הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   מחשבה על הבחירה החופשית לפי האמונה החילונית (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=59749)

Labs 08-02-08 14:28

לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה

אבל שמע לפי הדוגמא שלך זה לא צודק
יש את האלו שיגידו לך שכל אחד והכישרונות שלו וזה לא נכון
יש את האלו שקיבלו את המזל ויש את האלו שלא=\ העולם לא פייר

אבל מה שכן אני יכול להגיד ה' זה תירוץ למשהו לא מסובר
אם תשים לב זה קטן וקטן
שלא ידעו להסביר תועפות טבע מה זה היה ? - ה'

ועדיין כמובן לך תסביר מה זה נשמה מה קורה אחרי המוות ולמה זה אוהב את זאת והיא אוהבת את זה ובלה בלה בלה
אתה לא יכול להסביר את זה אז יש את האלו שיגידו שזה ה'
יש את האלו שישברו את הראש על זה ויש את האלו שפשוט לא חושבים על זה ולא אכפת להם

אם להתחיל לדבר עם ה' ולפשט את זה לפי שיעורי תנך שבזה מתסכם הידע שלי על ה' אפשר להגיע לאחלה מסקנות
הוא רוצה שיאמינו בו ורק בו - אסור לך להאמין במשהו\מישהו אחר
הוא מגביל את מעגל "החברים" שלך
אסור להתחתן עם נוכריות

כמו איזה רודן

H92S 08-02-08 15:12

לזה שמעלי-אני מבקש ממך לא להפוך את הדיון ל יש/אין אלוקים

aviho1 08-02-08 15:35

כמובן שיש בחירה חופשית, אתה הרי בוחר כל מה שאתה עושה.

אתה אומר זה האופי שלי בוחר את זה, האופי שלך זה אתר במילים אחרות. זה כמו שתגיד שהמוח שלי אמר לי להגיד משהו זה לא אני.

אתה בוחר כל מה שנתון לבחירתך. זאת דעתי לפחות.

SlideR 08-02-08 16:14

שטויות ,לפי מה שאמרת כאן , כל בנאדם בוחר כל צעד בחיים , ולא משנה איפה הוא.

אמרת " אם הוא חרדי , הוא יכול לבחור אם לצאת מהארון בחברה הדתית , והוא יכול לבחור שלא. והוא יכול לבחור גם לחזור בתשובה " .
שטויות , מה זה הוא יכול לבחור. זה מה שהוא רוצה , וככה הוא בוחר , אבל תראה מה יעשו לו שם.

הכל אפשר לבחור , אני יכול לבחור שאני רוצח ראש ממשלה , העונש הזה כבר לא לבחירתי. כמו שאם הוא יצא מהארון , הוא יכול , אבל לקבוע את העונש והחרם שהוא יקבל מהחברה שם , הוא לא יכול לקבוע.

בקיצור , הכל ניתן לבחירה של האדם , תלוי מה השיקולים שאתה מפעיל .

Source 08-02-08 16:40

טוב לא משנה... באמת שנראה לי שלא הבינו בכלל למה התכוונתי ועל מה דיברתי (חוץ מאולי H92S, לוידע), התשובות לא לעניין.
לא דיברתי ברמה המעשית, לא דיברתי על יש/אין א-לוקים, ולא אמרתי משפטים סתומים כמו "אין בחירה חופשית" שדורשים תשובות כמו "יש בחירה חופשית", בלי נימוק.
וביתר פירוט:
SIGHT: לא הבנתי מה אמרת ואיך זה קשור למה שאמרתי. ושוב, אין קשר דתיים/חילונים, אלא בחירה חופשית לפי השקפה דתית/חילונית לדתיים וחילונים כאחד, אין קשר בין שני הנושאים.
H92S: הדברים שאתה אומר לא נוגדים את דעתי - אתה מדבר בתור מאמין בא-לוקים, ואני מדבר על החושבים שאין.
FartBoy: להפך, ככל שמגלים יותר רואים כמה המון דברים אנחנו לא יודעים, ויותר מדענים מאי פעם מאמינים בקיומו של ה'. ולקחת את זה ליש/אין א-לוקים כשאני מדבר על בחירה חופשית לפי השקפה חילונית בכלל.
aviho1: אני מבין מה שאתה אומר, כי זה מה שאני חשבתי עד אתמול, אבל לא נימקת אלא חזרת על עצמך אז התגובה שלך לא באמת אומרת משו חוץ מ"יש עוד אחד שלא מסכים איתי".
SlideR: הא? "מה זה הוא יכול לבחור. זה מה שהוא רוצה, וככה הוא בוחר"? אתה כנראה לא הבנת, אני כן מאמין בבחירה חופשית, אבל רק לפי השקפה דתית. ולקחת את הדברים לרמה המעשית, ואני מדבר ברמה העקרונית.

קיצר, למרות שמה שאמרתי נשמע מופרך (ואולי הוא היה נשמע מופרך גם לי אם הייתי שומע את זה ולא משמיע), ציפיתי לתשובות קצת יותר לעניין... לפי מה שנראה אנשים לא מבינים מה שהם קוראים או שפשוט לא מנסים לרדת לסוף דעתו של הכותב, אלא לוקחים מה שנראה להם ועונים, בלי קשר בכלל =\.

SIGHT 08-02-08 16:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Source (פרסם 607181)
טוב לא משנה... באמת שנראה לי שלא הבינו בכלל למה התכוונתי ועל מה דיברתי (חוץ מאולי H92S, לוידע), התשובות לא לעניין.
לא דיברתי ברמה המעשית, לא דיברתי על יש/אין א-לוקים, ולא אמרתי משפטים סתומים כמו "אין בחירה חופשית" שדורשים תשובות כמו "יש בחירה חופשית", בלי נימוק.
וביתר פירוט:
SIGHT: לא הבנתי מה אמרת ואיך זה קשור למה שאמרתי. ושוב, אין קשר דתיים/חילונים, אלא בחירה חופשית לפי השקפה דתית/חילונית לדתיים וחילונים כאחד, אין קשר בין שני הנושאים.
H92S: הדברים שאתה אומר לא נוגדים את דעתי - אתה מדבר בתור מאמין בא-לוקים, ואני מדבר על החושבים שאין.
FartBoy: להפך, ככל שמגלים יותר רואים כמה המון דברים אנחנו לא יודעים, ויותר מדענים מאי פעם מאמינים בקיומו של ה'. ולקחת את זה ליש/אין א-לוקים כשאני מדבר על בחירה חופשית לפי השקפה חילונית בכלל.
aviho1: אני מבין מה שאתה אומר, כי זה מה שאני חשבתי עד אתמול, אבל לא נימקת אלא חזרת על עצמך אז התגובה שלך לא באמת אומרת משו חוץ מ"יש עוד אחד שלא מסכים איתי".
SlideR: הא? "מה זה הוא יכול לבחור. זה מה שהוא רוצה, וככה הוא בוחר"? אתה כנראה לא הבנת, אני כן מאמין בבחירה חופשית, אבל רק לפי השקפה דתית. ולקחת את הדברים לרמה המעשית, ואני מדבר ברמה העקרונית.

קיצר, למרות שמה שאמרתי נשמע מופרך (ואולי הוא היה נשמע מופרך גם לי אם הייתי שומע את זה ולא משמיע), ציפיתי לתשובות קצת יותר לעניין... לפי מה שנראה אנשים לא מבינים מה שהם קוראים או שפשוט לא מנסים לרדת לסוף דעתו של הכותב, אלא לוקחים מה שנראה להם ועונים, בלי קשר בכלל =\.

באמת לא הבנתה..כי לא דיברתי על קשר ביניהם.

SlideR 08-02-08 16:53

תן לי דבר אחד שאני כאדם לא יכול לבחור בתור חילוני.

Source 08-02-08 16:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SIGHT (פרסם 607184)
באמת לא הבנתה..כי לא דיברתי על קשר ביניהם.

אוקיי, שאלת כל מיני שאלות והחלטת שהתשובה עליהן היא "כי יש בחירה חופשית (גם לפי ההשקפה החילונית)", בלי להתייחס לטענות שהעליתי (בערך כמו שכולם עשו פה).

וסלח לי, אבל שבת עוד 5 דק', אז אני לא אוכל לענות לך אם תגיב...

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SlideR (פרסם 607186)
תן לי דבר אחד שאני כאדם לא יכול לבחור בתור חילוני.

תגיד, החלטת לשגע אותי או שאתה באמת לא מבין? לפי ההשקפה הדתית שלי, גם דתיים וגם חילונים יכולים לבחור! אני רק אומר שאם ההשקפה החילונית נכונה אז אין בחירה חופשית וכו'.

שבת שלום *בתקווה שבמוצ"ש יהיו פה תגובות שמתייחסות לטענות שהעליתי או שלא יהיו תגובות בכלל*

SlideR 08-02-08 16:54

הכל אני יכול לבחור , זה מה שבאתי להגיד. לא משנה מאיפה באתי.
הרי אני יכול לבחור לפעול כך וכך. מה יהיו ההשלכות על זה , זה משהו אחר . לבחור , תמיד אפשר. תמיד יש אפשרות.

k.machine 10-02-08 22:49

שאלתי פעם מישהו חרדי במי הוא בוחר בבחירות.
הוא אמר לי- אני לא בוחר, אני מצביע. יש לי את הרב שיבחר.

בדת אין שום חופש בחירה, ואין רצון חופשי, ואין דמוקרטיה. בעצם אין כלום חוץ משלטון הרבנים על העם. בצורה מוחלטת. עד כדי כך שאם מישהו מורד ברב, יושבים עליו שבעה (במקרה הטוב) במקרה הרע שולחים את משמרות הצניעות.

כמה שתנסו לסבן את האנשים- אי אפשר להסתיר את זה. כמו ששמים חוט פלסטיק מסביב לעורק כדי לחסום אותו, אז כששמים דת על מישהו, בעצם חוסמים לו את המוח.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:36.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ