לא יודע..
אם יש לך מישהו מהמשפחה בצבא אתה יכול לנסות לבקש ממנו שיברר מה הקב"א שלך..
אח שלי ביקש מאבא שלי ויש לו 55.

Alm
26-03-06, 20:56
אני מת לדעת את הדפ"ר שלי :|

תודה בכל מקרה שי, ואני כבר אברר את הקב"א שלי שאני אלך למיונים או אפעיל פרוטקציות.

אלעד, אם אתה יודע את התשובה בנוגע לדפ"ר אשמח אם תענה. :)

Elior
26-03-06, 21:34
המממ בעיקרון אם כבר היה לך צו ראשון ונקבע לך פרופיל העסק די מסובך (אתה צריך לעבור ועדה רפואית). אם עוד לא היה לך צו ראשון $אהם אהם$ בעיות גב $אהם אהם$..

יש לך מושג אם על אסטמה יש איזושהי קביעה כללית להוריד בפרופיל? לא משנה איזה "רמה" של אסטמה?

ועוד לא היה...וכן, בעיות גב, בעיות ברכיים..שמעתי על זה..אבל לך תוציא אישורים לזה...
נחכה קודם לקבל את הצו עצמו...שנים אני מחכה כבר :(

Alon.R
26-03-06, 21:49
אלעד, או שאני או שאתה התבלבלנו, שחקים זה בחיל האוויר אם אני לא טועה, דיברו על שחקים ביום הפתוח בתיכון שאני רוצה ללכת, אמרו שמי שממשיך במכללה ליג' יד' במגמת אלקטרוניקה ומחשבים, מתקבל לתוכנית שחקים (אבל אני לא בטוח שעל שחקים הם דיברו..אני לא ממש זוכר), והצה"ל משלם 80% על הלימוד במכללה, יכול להיות שאתה טועה או שיש שחקים גם בחיל האוויר?

TalGarty
27-03-06, 00:14
יש לך מושג אם על אסטמה יש איזושהי קביעה כללית להוריד בפרופיל? לא משנה איזה "רמה" של אסטמה?
לאח שלי מצאו אסטמה.. הורידו לו מ97 ל 64 :-/

Alm
27-03-06, 13:13
לחבר מצאו אסטמה והורידו לו ל-82!
הוא עשה ערעור משום שהוא לא קיבל התקף כבר כמה שנים טובות והלך לעשות בחינות ראה יכול להיות שיעלו לו ל-97.

ikkon8
27-03-06, 15:02
אלעד, או שאני או שאתה התבלבלנו, שחקים זה בחיל האוויר אם אני לא טועה, דיברו על שחקים ביום הפתוח בתיכון שאני רוצה ללכת, אמרו שמי שממשיך במכללה ליג' יד' במגמת אלקטרוניקה ומחשבים, מתקבל לתוכנית שחקים (אבל אני לא בטוח שעל שחקים הם דיברו..אני לא ממש זוכר), והצה"ל משלם 80% על הלימוד במכללה, יכול להיות שאתה טועה או שיש שחקים גם בחיל האוויר?

אתה במקרה רוצה ללכת להולץ?

eLad
27-03-06, 15:15
קיבלתי מיונים לטיס,
מה זה אומר על הקב"א שלי ומה זה אומר על הדפ"ר שלי??

קב"א 54 ומעלה, דפ"ר 70 ומעלה (כולל בשניהם)

אם הפרופיל שלך עורפי אז יש סיכוי גדול שתקבל ממר"ם במנילה.

ושוב - יש דברים הרבה יותר שווים ממר"ם. בתכל'ס הידע שם הוא לא משהו ועם השנים הרמה התדרדרה, פשוט יצא להם שם לפני 5-6 שנים של "תותחים" בתחום אבל היום זה ממש לא ככה.
נראה לי שזה הולך לפי דרגת החומרה של האסטמה. בכל מקרה אני לא רופא ולא חייל בבקו"ם עם גישה לספר פרופילים.. סורי, לא יכול לענות על זה.. |:

לא. שחקים בוודאות זה פרוייקט של חמ"ן (שני חבר'ה משחקים הם הפקודים שלי) וזה ממש לא כולל לימודי י"ג י"ד.

ביררתי לך והפרוייקט שאתה מדבר עליו (לימודי י"ג י"ד של הנדסת מכונות, אלקטרוניקה וחשמל וכו') נקרא פרוייקט אופקים טכנולוגיים והוא שייך לחיל האוויר ולחיל חימוש.

Zvaim
27-03-06, 15:15
כל מה שאמרת ידעתי אבל כל הכבוד על ההשקעה...

חחחחחחחחחחחחחח במבחן הזה במחשב עשיתי הכל אנטר אנטר אנטר.....הוריד לי הרבה הקב"א
בכל מיקרה עשיתי כמה פשלות תמיד חלמתי צנחנים אבל במנילה מילאתי בדירוג של הכל אחד וצנחנים 5......לחבר שלי הגיע כבר גיבוש לצנחנים ואני לא קיבלתי כי הם אמרו שלא מילאתי קרבי....
במידה ואני יהיה ג'ובניק אני לא יתגיייס כי אני לא רוצה לצאת במחשבה שלא עשיתי כלום חוץ מלבזבז את הזמן.
נקווה שאני יקבל צנחנים ויקבל זימון לגיבוש התאריך גיוס שלי הוא 23/7/06 מה שאומר שזה קרבי.

Elior
27-03-06, 16:07
נראה לי שזה הולך לפי דרגת החומרה של האסטמה. בכל מקרה אני לא רופא ולא חייל בבקו"ם עם גישה לספר פרופילים.. סורי, לא יכול לענות על זה.. |:

קיבלתי, תודה :)
נתחיל ללכת להוציא אישורים על כאבי גב, ברכיים ומיגרנות אני מניח...

Alon.R
27-03-06, 16:16
קב"א 54 ומעלה, דפ"ר 70 ומעלה (כולל בשניהם)

אם הפרופיל שלך עורפי אז יש סיכוי גדול שתקבל ממר"ם במנילה.

ושוב - יש דברים הרבה יותר שווים ממר"ם. בתכל'ס הידע שם הוא לא משהו ועם השנים הרמה התדרדרה, פשוט יצא להם שם לפני 5-6 שנים של "תותחים" בתחום אבל היום זה ממש לא ככה.

לא. שחקים בוודאות זה פרוייקט של חמ"ן (שני חבר'ה משחקים הם הפקודים שלי) וזה ממש לא כולל לימודי י"ג י"ד.

ביררתי לך והפרוייקט שאתה מדבר עליו (לימודי י"ג י"ד של הנדסת מכונות, אלקטרוניקה וחשמל וכו') נקרא פרוייקט אופקים טכנולוגיים והוא שייך לחיל האוויר ולחיל חימוש.

על הפרוייקט הזה (אופקים) דיברתי :D

eLad
27-03-06, 16:55
על הפרוייקט הזה (אופקים) דיברתי :D
קלעתי בול, אה? |קורץ|

Eye-Soft
27-03-06, 16:58
במידה ואני יהיה ג'ובניק אני לא יתגיייס כי אני לא רוצה לצאת במחשבה שלא עשיתי כלום חוץ מלבזבז את הזמן.

תתבייש !
בלי הגובניקים לך לא היה צבא. בלי הגובניקים הצבא לא היה עובד. הן טכנולוגית והן מעשית.
אנשים כמוך צריכים לקבל כאפה !
גועל נפש.
בלי מודיעין הצנחנים היו צונחים לתוך התחת של לוויתן. בלי המודיעין לא היו תקיפות, הקרבי לא היה עובד. בלי הממר"ם ושאר המחשבים למיניהם לא היה מודיעין, לא היה מחשבים, לא היה צבא טכנולוגי.

חצוף !

eLad
27-03-06, 20:29
תתבייש !
בלי מודיעין הצנחנים היו צונחים לתוך התחת של לוויתן. בלי המודיעין לא היו תקיפות, הקרבי לא היה עובד. בלי הממר"ם ושאר המחשבים למיניהם לא היה מודיעין, לא היה מחשבים, לא היה צבא טכנולוגי.

הגזמת, בלי ממר"ם כולה היה לי אבק על המחשב.. זה התפקיד שלהם לנקות אבק |Lol|

ועכשיו ברצינות -
ויש תפקידים עורפיים מסויימים שגם אני אם הייתי נקלע אליהם הייתי משתחרר מצה"ל על סעיף נפשי או כל דבר אחר שהייתי מוצא (אחד מהם זה לקרצף סירים, לשטוף שירותים וכו')

Eye-Soft
27-03-06, 20:41
הגזמת, בלי ממר"ם כולה היה לי אבק על המחשב.. זה התפקיד שלהם לנקות אבק |Lol|

ועכשיו ברצינות -
ויש תפקידים עורפיים מסויימים שגם אני אם הייתי נקלע אליהם הייתי משתחרר מצה"ל על סעיף נפשי או כל דבר אחר שהייתי מוצא (אחד מהם זה לקרצף סירים, לשטוף שירותים וכו')

ברור שיש כאלו, אבל הוא אמר ג'ובניק בצורה כללית. גם אתה ג'ובניק אלעד ואישית הייתי מת לקבל את התפקיד שלך בצבא (לפחות התחום...). ואם כל הכבוד, הממר"ם כן חשובים, למרות הזלזול שלך והלעג שלך אליהם, התוכניתנים שם אכן טובים (חלקם כמובן) והם תורמים.

eLad
27-03-06, 21:30
ברור שיש כאלו, אבל הוא אמר ג'ובניק בצורה כללית. גם אתה ג'ובניק אלעד ואישית הייתי מת לקבל את התפקיד שלך בצבא (לפחות התחום...). ואם כל הכבוד, הממר"ם כן חשובים, למרות הזלזול שלך והלעג שלך אליהם, התוכניתנים שם אכן טובים (חלקם כמובן) והם תורמים.

עם כל הכבוד נראה לי שאני מכיר טיפה יותר טוב ממר"מניק ויש שם כאלו שהמושג לתכנת לא קשור אליהם בשיט. אל תדאג, אני משתחרר עוד שנה וטיפה, אם אתה רוצה התפקיד שלי מחכה לך |קורץ|

Eye-Soft
27-03-06, 23:28
עם כל הכבוד נראה לי שאני מכיר טיפה יותר טוב ממר"מניק ויש שם כאלו שהמושג לתכנת לא קשור אליהם בשיט. אל תדאג, אני משתחרר עוד שנה וטיפה, אם אתה רוצה התפקיד שלי מחכה לך |קורץ|
אני אשמח :) זרוק כמה מילים טובות עלי. אולי ככה אני לא אתקע במחסומים ואעביר את הצבא בכיף.

דרך אגב, מכירים את סמל ניר כהנא ? זה שמת לפני כשלושה חודשים במחסום ? הוא היה חבר שלי מהיסודי :\ הוא היה עם 72 ולא רצה להיות במחסומים, הוא רצה מחשבים. ו...

Zvaim
28-03-06, 08:33
תתבייש !
בלי הגובניקים לך לא היה צבא. בלי הגובניקים הצבא לא היה עובד. הן טכנולוגית והן מעשית.
אנשים כמוך צריכים לקבל כאפה !
גועל נפש.

חצוף !
תגיד לי מה נידפק לך התחת?
90% מהג'ובניקים כל הזמן בורחים, מתלוננים, ועושים הכל כדי להשתחרר, למה? כי זה ביזבוז זמןןן....ושעמום מהתחת אתה נותן 3 שנים שבהם יכלת לעשות הרבה.
ואם כל הכבוד שאני יצא מהצבא וישאלו אותי מה עשית בצבא לא מתאים לי להגיד הייתי ג'ובניק מתאים לי להגיד הייתי בצנחנים או כל דבר שקרבי.
אז שב בשקט אני יכול להגיד מה שאני רוצה ומה שאני חושב

ikkon8
28-03-06, 09:35
90% מהג'ובניקים כל הזמן בורחים, מתלוננים, ועושים הכל כדי להשתחרר, למה? כי זה ביזבוז זמןןן....ושעמום מהתחת אתה נותן 3 שנים שבהם יכלת לעשות הרבה.
ואם כל הכבוד שאני יצא מהצבא וישאלו אותי מה עשית בצבא לא מתאים לי להגיד הייתי ג'ובניק מתאים לי להגיד הייתי בצנחנים או כל דבר שקרבי.

גובניקים זה אלה שלא רוצים צבא ומפונקים שכל הזמן בורחים :\

תגידו, חיל הלוגיסטיקה נחשב גובניקים?

A1ex
28-03-06, 10:17
אלעד איפה היית לפני שנה +-? :)
תיקחו ברצינות את כל מה שהוא אומר לגבי המבחנים בצו ראשון כי הם יקבעו את העתיד שלכם בצבא!
עוד פרטים על הקב"א:
הקב"א נקבע ע"פ הנתונים הבאים:
33% רעיון אישי
66% דפ"ר
מיועד לבנים^(לפעמים לוקחים בחשבון גם את המשפטים בעיברית בחלק הראשון)

eLad
28-03-06, 11:54
דרך אגב, מכירים את סמל ניר כהנא ? זה שמת לפני כשלושה חודשים במחסום ? הוא היה חבר שלי מהיסודי :\ הוא היה עם 72 ולא רצה להיות במחסומים, הוא רצה מחשבים. ו...
לא, לא מכיר אותו. יהי זכרו ברוך.

הצבא זה לא תוכנית כבקשתך ויש לו פרמרטים מסויימים לסינון ואם אתה לא מספיק טוב (או בולט), כנראה שהוא יזרוק אותך לאן שיימצא לנכון (למלא חסרים מה שנקרא). על כל אחד בעל פרופיל קרבי שמבין קצת במחשבים יש לפחות אחד אחר שמבין במחשבים עם פרופיל עורפי.

ככה שהאינטרס של הצבא לשלוח את אלו שיכולים (מבחינה רפואית) להילחם אל שדה הקרב והגבולות, בגלל העובדה שתמיד יהיה מי שיימלא את מקומם בעורף.

ותכל'ס, פרופיל 72 זה הפרופיל הכי מחורבן שיש..
לא 90% מהם בורחים אבל יש חלק שכן בגלל שהצבא הציב אותם במקומות סתם כדי שהם יתגייסו..
ותאמין לי שג'ובניקים מסויימים שעוסקים במחקר ופיתוח או בכל מיני דברים מסווגים עם מחשבים בצבא יכולים לראות עצמם מסודרים מבחינת עבודה בחיים האזרחים ודקה אחת הם לא יהיו מובטלים.

אתה יודע למה? מכיוון שבארץ, לצבא יש את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, את האנשים האיכותיים ביותר במקומות הנכונים וכל הידע שצריך עומד לרשות הצבא (לא לחינם הוא מעסיקים גם יועצים חיצוניים מחברות ענקיות).
גובניקים זה אלה שלא רוצים צבא ומפונקים שכל הזמן בורחים :\
מה שתגיד.. גם ג'ובניקים עושים שמירות בכל מיני מקומות נידחים בארץ..
אלעד איפה היית לפני שנה +-?
בתיכון? ;P

yaiRy
28-03-06, 12:00
אני הולך להיות איפה שיגידו לי להיות,
אין לי סטנדרטים ליחידות מובחרות במחשבים (מבחינת ציונים),
אין לי רצון לשרת את ישראל אבל כל אחד צריך לעשות את זה מתישהו..

לא כזה משנה לי איפה ידחפו אותי, העיקר שיהיו איתי חבר'ה טובים להעביר ת'זמן.

Eye-Soft
28-03-06, 12:55
וואלה ? אני אתאר לך מצב קטן.

מנהל שואל אותך איפה היית בצבא-
אפשרות א'
הייתי בצנחנים.
תשובת המנהל, וואו. מעניין מאוד. כל הכבוד על התרומה. NEXT...
אפשרות ב'
הייתי ביחידה מובחרת במחשבים, במודיעין, הייתי בשחקים, הייתי בתלפיות
תשובת המנהל, ואוו ! כל הכבוד, אתה כנראה בן אדם עם ראש על הכתפיים.
ועכשיו צליל של קאצ'ינג... :\

זה פחות או יותר המצב.

הצנחנים בשבילך זה סטטוס ולא יותר...

alex
28-03-06, 17:26

אפשרות א'
הייתי בצנחנים.
אפשרות ב'

זה פחות או יותר המצב.

כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת לא קראתי.

אלעד עם אתה כבר נותן "יעוץ" אתה יודע מה זה מנחה ישומים בצבא?

ואיזה כייף לי קיבלתי פרופיל 64 :)

Eye-Soft
28-03-06, 17:37
כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת לא קראתי.

באמת ? שטויות.
בממר"ם מקבלים הצעות עבודה לאינטל, AMD, הייטק וסטרטאפ חצי שנה לפני סיום השירות. מדובר על סכומים של ה20K לחודש (ברוטו כמובן). בשחקים ובתלפיות אין על מה לדבר אפילו...

אני מכיר המון יוצאי ממר"ם ותלפיות וכולם כיום מרוויחים מעולה, מתקבלים לעבודות בקלות וחיים טוב. לעומת זאת אני מכיר יוצאי צנחנים, סיירות שאמממ... בירה ופיצוחים זה נחמד. במרתף של אבא ואמא.

alex
28-03-06, 17:52
באמת ? שטויות.
בממר"ם מקבלים הצעות עבודה לאינטל, AMD, הייטק וסטרטאפ חצי שנה לפני סיום השירות. מדובר על סכומים של ה20K לחודש (ברוטו כמובן). בשחקים ובתלפיות אין על מה לדבר אפילו...

אני מכיר המון יוצאי ממר"ם ותלפיות וכולם כיום מרוויחים מעולה, מתקבלים לעבודות בקלות וחיים טוב. לעומת זאת אני מכיר יוצאי צנחנים, סיירות שאמממ... בירה ופיצוחים זה נחמד. במרתף של אבא ואמא.

אההה עכשיו הבנתי.... אתה פשוט בונה על עבודה לא תארים... היית אומר קודם

eLad
28-03-06, 17:57
שמע אלכס, העובדה שאתה בוגר תוכנית מסויימת של צה"ל היא שוות ערך כמעט לתואר ראשון במדעי המחשב ב 99% ממקומות העבודה.

Eye-Soft
28-03-06, 18:34
אני בונה על גם לסיים תוכנית עלית בצה"ל וגם תארים ודוקטורט. כל אלו ביחד הם המתכון האידיאלי להצלחה. צה"ל הוא חממה מעולה !

alex
28-03-06, 18:37
שמע אלכס, העובדה שאתה בוגר תוכנית מסויימת של צה"ל היא שוות ערך כמעט לתואר ראשון במדעי המחשב ב 99% ממקומות העבודה.

סליחה שאני חוצפן אבל עדין לא ענית לי על השאלה.

ואם המצב הוא ככה, אז עכשיו אני מבין את הבעיה של ישראל.

eLad
28-03-06, 19:01
סליחה שאני חוצפן אבל עדין לא ענית לי על השאלה.

ואם המצב הוא ככה, אז עכשיו אני מבין את הבעיה של ישראל.
איזו שאלה?

נו אז מה הבעיה של ישראל?

alex
28-03-06, 20:10
איזו שאלה?

נו אז מה הבעיה של ישראל?
מה זה מנחה ישומים/הדרכת והטמעת מערכות תקשוב והקשר שלו לצבא?

eLad
28-03-06, 20:21
מה זה מנחה ישומים/הדרכת והטמעת מערכות תקשוב והקשר שלו לצבא?
אני עובד עם אנשים כאלו צמוד ביומיום ;P

מוזר לי שהציעו לך את התפקיד הזה כי בדר"כ זה מיועד ברובו לבנות (מעטים הבנים שמתקבלים לזה, לפחות אצלנו בחיל). התפקיד בגדול זה הדרכה והסברה של התוכנות שאנחנו מפתחים כאן בחיל עבור משתמשי הקצה (מפקדים בשטח, סגל הפיקוד הבכיר וכו').

alex
28-03-06, 20:24
אני עובד עם אנשים כאלו צמוד ביומיום ;P

מוזר לי שהציעו לך את התפקיד הזה כי בדר"כ זה מיועד ברובו לבנות (מעטים הבנים שמתקבלים לזה, לפחות אצלנו בחיל). התפקיד בגדול זה הדרכה והסברה של התוכנות שאנחנו מפתחים כאן בחיל עבור משתמשי הקצה (מפקדים בשטח, סגל הפיקוד הבכיר וכו').
זה מושלם בשבילי :)

אני לא יודע למה הציעו אחרי שאמרתי לה שאני עושה 10 יחידות לימוד במדעי המחשב [ולקח לה שנה להבין שזה לא סתם מחשבים, והיא טענה "זה כאילו מחשבים אבל הרבה..." בסוף הסברתי לה מה זה] פתואם זה עלה בשיחה...

eLad
28-03-06, 20:29
אני לא יודע למה הציעו אחרי שאמרתי לה שאני עושה 10 יחידות לימוד במדעי המחשב [ולקח לה שנה להבין שזה לא סתם מחשבים, והיא טענה "זה כאילו מחשבים אבל הרבה..." בסוף הסברתי לה מה זה] פתואם זה עלה בשיחה...
זה בראיון האישי בצו ראשון?

מוזר מאוד שהיא החליטה על תפקידים בשבילך כי בתכל'ס היא לא קצינת מיון ואין לה שום הסמכה לדברים האלו :-/

alex
28-03-06, 20:43
זה בראיון האישי בצו ראשון?

מוזר מאוד שהיא החליטה על תפקידים בשבילך כי בתכל'ס היא לא קצינת מיון ואין לה שום הסמכה לדברים האלו :-/
זה היה בראיון וגם באימות נתונים, היא קראה לאיזו מישהי והיא אמרה שהיא שמה "הכוונה" ל:"מנחה ישומים" והאם זה בסדר, בראיון היא שאלה אותי אם אני מוכן לעסוק בזה...

Eye-Soft
28-03-06, 20:58
אלעד, תגיד שנייה:
הפיתוח ישומים, תוכנות וכו' שאתה מפתח, זה הכל למחשבים או גם לציוד אלקטרוניקה. הכוונה שלי היא, האם אתה רק מפתח ישומי WINDOWS, LINUX וכו', או גם תיכנות אלקטרוניקה ?

SIP
28-03-06, 21:05
צבא זה דרק . כי אח שלי חתם עם הצבא שהוא ילד בטכניון באיזה קורס (לא זוכר איך קוראים לזה)
למד 3 שנים עכשיו הוא 3 שנים חובה ו15 שנה סדיר מסכורת 6,100
זה כסף זה
?
חברים שלו מהקורס עכשיו עובדים מקבלים מע ל ל10 אלף
והוא אכל אותה
עדיף כבר ללכת לטכני של חיל אוויר או ים
שמה ללמוד לסים בית ספר להשאר עוד שנתיים לילמוד מגמה מסוימת
מקבל תואר שרק הצבא מכירה בו
משרת 3 שנים חובה מקבל 100 שקל כמו כול חייל,
ואז קצין שנתיים 4000 ברוטו
הכי טוב לסיים בית ספר עם בגרות מכובדת ללכת ללמוד
ואז טיק טק מוצאים עבודה

Zvaim
28-03-06, 23:17

אפשרות א'
הייתי בצנחנים.
אפשרות ב'

זה פחות או יותר המצב.

בוא נסכם בזה שאתה לא יודע מה אתה מדבר?
אתה אומר כאילו אמרתי שרק אלה שבמחשבים הם ג'ובניקים שמעת אותי מדבר על זה?

ותאמין לי כל מי שיוצא מקרבי יכול להרוויח כסף טוב ולא חייב להיות גאון במחשבים.
ובכלל נדבר על זה שאם אתה מחתימים אותך קבע אני עושה פי 2 על מה שאתה תעשה.
כי שאחד שחתם קבע בקרבי ויצא לפנסייה בגיל מוקדם הוא מסודר לכל החיים והסכום שמקבלים זה סכום שלא תעשה כל החיים שלך אלא אם כן יש לך חברה גדולה.

Eye-Soft
28-03-06, 23:22

כי שאחד שחתם קבע בקרבי ויצא לפנסייה בגיל מוקדם הוא מסודר לכל החיים והסכום שמקבלים זה סכום שלא תעשה כל החיים שלך אלא אם כן יש לך חברה גדולה.
הסכום שאתה מרוויח בקבע הוא קצת מעל מינימום.
מישהו שיוצא ממר"ם, תלפיות, שחקים או כל קבוצת עלית אחרת של צה"ל מרוויח בערך 20 אלף ש"ח לחודש. דבר שהפנסיה השנתית שלך שווה לו.
מי שחתם קבע בקרבי לרוב יותר בלי שום תואר בכלום, הוא יוצא למעשה כמישהו יותר טיפש מתלמיד תיכון כי אפילו את מה שהוא למד (בתנאי שהוא למד...) הוא שכח. אתה יוצא משם אפס עם קצת כסף והרבה אגו.

meshuga
28-03-06, 23:23
צבא זה דרק . כי אח שלי חתם עם הצבא שהוא ילד בטכניון באיזה קורס (לא זוכר איך קוראים לזה)
למד 3 שנים עכשיו הוא 3 שנים חובה ו15 שנה סדיר מסכורת 6,100
זה כסף זה
?
חברים שלו מהקורס עכשיו עובדים מקבלים מע ל ל10 אלף
והוא אכל אותה
עדיף כבר ללכת לטכני של חיל אוויר או ים
שמה ללמוד לסים בית ספר להשאר עוד שנתיים לילמוד מגמה מסוימת
מקבל תואר שרק הצבא מכירה בו
משרת 3 שנים חובה מקבל 100 שקל כמו כול חייל,
ואז קצין שנתיים 4000 ברוטו
הכי טוב לסיים בית ספר עם בגרות מכובדת ללכת ללמוד
ואז טיק טק מוצאים עבודה
מה למד 3, 3 חובה ו15 סדיר?...על מי אתה עובד?....טייס שעובר קורס טיים הוא חובה רק על 6 אחרי הקורס...אי אפשר להכריח אותך להיות 15 שנה בצה"ל....ואם הוא קבע הוא מוזמן להתפטר...

אז אתה לא יודע על מה אתה מדבר....פנסיה זה לא כזה כסף גדול כמו שכולם חולמים עליו...אולי זה לא קצת נכון אבל זה לא הופך אותך פתאום למליין....
אבא שלי היה 19 שנה קבע בחיל האויר (סה"כ 22 שנה בשירות)...ולא קיבל כ"כ הרבה כמו לא יודע מה....
רוצה כסף טוב מקבע?..תהיה טייס....זה יותר כסף מכל דבר בצבא הזה....

Zvaim
28-03-06, 23:58
הסכום שאתה מרוויח בקבע הוא קצת מעל מינימום.
מישהו שיוצא ממר"ם, תלפיות, שחקים או כל קבוצת עלית אחרת של צה"ל מרוויח בערך 20 אלף ש"ח לחודש. דבר שהפנסיה השנתית שלך שווה לו.
מי שחתם קבע בקרבי לרוב יותר בלי שום תואר בכלום, הוא יוצא למעשה כמישהו יותר טיפש מתלמיד תיכון כי אפילו את מה שהוא למד (בתנאי שהוא למד...) הוא שכח. אתה יוצא משם אפס עם קצת כסף והרבה אגו.
בוא נגיד שאני מכיר את אבא של חבר שלי שהיה טבח בצבא ויצא לפנסיה בגיל 40 אם חצי מיליון שקל ועוד מה שהוא קיבל בשירות 15 אלף שקל כל חודש
אז תאר לך שקרבי עושה כפול.
ושקרבי עושה כפול זה יותר ממה שאתה תעשה בחיים שלך אם אתה אומר שאתה תעשה 20 אלף בחודש כמובן אחרי מס הכנסה ישאר לך 14 אלף פחות או יותר.
אז עכשיו תתחיל לחשב.
עוד משהו קטן אחרי שאחד בקבע יוצא לפנסיה הוא ממשיך לקבל אחלה פנסיה.

Tattoo
29-03-06, 01:06
יש לי שאלה אני לא יודע עם מישהו יכול לענות לי עלייה....

אין לי לא 12 שנות לימוד ולא בגרות אני יכול להיות בפלס"ר או מג"ב?

נ.ב
אני יודע שאני יכול במצב שלי לעשות רק חמוצים אבל בכל זאות!

Eye-Soft
29-03-06, 13:45
בוא נגיד שאני מכיר את אבא של חבר שלי שהיה טבח בצבא ויצא לפנסיה בגיל 40 אם חצי מיליון שקל ועוד מה שהוא קיבל בשירות 15 אלף שקל כל חודש
אז תאר לך שקרבי עושה כפול.
ושקרבי עושה כפול זה יותר ממה שאתה תעשה בחיים שלך אם אתה אומר שאתה תעשה 20 אלף בחודש כמובן אחרי מס הכנסה ישאר לך 14 אלף פחות או יותר.
אז עכשיו תתחיל לחשב.
עוד משהו קטן אחרי שאחד בקבע יוצא לפנסיה הוא ממשיך לקבל אחלה פנסיה. שתביא הוכחה לשטות הזו תדבר איתי. סגן אלוף לא מקבל את הסכום הזה חביבי, גם לא אנשי קבע בשלד"ג ובטח ובטח שלא טבח.
הוא יצא עם חצי מליון בפנסיה כמו שאני יצאתי לבוש בבגדי מעצבים מאמא שלי :\
אני לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל הקבע הצבא שלנו ובכל צבא אחר בעולם, אפילו להיות בצבא ארה"ב לא מקבלים סכומים כאלו ושם זה לא צבא חובה, שם זה עבודה לשמה. הסכומים שאתה מדבר עליהם הם הסכומים שמרוויחים כל הטבחים ביחד. לא הטבח, אז אני מניח שאתה שמעת את זה מהחבר שלך.

רוצה לשמוע משהו ? יש לי חבר שלאבא שלו תקוע בבון בחריץ של התחת.
רוצה לשמוע עוד משהו ? אמרתי את זה כי אני משקר ואוהב צומת לב...

תלמד לבחור חברים... :\

LIOR007
29-03-06, 14:16
כשאתה אומר "בנים יחידים" אתה מתכוון דווקא לבנים ממין זכר או לילד יחיד?
או במילים אחרות,אם יש לי רק אחיות האם אני יכול להכנס לקרבי בלי חתימת הורים?

Eye-Soft
29-03-06, 14:26
כשאתה אומר "בנים יחידים" אתה מתכוון דווקא לבנים ממין זכר או לילד יחיד?
או במילים אחרות,אם יש לי רק אחיות האם אני יכול להכנס לקרבי בלי חתימת הורים?
בנים בתור ילדים. AKA אם אתה ילד יחיד...

כן, אתה יכול להכנס, אבל אני חושב שאם אתה הולך לחייל התנדבותי אתה צריך אישור הורים.

alex
29-03-06, 14:51
הדיון הזה ממש חסר טעם.... גם מי שמרת בגל"ץ יש לו משכורת טובה והכשרה של 3 חודשים בלבד, תפסיקו לנסות ולחפש את הדרכים הקלים, ואל תגידו אני לא אלמד עכשיו, אלך לצבא אסיים איזה משהו ואצא עם משכורת של 12 אלף שקל בחודש, מחבינתי זה אבסורד אם יש אנשים שמרווחים כאלה סכומים מהכשרה צבאית בלבד אסור להתגאות בדבר הזה, כי זה הרס החברה, כי סטונדנט שיושב ולומד מדעי המחשב באוניברסטיה העברית נאלץ לסבול בגלל שהחברה החליטה שבוגרי צה"ל - וסליחה על הביטוי , חסרי השכלה, יקבלו יותר, אני מבין שאלה שמשרתים ביחידות קרביות חייבים לקבל סיכון בטוחוני ולכן גם 12 אלף שקל לא מספקים שם, אבל בחייכים בכל מה שנוגע למחשבים איך אפשר לתת יותר מ1000 שקל, מה הסיכון שם? יפול עליך עכבר? פשוט צה"ל זה משהו לא מסדור ומבולגן - אני לא מצאתי שום קורס אחר שאורך יותר משלושה חודשים, אשמח אם יגדו לי אחרת אבל להגיד שקורס בצה"ל שווה לתואר במדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, שמדורגת אם איני טועה במקום ה-13 בעולם זה ממש אבסרוד והרשו לי לגחך והנה הבעיה הישראלית.

Eye-Soft
29-03-06, 15:18
הדיון הזה ממש חסר טעם.... גם מי שמרת בגל"ץ יש לו משכורת טובה והכשרה של 3 חודשים בלבד, תפסיקו לנסות ולחפש את הדרכים הקלים, ואל תגידו אני לא אלמד עכשיו, אלך לצבא אסיים איזה משהו ואצא עם משכורת של 12 אלף שקל בחודש, מחבינתי זה אבסורד אם יש אנשים שמרווחים כאלה סכומים מהכשרה צבאית בלבד אסור להתגאות בדבר הזה, כי זה הרס החברה, כי סטונדנט שיושב ולומד מדעי המחשב באוניברסטיה העברית נאלץ לסבול בגלל שהחברה החליטה שבוגרי צה"ל - וסליחה על הביטוי , חסרי השכלה, יקבלו יותר, אני מבין שאלה שמשרתים ביחידות קרביות חייבים לקבל סיכון בטוחוני ולכן גם 12 אלף שקל לא מספקים שם, אבל בחייכים בכל מה שנוגע למחשבים איך אפשר לתת יותר מ1000 שקל, מה הסיכון שם? יפול עליך עכבר? פשוט צה"ל זה משהו לא מסדור ומבולגן - אני לא מצאתי שום קורס אחר שאורך יותר משלושה חודשים, אשמח אם יגדו לי אחרת אבל להגיד שקורס בצה"ל שווה לתואר במדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, שמדורגת אם איני טועה במקום ה-13 בעולם זה ממש אבסרוד והרשו לי לגחך והנה הבעיה הישראלית.
ממר"ם זה חצי שנה קורס קדמי צבאי ! אתה חותם 3 שנים קבע ואתה מקבל משכורת נמוכה...
הכסף מגיע רק אחרי הצבא.

ומצטער להגיד לך, אבל מי שגמר ממר"ם תוכניתנים (שזה הטופ של הממר"מ) הוא בעל הרבה יודע נסיון וידע מכל בוגר תואר ראשון במחשבים. הוא עבד במשך 5 שנים כל הזמן ללא הפסקה בדרגים הגבוהים ביותר.

eLad
29-03-06, 16:29
פשוט צה"ל זה משהו לא מסדור ומבולגן - אני לא מצאתי שום קורס אחר שאורך יותר משלושה חודשים, אשמח אם יגדו לי אחרת אבל להגיד שקורס בצה"ל שווה לתואר במדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, שמדורגת אם איני טועה במקום ה-13 בעולם זה ממש אבסרוד והרשו לי לגחך והנה הבעיה הישראלית.
הרבה מאוד קורסים אורכים מעל שלושה חודשים, רק לידיעתך.

עכשיו בוא אני אספר לך משהו קטן: את פרוייקט גאמא של חמ"ן אתה מכיר?
עכשיו זה ראשי תיבות של גאונים, אר"מ, ממ"ס ועוד משהו..

תואר במדעי המחשב הוא תואר תיאורטי ברובו (וזה לא משנה באיזו אוניברסיטה אתה עושה אותו, גם אם זה בהאוורד, בפרינסטון, ב MIT או במכללת בת-ים).

אני משרת ביחידה (שם היחידה מסווג) והיא שייכת לפרוייקט גאמא. עברתי סה"כ קורס חפיפה של שלושה חודשים ואז נכנסתי לשירות מבצעי פעיל בחיל. השירות שאני עושה הוא שירות טכני, מעשי ב 99% ממנו.

כל מקום עבודה בארץ ובעולם יעדיף אותי על בני בוגרי תואר ראשון במדעי מהמחשב מהסיבות הבאות: אני מגיע עם ידע מעשי של מינימום 3 שנים (ואף בוגר מדמ"ח לא מגיע עם זה), יש לי סיווג בטחוני גבוה (ככה שאני יכול להשתלב בקלות בחברות המפתחות ומייעצות לצה"ל ולגופי בטחון אחרים בעולם), עבדתי במשך 3 שנים עם המילה האחרונה בתחום הטכנולוגיה ונחשפתי למערכות, לידע ולשיטות שלא הרבה אנשים זוכים להם..

ורק שתדע לך, בכל חברת היי טק (או חברה מבוססת) יודעים שבמקומות מסויימים בצה"ל יושבים רק האנשים הטובים ביותר אחרי שעברו סלקציה קפדנית. ככה שאם אתה מגיע ממקום כזה.. המראיין מולך בראיון עבודה בטוח שאתה איש איכותי.

Zvaim
29-03-06, 22:08
שתביא הוכחה לשטות הזו תדבר איתי. סגן אלוף לא מקבל את הסכום הזה חביבי, גם לא אנשי קבע בשלד"ג ובטח ובטח שלא טבח.
הוא יצא עם חצי מליון בפנסיה כמו שאני יצאתי לבוש בבגדי מעצבים מאמא שלי :\
אני לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל הקבע הצבא שלנו ובכל צבא אחר בעולם, אפילו להיות בצבא ארה"ב לא מקבלים סכומים כאלו ושם זה לא צבא חובה, שם זה עבודה לשמה. הסכומים שאתה מדבר עליהם הם הסכומים שמרוויחים כל הטבחים ביחד. לא הטבח, אז אני מניח שאתה שמעת את זה מהחבר שלך.

רוצה לשמוע משהו ? יש לי חבר שלאבא שלו תקוע בבון בחריץ של התחת.
רוצה לשמוע עוד משהו ? אמרתי את זה כי אני משקר ואוהב צומת לב...

תלמד לבחור חברים... :\
אתה מסרב להקשיב למי שיודע באמת ולמי שישב אם איש קבע שיצא לפנסיה.
תלך לאחד כזה תדבר איתו ותשאל אותו ואל תדבר יותר מדי שטויות, אני סיימתי פה תשיחה עדיף לדבר אם אנשים שמבינים עניין.

קיבלתי היום זימון לצו ראשון
24.7 בחיפה.
איך הם מחלקים את התאריכים של הזימונים? לפי מה?
כי אחד שאני מכיר , נולד שבוע אחרי, וקיבל זימון לחודשיים לפני (גם שלחו לו היום ..)
הם עושים בדיקות לעוורי צבעים? כי בטופס ששלחו עם הזימון יש סעיף לבעלי משקפיים, ואין לי, אבל כן יש לי בעיות עם צבעים (עשיתי בדיקה לזה השנה, אבל אין משהו חד משמעי, הרופאה אמרה שבצו הראשון יגידו לי מה בדיוק יש לי)
את הטופס הזה אני צריך לשלוח להם תוך 14 יום ממתי שקיבלתי אותו (14 יום מהיום) נכון?

מה אני צריך להביא לצו הראשון חוץ מת.ז. , את הזימון, תוצאות של בדיקות שתן?

עוד משהו, יש לי בעיות גב, אסור לי לסחוב יותר מ5 קילו =], אבל אין שום סעיף לגבי זה בטופס בריאות, לגבי האסטמה רשמתי, וגם סימנתי בעיגול שזה אסטמה. ניתוח גם רשמתי על תוספתן.

יש לך אתר שיש בו מבחני פסיכוטכני כמו של הצבא שאפשר לראות בערך במה מדובר?
כאילו אני יודע מה זה מבחן פסיכוטכני, עשיתי כבר, אבל בכל זאת שאני יראה..

אם יש לך המלצות על שעת הגעה ודברים כאלה תגיד לי, תודה מראש
רון אלטר.

Eye-Soft
29-03-06, 22:21
אתה מסרב להקשיב למי שיודע באמת ולמי שישב אם איש קבע שיצא לפנסיה.
תלך לאחד כזה תדבר איתו ותשאל אותו ואל תדבר יותר מדי שטויות, אני סיימתי פה תשיחה עדיף לדבר אם אנשים שמבינים עניין.
דוד שלי סגן אלוף. יצא מקבע לפני שנתיים. היה בחיל הים...

meshuga
29-03-06, 22:24
Eswds, אני מדבר בתור אחד שאבא שלו היה רב סרן בחיל האויר (קבע 19 שנה)...ואין לו פנסיה "מטורפת" כמו שאתה אומר...וקרביים לא מקבלים כ"כ הרבה יותר, אתה מגזים יותר מדי..

eLad
30-03-06, 12:04
קיבלתי היום זימון לצו ראשון
24.7 בחיפה.
איך הם מחלקים את התאריכים של הזימונים? לפי מה?
כי אחד שאני מכיר , נולד שבוע אחרי, וקיבל זימון לחודשיים לפני (גם שלחו לו היום ..)
הם עושים בדיקות לעוורי צבעים? כי בטופס ששלחו עם הזימון יש סעיף לבעלי משקפיים, ואין לי, אבל כן יש לי בעיות עם צבעים (עשיתי בדיקה לזה השנה, אבל אין משהו חד משמעי, הרופאה אמרה שבצו הראשון יגידו לי מה בדיוק יש לי)
את הטופס הזה אני צריך לשלוח להם תוך 14 יום ממתי שקיבלתי אותו (14 יום מהיום) נכון?

מה אני צריך להביא לצו הראשון חוץ מת.ז. , את הזימון, תוצאות של בדיקות שתן?

עוד משהו, יש לי בעיות גב, אסור לי לסחוב יותר מ5 קילו =], אבל אין שום סעיף לגבי זה בטופס בריאות, לגבי האסטמה רשמתי, וגם סימנתי בעיגול שזה אסטמה. ניתוח גם רשמתי על תוספתן.

יש לך אתר שיש בו מבחני פסיכוטכני כמו של הצבא שאפשר לראות בערך במה מדובר?
כאילו אני יודע מה זה מבחן פסיכוטכני, עשיתי כבר, אבל בכל זאת שאני יראה..

אם יש לך המלצות על שעת הגעה ודברים כאלה תגיד לי, תודה מראש
רון אלטר.
אם אני זוכר נכון, התאריך לזימון בצו ראשון נקבע לפי יום הולדת 17 ע"פ התאריך העברי. מה זה אומר לך? כלום. זה ממש לא משנה אם אתה עושה צו ראשון לפני בחור שנולד אחריך.. סתם בירוקרטיה של הצבא :-/

בבדיקות רפואיות בודקים לך את הראייה וגם עיוורון צבעים.. כדאי שתביא אישור מאופטומטריסט (או איך שלא קוראים לזה שמתעסק עם זה..) וכנ"ל לגבי בעיות הגב.

את השאלון רפואי שהבאת אני ממליץ לך להביא אותו ביום של הצו ראשון ולא לשלוח להם את זה בדואר (בדר"כ יש להם נטייה לאבד את זה). תביא את זה איתך ותגיש את זה לקצין שבודק אותך בועדה הרפואית, זה הכי בטוח. בדיקת שתן אתה יכול לעשות במקום..

המלצה? תבוא רגוע, אחרי שישנת הרבה בלילה ומדי פעם מותר לשקר בראיון אישי... |קורץ|

Eye-Soft
30-03-06, 13:45
המלצה? תבוא רגוע, אחרי שישנת הרבה בלילה ומדי פעם מותר לשקר בראיון אישי... |קורץ|

מה ככה ? חכה חכה אני אומר למפקד שלך :P

אם אני זוכר נכון, התאריך לזימון בצו ראשון נקבע לפי יום הולדת 17 ע"פ התאריך העברי. מה זה אומר לך? כלום. זה ממש לא משנה אם אתה עושה צו ראשון לפני בחור שנולד אחריך.. סתם בירוקרטיה של הצבא :-/

בבדיקות רפואיות בודקים לך את הראייה וגם עיוורון צבעים.. כדאי שתביא אישור מאופטומטריסט (או איך שלא קוראים לזה שמתעסק עם זה..) וכנ"ל לגבי בעיות הגב.

את השאלון רפואי שהבאת אני ממליץ לך להביא אותו ביום של הצו ראשון ולא לשלוח להם את זה בדואר (בדר"כ יש להם נטייה לאבד את זה). תביא את זה איתך ותגיש את זה לקצין שבודק אותך בועדה הרפואית, זה הכי בטוח. בדיקת שתן אתה יכול לעשות במקום..

תודה על התשובות.

על מה לשקר? יש משהו ספציפי?

Alm
30-03-06, 14:31
תודה על התשובות.

כן אם היא תשאל אותך שאתה מעשן ואתה באמת מעשן תגיד לה שאתה לא...
אם היא תשאל אותך אם אתה רב מכות או רבת בעבר תגיד לה שלא..

זה יעזור לך בקב"א.

כן אם היא תשאל אותך שאתה מעשן ואתה באמת מעשן תגיד לה שאתה לא...
אם היא תשאל אותך אם אתה רב מכות או רבת בעבר תגיד לה שלא..

זה יעזור לך בקב"א.
לא רב מכות ולא מעשן.
לא צריך לשקר :-)
גמישות יתר נחשבת כמשהו לא תקין ?
כי אני קצת יותר מידי גמיש ;-(

Alm
30-03-06, 14:48
הכי טוב זה לשחק אותה ילד טוב ירושלים בראיון
לא רב עם מורים, לא רב עם חברים... מכין שיעורים... ילד מסודר מאורגן וכו'... קיצר להיות מושלם ;)

eLad
30-03-06, 18:07
תודה על התשובות.

אממ בהתחלה סביר להניח שהיא תשאל אותך "מה אתה רוצה לעשות בצבא?" ותענה נניח "משהו עם מחשבים.." ויש לך פרופיל קרבי אז סביר להניח שהיא תשאל אותך:

ואם הצבא ישלח אותך נניח לגולני, מה תעשה?

עכשיו אתה בכלל לא בראש שלך קרבי, אז אתה לא תגיד לה "אני אשתמט מצה"ל" אלא תגיד לה בחוכמה - אני לא כ"כ מעוניין להיות בקרבי אבל אם צה"ל ישבץ אותי כקרבי סביר להניח שהוא צריך מישהו שם. אני אנסה לפעול לשינוי ההחלטה להציב אותי קרבי ואם לא יילך.. אז אני אעשה כמיטב יכולתי בתפקיד שהצבא הציב אותי בו (או משהו כזה)..

ואל תגיד לה שאתה מקובל כל כולם בכיתה וכולם חברים שלך (כי בתכל'ס זה לא נכון לגבי אף אדם)..

Eye-Soft
30-03-06, 18:15
אממ בהתחלה סביר להניח שהיא תשאל אותך "מה אתה רוצה לעשות בצבא?" ותענה נניח "משהו עם מחשבים.." ויש לך פרופיל קרבי אז סביר להניח שהיא תשאל אותך:

ואם הצבא ישלח אותך נניח לגולני, מה תעשה?

עכשיו אתה בכלל לא בראש שלך קרבי, אז אתה לא תגיד לה "אני אשתמט מצה"ל" אלא תגיד לה בחוכמה - אני לא כ"כ מעוניין להיות בקרבי אבל אם צה"ל ישבץ אותי כקרבי סביר להניח שהוא צריך מישהו שם. אני אנסה לפעול לשינוי ההחלטה להציב אותי קרבי ואם לא יילך.. אז אני אעשה כמיטב יכולתי בתפקיד שהצבא הציב אותי בו (או משהו כזה)..

ואל תגיד לה שאתה מקובל כל כולם בכיתה וכולם חברים שלך (כי בתכל'ס זה לא נכון לגבי אף אדם)..
אני הלכתי על משהו דומה, אבל בלי הקטע שאני אבצע את התפקיד שהצבא יבחר לי - אם הוא קרבי. אמרתי שאני לא אסכים בשום פנים ואופן לשרת בקרבי :ם אבל היא גם ככה לא רושמת כלום. לא היה לה דף אפילו...

דרך אגב, יש אנשים שהם מקובלים וכולם אוהבים אותם. שני סוגים:
א' - עשירים שאוהבים לתת (כדי לקבל צומת לב כמובן...). הם מקובלים מהסיבות הלא נכונות.
ב' - כוסיות. (אין מה להוסיף :|) אהה וככל שהן טיפשות יותר, ככה יותר אנשים אוהבים אותן.

eLad
30-03-06, 18:48
אני הלכתי על משהו דומה, אבל בלי הקטע שאני אבצע את התפקיד שהצבא יבחר לי - אם הוא קרבי. אמרתי שאני לא אסכים בשום פנים ואופן לשרת בקרבי :ם אבל היא גם ככה לא רושמת כלום. לא היה לה דף אפילו...

דרך אגב, יש אנשים שהם מקובלים וכולם אוהבים אותם. שני סוגים:
א' - עשירים שאוהבים לתת (כדי לקבל צומת לב כמובן...). הם מקובלים מהסיבות הלא נכונות.
ב' - כוסיות. (אין מה להוסיף :|) אהה וככל שהן טיפשות יותר, ככה יותר אנשים אוהבים אותן.
היא לא רושמת כלום אבל דקה אחרי שהיא יוצאת מהחדר מטר על מטר היא הולכת למחשב ורושם סיכום של השיחה. לדעתי זה הוריד לך די הרבה בקב"א המשפט הזה שבשום פנים ואופן לא תשרת קרבי..

Eye-Soft
30-03-06, 19:19
היא לא רושמת כלום אבל דקה אחרי שהיא יוצאת מהחדר מטר על מטר היא הולכת למחשב ורושם סיכום של השיחה. לדעתי זה הוריד לך די הרבה בקב"א המשפט הזה שבשום פנים ואופן לא תשרת קרבי..
אני לא חושב. היא דווקא די התלהבה ממני. הייתה אחלה. חוץ מזה, אני לא מעוניין בקרבי גם כי יש לי קרסול דפוקה - הלכה לי הקרסול לפני כ4 שנים. אבל אין לי לזה שום טופס רשמי. רק העובדה שעברתי 121321312 טיפולים ושום דבר לא עזר או אבחן את הבעיה.

אז הצבא נתן לי פרופיל קרבי :\ דרך אגב, אני אישית מעדיף לשרת במשהו מגעיל מאשר בקרבי, אבל אני עדין לא חושב שזה הוריד לי קב"א בכלל. אני פשוט "עוד נער שלא רוצה קרבי"...

Ziv
30-03-06, 19:53
ואלה פצץ :) לא ידעתי את זה תודה אלעד ^_^