הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   שאלת השאלות עם חמץ או בלי חמץ? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=62223)

daMn 22-04-08 15:52

אני שומר.

yNaxon 22-04-08 15:54

לא שומר..

winsting.net 22-04-08 16:09

בטח ששומר

עמרי שוסטר 22-04-08 16:13

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Arie (פרסם 626633)
אני בטוח שמה שהיה להם היה טעים ומזין יותר מהמצות של היום.

אתה ממש, אבל ממש טועה. |Lol|
יש שומרי מסורת כבדים שבמקום לאכול מצה מקובלת, משחזרים את התנאים של יציאת מצרים. אני אישית לא אוכל את זה בפסח מכוון ואני לא בטוח שלפי ההגדרות המודרניות של היום לא מדובר בחמץ (רב אחד אומר כן, אחד אומר לא... לך תריב איתם).
בכל מקרה כן יצא לי לאכול מחוץ לפסח, והמצה בחנויות הרבה יותר טעימה. |Lol|

אממ... שומר. :-0

Nadav.d 22-04-08 16:17

-שומר-

winsting.net 22-04-08 16:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 626670)
אתה ממש, אבל ממש טועה. |Lol|
יש שומרי מסורת כבדים שבמקום לאכול מצה מקובלת, משחזרים את התנאים של יציאת מצרים. אני אישית לא אוכל את זה בפסח מכוון ואני לא בטוח שלפי ההגדרות המודרניות של היום לא מדובר בחמץ (רב אחד אומר כן, אחד אומר לא... לך תריב איתם).
בכל מקרה כן יצא לי לאכול מחוץ לפסח, והמצה בחנויות הרבה יותר טעימה. |Lol|

אממ... שומר. :-0

חבר,תשתדל לדבר רק מאוחרי ידע,יכול להיות שיש קומץ "דתיים" שהמציאו להם תורה חדשה,אבל בעיקרון,מצה זו מצה לפי ההלכה,לא משנה אם נאפתה במכונה או בעבודת יד,הרבנים כולם מסכימים פה אחד,זאת לא הלכה דרבנן אלה דאורייתה,מהתורה עצמה מה ה' אמר ככה נעשה.
לגבי הנושא עצמו,אני אדם לא הכי קרוב לדת,אבל יהודי ,שמאמין ואוהב את בוראו,וכאחד שזוכר טובות,גם כאלה שלא עשו לי אתמול,לפני 4000 שנה ה' הוציא את אבותי ממצרים,והפך אותנו לעם ,מגיע לו תודה קטנה,גם אם היא מוזרה וקשה,אם חבר שלך יבקש ממך לא לעשן שבוע אחרי טובה שעשה לך אני בטוח שתכבד...

עמרי שוסטר 22-04-08 16:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי winsting.net (פרסם 626675)
חבר,תשתדל לדבר רק מאוחרי ידע,יכול להיות שיש קומץ "דתיים" שהמציאו להם תורה חדשה,אבל בעיקרון,מצה זו מצה לפי ההלכה,לא משנה אם נאפתה במכונה או בעבודת יד,הרבנים כולם מסכימים פה אחד,זאת לא הלכה דרבנן אלה דאורייתה,מהתורה עצמה מה ה' אמר ככה נעשה.
לגבי הנושא עצמו,אני אדם לא הכי קרוב לדת,אבל יהודי ,שמאמין ואוהב את בוראו,וכאחד שזוכר טובות,גם כאלה שלא עשו לי אתמול,לפני 4000 שנה ה' הוציא את אבותי ממצרים,והפך אותנו לעם ,מגיע לו תודה קטנה,גם אם היא מוזרה וקשה,אם חבר שלך יבקש ממך לא לעשן שבוע אחרי טובה שעשה לך אני בטוח שתכבד...

אין לי מושג מה אתה רוצה. |:
המצות ביציאת מצרים נאפו כמו לחם סטנדרטי, בתנור סטנדרטי... בניגוד למצות של היום. לא מדובר בתורה חדשה.
כשיש לך לחם שלא הספיק לתפוח, או תפח בצורה חלקית (מה שקרה ביציאת מצרים) לא כולם יסכימו איתך שאכן מדובר במצה. עובדה שרב אחד אמר כן, ורב אחר אמר לא.

נחמד שאתה יהודי, אבל אולי כדאי שתחשוב לפני שתדבר.

ozsason 22-04-08 17:01

עדיין לא יצא לי לאכול חמץ,אבל אני לא שומר...

Ori The Man 22-04-08 17:15

שומר
ואפילו שותה וודקה כשרה לפסח חחח

izik 22-04-08 17:26

אפשר לחשוב אנשים עושים מזה עניין
כולה שבועים של מצות.
נכון קשה להיתרגל אבל זה לא עד כדי קח קשה.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:27.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ