הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   פורום תיכנות (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=14)
-   -   עומס על שרת - מה דעתכם? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=91129)

intercooler3819 31-07-11 23:10

לפני שאני קופץ לירות פתרונות לאוויר.. יש לך אפליקציה בפייסבוק? אם כן - היא רצה בתור IFRAME או שהיא מפורסרת על ידי השרתים של פייסבוק?

gillllll 01-08-11 11:36

ניצן, האפליקציה שלי שלי רצה באתר ולא בפייסבוק. אמנם אחד הדפים שאני מריץ בפייסבוק CANVAS והוא רץ בתוך IFRAME אבל אני לא חושב שזה קשור ... אם אתה רוצה לעיין בדיוק באיך ממשתי את החיבור לאתר יגאל צרף את המדריך שעליו הסתמכתי כשבניתי את הקוד ב ASP . באחת ההודעות כאן בסוף ההודעה שלו.

יגאל, קודם כל תתחדש על המחשב, 1.3 קג זה פשוט מדהים לכזה מפרט!
הסיפור שלך רק מעודד אותי לעבור ל PHP אם כי ASP איכשהו מרגיש הרבה יותר בבית ונראה לי שתמיד יהיה לי יותר אינטואטיבי (תהרוג אותי למה צריך $לפני כל משתנה!! ).
מה ש"קנה אותי" זה שאני גם עובד על MYSQL ונראה שמעבר ללינוקס ישפר לא רק את הביצועים של האתר כאתר ואני אוכל להשתמש בממשק החדש של פייסבוק אלא גם יהיה לזה יתרון מבחינת העבודה עם מסד הנתונים.
(אם כבר סיפורי מורשת :) גם לי יצא לנהל אתר עם מערכת מוכנה של העלאת קבצים - מערכות מוכנות הם גם סרט לא פשוט - והיה המון עבודה על קינפוג השרתים כך שהוא יעמוד במגבלות תעבורה אני זוכר שממש יש הגדרות של מספר חיבורים במיוחד באתרים כאלו שמשתמש מחובר יחסית הרבה זמן לאתר אם הוא מוריד קובץ גדול זה היה סרט באמת כל הזמן צצו בעיות חדשות גם אני חיסלתי את האתר אחרי שהוא רץ כבר על 3 שרתים ולא הצדיק עלויות במקרה שלי)

בהקשר הזה אתה צודק באמת יש חשיבות לחברה שיש עם מי לדבר ורצוי מישהו שמבין בצד התוכנה לא פחות מאשר צד החומרה - בארץ נשאר לי אחסון שיתופי של ASP אצל אומסט ואני מרוצה חברה קטנה עם רקע בבניה ב ASP עד כה אין תלונות (3 דפיקות על שולחן מעץ) -
ספציפית באתר הזה שאני מדבר עליו ה VPS שלי בחו"ל, מכל מיני סיבות אחת מהן היא כיון שכאשר בדקתי בארץ אפשרות ל VPS ראיתי את המחירים ואמרתי לא תודה. בארץ יש לנו בעיה אמיתית של מחירים דרך אגב. (נראה לי שגם אנחנו צריכים להוציא אוהלים ולצעוד עם מחשבים וכבלים על יוקר השירותים האלו בארץ :) ) למרות שה"תשלום" הוא בהתמודדות עם שירות לקוחות מעט בעייתי הרבה פעמים לדבר איתם זה כמו לדבר עם הקיר אם כי, אם אתה מספיק עקשן יש להם תודעת שירות גבוהה כך שכל פעם שפניתי אליהם ושיגעתי אותם הם חוזרים ומנסים לענות... ואיכשהו יש להם מדריכים כמעט לכל דבר אפשרי...
במקרה שלי גם לא הלכתי על החברות הכי זולות בחו"ל חיפשתי חברה שכן תגיד לי אתה יכול להשתמש עד כמות תעבורה מסויימת - זה אחת השיטות שלי לסינון חברות כיון שזה שטויות תעבורה בלי הגבלה כי יש להם מכסה ואם אתה עובר אותה הם חוסמים לך אפילו בלי לשאול את השירות ... גם זו לא ערובה לחברה מוצלחת אבל ככה אתה מקבל חברות טיפה יותר איכותיות וזה עדין זול משמעותית מבארץ.

IgalSt 01-08-11 14:46

כן, מפרט משגע. רק חבל שהוא הגיע עם פיקסל שרוף ו-IBM מסרבים בתוקף להחליף מסך. זה המחשב השני שאני פותח חדש מהאריזה (הקודם היה שרוט).
אבל פריט לכך אני מאוד מרוצה ממנו: קל מאוד, ביצועים מעולים ואפשר לצאת בלי בעיה ליום שלם לעבוד בחוץ בלי להסתובב עם מטען.

לענייננו, הקוד עם TIMEOUT.
אני מוציא את זה מקוד קיים, אני מאמין שתבין מה הולך שם. הוא דיי מסודר.
קוד:

function pmyAccessWebService(PostData)
Dim xmlHttp, TimeStart, Timeout, Result, ResultCode
        TimeStart = Now()
        Timeout=False
        On error resume next
        '~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~
        Set xmlHttp = Server.CreateObject("Msxml2.ServerXMLHTTP.4.0")
        With xmlHttp
                .open "POST", pmyWebServiceUrl, false
                .setRequestHeader "Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded"
                .send(PostData)
        Do
                        If (CInt(DateDiff("s", TimeStart, Now()))>pmyTimeout) Then
                                Timeout=True
                            .abort
                            Exit Do
                        End If
        Loop While (.readyState<>4)
        if .readyState=4 then Result = .responseText
        End With
        '~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~
        Set xmlHttp = Nothing
        If Err.number<>0 or Timeout then
                Response.Write "Error: "
                if Timeout then Response.Write "Timeout"
                if Err.number<>0 then Response.Write Err.number & " - " & Err.Description
        end if
        ResultCode = pmyFind(Result, "<ResultCode>", "</ResultCode>")
        'Call pmyEmailLog(PostData,Result)
pmyAccessWebService = ResultCode
End function

באשר לחיבור של PHP ו-MYSQL שהוא יותר טוב (מבחינת ביצועים)? אני לא יכול להסכים איתך.
אומנם ל-MYSQL טבעי יותר לעבוד על לינוקס ולא על WIN, אבל האפליקציה שפונה אליו יכולה לשבת על כל מערכת הפעלה ולהכתב בכל שפה. זה לא משפיע לדעתי. אם עובדים נכון עם השפה אז הכל בסדר.
מה גם שאתה יודע ASP ברמה גבוהה כבר, ותייצר קוד יותר טוב ויותר יעיל ככל הנראה מ-PHP.

gillllll 01-08-11 16:16

ה TIMEOUT הזה נראה מעולה! אני יכניס את זה לקוד של לארי :) נראה לי שזה יעזור לי לזהות את ה errors אם הם באמת קשורים לזה שפייסבוק הוא הבעיה ...
תודה יגאל.

IgalSt 01-08-11 17:42

שיהיה בהצלחה.
תחזור לעדכן

IgalSt 03-08-11 11:57

בדיוק לפני כמה ימים רן בר-זיק פרסם פוסט עם טיפים לתיעדוף שאילתות ב-mysql.
לדעתי זו תרומה טובה לטופיק הזה.

אופרטורים של MySQL לויסות מהירות

gillllll 03-08-11 17:03

כן ראיתי, אתמול הוא בדיוק פרסם את זה,תודה יגאל , עדין לא יצא לי לממש את ה timeout ... בקרוב אני אעשה את זה ואעדכן את הפוסט הזה (ואולי גם את של לארי כי אולי צריך להכניס לקוד שלו גם את התיקון הזה :) ) לגבי התוצאות.

IgalSt 03-08-11 21:45

ציטוט:

נכתב במקור על ידי gillllll (פרסם 813347)
(ואולי גם את של לארי כי אולי צריך להכניס לקוד שלו גם את התיקון הזה :) )

במידה וזו באמת הבעיה :)

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 02:48.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ