PDA

View Full Version : גאמא- צריך לדעת משהו?

דור
04-03-09, 21:27
אני במגמת טכ"ם [10 יחידות מחשבים + 5 מתמ' פיזיקה ואנגלית]

רציתי לדעת האם לגאמא צריך לדעת משהו? או שמי שטוב בקב"א וכל זה מתקבל?
המורה שלי אמרה[רכזת מגמה] שמצטייני המגמה מקבלים זימון לשם

meshuga
04-03-09, 22:13
אני במגמת טכ"ם [10 יחידות מחשבים + 5 מתמ' פיזיקה ואנגלית]

רציתי לדעת האם לגאמא צריך לדעת משהו? או שמי שטוב בקב"א וכל זה מתקבל?
המורה שלי אמרה[רכזת מגמה] שמצטייני המגמה מקבלים זימון לשם

שטויות במיץ..כל אחד מקבל "זימון", שאלון באינטרנט לגבי הידע (שזה לא משהו שבודקים ממש..אתה יכול לכתוב שאתה יודע הכל...זה פשוט יוביל לדבר הבא)..אח"כ יש מבחן ידע..מבחן אמריקאי די גדול על המון המון נושאים (וזה שאתה במגמת טכ"ם..לא ממש יעזור לך..מה שיש שם זה לא חומר של בי"ס)...אחרי זה..אם זה יספיק להם..אתה תגיע לעוד זימון של ראיון..שם גם ישאלו אותך שאלות...לי ספציפית הראיון היה קצר...לא עברתי...ככה שיותר מהשלב הזה אני לא יודע להגיד לך..
אבל שהמורה שלך לא תמכור לך שטויות..

דור
04-03-09, 22:17
רגע.. אז מה צריך לדעת למבחנים שם?

meshuga
04-03-09, 22:30
רגע.. אז מה צריך לדעת למבחנים שם?

לא משהו שאתה יכול ללמוד עכשיו...יש שם הכל מהכל..על הכל...חומרה, מערכות הפעלה, שפות תיכנות (מכל הסוגים...אל תשאל איזה..) וכו'...אין משהו שעכשיו תוכל פתאום ללמוד ותצליח...תנסה..ואם הידע שלך יהיה מספיק, הם יקחו אותך.

daMn
04-03-09, 23:48
זה מבחן די גדול, הכל מהכול, מחולק לשאלות פתוחות, אמריקאיות ואז שאלון 300.
גיגול קצר יעלה לך את הפרקים שצריך שקיימים במבחן.
קודם כל תקבל הטופס האינטרנט הראשוני, ואם אתה רואה שאתה לא מקבל את יכול להתקשר לחיל מודיעין ולבדוק אם יש לך נתונים בשביל זימון ואם לא מקסימום להגיש מועמדות.

אני עברתי 5 יח"ל בבית ספר וקיבלתי גאמא, עברתי את המבחנים ועברתי ראיון אישי, כמו שהבנתי אני צריך לקבל עוד מבחנים אז בנתיים מחכים.

Vitalist
05-03-09, 00:05
כמי שהיה בהרבה זימונים של המודיעין אני יכול להגיד שאתה צריך או הרבה מאוד ידע (הרבה יותר מ-10 יחידות) או שהרבה ידע (גם מעל רמה של 10 יחידות) ולא מעט מזל.

FuZuL
05-03-09, 01:25
זה מבחן די גדול, הכל מהכול, מחולק לשאלות פתוחות, אמריקאיות ואז שאלון 300.
גיגול קצר יעלה לך את הפרקים שצריך שקיימים במבחן.
קודם כל תקבל הטופס האינטרנט הראשוני, ואם אתה רואה שאתה לא מקבל את יכול להתקשר לחיל מודיעין ולבדוק אם יש לך נתונים בשביל זימון ואם לא מקסימום להגיש מועמדות.

אני עברתי 5 יח"ל בבית ספר וקיבלתי גאמא, עברתי את המבחנים ועברתי ראיון אישי, כמו שהבנתי אני צריך לקבל עוד מבחנים אז בנתיים מחכים.

אני איתו.
+ הרבה מוזמנים והרבה במבחן הראשון יוצאים.. כשאני הגעתי היו 70 ככה בחדר, תוך 10 דקות 40 יצאו, והרוב מהאלה שנשארו היו בנות (?).

Vitalist
05-03-09, 22:12
אני איתו.
+ הרבה מוזמנים והרבה במבחן הראשון יוצאים.. כשאני הגעתי היו 70 ככה בחדר, תוך 10 דקות 40 יצאו, והרוב מהאלה שנשארו היו בנות (?).

דווקא שאני הייתי היה מלא אנשים ואף אחד לא יצא. (אולי יצאו אחדים ולא שמתי לב) + כמעט ולא היו בנות. במיונים של שחקים פגשתי דווקא מלא בנות.....
זה סתם דפוק לצאת במבחן הראשון זה לא מבחן של ידע הוא סתם בודק את המהירות והחשיבה שלך.....

daMn
05-03-09, 22:41
דווקא שאני הייתי היה מלא אנשים ואף אחד לא יצא. (אולי יצאו אחדים ולא שמתי לב) + כמעט ולא היו בנות. במיונים של שחקים פגשתי דווקא מלא בנות.....
זה סתם דפוק לצאת במבחן הראשון זה לא מבחן של ידע הוא סתם בודק את המהירות והחשיבה שלך.....
גם שאני הייתי לא יצאו, היה במבחנים ממש מפוצץ, ת'אמת שאין לי מושג על אחוזי מעבר במבחנים האלה בבית השיריון, אבל כמו ששמעתי הרבה עוברים ואז נופלים בראיון אישי.

דור
05-03-09, 22:52
אז רגע.. למי שלא מבין בכל החומרה אין סיכוי בתכלס?

אני רוצה ממר"ם, אבל צריך פרפולי 64.. אין לי מושג מה אני הולך לעשות
עוד שאלה:
מה זה דיופטר גבוה? קראתי בויקיפדיה שאם יש דיופטר גבוה [?] מספר גבוה במשקפיים או ציליינדר זה 72
[תתסכלו ותראו אם לא הבנתם אותי]
מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה שלהם?

Vitalist
05-03-09, 23:32
לא יש לו סיכוי.
וגם במקרה פרופיל נמוך יעזור.
אני די נדפקתי בגלל ה-97 שלי...

בכל מקרה אם הוא ממש סופר תותח בתכנות מונחה עצמים זה עלול להספיק אם אתה מפגין יכולת חשיבה יוצאת דופן בראיון בשאלות שהם נותנים לך.
אתה לא חייב לדעת הכל, אבל רוב הסיכוי רק תכנות מונחה עצמים לא יעביר אותך. אתה צריך לדעת עוד משהו.... כמו חומרה או רשתות או מערכות הפעלה.....

daMn
06-03-09, 01:09
זה הולך די ככה לפי דעתי..
אתה צריך ממש ממש ממש תותח אם אתה הולך למבחנים ואתה בעיקרון יודע שפות תיכנות עצמים או שפות עילית שנלמדות בבית ספר כגון: C,C#,Java.
גם לי יש פרופיל 97 ושום שפה ממה שהזכרתי אני לא יודע, על השאלות הפתוחות עניתי בפסקל, ועניתי שם בפרקים של רשתות ומסדי נתונים וכנראה שהתמיינתי למסלול שקשור, יש בגאמא הרבה מאוד מסלולים, יש גם כאלה שאף אחד לא שמע עליהם כמו זה שאני מתמיין אליו שנקרא מסלול געש.

בעיקרון לא ממש אכפת למודיעין איזה פרופיל אתה, אם אתה תותח ייקחו אותך, כמובן שאפשר לצפות שאם יש שניים ברמה דומה ואם ייקחו אחד אני מאמין שייקחו את זה עם הפרופיל הנמוך מבין השניים, קרוב לוודאי שפרופיל נמוך לא יזיק לקבלה לפרוייקט.

Vitalist
06-03-09, 13:56
זה הולך די ככה לפי דעתי..
אתה צריך ממש ממש ממש תותח אם אתה הולך למבחנים ואתה בעיקרון יודע שפות תיכנות עצמים או שפות עילית שנלמדות בבית ספר כגון: C,C#,Java.
גם לי יש פרופיל 97 ושום שפה ממה שהזכרתי אני לא יודע, על השאלות הפתוחות עניתי בפסקל, ועניתי שם בפרקים של רשתות ומסדי נתונים וכנראה שהתמיינתי למסלול שקשור, יש בגאמא הרבה מאוד מסלולים, יש גם כאלה שאף אחד לא שמע עליהם כמו זה שאני מתמיין אליו שנקרא מסלול געש.

בעיקרון לא ממש אכפת למודיעין איזה פרופיל אתה, אם אתה תותח ייקחו אותך, כמובן שאפשר לצפות שאם יש שניים ברמה דומה ואם ייקחו אחד אני מאמין שייקחו את זה עם הפרופיל הנמוך מבין השניים, קרוב לוודאי שפרופיל נמוך לא יזיק לקבלה לפרוייקט.

אף אחד לא שמע על געש?
אני מכיר מלא אנשים שמתמיינים לזה....

חוץ מזה אתה לא כל-כך קשור. ההנחה שלי הייתי שהוא יודע לפחות ברמה בסיסית (או ידע...) OOP בגלל שהוא לומד ל-10 יחידות.
אז אמרתי לו שכדאי שידע עוד משהו, כי יש מלא שהם ב-10 יחידות מחשבים.

ברור שלא הכל קשור לתכנות. ואם תדע מצוין רשתות תקשורת ומערכות הפעלה אז יש לך סיכוי טוב להתקבל למסלול שקשור בגלל שיש פחות אנשים שמבינים בזה.... אבל אם אתה לא יודע לפתור כלום בשאלות הפתוחות של תכנות זה בכל זאת מעיד אליך משהו.....

דור
07-03-09, 18:24
אז רגע.. למי שלא מבין בכל החומרה אין סיכוי בתכלס?

אני רוצה ממר"ם, אבל צריך פרפולי 64.. אין לי מושג מה אני הולך לעשות
עוד שאלה:
מה זה דיופטר גבוה? קראתי בויקיפדיה שאם יש דיופטר גבוה [?] מספר גבוה במשקפיים או ציליינדר זה 72
[תתסכלו ותראו אם לא הבנתם אותי]
מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה שלהם?

...

mlnn
07-03-09, 18:36
דיופטר זה היחידות של המשקפיים(עדשות).
המבחן הראשון נועד על מנת שיחליטו לאיזה מסלולים בתוך גאמא למיין אותך, כך שאם אתה לא יודע חומרה אתה לא תלך למסלול חומרה.

נ.ב. געש אחד המסלולים הדפוקים :p

Vitalist
08-03-09, 00:54
...

על ההתחלה כבר עניתי לך.

בקשר למשקפיים אתה צריך שיהיה לך צריך מספר יותר גדול ממינוס 4. כדי שזה יוריד..... וגם בעיות שונות אחרות מורידות......

אצלי המספרים 1.25- ו 2- פרופיל 97 עם לקוי ראייה קל שכל מה שזה אומר שאני לא יכול לקבל יום סיירות וטייס.....
|:

דור
08-03-09, 07:55
ואם יש לי צילינדר?

Labs
08-03-09, 12:35
המבחנים שם שטויות
בפתוחות עשיתי 4 מתוך 5
באמריקיות ~80% ידעתי

הקטע המעצבן שם זה שאלון 300
בגללו לא העברתי

אנשים שעשתי שאלה וחצי בפתוחות
ובכל הפרק של UNIX סימנו 3
עברו איכשהו

Ori The Man
08-03-09, 17:51
אף אחד לא שמע על געש?
אני מכיר מלא אנשים שמתמיינים לזה....

חוץ מזה אתה לא כל-כך קשור. ההנחה שלי הייתי שהוא יודע לפחות ברמה בסיסית (או ידע...) OOP בגלל שהוא לומד ל-10 יחידות.
אז אמרתי לו שכדאי שידע עוד משהו, כי יש מלא שהם ב-10 יחידות מחשבים.

ברור שלא הכל קשור לתכנות. ואם תדע מצוין רשתות תקשורת ומערכות הפעלה אז יש לך סיכוי טוב להתקבל למסלול שקשור בגלל שיש פחות אנשים שמבינים בזה.... אבל אם אתה לא יודע לפתור כלום בשאלות הפתוחות של תכנות זה בכל זאת מעיד אליך משהו.....

אני מתמיין לגעש

קיחבלתי שאלון באינטרנט,קיבלתי זימון למבחנים הראשוניים של גאמ"א,התמיינתי לאר"ם וזומנתי לראיון,כניראה נפלתי לאר"ם אבל קיבלתי עוד זימון לראיון,ועוד שבוע שוב פעם יש לי ראיון חחח ראיון שלישי

Tal
08-03-09, 18:08
גם אני, שונא לחכות בבית אליהו שעתיים לראיון....

aviho1
08-03-09, 20:11
צריך להקים קבוצה בפייסבוק, "גם אני שונא לחכות שעתיים בבית אליהו לראיון".

ובקשר לגאמא, לא צריך לדעת כלום, מי שמתאים מתקבל.

Vitalist
08-03-09, 21:41
המבחנים שם שטויות
בפתוחות עשיתי 4 מתוך 5
באמריקיות ~80% ידעתי

הקטע המעצבן שם זה שאלון 300
בגללו לא העברתי

אנשים שעשתי שאלה וחצי בפתוחות
ובכל הפרק של UNIX סימנו 3
עברו איכשהו

איזה מגזים אתה.
80 אחוז ידעת מהכל? (באמריקאיות)
גם net. ? גם מערכות הפעלה? גם רשתות תקשורת? גם JAVA? גם אסמבלי? גם ידע כללי א' וב'?
זה כמעט ולא הגיוני.....
אם באמת היית יודע 80 אחוז אז לא רק שלא היית מקבל יותר מכלום אלא היית מקבל ראיון לפחות ל- 4 מסלולים.....

ואלה שמעלה אני דווקא הייתי בדי הרבה ראיונות ואף לא חיכיתי יותר מ-45 דקות....
אז זה עניין של מזל.....
ואיזה שטויות זה להגיד שלא צריך לדעת כלום ושלא צריך להתכונן....

offrira1
08-03-09, 21:46
הייתי שמח לדעת על אילו נושאים המבחן, האם ידע ברמה של בית ספר (בJAVA וASM) מספיק למבחנים (למבחנים הראשונים בכל אופן).

Vitalist
08-03-09, 21:47
הייתי שמח לדעת על אילו נושאים המבחן, האם ידע ברמה של בית ספר (בJAVA וASM) מספיק למבחנים.

לא מספיק. יש JAVA אבל רמה יותר גבוהה מבית ספר.
סתכל בהודעה שלי אחת למעלה משלך כתבתי איזה נושאים.
יש גם את נושא מסד הנתונים ו- C/C++ חוץ מהנושאים שרשמתי.

offrira1
08-03-09, 21:52
תודה על התשובה.
יש בחירה בנושאים? אם כן בכמה צריך לבחור?

Vitalist
08-03-09, 23:05
תודה על התשובה.
יש בחירה בנושאים? אם כן בכמה צריך לבחור?

כן הרוב הממש גדול לא יודע את כל הנושאים.
אתה עושה מה שאתה יודע וזהו.....
נושאים שאתה לא יודע לגמריי אין טעם לנחש.....
אבל כמובן ככל שתענה על יותר שאלונים טוב כך יגדל הסיכוי שתקבל יותר ראיונות למסלולים השונים.

לא צריך להבהל רוב הסיכוי אם תדע שני נושאים ממש טוב + תענה בצורה טובה על השאלות הפתוחות תקבל ראיון לפחות למסלול אחד. בראיון כבר יהיה קשה יותר.....

דור
09-03-09, 10:24
גם רמה של 10 יחידות מחשבים לא מספיק?
5 מדעי המחשב + 5 פרויקט בASP.NET [WEB APPLICATION] בסי שארפ

Vitalist
09-03-09, 10:44
גם רמה של 10 יחידות מחשבים לא מספיק?
5 מדעי המחשב + 5 פרויקט בASP.NET [WEB APPLICATION] בסי שארפ

יכול להיות שיספיק ויכול להיות שלא יספיק.
אבל מה שבטוח שהרווחת מהעובדה שיש לך דווקא פרויקט כזה.....
כעקרון אם תפעיל הגיון טוב בניחושים בשאלונים שאפשר לנחש כמו מסדי נתונים ווינדווס, ידע כללי 1, ידע כללי 2 ותעשה טוב את השאלות הפתוחות אז כנראה תקבל איזה ראיון 1 או 2.
אבל מי יודע איך הם פועלים שם בחיל המודיעין.....