![]() |
רגע שי אתה צם אבל מדליק חשמל ? או שאולי לא הבנתי אותך :\
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
לא יודע, הצום, בשביל מי אני צם?
אם כבר רק בשביל עצמי ואם אני לא צריך את זה אז אני לא אצום. אבל כנראה שכן, אני אצום, לא מבחינת דת אלא סתם מאתגר לנסות לא לאכול כל היום (אבל מים אני שותה..חחח) |
אני צמתי שנה שעברה , ננסה גם השנה ..
וממש לא אהבתי תתגובות כאן . |
לא ממש
|
לא נראה לי.
אני אף פעם לא הבנתי את העניין שבן אדם חילוני. אשר נוסע בשבת (שלפי התורה שבת היא הכי חשובה). הוא הולך צם, ואומר בבית הכנסת חטאתי פשעתי, ואחר כך הוא נוסע באותו בשבת. אני לא עושה את זה בגלל שאני חושב שאלוהים לא מטומטם. כל מי שצם צום קל. ולכל השאר איך שאומר גמר חתימה טובה, |
מה הקטע לצום ולהדליק חשמל?
מה אתם עושים מה שבא לכם? חחח... ".. איזה חושך בחדר, איזה חושך .." \ שלום אסייג', מי שראה תהופעה הבין :) |
גמר חתימה טובה וצום קל. ננצל את ההזדמנות להתנצל בפני כל מי שפגעתי בו על גבי הפורום, או בכלל באינטרנט. מקווה לפתוח את השנה החדשה ברגל ימין ולהמשיך אותה כך. שבוע טוב חברה, שמרו על עצמכם :)
|
ציטוט:
אחרי זה שמישהו יגיב לך חצי פורום יתחיל לבכות על כפייה דתית ו-"איש איש באמונתו יחיה" וחארטות כאלה (המשפט "צדיק באמונתו יחיה" ד"א) |
בטח צם!
|
אני צם, אבל אני רואה טלוויזיה ומשחק במחשב..
כמו בכל שנה. |
ציטוט:
כל אחד שומר על מה שחשוב לו. |
ציטוט:
עשה טובה, לא נוח לך עם החילוניים פה? אל תפתח ת'פה עליהם. אהה...כל אחד יחיה את החיים שלו גם בלי אמונה. כי עם אמונה אין חיים. יופי? |
צם כבר פעם שישית או שביעית ברצף, כמובן בלי חשמל ורכב וכל זה. וכמובן הולך לבית כנסת.
|
לא צם.
|
ציטוט:
לא משנה לי מה הרבנים אומרים, הקראים, הרפורמים וכל אלה... תכלס יום כיפור הוא יום שמכפרים בו על חטאי בין אדם למקום, אם איזשהו זרם ביהדות חושב שאלוהים יכפר על חטאים בין אדם לאדם זה פשוט טמטום. ציטוט:
ציטוט:
למקרה ששכחתי, צום קל לכולם (צריך לאחל את זה בעצם? צום הוא לא דבר קשה...). |
בודאי.
|
ציטוט:
טוב נו אם כבר יש תגובה ממך אז גם נגיב|winky| קודם כל, אין דבר כזה דת בלי הרבנים. למה? ובכן, התורה עצמה עברה 100 אחוז שינוי מאז שנכתבה בזמנה. משה הלך בלי כיפה במדבר. הוא עשה חטא? לא. בימינו הרבנים אומרים שאסור ללכת 3 אמות בלי כיפה. אז אם אתה שם כיפה משמע שאתה שומע לרבנים. איפה בתורה כתוב שצריך לאכול בד"ץ או מהדרין? איפה כתוב שאסור לקנות רבנות אלא רק את היקר ביותר והסוחט הכי הרבה כסף מהמדינה? שזהו זה לא כתוב. הרבנים הכינסו לנו את זה לראש ממש חזק באמצעות חארטות מדעיות שזה בריא. ומה? זה שטויות. סה"כ עוד דרך שלהם לעשות על חשבון האזרחים והמדינה עוד כסף. אתה אומר שזה מצווה לאכול בד"ץ? משמע שאתה מושפע מהרבנים. אומר זאת שוב רק כדי לסכם- הרבנים הם אלו הדת, הם אלו שצריך לכנות אותם אלוהים. כי הם שינו את כל התורה. הם נתנו לעצמם סמכות להמרות את פי משה, ואת כל מי שהיה כתוב בעבר. הם אלו שמנסים לתת תירוצים עלובים לפאשלות של התורה. (מישהו פה הזכיר כינה שנוצרת מזיעה? או שהעולם שטוח והשמים הם כיפה? ומעליהם יש רק מים? או שהשמש היא זאת שזזה וכדור הארץ לא זז? או שיש חלונות בשמים (=אטמוספירה...) שדרכם השמש מציצה? נראה לי שהבנת את הפואנטה שלי) לקיצור ולעניין- אם אתה לא הולך בדרכם של הרבנים, אז אין לך דת. ואין לך אלוהים, ואין לך כלום שקשור לתנ"ך המלא טעויות הזה. תמשיך עם התמימות שלך שאתה מאמין בדרך שלך בתנ"ך הזה. נראה לאן תגיע. יום טוב:) עריכה: איפה יום כיפור מוזכר בתורה? אם אני לא טועה, הרבנים המציאו את היום הזה. אז אם אתה לא שומע להם אז למה אתה מתכוון בכלל למצמץ באופן מיוחד ביום הזה? |
ציטוט:
ציטוט:
כפי שכתבתי במספר תגובות, הדת לא שינתה, לא משנה ולא תשנה את החיים שלי כך שזה לא יוביל אותי לשום מקום "רע". נראה לאן אני אגיע? אין בעיה, נדבר עוד כמה שנים נראה איפה שנינו נהיה (אני לא חוזה עתידות, כמו שאמרת- נראה לאן אני אגיע). ציטוט:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%...A4%D7%95%D7%A8 קרא מה שכתוב בצד.שמאל בבלוק. ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
בכל מקרה, דוגמא אחת שמבחינתי מספיקה לשחיטה כשרה (בפרות לצורך העניין)- בשחיטה כשרה לא יכולה לעבור לשאר חלקי הפרה המחלה (חיידק/וירוס אני לא בדיוק יודע) "הפרה המשוגעת". אבל אם זאת דעתך בנוגע לכשרות אני מקבל אותה, אך על פי הבנתי היא לא נכונה. ציטוט:
לא רוצה להיכנס לכתבים עבריים שמגלים דברים אלפי/מאות שנים לפני המדענים, מי שרוצה יחקור את סתם ערבבת כרגע בשר וחלב. ציטוט:
שמח שהבהרנו את הנושא, חבל שאתה מנסה להראות לי מה אני כן ומה אני לא. כנראה שלאתאיסטים כואב לראות אדם שמאמין באלוהים אך לא מאמין בעולם הבא, שלא מאמין בשדים רוחות ומזיקים, שלא מאמין בכל דבר התורה שבעל פה... בכל מקרה אם דיון בנושא הזה ימשך אני לא מתכוון להשתתף פה, אתה שינית כיוון אני שיניתי כיוון אך אני לא אמשיך לשנות... |
דתי וצם ^_^
|
תומך ב100% בפוסט של ק.משין.
לא צם. אני אולי צם אבל מבחינה נפשית, מנסה יום אחד לא לחשוב על דבר, אולי נעשה מדיטציה. כל יום כל היום אני (אני מאמין שעוד רבים בפורום) עסוקים בהמון, המון בעיות שלפעמים מסתכלים מהצד רואים שהבעיות ממש קטנוניות. אז יום אחד פשוט להתנתק. |
צם...- כמנהג...
מדליק אש, חשמל והכל... |
ק.משין צודק ב-100.
אני מסכים בכל מילה , צם ? הולך להנות כמו שצריך:) |
ציטוט:
אוקיי לא אנסה לשנות את הנושא של האשכול. כשקראתי את התגובה שלך הבנתי מספר דברים חדשים, שלא ידעתי מלפני, תודה שהארת את עיניי. -לגבי יום כיפור- תודה על התיקון. לא הייתי בטוח אם זה כתוב בתורה. -חשבתי שאתה כן שם כיפה, ולכן שיערתי שעדיין יש לך שמץ של אמונה ברבנים. ציטוט:
עובדה שבארצות הברית או שאר ארצות העולם שאינם דתיים, שוחטים רגיל ולא קורה להם כלום. משמע שזה לא משנה איך ואיפה כורתים את הראש, אלא בסטריליות של המקום. וזה לא משנה לי שאפילו ישו יעמוד שם את ג'ורג' בוש, אני יודע שצריך סביבה סטרילית ולא שום השגחה של מישהו. ציטוט:
אנחנו עוסקים פה בהאמנה בתנ"ך, לא בחיים הפרטיים שלנו. כיוון שאני סבור שהרבנים עיוותו את התנ"ך מימין לשמאל, אז אמונתך שנוייה במחלוקת. ציטוט:
אם ננסח את המשפט הנ"ל עוד פעם בצורה הזאת: "איש יחיה את חייו בלי אמונה, כי עם אמונה אין חיים" הייתי נוטה יותר להסכים. אבל עזוב, זה על קצה המזלג. ציטוט:
ציטוט:
תאמין לי שלא כואב לי לראות אותך מאמין. כי בסה"כ לא איכפת לי מחיים של אף אחד חוץ משלי. ואם יצא נושא עם דיון על הדת, אני אשתתף לא מתוך מטרה לשנות או להתערב לך בחיים. אלא רק כדי להציג את דעתי. ציטוט:
אני מקווה שסיימתי את ה"סטייה" שלנו מהנושא... ומבקש סליחה מראש אם פגעתי בך עם התגובה הקודמת. |
ציטוט:
אתה מסכים 100% נגד עובדות קיימות אם אתה מסכים ב-100% איתו (90% עוד סבבה, גם אני מסכים ;) ). "להנות כמו שצריך"? גם אם אתה לא צם, מה לעזאזל יש לעשות ביום כיפור? עוד רגע תבוא תגובתי הקצרה לתגובה האחרונה של k.machine ... ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
לא ממש איכפת לי איך החיים באמונה, כל עוד אני לא סובל מהבחירות שלו למה שיהיה איכפת לי אם מישהו אחר סובל מהבחירות האישיות שלו? ציטוט:
*לא פגעת, זו דרכו שלא דיון בעל דעות שונות. תמיד לא כיף לשמוע את דעתו של הצד השני אך תמיד צריך לקבלה. תשים לב שבכוונה לא הועלו טענות חדשות בתגובה זאת, כדי שלא אני ולא אתה נמשיך את הדיון לכיוון אחר... |
צם.
|
לא הכי קשור - קוראים את ספר יונה ביום כיפור ? או לפחות הפטרה ? (סתם שאלה - כי זאת דוגמה טובה לסליחה , רחמים)
|
שאלה לי אליכם, בצום, מותר לכתוב? אם כן, יש לי כל כך הרבה שיעורים במתמטיקה להשלים.
|
ציטוט:
----- בודאי שאני צם... כמו כל השנים האחרונות... |
|
איזה שאלה..
צם ברור... כל יום ני הולך לסליחות ב12וחצי בלילה.. במשך 40 יום אלה 10 ימי תשובה.. יום שישי הזה מי שבאמתת רוצה לבקש מחילה מה` ולזכות לשנה טובה ובריאה והצלחה שישמור.. אשרי מי שצם ומי ששמור תשבת קודש הזאת :] ואני בשוקקק שאנשים פה לא מקדישים יום אחד לצום בישביל בורא עולם ובישבילכם. אני לא מבין מה קורה פה.. אנשים זקוקים פה לשיעורי תורה דחוף.. להראות להם את האמת מהזוהר הקדוש. כנסו לאתר "דיברות" - זמיר כהן - זוהר הקדוש תראו מזה באמת תורה ומה צריכים לעשות בישביל בוראינו.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
[QUOTE=k.machine]טוב נו אם כבר יש תגובה ממך אז גם נגיב|winky|
קודם כל, אין דבר כזה דת בלי הרבנים. למה? ובכן, התורה עצמה עברה 100 אחוז שינוי מאז שנכתבה בזמנה. משה הלך בלי כיפה במדבר. הוא עשה חטא? לא. בימינו הרבנים אומרים שאסור ללכת 3 אמות בלי כיפה. אז אם אתה שם כיפה משמע שאתה שומע לרבנים. איפה בתורה כתוב שצריך לאכול בד"ץ או מהדרין? איפה כתוב שאסור לקנות רבנות אלא רק את היקר ביותר והסוחט הכי הרבה כסף מהמדינה? שזהו זה לא כתוב. הרבנים הכינסו לנו את זה לראש ממש חזק באמצעות חארטות מדעיות שזה בריא. ומה? זה שטויות. סה"כ עוד דרך שלהם לעשות על חשבון האזרחים והמדינה עוד כסף. אתה אומר שזה מצווה לאכול בד"ץ? משמע שאתה מושפע מהרבנים. אומר זאת שוב רק כדי לסכם- הרבנים הם אלו הדת, הם אלו שצריך לכנות אותם אלוהים. כי הם שינו את כל התורה. הם נתנו לעצמם סמכות להמרות את פי משה, ואת כל מי שהיה כתוב בעבר. הם אלו שמנסים לתת תירוצים עלובים לפאשלות של התורה. (מישהו פה הזכיר כינה שנוצרת מזיעה? או שהעולם שטוח והשמים הם כיפה? ומעליהם יש רק מים? או שהשמש היא זאת שזזה וכדור הארץ לא זז? או שיש חלונות בשמים (=אטמוספירה...) שדרכם השמש מציצה? נראה לי שהבנת את הפואנטה שלי) לקיצור ולעניין- אם אתה לא הולך בדרכם של הרבנים, אז אין לך דת. ואין לך אלוהים, ואין לך כלום שקשור לתנ"ך המלא טעויות הזה. תמשיך עם התמימות שלך שאתה מאמין בדרך שלך בתנ"ך הזה. נראה לאן תגיע. יום טוב:) אני לא רואה טעם להיכנס לוויכוח כי בטח ינעלו את האשכול אבל חסר לך הרבה ידע ואתה אומר סתם דברים |
ציטוט:
|
לכל הדתיים שהגיבו ויגיבו, אני הבנתי פה, שכל מי שלא יצום בכיפור,
לא יצום מבחינת הקושי של לא לאכול ולשמור את החוקים של יום כיפור, אלא מבחינה מוסרית. |
לא.
אני לא מתכוון לצום. |
לצום עם מיים :P אני הולך לרכב על האופניים
|
צם..
צום מועיל לאלה שצמים.. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:04. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ