![]() |
חחח, אתה מזכיר לי את המורה שלי לספרות והבעה עברית,
היא כל הזמן מתלוננת שיש עדיין ח'ברה שכותבים "בצפר" במקום בית-ספר. אה, עוד דוגמא שאני לא הקדשתי לה תשומת לב אליה, עד לא מזמן: צומת לב = תשומת לב :P. אבל אני מסכים איתך שצריך להיות מן "תקן" מסוים בפורום. |
חחחחחחחח
שכחת שורוק חורוק חולם חיריק... מזכיר לי את כיתה א'... אבל כל הכבוד, זה יכול לעזור למספר אנשים פה. עריכה: לא שמתי לב סליחה. |
ציטוט:
|
ממש נחמד :-)
רוב החברים שלי מלאי שגיאות כתיב |
יש כאלה גם שמדברים ככה:
"אני מקצר תמשפט שלי". ויותר נכון להגיד "אני מקצר את המשפט שלי". |
אלי, מותר לי לתקן אותך?|Rolleyes|
ציטוט: "היתבלבלנו שהיינו ילדים קטנים" א. נכון לכתוב "הִתבלבלנו" ולא "הִיתבלבלנו". השווא של ה-ת' הוא נח. לפני שווא נח בתחילת מילה באה תנועה קטנה. לכן התנועה של ה-ה' צריכה להיות קטנה (הִ) ולא גדולה (הִי). ב. נכון לכתוב "כשהיינו" ולא "שהיינו (במקרה הזה). ציטוט: "לשם אין זמנים, שם הוא שם של מוצר/בנאדם" נכון באופן חלקי. הגדרה מדויקת יותר: שם מסמן עצם. ציטוט: "משתמשים גם בציטוט" נכון לכתוב (ולומר) "ציטטה" ולא "ציטוט". השגיאה באה מבלבול עם המילה "ציתות" שמשמעותה שונה לחלוטין.8-* ציטוט: "לא ראיתי הרבה בעיות, האמת שאני חושב שזה הרבה יותר קל, אל - היא בדרך כלל מתווספת אל מילות תנאי (לדוגמא: "אם אלך אל לוח הבקרה ואשנה את השם, השם ישונה")" אתה מרבה לרדת שורה אחרי פסיק (,). למה? קופצים שורה (או שתיים, או אחת וחצי;P ) רק בסיום פסקה והתחלת פסקה חדשה. ציטוט: "ולכן אני מנסה ל"אמץ" לכולכם מספר דברים חשובים בהבנת הנקרא" נראה שיש לך אוצר מילים עשיר, אך כנראה לא מספיק. אתה כותב מילים בין גרשיים שאינן מתחברות למשפט. נסה לשנות מעט את מבנה המשפט וראה איך בקלות תוכל למצוא את המילה המתאימה ביותר. דוגמה: "ולכן אני מנסה ללמד אתכם מספר דברים חשובים בהבנת הנקרא" עכשיו תורכם לתקן אותי!|לב| נ.ב. תודה רבה למי שהשב את תשומת לבי בנוגע לשגיאה הנפוצה לכתוב "צומת לב" במקום "תשומת לב".:-) |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 17:29. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ