הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   שיקול יעילות במסדים... (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=82737)

SniR-S 23-05-10 15:55

אם אני לא טועה יותר יעיל לך כל פורום מסד חדש..
מבחינת משקל, נתונים, ביצועים ושיהיה לך יותר נוח..
תוכל לדעת מה שייך למה, מי למי וכו'..

כשזה יהיה עם prefix אחר לכל משתמש לפי דעתי זה יצור לך המון בלאגן,
תחשוב שיש לך 50 משתמשים שרשומים למערכת שלך,
50 * 35 (נניח שיש 35 טבלאות ל- IPB ללא מודים ותוספות) = 1750 טבלאות.
מה שאומר שאם תרצה לחפש משהו / לתקן / לשנות, יקח לך מלא זמן,
עזוב שאתה יכול לחפש עם ctrl+f..
מעבר לכך הכל יהיה לך תקוע (בהנחה שיש לך מחשב ממוצע 1GB זיכרון),
וזה יעלה יותר לאט וכו' וכו'..

בקיצור, אם אני הייתי עושה את זה, אני חושב שהייתי הולך על מסד לכל אחד.
אבל זאת דעתי, אני חושב שתחכה עד שתקבל מספר תגובות ממספר אנשים
ותעשה יתרונות מול חסרונות, תראה מה עדיף.

dabi 23-05-10 16:03

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Snir Shamka (פרסם 765081)
אם אני לא טועה יותר יעיל לך כל פורום מסד חדש..
מבחינת משקל, נתונים, ביצועים ושיהיה לך יותר נוח..
תוכל לדעת מה שייך למה, מי למי וכו'..

כשזה יהיה עם prefix אחר לכל משתמש לפי דעתי זה יצור לך המון בלאגן,
תחשוב שיש לך 50 משתמשים שרשומים למערכת שלך,
50 * 35 (נניח שיש 35 טבלאות ל- IPB ללא מודים ותוספות) = 1750 טבלאות.
מה שאומר שאם תרצה לחפש משהו / לתקן / לשנות, יקח לך מלא זמן,
עזוב שאתה יכול לחפש עם ctrl+f..
מעבר לכך הכל יהיה לך תקוע (בהנחה שיש לך מחשב ממוצע 1GB זיכרון),
וזה יעלה יותר לאט וכו' וכו'..

בקיצור, אם אני הייתי עושה את זה, אני חושב שהייתי הולך על מסד לכל אחד.
אבל זאת דעתי, אני חושב שתחכה עד שתקבל מספר תגובות ממספר אנשים
ותעשה יתרונות מול חסרונות, תראה מה עדיף.

מה שנכון בשיטה שלך זה אולי הסירבול במספר רב של טבלאות
כמובן שבמידה ורוצים לשנות אפשר להריץ פונקציות PHP על כל הטבלאות אבל מה שכן זה הגודל הרב של מסד אחד שיש כמובן חברות איחסון שמגבילות את הנפח למסד נתונים אחד

אשמח לשמוע מ nitsanbn תגובה על כך ועל מה ששאלתי עליו קודם

intercooler3819 23-05-10 19:11

ההבדל הוא שעבודה עם דטאבייס אחד הרבה יותר מהירה מעבודה עם כמה דטאבייסים
ומניסיון שלי עם המערכות פורומים האלה מסד עם 4700 טבלאות כאלו עובד הרבה יותר טוב מ47 מסדים עם 100 טבלאות בכל אחד

בהצלחה

RS324 23-05-10 19:13

עקרונית אני ממליץ לך לפצל את זה למסדים ואני אגיד לך למה :

אם תגיע לגודל גדול , תוכל לפצל את המסד נתונים לשרתים מבלי להתעסק בהגדרות מסובכות של PARTITIONS לפי טבלאות
גדלי קבצים, אני לא זוכר בדיוק אם כל טבלה נרשמת בקובץ DATA נפרד שכל מסד בקובץ DATA נפרד

גיבוי ושיחזור
יהיה לך הרבה יותר קל לגבות כל מסד בנפרד (להריץ סקריפט שעובר על כל המסדים בשרת ומגבה אותם) מאשר לגבות מסד גדול (זה לא שאתה יכול לשחזר מסד של 3 גיגה דרך PHPMYADMIN)

יש עוד המון סיבות שלא עולות לי לראש עכשיו
אבל בעיקר סדר...
שזה הדבר הכי חשוב.

RS324 23-05-10 19:16

ציטוט:

נכתב במקור על ידי nitsanbn (פרסם 765106)
ומניסיון שלי עם המערכות פורומים האלה מסד עם 4700 טבלאות כאלו עובד הרבה יותר טוב מ47 מסדים עם 100 טבלאות בכל אחד

בהצלחה

אני לא חושב שהוא יצטרך להתחבר לכל מסדים ביחד....
בסופו של דבר לכל יוזר יהיה סאב דומיין עם המסד שלו

ככה אני הבנתי...

dabi 23-05-10 19:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי nitsanbn (פרסם 765106)

בהצלחה

למה מסד על 4700 טבלאות עובד יותר מהר מ 100 מסדים עם 100 טבלאות?

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 765108)
אני לא חושב שהוא יצטרך להתחבר לכל מסדים ביחד....
בסופו של דבר לכל יוזר יהיה סאב דומיין עם המסד שלו

ככה אני הבנתי...

כן
לכל יוזר יש מסד משלו

RS324 23-05-10 23:03

באופן עקרוני אתה לא DBA שיכול להתעסק עם כמות ענקית של טבלאות , ולעשות PARTITIONS במידה שצריך ויעול של ה CONFים לרמה של צריכת זיכרון וגיבוי וכד'.

תעשה לכל יוזר מסד , ברגע שמחקת פורום תמחק גם את המסד שלו , תעשה לך סקריפט שמבצע את הפעולות הנדרשות ותגמור סיפור, יחסוך לך הרבה כאבי ראש בעתיד

+ אני לא בטוח שלעבוד עם מסד אחד זו הדרך הנכונה ביותר (ההבדל היחידי הוא כמות ה CONNECTIONS שתצטרך לפתוח במידה ותצטרך להציג מידע ביותר ממסד אחד - למרות שתמיד תוכל לעשות מעיין VIEW במסד שמציג מידע ממסדים אחרים ואז דרך הקוד של ה PHP אתה ניגש למסד אחד בלבד עם ה VIEW בתוכו)

dabi 23-05-10 23:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 765149)
באופן עקרוני אתה לא DBA שיכול להתעסק עם כמות ענקית של טבלאות , ולעשות PARTITIONS במידה שצריך ויעול של ה CONFים לרמה של צריכת זיכרון וגיבוי וכד'.

תעשה לכל יוזר מסד , ברגע שמחקת פורום תמחק גם את המסד שלו , תעשה לך סקריפט שמבצע את הפעולות הנדרשות ותגמור סיפור, יחסוך לך הרבה כאבי ראש בעתיד

+ אני לא בטוח שלעבוד עם מסד אחד זו הדרך הנכונה ביותר (ההבדל היחידי הוא כמות ה CONNECTIONS שתצטרך לפתוח במידה ותצטרך להציג מידע ביותר ממסד אחד - למרות שתמיד תוכל לעשות מעיין VIEW במסד שמציג מידע ממסדים אחרים ואז דרך הקוד של ה PHP אתה ניגש למסד אחד בלבד עם ה VIEW בתוכו)

קודם כל אני מודה לך על התגובה ושיתוף הידע
כמובן שכל הפורומים יתבססו על אותם קבצים בידיוק רק שהמסדים יהיו שונים...
מה שכן,האם יש דרך כלשהי לצמצם את גודל המסד הראשוני של IPB(כ 450 קילו בייט לפני שמישהו פירסם הודע שם)
תודה

RS324 23-05-10 23:50

450kb זה לא כזה הרבה, אני לא מכיר את המערכת של IPB מבפנים - לא יצא לי לעבוד איתה אני מאמין שיש שם כל מיני הגדרות למינהם שקשורים בתוכנה, אם בא לך להתעסק בזה
תבדוק איזה טבלאות תופסות מקום תבדוק אם הם חוזרות על עצמן , תעביר את כל הנתונים לקובץ ותקרא לו מכל ההתקנות של הפורומים ואז תוכל לחסוך כמה טבלאות בדרך

אם תעשה חשבון 450 * 100 פורומים = 450 מגה, אם יהיה לך כמות כזאת אתה בכל מקרה תצטרך שרת פרטי ואז תוכל להגדיר מה שאתה רוצה ולא יגבילו אותך מבחינת גדלים של מסדים...

תחשוב על זה ככה , שרת ממוצע עולה בערך 1000 שקל , אם האתר מכניס את ה 1000 + רווח של התעסקות אז שווה להחזיק את האתר , אם לא , תזרוק את הרעיון לפח.

dabi 23-05-10 23:59

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 765159)
450kb זה לא כזה הרבה, אני לא מכיר את המערכת של IPB מבפנים - לא יצא לי לעבוד איתה אני מאמין שיש שם כל מיני הגדרות למינהם שקשורים בתוכנה, אם בא לך להתעסק בזה
תבדוק איזה טבלאות תופסות מקום תבדוק אם הם חוזרות על עצמן , תעביר את כל הנתונים לקובץ ותקרא לו מכל ההתקנות של הפורומים ואז תוכל לחסוך כמה טבלאות בדרך

אם תעשה חשבון 450 * 100 פורומים = 450 מגה, אם יהיה לך כמות כזאת אתה בכל מקרה תצטרך שרת פרטי ואז תוכל להגדיר מה שאתה רוצה ולא יגבילו אותך מבחינת גדלים של מסדים...

תחשוב על זה ככה , שרת ממוצע עולה בערך 1000 שקל , אם האתר מכניס את ה 1000 + רווח של התעסקות אז שווה להחזיק את האתר , אם לא , תזרוק את הרעיון לפח.

במידה ויהיו 100 פורומים 450 מגה אני עדיין יכול להיות תחת רסיילר... עד שהתעבורה/רוחב פס לא יטחנו את בעל השרת

בכל מקרה אני מודה לך

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 00:21.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ