![]() |
תודה, עזרתם מאוד!
|
תעבוד עם UT8 WITHOUT BOM.
תקודד את כל הקבצים(JS וPHP החשובים מבניהם) לUTF8, תבדוק שהמסד נתונים מותאם לאותו קידוד(UTF8) ובקובץ PHP של הAJAX תשים את זה: header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8'); |
יש סיבה להעביר את הכל ל UTF-8. והיא סטנדרטים!
הסטנדרט המקובל היום בעולם הוא utf-8, וזו מהסיבה הפשוטה שהוא multi-byte שנמצא שעובד פשוט הכי טוב :) האמת שאני קצת בור בכל העניין של העם ובלי bom.. פשוט ה-eclipse עושה לי את הכל מעולה אז לא ממש אכפת לי.. אבל כן, חשוב לעבוד עם utf-8 גם ברמת הקוד עצמו, וגם ברמת מסד-הנתונים. כמו כן, מאז שהתחלתי לעבוד עם jquery לא נתקלתי בבעיות עם ג'יבריש(זתומרת.. הפעם האחרונה שעבדתי עם ajax ב-javascript מסורתי היא לפני 4 שנים O.o). לסיכום: jQuery, utf-8 MUST |
ציטוט:
סטנדרט = תקן. אין תקן שאומר שאתרים אמורים להיות עם קידוד כזה או אחר, ומפתח האתר מחליט באיזה קידוד להשתמש. נכון יש הסכמה כוללת על שימוש ב-UTF-8 כיום הדבר מוגדר כ-best practice. שיקול יחיד שאני יכול לחשוב עליו למה לא לבחור ב-UTF אלא לעבוד עם windows-1255, הוא המשקל. כל תו ב-UTF-8 תופס פי 2 מקום יותר. כך שאם גודל מסד הנתונים גם ככה מאוד גדול ו/או אתה מאוד קמצן במידע שאתה רוצה להעביר מהשרת ואליו, ניתן לשקול לעבוד עם קידוד אחר. חשוב לזכור שבצורה הזאת ניתן לעבור רק עם אנגלית + שפה אחת נוספת וזהו בכל עמוד. עם זאת, אסכם ואומר שלדעתי חשוב מאוד לשמור על אחידות בקידוד ב-DB ובעמודי ה-HTML. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 03:05. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ