View Full Version : [שאלה] איך מהירות המעבד משפיע על המחשב?
שלום לכל המשתמשים היקרים,
קניתי מחשב חדש, כל המפרט שלו היה נהדר, עד שאחרי שקניתי שמתי לב שיש לו 2.2 מהירות מעבד, אך הבעיה שהמחשב מהיר וטס וזה לא משפיע על שום דבר, למרות שאמרו לי שזה קצת.
שאלתי היא, איך זה בדיוק משפיע על המחשב, מה ההבדל בין מהירות המעבד לבין זיכרון העבודה (יש לי 1024)?
ואשמח לדעת גם מה בדיוק חשוב כ"כ במהירות המעבד ואיך זה יכול להשפיע על הנאתי מהמחשב? ואיזה מהירות כדאי שיהיה למעבד המחשב? כי כמו שהבנתי מעבדים פחות מהירים מ-3.0 לא שווים.
תודה רבה מראש, אלי.
עמרי שוסטר
10-06-06, 22:51
כיום יש "תדר", "תדר אפקטיבי" ותדר 'עובדתי' ". (ככה לפחות אני מכנה אותם)
התדר יכול להגיע ל6GHz וזה לא ממש ישפיע כי זה ליופי! |Rolleyes|
יש תדר אפקטיבי שבפועל הוא זה שלפיו יש ביצועים! כמובן שהתדר האפקטיבי מורכב מכמה משתנים שאחד מהם הוא התדר העובדתי... |winky|
למעבד P4 עם 3.4GHz אין יתרון על מעבד זהה בדיוק עם 3.2GHz מה שכן יכול לשנות אם הוא מקבל מתח גבוה יותר... חוץ מהמתח אין שום הבדל!
אה כן... המהירות של המחשב (לא כולל מהירות קריאה, כתיבה, קבלה ושליחת מידע) זה מעבד נטו! לא קשור לזיכרון...
מהירות המעבד משפיעה על המחשב ללא שימוש בתוכן כלשהו..
כלומר אם תיקח מחשב בעל מעבד P4 .2.2 ומעבד P4 3.2 המחשב בעל המעבד 3.2 יעלה מהר יותר.
לאומת הפעלת תוכן..שלדוגמא במחשב P4 2.2 יהיה זיכרון בעל 1 GB ובמחשב P4 3.2 יהיה 256MBזיכרון.
אז המחשב בעל המעבד P4 2.2 יפעיל את התוכניות במהירות גבוהה יותר..
ככה תקף לכל מחשב שהזיכרון שלו גבוה יותר.. והמעבד שלו במהירות 2.2 ומעלה.
כיום מוכרים מחשבים בעלי מעבדים 3.8 ואנשים חושבים שאם הם ירכשו את המעבד הנ"ל הוא יהיה "סוס" אז צר לי לומר כי הם טועים! הם משלמים לחינם!! פשוט כך.
כי אף אחד מהאנשים הנ"ל לא משתמשים באמת ביכולות של המעבד..אז מדוע לרכוש מעבד 3.8 ? כי רואים את המספר חושבים שזה יותר טוב..
לסיכום..מעבדים בין 2.2 ועד 3.0 עובדים באותה מהירות! ולא צריך לבזבז סתם כסף לחינם.
עמרי שוסטר
10-06-06, 23:24
מהירות המעבד משפיעה על המחשב ללא שימוש בתוכן כלשהו..
כלומר אם תיקח מחשב בעל מעבד P4 .2.2 ומעבד P4 3.2 המחשב בעל המעבד 3.2 יעלה מהר יותר.
לאומת הפעלת תוכן..שלדוגמא במחשב P4 2.2 יהיה זיכרון בעל 1 GB ובמחשב P4 3.2 יהיה 256MBזיכרון.
אז המחשב בעל המעבד P4 2.2 יפעיל את התוכניות במהירות גבוהה יותר..
ככה תקף לכל מחשב שהזיכרון שלו גבוה יותר.. והמעבד שלו במהירות 2.2 ומעלה.
כיום מוכרים מחשבים בעלי מעבדים 3.8 ואנשים חושבים שאם הם ירכשו את המעבד הנ"ל הוא יהיה "סוס" אז צר לי לומר כי הם טועים! הם משלמים לחינם!! פשוט כך.
כי אף אחד מהאנשים הנ"ל לא משתמשים באמת ביכולות של המעבד..אז מדוע לרכוש מעבד 3.8 ? כי רואים את המספר חושבים שזה יותר טוב..
לסיכום..מעבדים בין 2.2 ועד 3.0 עובדים באותה מהירות! ולא צריך לבזבז סתם כסף לחינם.
למה סתם להטעות אנשים? תלמד קצת בעצמך ואז נדבר...
יש לי מעבד 3.1GHz שעם 512MB יקח כל מעבד 3.8GHz עם 2GB...
למה סתם להטעות אנשים? תלמד קצת בעצמך ואז נדבר...
יש לי מעבד 3.1GHz שעם 512MB יקח כל מעבד 3.8GHz עם 2GB...
עומרי קודם כל..זה מה שהבדיוק אמרתי! שמעבד עד 3.0 יפעל בדיוק כמו ה 3.8..
אז על מה אתה רב? ומה יעזור 2GB זיכרון? ב 1 GB אפילו לא יהיה לך שימוש..
תקרא שוב..
עמרי שוסטר
10-06-06, 23:54
עומרי קודם כל..זה מה שהבדיוק אמרתי! שמעבד עד 3.0 יפעל בדיוק כמו ה 3.8..
אז על מה אתה רב? ומה יעזור 2GB זיכרון? ב 1 GB אפילו לא יהיה לך שימוש..
תקרא שוב..
יש לי 2GB ולא מספיק לי...
ואתה מסביר את זה בצורה נכה... הידע שלך שואף ל0... תלמד ואז תכתוב נאום...
יש לי 2GB ולא מספיק לי...
ואתה מסביר את זה בצורה נכה... הידע שלך שואף ל0... תלמד ואז תכתוב נאום...
אין צורך לרבים חברים.. סה"כ גם אתה וגם הוא רוצים לעזור לבחור.
2 ג'יגה זה מספיק, שמערכת ההפעלה החדשה תצא היא תדרוש ג'יגה +
ככה שאני ממליץ לכולם להיות מכונים עם לפחות 2 ג'יגה זיכרון.
למערכת ויסטה אני ממליץ לכולם לקנות מחשב חדש...
:)
פחות מ3 ג'יגה הרץ מעבד ו1.5 ג'יגה זיכרון פנימי המחשב לא יזוז שם...
כמובן שצריך להתחשב בCL של הזיכרון הפנימי וגם במיוחד שיהא סוקט טוב (שלא יורד מ800)ולא חסר "זכרון מטמון" (אוחח איך אני שונא את התרגום העברי לפעמים).
ל"ויסטה" שתצא אני ממליץ לדאוג שלמעבד שלכם גם יהא איזה ליבה כפולה או 64 ביט במינימום.
רצוי לא להתפשר על AMD, שזיכרון המטמון שלהם די מעפן, ובכלל - לליבה כפולה יש אחלה של כזה.
כמובן שיש לשים לב שהCL, שהוא סוג של זמן התגובה של הזיכרון, שלא יהא 3 אלא כמה שפחות.
רצוי 1/2 אבל זה מאוד יקר... בד"כ ימכרו לכם 2.5, אבל יש כאלה שמוכרים זיכרונות DDR2 עם CL5 שזה מעפן, ועדיף לקנות DDR רגיל עם CL2.5
עמרי שוסטר
11-06-06, 07:33
כמובן שצריך להתחשב בCL של הזיכרון הפנימי וגם במיוחד שיהא סוקט טוב (שלא יורד מ800)ולא חסר "זכרון מטמון" (אוחח איך אני שונא את התרגום העברי לפעמים).
ל"ויסטה" שתצא אני ממליץ לדאוג שלמעבד שלכם גם יהא איזה ליבה כפולה או 64 ביט במינימום.
רצוי לא להתפשר על AMD, שזיכרון המטמון שלהם די מעפן, ובכלל - לליבה כפולה יש אחלה של כזה.
כמובן שיש לשים לב שהCL, שהוא סוג של זמן התגובה של הזיכרון, שלא יהא 3 אלא כמה שפחות.
רצוי 1/2 אבל זה מאוד יקר... בד"כ ימכרו לכם 2.5, אבל יש כאלה שמוכרים זיכרונות DDR2 עם CL5 שזה מעפן, ועדיף לקנות DDR רגיל עם CL2.5
שששש...
וואהה....כמה דברים לא נכונים:-0
-פחות מ-3 גיגה מעבד?}-] איפה אתה חי? amd 3200 עם 2ghz מספיק.
לא להתפשר על AMD? אוליי לא להתפשר על אינטל זה יותר נכון. (חוץ מהקונרו שיצא בקרוב, הכל מעפן אצלם)
ולAMD יש מטמון מעפן רק לסמפרון. לאט'לון אין בכלל בעייה עם זה.
לוויסטה מספיק חצי גיגה זכרון פנימי, אם אתה מתכוון להשתמש בהגדרות נמוכות.
רק לאלו שלא מתפשרים על איכות מקסימלית, אז שיחשבו בכיוון של ה1 וחצי גיגה.
חח תמודע לכך שיש מעבדים שפועלים בתדרים של 1.8Ghz והם לא רואים ממטר מעבדים עם 3.2Ghz ? |Rolleyes|
עמרי שוסטר
11-06-06, 13:32
עזבו... זה אשכול של "Wana be"...
טוב, תודה לכולכם!
ואם הבנתי נכון, כלומר אם אני לא מריץ ויסטה אלא אקס פי Professional, ויש לי לפחות 1024 מגה בייט זיכרון עבודה, כרטיס מסך 256 מגה בייט ומעבד 2.2, אז המחשב שלי אמור לזוז מהר, כלומר כשאני אלחץ על תיקיה לא יקח לה יותר משניה להפתח (המחשב הקודם שלי פתח תיקיות תוך 7 שניות).
בכל מקרה, הבנתי שהמעבד אמור להשפיע על המהירות שהמחשב יעלה בהתחלה, יעני כשמדליקים אותו. אם כך אז אפילו שיש לי 2.2, אז המחשב שלי אמור להיות מהיר מאוד, נכון?
המחשב הקודם שלי היה 256 מגה בייט זיכרון עבודה, 64 מגה בייט כרטיס מסך ומעבד 2.42 GHz ולצערי המחשב היה איטי ואחרי שהתקנתי תוכנות (פוטושופ, מקרומדיה ועוד ועוד) לקח לתיקיה 7 שניות ומעלה להפתח.
אז לפי מה שאתם יכול לראות ולהבין, עבדתי עם מחשב שיש לו 2.42 GHz ועכשיו אני קונה מחשב עם 2.2 והוא אמור להיות יותר מהיר פי 4, אז אני הבנתי שהמחשב הקודם שלי היה איטי בגלל הזיכרון עבודה שלו (256 מגה) וכרטיס חלש מאוד (64 מגה).
אז לסיכום, המעבד לא אמור להשפיע עלי אם אני משחק משחקים, מפעיל תוכנות כבדות כמו פוטושופ וכו'!
דרך אגב, אני לא מתכוון להתקין ויסטה, לפי דעתי עוד חרטה של מיקרוסופט - כל פעם אותם הבטחות.
תודה מראש, אלי.
תחזירו לי תשובה אם מה שהבנתי נכון. תודה!
שלום לכולם,
לפי דעתי לא צריך לרוץ לקנות מחשב חדש(אלה אם כן יש לכם p3 או 586 חח)
מי שאמר כאן שחצי ג'יגה יספיק אז הוא ממש טועה.
כן, יצאו כמה גירסאות ואחת מהם דרוש בסביבות החצי ג'יגה.
אבל מה עם משחקים ? מה עם תוכנות? זה לא דורש עוד זיכרון?
בגלל זה השידרוג החיד שאני רואה לנכון זה לעבור ל2 ג'יגה ולהיות בראש שקט.
כיום בלי קשר למערכת ההפעלה יש משחקים שדורשים כבר ג'יגה שלם של זיכרון.
לגבי מעבדי אינטל אני אישית לא סובל אותם למרות שהיה לי הרבה מאוד ניסיון..
AMD לפי דעתי שולטים בתחום המעבדים.
כמה זמן לא הייתי כאן ואיי...
ככה לפותח האשכול נא להקשיב לעומרי הוא הכי בקיא בתחום החומרה, לפחות...
אני דיי בטוח שאתה מדבר על מעבדים מסוג AMD כי 2.2 של אינטל, כבר לא נוהגים למכור כי זאת תושבת 478 וזה דיי מיושן. (ניתן למצוא מעבדים כאלו אולם זה דיי "נדיר" כבר).
מהירות תדר מעבד לא תמיד הסיבה היחידה למהירות המחשב, המעבד תלוי בעוד גורמים שגורמים לו לעבוד בצורה אפקטיבית יותר.
זיכרון פיזי נמוך מצריך עבודה מול זיכרון וירטואלי מה שבהחלט מוריד בהרבה מהביצועיים של המחשב, ומעבד חזק זה חובה בשביל להפעיל תוכנות ומשחקים כבדים שלא תחשוב לא נכון.
פשוט המעבד הקודם שלך אני מניח שהוא היה של אינטל ועכשיו יש לך AMD.
שני טכנולוגיות שונות לחלוטין, פירוש הדבר שאתה לא יכול לשפוט איזה מעבד טוב יותר רק על פי התדר שלהם אלא עוד גורמים כמו רוחב פס, זיכרון מטמון ... (הכי טוב להריץ את אותה התוכנה שאתה משמש בשני מחשבים בעלי חומרה יחסית דומה ומעבדים שאתה מעוניין לשפוט וככה ניתן לראות מה יריץ לך יותר טוב את התוכנה).
לא הייתי בתחום החומרה כבר כמה חודשים אם שכחתי משהו תקנו אותי בבקשה...
מקווה שעזרתי.
יבגני
לא אמרתי שאני לא מודע
אמרתי מהן דרישות המינימום כדי לוודע שמערכת ההפעלה שתצא "ויסטה" תעלה על המחשב כמו שצריך, וגם הזכרתי שיש כאלה אנשים בחנויות מחשבים פרטיות שיכולים לעבוד על אנשים ולמכור להם לכאורה מעבד טוב של 3.6 ג'יגה הרץ אבל המפרט שהם לא מגלים על המעבד הוא ממש חרא...
רק הזכרתי שצריך לבדוק טוב טוב רכיבים כשקונים מחשב והזכרתי את המינימום בשביל שלפחות שמי שקונה היום מחשב לא יידפק כשתצא ויסטה לשוק.
עמרי שוסטר
11-06-06, 14:54
לא אמרתי שאני לא מודע
אמרתי מהן דרישות המינימום כדי לוודע שמערכת ההפעלה שתצא "ויסטה" תעלה על המחשב כמו שצריך, וגם הזכרתי שיש כאלה אנשים בחנויות מחשבים פרטיות שיכולים לעבוד על אנשים ולמכור להם לכאורה מעבד טוב של 3.6 ג'יגה הרץ אבל המפרט שהם לא מגלים על המעבד הוא ממש חרא...
רק הזכרתי שצריך לבדוק טוב טוב רכיבים כשקונים מחשב והזכרתי את המינימום בשביל שלפחות שמי שקונה היום מחשב לא יידפק כשתצא ויסטה לשוק.
אני הרצתי Vista עם פוטושופ, Oblivion וeMule חלק על מעבד 2.6GHz ו1.5GB זיכרון... איך?
אני הרצתי Vista עם פוטושופ, Oblivion וeMule חלק על מעבד 2.6GHz ו1.5GB זיכרון... איך?
אז אתה מתכוון שהזיכרון עבודה ממש חשוב ומשפיע על מהירות ותפקוד המחשב?
אימיול סה"כ תוכנה לשיתוף קבצים.. היא לא דורשת יותר מ10 עד 15 מגה זיכרון.
ואחוז עד שתיים מהמעבד.
לפי דעתי 2 ג'יגה מספיקים בשביל להריץ את מערכת ההפעלה החדשה.
ואין לי מושג איזה מערכת הפעלה הרצת אבל יש כמה גירסאות שונות.
מי שאין לו 2 ג'יגה אני ממליץ לשדרג ומי שיש לו פחות מ ג'יגה אז אני לא הייתי מתחלף איתו.
כי להריץ את המערכת ההפעלה הזאת פלוס הרצה של משחק זה יהיה בלתי אפשרי.
עוד דבר בקשר למטמון (ולא זה שמוצאים באדמה)
לAMD יש מטמון L1 פי 4 ו-5 מאינטל... 128K מול 20K-32K באינטל..
שחצי ממנו מוקדש לפקודות והחצי השני לישומי הפקודות.
רשימת הפקודות נמצאת בתוך המעבד ועובדת במהירות שלו, לכן הוא יעיל יותר מאינטל...
וכנראה לבחור למעלה יש מעבד AMD אז תהייה גאה.
המחשב שלך צורך פחות חשמל ומתחמם פחות :)
וכמובן שהזכרון חשוב לא פחות מהמעבד,
הסיבה ברגע שאתה מנצל את כל הזכרון הפנוי אתה מתחיל לעבוד עם קובץ ההחלפה,
ז"א: שאתה מתחיל לכתוב את הזכרון לכונן הקשיח ואז אתה מתחיל להרגיש באיטיות.
ד"א המעבד שהשתמשת בו קודם הה אינטל מהסוג הגרוע ביותר ואני מעריך שהמחשב ההוא בן כ-4-5 שנים.
תגיד לי עם אני טועה.
מושחתים מאסתם.
עמרי שוסטר
12-06-06, 09:27
אוקיי אני אסכם בצורה פשוטה...
מהירות המחשב = מעבד נטו
זיכרון = משפיע על כמה תוכנות אתה יכול להחזיק ביחד ואם זה זיכרון ממש טוב יש סיכוי קטן יותר שהתוכונת יתקעו
כונן קשיח = ככל שהוא מהיר יותר ככה אפשר לשלוף תוכנות מהר יותר
עכשיו בקשר לתדר... התדר כן משפיע אבל לא תמיד זה מה שהופך את המעבד לטוב!
P4 עם 3.8GHz משתמש ב200MHz של FSB (זה התדר) ובפועל יש לו 800MHz של "יכולות עיבוד" להעביר... (רוחב פס)
A64 עם 2.2GHz משתמש ב200MHz של HT (מקביל לFSB) אבל לAMD יש טכנולוגיה ששמה HyperTransport שתפקידה לדחוס את המידע ולהעביר את המידע בשיטה מסוימת (סוד מקצועי) שאמורה לתת לך 1,000MHz - 2,000MHz בפועל... אבל אם תריץ ביצועים תקבל 1,000-1,200MHz ככה...
אז אם מדברים על תדר הA64 יספק אותך יותר... אבל! לא הכל תלוי ברוחב הפס... כל הפעולה של המעבד בנויה על פעימות חשמליות... ככל שיש לך יותר מתח (יש לך יותר חום חחח אבל חוץ מזה) אתה מקבל פעימות יציבות יותר (ובדרך כלל יותר פעימות) וזה מגדיל את הביצועים! וכמו שכבר ציינו יש את זיכרון המטמון! מאוד מאוד חשוב...
וגם יש טכנולוגיות תצוגה, עיבוד שמובנות במעבד וכו'... זה נושא עצום (יותר מהמ שאתה יכול לדמיין) ואפשר לדון עליו שנים ולא לחדור את השכבה הראשונה... ובגלל זה אי אפשר ממש לתת לך תשובה...
ולכן כל מי שכן ניסה לתת לך תשובה לא מבין כלום! |Rolleyes|
בכול מה שקשור למחשבים ביתיים ההמלצה שלי AMD.
לי לדוגמא יש:
AND ATHLON 64 X2 DUAL CORE
אחלה מעבד מכול הבחינות! חלק גדול מאוד מהם רשמת.
עמרי שוסטר
12-06-06, 13:51
בכול מה שקשור למחשבים ביתיים ההמלצה שלי AMD.
לי לדוגמא יש:
AND ATHLON 64 X2 DUAL CORE
אחלה מעבד מכול הבחינות! חלק גדול מאוד מהם רשמת.
מעבדי הA64 X2 באמת אחלה מעבדים אבל... רובם בתדרים מאוד נמוכים ואלו שכן משתמשים בתדרים גבוהים מכילים זיכרון מטמון עלוב (כדי לא לבייש את סדרת הFX).
FX לפי דעתי ביזבוז כסף ענקי.. אבל לא משנה..
הדואל קור כרגע לא מנוצלים טוב.
לא כול המשחקים/תוכנות תומכים בזה כרגע.. וחבל..
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:00
FX לפי דעתי ביזבוז כסף ענקי.. אבל לא משנה..
הדואל קור כרגע לא מנוצלים טוב.
לא כול המשחקים/תוכנות תומכים בזה כרגע.. וחבל..
אוקיי הגזמת טיפה!
בתור משתמש FX ותיק אני חייב להגיד שמעבדי הFX שווים כל אגורה!!!
אם אין לך את הכסף אל תקנה אבל אל תגיד שמדובר בבזבוז! |קורץ|
ואין שום משחק שתומך בריבוי ליבות, יחד עם Vista נראה לא מעט ישומים שכן!
סליחה? אין משחק שתומך בריבוי ליבות? תאמין לי שיש.
ואל תכנס לי לכיס כי אם נדבר בפרטי יתברר לשנינו שהמפרט שלי עלה פי 2 או 3 ואולי גם 4 משלך.
לא קניתי FX לא בגלל שהיה כזה אבדל "ענקי" במחיר, אלה בגלל שלא ראיתי לנכון לקנות.
הסידרה של הFX הבאה תיהיה סידרה ששווה לקנות.
פשוט לפעמים צריך לעשות שיקולים, והמעבד שלי לא עלה רחוק באותו זמן מהFX.
*תלוי גם על איזה דגם אתה מדבר*
חוץ מזה אני לא מלכלך על הFX ההפך אני אוהב את כול המעבדים שלהם כי אף פעם
לא היה להם מעבדים עם פאקים כול כך גדולים כמו של אינטל.. שלא נשכח
את מכת הP4 הראשונים... אבוי..
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:09
תראה לי משחק שתומך בריבוי ליבות.
ועד היום כל מעבד FX שיצא עקף בעשרות אחוזי ביצועים את המתחרים (אהמ).
דווקא את מעבדי הFX הבאים לא משתלם לקנות מכוון ומדובר במתחרים של מעבדי הC2D החדשים של Intel שללא ספק עד תחילת 2008 ישלטו! ;P
ואם בא לך לדבר טיפה (ולבייש אותי כמובן עם המפרט המפלצתי שלך) יש פרטים ליצירת קשר בחתימה. |Rolleyes|
תראה לי משחק שתומך בריבוי ליבות.
ועד היום כל מעבד FX שיצא עקף בעשרות אחוזי ביצועים את המתחרים (אהמ).
דווקא את מעבדי הFX הבאים לא משתלם לקנות מכוון ומדובר במתחרים של מעבדי הC2D החדשים של Intel שללא ספק עד תחילת 2008 ישלטו! ;P
ואם בא לך לדבר טיפה (ולבייש אותי כמובן עם המפרט המפלצתי שלך) יש פרטים ליצירת קשר בחתימה. |Rolleyes|
FX באמת מעבד חזק אף אחד לא אמר שהוא 0, רק נתתי על הסידרה הקודמת ביקורת.
ההפך הוא הנכון, הסידרה הבאה תיהיה החזקה מכולם, גם תקח בחשבון שהם גם יהיו כפולי ליבה.
וחס וחלילה אני לא באתי לביש אף אחד,
אבל אני יצור איתך קשר בכיף כפי להראות לך את שלי ותראה לי את שלך.
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:22
FX באמת מעבד חזק אף אחד לא אמר שהוא 0, רק נתתי על הסידרה הקודמת ביקורת.
ההפך הוא הנכון, הסידרה הבאה תיהיה החזקה מכולם, גם תקח בחשבון שהם גם יהיו כפולי ליבה.
וחס וחלילה אני לא באתי לביש אף אחד,
אבל אני יצור איתך קשר בכיף כפי להראות לך את שלי ותראה לי את שלך.
FX-59 (משוער כ3GHz חד ליבה), FX-64 (משוער כ3GHz כפול ליבה)...
כל אלו לא מתקרבים לדגמים הפשוטים של C2D (כמו E6600/E6400).
ככפול ליבה הוא מנצח!
רק חבל שכמעט וכלום לא תומך בזה.. אבל מרגע יצאה של המערכת הפעלה החדשה
אני מאמין שזה יהיה עיניין של חודשים עד שיתחילו לזרום תוכנות ומשחקים שתומכים.
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:27
ככפול ליבה הוא מנצח!
רק חבל שכמעט וכלום לא תומך בזה.. אבל מרגע יצאה של המערכת הפעלה החדשה
אני מאמין שזה יהיה עיניין של חודשים עד שיתחילו לזרום תוכנות ומשחקים שתומכים.
ומה עם C2D? הם חדי ליבה?
מעבדי אינטל אין מה לדבר עלהם,
תמיד יהיה להם איזה פגם, הם עושים הרבה טעויות.
יש כאן חצי פורום שיגיד שהם מעולים, אבל לפי דעתי מי שלא בדקת AMD לא יודע מה זה מעבד.
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:36
מעבדי אינטל אין מה לדבר עלהם,
תמיד יהיה להם איזה פגם, הם עושים הרבה טעויות.
יש כאן חצי פורום שיגיד שהם מעולים, אבל לפי דעתי מי שלא בדקת AMD לא יודע מה זה מעבד.
אני שנים רק AMD... אז שאני אומר C2D שולט יש לזה משמעות עמוקה.
שנים? אז סימן שעשית בחירה נכונה.
אני נתתי צ'אנס למעבדים של אינטל באמת שנתתי.. אבל כול המעבדים שרק היו לי מהם היו קישלון.
אם זה מבחינת חום, אם זה מבחינת מהירות, ואם זה מבחינת איכות.
עמרי שוסטר
12-06-06, 14:53
שנים? אז סימן שעשית בחירה נכונה.
אני נתתי צ'אנס למעבדים של אינטל באמת שנתתי.. אבל כול המעבדים שרק היו לי מהם היו קישלון.
אם זה מבחינת חום, אם זה מבחינת מהירות, ואם זה מבחינת איכות.
אני מוכן לשים 1,000 ש"ח שלא בדקת C2D.
אני מוכן לשים 1,000 ש"ח שלא בדקת C2D.
עומרי תפרט לו מה זה c2d.
זה ה conroe החדש של אינטל.
מבחן ביצועים אחרון הראה כי הדגם הכי עלוב שלו עקף את הביצועים של ה fx-62.
עמרי שוסטר
12-06-06, 15:33
עומרי תפרט לו מה זה c2d.
זה ה conroe החדש של אינטל.
מבחן ביצועים אחרון הראה כי הדגם הכי עלוב שלו עקף את הביצועים של ה fx-62.
C2D זה Core 2 Duo... סדרה שלמה של מעבדים... זה כולל גם את הMerom החמוד! |Rolleyes|
צודק!
אותו באמת לא בדקתי, מרוב אין פעמים של אכזבות חוזרות מהמעבדים שלהם..
יש כאלו שכבר לא חוזרים למשהו ששוב ושוב לא טוב.
עמרי שוסטר
12-06-06, 19:29
לכל שמני (אופס, חובבי*) AMD
A64 X2 5200+ K8G 65nm $325 2.6Ghz 2x1MB
A64 X2 5400+ K8G 65nm $350 2.8Ghz 2x512K
A64 X2 5600+ K8G 65nm $360 2.8Ghz 2x1MB
A64 X2 5800+ K8G 65nm $460 3.0Ghz 2x512K
A64 X2 6000+ K8G 65nm $550 3.0Ghz 2x1MB
A64 X2 6200+ K8G 65nm $650 3.2Ghz 2x512K
A64 FX-64 K8G 65nm $999 3.2Ghz 1MB
:-D
2007 שנה טובה לחובבי AMD... כלומר גם אם אתה עקשן שמן שלא מוכן לעבור לIntel למרות שתקבל ביצועים טובים יותר בעלות נמוכה יותר לפחות תשלם הרבה כסף על מעבד הגון ולא על סתם מעבד מעפן! |winky|
שמני? חח אתה ראית אחד מיוזרים שרשמו כאן הודעות? באשכול הזה הכוונה?
ואתה בעצמך עם מעבד AMD.. אם אתה חושב שהם כאלו מעולים בסידרה האחרונה
אז בבקשה תחליף לוח אם וצא לדרך עם לוח ומעבד חדש:-D
עמרי שוסטר
12-06-06, 19:42
שמני? חח אתה ראית אחד מיוזרים שרשמו כאן הודעות? באשכול הזה הכוונה?
ואתה בעצמך עם מעבד AMD.. אם אתה חושב שהם כאלו מעולים בסידרה האחרונה
אז בבקשה תחליף לוח אם וצא לדרך עם לוח ומעבד חדש:-D
אממ לפני 2008 (תושבת AM3) לא תיראו אותי משדרג לAMD... קודם כל מעבדים חלשים יחסית למחירים וגם A64 + DDR2 = חרא של ביצועים...
אממ.. לא אמרת לי שיש לך FX במחשב שלך?
או שזה היה מישהו אחר חח?
עמרי שוסטר
12-06-06, 19:48
אממ.. לא אמרת לי שיש לך FX במחשב שלך?
או שזה היה מישהו אחר חח?
כרגע יש AMD, אבל אני לא מתכנן להמשיך עם AMD.
התוכנית היא ---> לוח RD600 + מעבד Woodcrest/Conroe (תלוי בתקציב באותו הזמן) + TU4 4GB (2GB * 2) 1,066MHz Dual Channel + כרטיסי DX10 של ATI (נראה כבר מה יצא) + כרטיס פיזיקה (שוב כרטיס DX10 של ATI).
אם אתה לא מעוניין במעבד דבר איתי על זה בICQ.
כול אחד והבחירות שלו אני חושב שזה טעות.
אבל בחירה שלך אתה יודע :-)
עמרי שוסטר
12-06-06, 20:02
אם אתה לא מעוניין במעבד דבר איתי על זה בICQ.
כול אחד והבחירות שלו אני חושב שזה טעות.
אבל בחירה שלך אתה יודע :-)
שמע זה פאקינג הוכח!
Conroe פשוט לוקח כל מעבד AMD ולא רק שהוא לוקח הוא לוקח בהפרש שיש לו את המקום הראשון שמור מראש לשנה וחצי!
אני לא אמשיך עם מעבד שיעלה לי יותר ולא יספק לי את הביצועים הכי טובים!
אני לא התחייבתי לשום חברה... אני קונה מה שהכי טוב! 8-)
אחרי שאתה רואה Conroe X6800 עושה Pi של 9 שניות אתה אוטומטית עובר לצד השני! |Lol|
ברגע שAMD יקחו את השלטון אני אעבור בחזרה... ואם בא לך נארגן מכירה יד שניה כשאני אקנה את המחשב החדש (יש עוד זמן).
קודם אני מתכנן על MacBook עם Merom (עוד פעם C2D יוצא מנצח!)...
אתה בן אדם שעובר מעבד למעבד, וספרת לי כבר למה בפרטי, ואני שמח לשמוע
כי אתה נהנה ומצליח לספק לעצמך את חווית איכות גבוה מאוד.
במידה ואתה עד סוף השנה מתכון לזרוק את הFX דרך החלון אז אל תעשה את זה חבל.
תדבר איתי לפני שאתה עושה את זה |Lol|
וכול פעם לפני שאתה עובר מAMD לאינטל אל תזרוק כלום חבל.
ואותי יעניין לשמוע מה היה יותר טוב אחרי שאתה בדקת.
עמרי שוסטר
12-06-06, 20:08
אתה בן אדם שעובר מעבד למעבד, וספרת לי כבר למה בפרטי, ואני שמח לשמוע
כי אתה נהנה ומצליח לספק לעצמך את חווית איכות גבוה מאוד.
במידה ואתה עד סוף השנה מתכון לזרוק את הFX דרך החלון אז אל תעשה את זה חבל.
תדבר איתי לפני שאתה עושה את זה |Lol|
וכול פעם לפני שאתה עובר מAMD לאינטל אל תזרוק כלום חבל.
ואותי יעניין לשמוע מה היה יותר טוב אחרי שאתה בדקת.
אני קונה משהו רק אחרי ש50 איש מינימום שאני מכיר אישית ניסו לפני! אני לא פראייר! |winky|
חחח אני שמח לשמוע,
תקפיץ את האשכול הזה במידה ויש חדשות טובות.
מקווה לראות שיש אבדל ענקי ולא קטן שלא שווה לך לעבור בגללו.
אוקיי אני אסכם בצורה פשוטה...
מהירות המחשב = מעבד נטו
זיכרון = משפיע על כמה תוכנות אתה יכול להחזיק ביחד ואם זה זיכרון ממש טוב יש סיכוי קטן יותר שהתוכונת יתקעו
כונן קשיח = ככל שהוא מהיר יותר ככה אפשר לשלוף תוכנות מהר יותר
עכשיו בקשר לתדר... התדר כן משפיע אבל לא תמיד זה מה שהופך את המעבד לטוב!
P4 עם 3.8GHz משתמש ב200MHz של FSB (זה התדר) ובפועל יש לו 800MHz של "יכולות עיבוד" להעביר... (רוחב פס)
A64 עם 2.2GHz משתמש ב200MHz של HT (מקביל לFSB) אבל לAMD יש טכנולוגיה ששמה HyperTransport שתפקידה לדחוס את המידע ולהעביר את המידע בשיטה מסוימת (סוד מקצועי) שאמורה לתת לך 1,000MHz - 2,000MHz בפועל... אבל אם תריץ ביצועים תקבל 1,000-1,200MHz ככה...
אז אם מדברים על תדר הA64 יספק אותך יותר... אבל! לא הכל תלוי ברוחב הפס... כל הפעולה של המעבד בנויה על פעימות חשמליות... ככל שיש לך יותר מתח (יש לך יותר חום חחח אבל חוץ מזה) אתה מקבל פעימות יציבות יותר (ובדרך כלל יותר פעימות) וזה מגדיל את הביצועים! וכמו שכבר ציינו יש את זיכרון המטמון! מאוד מאוד חשוב...
וגם יש טכנולוגיות תצוגה, עיבוד שמובנות במעבד וכו'... זה נושא עצום (יותר מהמ שאתה יכול לדמיין) ואפשר לדון עליו שנים ולא לחדור את השכבה הראשונה... ובגלל זה אי אפשר ממש לתת לך תשובה...
ולכן כל מי שכן ניסה לתת לך תשובה לא מבין כלום! |Rolleyes|
אם כך, אז זהו! הלך כל הכסף!
אפילו עם אני מריץ XP עם 1024 מגה בייט זיכרון עבודה וכרטיס מסך 256 מגה. אם המעבד שלי עם 2.2 GHz אז זהו המחשב לא שווה כלום. יעני אני יכול לשכוח מלשחק משחק בלי שהמחשב יתקע ומלפתוח פוטושופ עם מקרומדיה ואימיול ביחד.
הבנתי נכון? [כי אתה טוען שהמעבד זה המירות מחשב נטו.]
נ.ב: ואיך אני יכול לדעת את מהירות הדיסק הקשיח - איכן כתוב?
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:00
אפילו עם אני מריץ XP עם 1024 מגה בייט זיכרון עבודה וכרטיס מסך 256 מגה. אם המעבד שלי עם 2.2 GHz אז זהו המחשב לא שווה כלום. יעני אני יכול לשכוח מלשחק משחק בלי שהמחשב יתקע ומלפתוח פוטושופ עם מקרומדיה ואימיול ביחד.
הבנתי נכון?
למה? תן את מס' הדגם ואני אתן לך דעתי עליו... |Rolleyes|
עומרי איזה דגם אתה רוצה שהוא יתן לך?
ולבחור למעלה:
לא הלך שום כסף.. מומלץ לשדרג את הזיכרון ל2 ג'יגה.
כי אם לא אז לא תוכל להריץ את המערכת הפעלה בצורה חלקה...
שלא נדבר על אימיול ומשחקים ועוד יחד.
למה? תן את מס' הדגם ואני אתן לך דעתי עליו... |Rolleyes|
זה המחשב: ACER ASPIRE E360 VH8
מספיק טוב או לא, כדי לבצע את מה שכתבתי בהודעה הקודמת.
אם כל הכבוד, אני בנאדם ממש בלי כסף, וזה המחשב היחיד שאני יכול לקנות ובכלל אחרי זה לא נשאר לי גרוש על התחת. מה לעשות, ככה זה בכל העולם, "הכסף לא נמצא במקום הנכון".
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:08
דיברתי על המעבד! |כועס|
אני רוצה מס' דגם, ליבה, סטפינג, מתח, רויז'ן וכו'... (או מה שאתה יודע! |Lol| )
דיברתי על המעבד! |כועס|
אני רוצה מס' דגם, ליבה, סטפינג, מתח, רויז'ן וכו'... (או מה שאתה יודע! |Lol| )
אני באמת מצטער, אני באמת לא יודע - אם רק הייתי מבין יותר או בכלל אם היה לי יותר נתונים על המחשב הייתי אומר לך.
ושוב תודה שאתה עוזר.
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:12
אני באמת מצטער, אני באמת לא יודע - אם רק הייתי מבין יותר או בכלל אם היה לי יותר נתונים על המחשב הייתי אומר לך.
ושוב תודה שאתה עוזר.
תוריד Everest / PC Wizard
תוריד Everest / PC Wizard
ואקבל את כל הנתונים?
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:16
ואקבל את כל הנתונים?
את הרוב...
מה דעתך על המחשב הבא, תנסה להגיד לי איך הוא לפי הנתונים שאני מביא:
סוג מעבד: Intel Pentium 4 HT 571
מהירות מעבד: 3,8 GHz
דיסק קשיח: 200 GB
זיכרון עבודה: 1024 מגה בייט DDR-RAM
כרטיס מסך: nVidia GeForce 7300GS עם מקסימום 256 MB
סאונד: on Board
חיבור: LAN
שלט: כן
מארז: MidiTower
צורב: Dual Layer DVD-צורב
מקלדת: כן
עכבר: כן
מחשב מספיק טוב?
נ.ב: ואיך המעבד הבא Intel Pentium D 930 Dual Core? טוב? - סתם שאלה.
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:21
מה דעתך על המחשב הבא, תנסה להגיד לי איך הוא לפי הנתונים שאני מביא:
סוג מעבד: Intel Pentium 4 HT 571
מהירות מעבד: 3,8 GHz
דיסק קשיח: 200 GB
זיכרון עבודה: 1024 מגה בייט DDR-RAM
כרטיס מסך: nVidia GeForce 7300GS עם מקסימום 256 MB
סאונד: on Board
חיבור: LAN
שלט: כן
מארז: MidiTower
צורב: Dual Layer DVD-צורב
מקלדת: כן
עכבר: כן
מחשב מספיק טוב?
אני לא יודע איזה מחשב יש לך עכשיו אז איך אני אמור לעשות השוואה?
אני לא יודע איזה מחשב יש לך עכשיו אז איך אני אמור לעשות השוואה?
לא, אבל אני שואל אם הוא מספיק טוב בשביל:
שניה הנה ציטוט ממה ששאלתי:
הבנתי נכון? [כי אתה טוען שהמעבד זה המירות מחשב נטו.]
עמרי שוסטר
13-06-06, 00:24
לא, אבל אני שואל אם הוא מספיק טוב בשביל:
שניה הנה ציטוט ממה ששאלתי:
כבר כואב לי הראש מלנסות להסביר לך... או שתרשום את המפרט המלא שלך או שעזרה ממני לא תקבל.