הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   סיפור שכתבתי ...לא ידעתי איפה לפרסם -לחיות את החיים בצורה שבחרו לך בכיתה א' (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=19025)

somebody 04-04-06 17:04

מסכים עם מה שאמרת.

לפי דעתי ואני בטוח בזה, מה שכתוב כאן ממש אבל ממש לא נכון.
לא יודע מי המציא את הסטטיסטיקות האלו וכו.. אבל הן ממש אבל ממש לא נכונות והן על גבול הטפשות.
מי שיצליח ויגיע להשגים זה מי שיש לו כוח רצון לעשות זאת, והמורה לא תעיף תלמיד מהכיתה אם הוא לא הפריע או יותר נכון מפריע ולמרות ההתראות שלה לא מקשיב לה.
מי שמושפה מהרחוב והמשפחה לא תומכת בו שילמד זה מי שיהיה ה"שונית" כדברי הסטטיסטיקות פה.
אבל אף אחד, אף אחד לא יכול לקבוע ולשים חותמת על בנאדם שנולד, הוא הולך להיות מנקה רחוב(לא מזלזל חס וחלילה), והוא יהיה המנכ"ל של בנק הפועלים.

בקשר להקבצות זה הדבר הכי אבל הכי לא נכון ששמעתי בחיים שלי!
יש אותם כדי לעזור למתקשים, שיוכלו בסופו של דבר לדת מתמטיקה ולהצליח בבגרות, זה מתחיל מ-ז כל התהליך, יש כאלו שקולטים מהר, ויש כאלו שלוקח להם טיפה יותר זמן לקלוט, בגלל זה נוצרו ההקבצות, כי זאת עובדה שלא כולם טובים באותם תחומים, יש כאלו שיש להם ראש מתמטי ויש כאלו שיש להם ראש ראלי.(כמובן שיש עוד סוגים).
ככה שזה בכלל ירד מהפרק.

בקיצור 99%+ ממה שכתוב כאן לא נכון, ונוגד מאוד את המציאות, אני לא התפלא אם איזה ילד קטן המציא את הסטטיסטיקות האלו.

הדבר היחיד הנכון כאן זה במשפט אחד לפני האחרון, 4 מילים ראשונות:
"
והכי חשוב , אל תוותרו..."
מה שבא אחרי לא נכון.

power 04-04-06 19:59

יפה מאוד!!!

תודה על הסיפר =]]

alex 05-04-06 07:44

שטויות במיץ עגבניות, לא יודע מאיפה הוצאת את הסטטסטיקות האלה, ואת ההשואות המגוכחות האילו, אתה מציג את "השונית" כמישהו תמים שמחפש מישהו אחר להאשים בכשלונת של עצמך, אדם שרוצה ללמוד ילמד בכל סביבה ובכל תנאי שהוא - ואם טמון בו פוטנציאל בסופו של דבר הוא יפרוץ (רולינג? אופרה? שאני אמשיך....), עכשיו מה שכתבת מתאים למישהו שמחפש תירוץ להפריע בשיעור, לצערי התמידת שהצגת כאן, עם "החיבור" לא משאירה לי רושם טוב עליך, לא יודע לאיזו קבוצה שאתה משויך [ולא מעניין אותי...] אני אומנם משתייך לקבוצה רגילה, של תלמידים שעושים 5 אנגלית , 4 מתמטיקה, 5 ביולוגיה ו10 מדעי המחשב ושאר המקצועת בציונים גבוהים, לא בגלל שציפו ממני לכך אלא בגלל שרצתי, ולצערי, רק 1 אחוז מהמרוקאים אצלנו בכיתה לומדים באמת, ולמען האמת רק 10 אחוז מכלל בית הספר, אני לא רוצה להגיד שהמרוקאים פחות מוכשרים אבל הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן, אז אולי במקום לכותב את השטויות האלו, תערוך מחקר ותגלה לדעת שהרבה מאוד תלוי בבית מאיפה שמגיע הילד - וזהו המסקנה, ולא מה שאמר שר החינוך.

Alon.R 05-04-06 11:51

alex

מסכים איתך, אבל אני לא יכנס וירחיב יותר מידי בנושא זה.

בנוגע ל: "אדם שרוצה ללמוד ילמד בכל סביבה ובכל תנאי שהוא - ואם טמון בו פוטנציאל בסופו של דבר הוא יפרוץ (רולינג? אופרה? שאני אמשיך....)"

ומה עם כל אלה שלא הצליחו לפרוץ? סביר להניח שלא שמעת עליהם נכון?
אז מה אני יגיד לך.. יש עוד הרבה גורמים לפריצה והצלחה, אפשר להגיד שלמי שהיה קל הוא מזלזל ולמי שהיה קשה משקיע אבל זה תלוי בעוד הרבה הרבה הרבה הרבה גורמים.

סלח לי שאני שואל, אבל במה אופרה מוצלחת?

alex 05-04-06 12:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Alon.R
alex

מסכים איתך, אבל אני לא יכנס וירחיב יותר מידי בנושא זה.

בנוגע ל: "אדם שרוצה ללמוד ילמד בכל סביבה ובכל תנאי שהוא - ואם טמון בו פוטנציאל בסופו של דבר הוא יפרוץ (רולינג? אופרה? שאני אמשיך....)"

ומה עם כל אלה שלא הצליחו לפרוץ? סביר להניח שלא שמעת עליהם נכון?
אז מה אני יגיד לך.. יש עוד הרבה גורמים לפריצה והצלחה, אפשר להגיד שלמי שהיה קל הוא מזלזל ולמי שהיה קשה משקיע אבל זה תלוי בעוד הרבה הרבה הרבה הרבה גורמים.

סלח לי שאני שואל, אבל במה אופרה מוצלחת?

אני מדבר על אופרה וינפרי, קצת אליה

הייתי מוכרחה להצליח
אופרה וינפרי מוכיחה לכולם שמה שחשוב זה לא מאיפה באת, אלא לאן את הולכת. "אני לא רואה את עצמי כילדה ענייה ומקופחת מהגטו שהצליחה. אני רואה את עצמי כמישהי שמגיל צעיר ידעה שהיא צריכה לקחת אחריות על עצמה, והייתי מוכרחה להצליח".

ואם אופרה וינפרי מעידה כך על עצמה, אנחנו בטח לא ניקח לה את זה. אבל אם יש דבר אחד שהגברת הזו יכולה לעמוד מאחוריו, הוא שכשמדברים על צרות, כאב, בדידות וחיים מעניינים – היא יודעת על מה היא מדברת. אחרי הכל, כשאופרה גייל וינפרי נולדה ב-1953 במדינת מיסיסיפי בארה"ב, היא בטח לא חשבה שביום מן הימים תעבור התעללות מינית על ידי קרוב משפחה, תשקול 106 קילו ותהיה המיליארדרית הראשונה בעולם.

תינוק בגיל 14
למרות תנאי העוני שגדלה בהם, כבר בגיל שנתיים וחצי למדה אופרה הקטנה לקרוא, אולם את זוג הנעליים הראשון שלה קיבלה רק בגיל 6. כשהגיע הזמן ללכת לגן חובה כתבה הקטנטונת פתק לגננת, ובו ביקשה להתחיל ישר בכיתה א'. המורה הסכימה ובסוף השנה הוקפצה אופרה ישר לכיתה ג'.

חוק אופרה
או אז החלה הבולדוזר לשבור שיאים: ב-1986 הפכה אופרה לאישה הראשונה בהיסטוריה שהפיקה את תכנית האירוח שלה עצמה. כבר שנה לאחר מכן זכתה בפרס על תוכנית האירוח הטובה ביותר ומאז לא הפסיקה עד אשר הסירה את מועמדותה מקטגוריית פרסי הטלוויזיה היומית, מאחר שלטענתה, אחרי שזכתה בפרס "מפעל חיים", היא לא צריכה עוד שום פרס.

הפרסים שחתרה לקראתם היו שונים בתכלית: בתחילת שנות ה-90 עבר בממשלת ארה"ב "חוק אופרה" למניעת התעללות בילדים, ב-1997 זכתה להיכלל בין 50 האנשים היפים בעולם של מגזין "פיפל", והיא אף אחת השותפים ברשת "אוקסיג'ן" האמריקאית – ערוץ טלוויזיה בכבלים המיועד ומספק תכנים נשיים לנשים. בשנת 2000 אף הציעה רשת "אנג'ל" בבעלותה של אופרה 100 אלף דולר כפרס "נצל את חייך", לכל מי שמשתמש בחייו כדי לסייע לאחרים.

הרעיון הוא, שבסופו של דבר למרות כל הקשים היא הצליחה, ועכשיו היא [אם איני טועה] האישה העשירה ביותר בהוליוד ,לא רע למישהי שעד גיל 6 לא היו לה נעליים משלה.

לגבי רולינג לא ארחיב, כולנו יודעים שבמשך שבע שנים היא כתבה את הסיפור על פתקיות של תה וחייה ללא קורת גג במשך תקופה ארוכה.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:47.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ