![]() |
ציטוט:
פשוט העלתי תאוריה מעניינית... ואמרתי לך שאני לא מאמין, אני מאמין בהנאצים אחראיים למה שהם עשו. אני לא נכנס למצב הגנה פשוט אני מאמין בדבר פשוט, תכבד אמונות של אחרים ואל תנסה ל"כפות" אמונות שלך על אחרים. נלקח מהמוח של המורה מנחם לתנ"ך. אני לא ביקשתי ממך לנסות להסביר לי למה אתה מאמין או איך אתה מאמין, אני העלתי רק את הדעה שלי וזהו. בכל מקרה אם לא הבנת אני ישמח לדבר איתך בMSN ולהסביר לך. יבגני |
יבגני...לא מנסה להכריח אותך כלום.....אני שוב מרגיש שאתה נהיה פרנואיד
אני רק מעביר לך את הדעה שלי , לעומת הדעה שלך. |
איזה שטויות?
מאיפה הבאת את זה שהדינוזאורים היו בזמן התנ"ך? והינה עוד סיבה איך כתוב שאלוהים ברא את השמים והארץ והארץ היתה תוהו ובוהו ואז אלוהים ברא הכל ובסיף את האדם? הדינוזאורים היו לפני האדם... מתי הם היו ביום החמישי? |
ציטוט:
כי זה אמונה שאני באמת חשבתי עליה המון וזה מה שאני מאמין. אני מאמין צריכים להיות אנשים טובים, אני מאמין בחלק מהדברים שנאמרים בתנ"ך באמת שאני מאמין בחלק של מוסר ואתיקה... ורק לידע כללי, אני לא זוכר בדיוק איפה זה נאמר אבל היה רשום אני יחפש מאוחר יותר או שאני ישאל את מורה שלי לתנ"ך. נאמר שלא חובה לבני ישראל להאמין בה', נאמר שהם רק צריכים להיות אנשים טובים.. אני יחפש לך את זה .. יבגני |
ציטוט:
דוקא העובדה שלא נמצאו באדמה כל שלבי ביניים המעידים על אבולוציה שהתרחשה בדינוזאורים, היא זאת שמוכיחה שהאבולוציה לא התקיימה, והם נבראו מיד כפי שהם. בעלי החיים העצומים הללו היו מורכבים לא פחות מיצורים הקיימים כיום. דוקא האבולוציונים הם אלה המתקשים להסביר את הכחדת הדינוזאורים ומנסים לתרץ זאת בעזרת מטאורים דמיוניים שנפלו בכדור הארץ, הכחידו רק את הדינוזאורים ולא את החיות הקטנות והיונקים שהתפתחו לאדם החושב, לגרסתם. אנו לעומת זאת, מבינים בפירוש שחיות עצומות אלו נכחדו במבול, כמו יצורים נוספים שלא התאימו לעולם שלאחר המבול. עוד ראיה לכך, שראיתי באחת ההרצאות של הרב זמיר כהן, היתה כזאת: פירוש המילה "דינו-זאור" היא "לטאה איומה", ובלשון חז"ל נקראה החיה "ראם" (לפי חז"ל ראם הוא לא הצבי שאנחנו רואים היום. חז"ל טוענים שהוא היה בגודל של הר). אנו רואים בתורה שמשה רבינו זרק את המקל ונהיה לנחש אך אחר כך, כשהוא מרים אותו, כתוב שהוא הרים את המקל שנהיה לתנין. האם המקל הפך לנחש או לתנין? רש"י כותב שנחש ותנין זו אותה חיה (וגם אונקלוס באותו מקום כותב אותו הדבר). כיצד זה יתכן? מסתבר שתנין הוא שם כולל לכל משפחות הזוחלים ונחש הוא מהמשפחה של התנינים והזוחלים בכלל. דומה הדבר לכך שנאמר שיש בשדה כבשה ואחר כך נאמר שיש בשדה בהמה, בעצם צדקנו בשני המקרים. כפי שנחש שייך למשפחת הזוחלים, כך בלשון התורה נחש שייך למשפחת התנינים. גם הלויתן שבלע את יונה הנביא לא היה לויתן אלא כפי שהכתוב אומר "נחש עקלתון", יתכן שהיה זה סוג של דינוזאור. גם המפלצת מלוך נס, אם היא באמת קיימת, היא כלל הנראה סוג של דינוזאור ששרד. אנו מוצאים אלפי בעלי חיים עצומים וקטנים שנכחדו בלי להשאיר אחריהם צאצאים. בלתי אפשרי להסביר, כיצד דווקא יצורים כדינוזאורים נכחדו ויצורים אחרים כיונקים ובעלי חיים פשוטים שרדו. מדובר כאן על אוכלוסיות ענק של מאות מיני בעלי חיים, בים וביבשה, עצומים, ענקים וקטנים שהיו צריכים להתקיים בהמוניהם גם בימינו. המבול לעומת זאת, מסביר זאת היטב. |
כתוב פה התנינים הגדולים
אז יכול להיות כי תנין זה דינוזאור... ויש הכחות ושוב זה היום הרביעי... מתי הם הספיקו למות? |
ציטוט:
לדוגמא משה זורק את המקל....המקל נהפך לנחש שהוא מרים אותו הוא הופך לתנין מה מסתבר ? שזה שם כולל....תנין זה המון חיות תנין יש גם ענק וגם קטן כמו שיש היום.....(ביחס לעבר) גם בתנ"ך יש חלקים שרשום שיש בשדה כבשה ואחר כך יש בשדה בהמה ? למה ? איך ? שוב פעם....זה לא בהכרח כבשה....זה חיה....שהתנ"ך קורא לה כבשה ואחר כך משנה לבהמה....ככה שהמון דברים לא ברורים זה מעבר לרמת הבנה שלנו במדויק אבל כן אפשר להבין בערך מה זה אומר |
ציטוט:
אם תוכל להוכיח לי שהמבול התרחש, אני יקבל את הדעה שלך... אבל גם מדענים לא יודעים בוודאות את התשובה והם מנחשים את העניין של מחלה נוראית, או מטאור שדרך אגב נמצא במקסיקו (יותר נכון המכתש) אם אני לא טועה, יש עוד 1000 ואחד סברות.. ואף אחד לא יכול להוכיח בוודאות מה קרה... תקבל את האמונה שלך כמו שהיא, והבא שיתחיל עם הנושא האמונה או ניסיון לכפות אמונות על אחרים אני לא מקנא בו... אפשר לעשות דיון פשוט באשכול אחר! זה גם גלישה לנושאים אחרים וגם מהווה ירידה על אמונות אחרות. באמת שזה גובל בספאם, אתם רוצים להכנס לדיון על זה, אפשר בפרטי... יבגני |
אני לא מאמין שזה ספאם יבגני...הנושא קצת השתנה והרבה התאימו את עצמם לזה...
העברנו נושא קצת לדעתי לא ספאם בכל מקרה , אפשר לדון על זה לנצח....אבל באמת יבגני צודק..זה במקום אחר וזמן אחר בחיים לא נוכל לשכנע אחד את השני בדברים מסויימים "כל אחד יחיה באמונתו" יום טוב. |
אני לא אמרתי שתנין זה בדיוק תנין
אבל כתוב התנינים הגדולים וזו הפעם הראשונה והאחרונה שכתוב את זה וברור שדינוזאור לא יכול להיקרא בהמה ובטח שלא כבשה תנין גדול כן... |
אם אותו אלוהים לא עשה כלום שמתו 6 מיליון יהודים
אין סיבה שאני אאמין בו |
ציטוט:
|
בן, בנוגע לזה אני באותה דעה שלך.
גם אני מאמין בקטע הזה שלכל דבר יש סיבה. לדוגמא, בני ישראל צעדו 40 שנה במדבר? למה? אני מקווה שאתם יודעים. אותו דבר כל הקטע של המוות, לדוגמא השואה, אולי היתה לזה סיבה כלשהו? זה משהו שאי אפשר להבין. אנשים מתים? גם לזה יש סיבה שגם אותה אנחנו לא יכולים להבין. לגבי ההתאבדות שאמרת, במקרה הזה הדעה שלי שונה. אלוהים הרי אחראי כמעט לכל דבר שאנחנו עושים. אני לא יודע איך להסביר את זה בדיוק. אבל הוא גם משנה לך את הדעה. לדוגמא שאתה מתאבד, כנראה שגם לזה היתה סיבה(סיבה של אלוהים לא שלך.). |
ציטוט:
זה נועד להדגיש בעיניי הקורא את גדולות האל לעומת אלים שמתוארים במיתוסים אחרים שבכמה מהם התנינים מתוארים כאלים. יבגני |
טוב
באמת הגענו לספאם! אם תרצה להמשיך את הדיון הזה אשמח לדבר איתך באיסיקיו 320763291 או מסנג'ר: gil_tichon13@hotmail.co.il או אימייל: admin@forum-il.net ועכשיו אני מציע להנהלה לנעול את הנושא ולפתוח חדש במקומו... עריכה: התכוונתי לבן... |
ציטוט:
אלוהים אומר בפרוש בתנ"ך שאסור להתאבד ואסור לקבוע את גורלך אבל הוא נותן לך את האפשרות להחליט מה לעשות.... אז אם אתה מתאבד....ואתה מאמין באלוהים....אז בעצם זה לא אלוהים החליט, זה אתה החלטת ועברת את הגבולות אלוהים מאפשר לעבור את הגבולות....אבל , הוא אומר בפרוש לא לעבור אותם בתנ"ך |
ספאם?
לא נראה לי שזה ספאם. במיוחד שמפקח הגיב פה ולא נעל(וטוב שכך). זה דיון. ככה דיון אמור להתנהל, ולא כמו ברוב הדיונים האחרים בפורום. |
טוב לדעת, למרות שאני לא מאמין בזה.. כל עוד אין לזה הוכחה, בקשר להוכחה שכתבת, לא הבנתי אותה כל כך, אשמח אם תסביר שוב. :)
|
אם אלוהים אמר שאסור להתאבד...
איך זה שאנשים בכל זאת מתאבדים? שתומרת הוא יכול לעצור אותם מלעשות את זה אבל הוא לא... |
psycho
יש האומרים כי השואה וכל שאר הדברים הרעים שקורים לעם היהודי הם מן המשך לספר שופטים אם למדתם עליו תבינ ל מה אני מתכוון "גלגל העונש" ובספר איוב כתוב שהשטן הוא הבן של איוב |
לפי ספר השופטים
האל שלנו ממש סלחן אז אחרי כמה אלפי שנים הוא החליט להפסיק לסלוח ולהרוג 6 מיליון? |
ציטוט:
ציטוט:
|
אז שוב
אלוהים יכול לעצור אותך אבל הוא לא... |
ציטוט:
שוב ...אלוהים נותן לך את האפשרות...הוא לא ימנע ממך....בדיקת אופי , הוא נותן את האפשרות אבל אומר שאסור זה כמו שאמא שלך תשים עוגה במקרר ותגיד לך לא לגעת... יש לך את האפשרות אבל יש עלייך איסור |
מה?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
אני לא מאמין!!!!!! אחרי 7 גילגולים? פשששש אני מקווה שאני כבר בגילגול האחרון ושששת (ש+ששת) הקודמים הלכו לא רע (; |
ציטוט:
זה יכול להיות מיליארדי שנים.. כאילו יכול להיות שהיום השביעי זו התקופה שאנחנו חיים בה.. |
אני לא יודע אם הביטוי "בני האלוהים" שמוזכר בספר איוב מתכוון בהכרח לזה שה' יצר אותם, אך מעולם לא התעמקתי בספר.
בקשר לעניין של שליטה במחשבות ושאין גורל, יש משפט ידוע שבעצם מנסה להסביר את זה- "הכל צפוי, והרשות נתונה". הכל צפוי (אני מניח- ה' יודע הכל). הרשות נתונה (בכל זאת יש לנו החלטה על חיינו). אם יש לנו שליטה על המחשבות שלנו, איך זה שהרבה אנשים לא מצליחים להפסיק לחשוב על דברים רעים כל חייהם? ציטוט:
השואה-הנאצים ימך שם מעל האדמה מחליטים לבצע רצח עם ליהודי אירופה, וכנראה שבסוף (אם היו מצליחים) לכל יהודי העולם. בכל זאת שרדנו את זה. למרות ששישה מיליון נרצחו לא התפרקנו והגענו ליום הזה. ציטוט:
תזכרו שלפי אמונתו, בהתחלה ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
אני, בתור איש שנוטה לכיוון המדע (לא על חשבון הדת) מבין שאסור להאמין לכל דבר שמדענים אומרים (גם לא לכל דבר שרבנים אומרים). למשל, אם תשאר בנאדם מה היה צבעם של הדינוזאורים כולם יקפצו ויגידו ירוק..חום..צבעים בסגנון. בנאדם שהסביר על הקבלה אמר...האם מצאו אי פעם דינוזאור עם עור? נקודה למחשבה. וזאת רק דוגמא אחת. אינשטיין בעצמו אמר שחייב להיות משהו בסגנון "כח אפס" ששולט על כל הכוחות. לא הגיוני שהכל יזוז לבד. להזכיר, אינשיטיין הוא שם נוסף לגאון. ;) ציטוט:
ואולי באמת הדינוזאורים היו ביום החמישי. סליחה שאני לא מקבל את ההערה הזאת, אך איך אתה לא יודע שהם נבראו אז? ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
על הנביאים ועל הכתובים: הערה כללית- הם לא נכתבו/הוכתבו ע"י ה', אלא ע"י היסטוריונים, למי שרוצה לדעת. ציטוט:
אז מה אם אתה בן לעם ששרד יותר מכל שאר העמים. אז מה אם העם שלך שרד השמדה המונית שאותה לדעתי אף עם לא היה שורד. דרך אגב, סליחה על המשפט המטומטם. רק לידע כללי זה "צדיק באמונתו יחיה". ציטוט:
ובקצרה באמת, אבל באמת לא משנה לי במה תאמינו או לא תאמינו. כולנו יהודים שחיים במולדתנו. אני עונה רק שמנסים לסתור את התורה. אני שם פס על מה שאנשים אומרים, כי את האמונה שלי לא יוכלו לנצח. אתם לא צריכים לראות את ההודעה שלי כתקיפה אחי היהודים, אלא כענייה על תהיות בלבד והסברה. נ.ב אני לא מפחד מה' כמו הרבה אחרים, אני לא מפחד מהמוות כמו רוב האנשים, אני לא מפחד מהעולם הבא. אני אוהב את זה, אני אוהב את ה', אני אוהב את ההחלטות שלו, אני חולה על הגאוניות שלו...אני פשוט אוהב אותו יותר מכל דבר אחר בעולם, ואם הוא יחליט שאני אצטרך למות בזמן כתיבת ההודעה בשביל מטרה כלשהי, אני אומר אודרוב. תזכו למצוות. ערב נעים. |
אני לא אקרא את כל השטויות שרשמו פה אני רק יגיב לגיא!
גיא בגלל אנשים כמוך מתו 6 מיליון בגלל אנשים שבכלל היה להם ספק ..שלא האמינו באלוהים בגלל אנשים מטוטמים שבכלל התפללו לפסלים!!!יש ת'אנשים הטובים שניצלו לא הרבה אנשים אבל בכל זאת..מי שהגיע לו העונש הגיע לו! ויבגני אתה כל כך מדבר שטויות!!!!אני שוב אומר להכל יש תשובה ויש הוכחה מדעית שאלוקים קיים אז למה להתווכח ?! אתה לא רוצה אל תאמין אני אישית אין לי ערך וכבוד לאנשים שלא מאמינים. |
בדיבור כזה אתה פוגע בעמדה שלך, שהיא במקרה גם שלי. נכון, ישנן הוכחות מדעיות שיש כח עליון (לא בהכרח אלוהי היהודים) אך מעטים מספקים גאונים (כן, גאונים) כדי להבין אותם (טוב נו..פיסיקה). בכל מקרה אין מישהו כזה בפורום, בטח שלא אני.
אני מציע לך לערוך את ההודעה. |
SuperMario בגלל אנשים כמוך מתחיל ריב
זכותו של גיא להאמין במי שהוא רוצה ולא לאמין בכלל מי אתה שתגיד לו להאמין בה' או לא סופר מריו מצטער אבל אני לא סובל אנשים כמוך |
גם אני לא סובל אנשים כמוך שלא מאמיינים למרות שהם יודעים שיש אלוהים..!
בגלל אנשים כמוך שרק שקורה להם משהו הם צמים ביום כיפור ומבקשים מאלוהים משהו... בגלל אנשים כמוכם היה שואה אנשים כמוך ילכו לגהנום בסופו של דבר ! לא אמרתי לגיא שום דבר עם להאמין או לא הגבתי לו בנוגע למה שהוא הגיב |
חלאס... תרגעו!
וה' יצר את הכל... כולל את הטוב והרע... אבל חשוב לציין שלא משנה מה כתוב על השטן הוא לא רע! הוא מייצג את היצר הרע שבגלל והוא קיים במציאות שנוצרה על ידי ה' הוא עושה מה שה' יצר אותו לעשות... |
SuperMario שבחיים לא תגיד עליי דברים כאלו שבגללי היה שואה מבין?!
חלק מקרובי המשפחה שלי עיבדו הרבה קרובים בשואה חלק ענק אפלו סבא שלי נשאר בגיל 6 בלי הורים ואתה עוד מדבר ככה?! ואני לא יודע שקיים אלוהים לא ראיתי אותו אז אני לא יודע ולא אני לא צם ומבקש סליחה ביום כיפור אם אני עושה למישהו רע אני יודע לבקש סליחה בלי להתפלל |
ציטוט:
|
ולמה הם איבדו?כי אתה במשפחה שלהם.
כי בטח גם הם לא מאמינים! וי'טיפש אי אפשר לראות אותו !!אבל יש הוכחות תלך קצת לשיעורי תורה יענו לך על הכל!!! אבל ת'ה יודע מה אני לא יבזבז ת'זמן שלי עלייך עשה מה שבא לך! |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
רוע- אין דבר כזה רוע, רוע נובע מחוסר טוב אצ אנשים. |
ציטוט:
|
ציטוט:
עזוב אתה מקרה אבוד כבר אני רק מאחל לך שתקבל איזה משהו חזק שיגרום לך קצת לשנות את דעתך. הרבה אנשים כמוך השתנו משיעורי התורה אז אולי תלך קצת...במקום לחשוב כמו ילד קטן וטיפש:"אין לי מה לעשות בחיים" איזה תגובה של ילד קטן וטיפש!! |
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:33. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ