![]() |
זה נראה ממש מגניב.. ומעניין..
|
ד"א זאת עבודה נחמדה בפוטו שופ או תוכנה בסיגנון
כשלמדתי אסטרונומיה לפני 3 שנים ראיתי את התמונה הזאת וזה סתם ציור בפוטו שופ של תאור איך ניראת ערפילית |
ציטוט:
http://www2.kinneret.ac.il/bloss/apod/?date=18/02/2007 קרא טוב, ב1995 היא צולמה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
זו תמונה אמיתית שצולמה על ידי הבל בחלל ועברה עיבוד. |
ציטוט:
זה כמו שמסתכלים על מאדים רואים מה שהיה שם לפני כמה דקות ולא מה שהיה באותו רגע כי לאור לוקח זמן להגיע. קפיש? |
מאיפה בדיוק מגיע האור? ערפילית מפיצה אור - ועוד כזה חזק שנשמר אחרי 13 מיליארד שנה?
|
ציטוט:
1.הקרינה יכולה לנבוע מיינון של הגז 2.היא פשוט מחזירה את האור של הכוכבים שהיא מייצרת/נמצאים בסביבתה |
ואם כבר חפרתם כל כך הרבה עמודים על זמן ושטויות (לא שמישהו מפה יחייה עד אז )
אז הנה כתבה בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3433790,00.html |
ציטוט:
|
נחמד, תמונה שצולמה ע"י האבל(טלסקופ החלל) אלה עמודי גז ואבק שמולידים דור חדש של כוכבים(מסוגים דומים לשמש שלנו)
והם ענקיים הגדלים שלהם מגיעים לשנות אור! |
ציטוט:
אכן היקום בתאוצה אבל שאמרת שבסוף שהוא יקרוס לתוך עצמו זה תאורייה, אם הייתה מסביר למה זה היה יותר טוב, אני יסביר בקצרה: יש תאורייה שאומרת שבסוף היקום יקרוס לתוך עצמו, כן כן זה קצת מוזר אבל זה הגיוני לפי חוקי הפיזיקה, היקום ממש ברגע זה מאיץ הכל מתרחק מהכל אבל במהירות אדירה! מה שאומרים שיקרה בסוף שהכוחות הגרביטצים "ישברו" את מרחב הזמן וכולם החומר שאנחנו רואים היום ימחק (לידע כללי, כל החומר שנימצא ביקום, גלקסיות,כוכבים, כוכבי לכת וכו' הם מהווים רק 4% מכלל היקום! זה מפחיד לחשוב על זה כי יש 100מיליארדי גלקסיות ובתוך כל גלקסייה יש 100מיליארד כוכבים ותחשבו גם את כובי הלכת זה נישמע אין סוף אבל רק 4% כל השאר הם אנרגייה אפלה וחומר אפל.. |
ציטוט:
ציטוט:
נגיד ומדינה אחראית כמו אמריקה או ארגון גדול כמו האו"ם היו בונים מכונת זמן ומטיילים להם בעבר ובעתיד אז הם היו ניזהרים שלא לשנות כלום ברצף הזמן והחלל כדי למנוע נזקים כלשהם להווה או לעתיד... אז היית מצפה מהם לא להחשף בפני הדור של אותו הזמן שאליו הם "גלשו". PPMAN - בא לך להסביר קצת על "אנרגיה אפלה" או שזה חומר שחור\דארק מטאל שבחלל.. ?(= אני שמעתי על זה קצת אבל לא הרבה כדי להסביר |
ציטוט:
אנרגיה אפלה היא אנרגייה שלא יודעים מה היא בידיוק כמו שזה נישמע, היא מהווה כ60% מכלל היקום!! שזה מלאאא! יש גם את עניין החומר האפל שאומרים שהוא מחזיק את כל הגלקסיות כי הרי כולם יודעים שדיסקית נוטה לא להיות יציבה(דיסקית-סוג של גלקסיה) ואומרים שזה מה שמחזיק את כל החומר ביקום |
חומר אפל יכול להיות כל דבר שאינו ניתן לראות אותו כי הוא אינו מחזיר/פולט אור (לדוגמא : ננס שחור).
אנרגיה אפלה היא כביכול האנרגיה שגורמת ליקום להאיץ, כלומר לצבירי/על צבירי ואף לגלקסיות להתרחק אחת מהשנייה, היא בעצם מונעת את קריסת היקום. |
ציטוט:
|
אתה צודק Webproject, אכן צפויה התנגשות בערך בחצי מיליארד השנים הבאות (אל דאגה, זה לא יזיק לנו :) ).
זה לא סותר את התרחקות העל צבירים והצבירים, כפי שאמרתי. זוהי גם שאלה שעלתה לי בראש כשלמדתי על כך ומרוב טיפשותי שכחתי לברר את העניין, אך מצאתי מקור נחמד: http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/Artic...114432,00.html ציטוט נבחר: ציטוט:
|
מעניין מאוד...
תודה על הידיעה.. אשמח אם תביא עוד : ) |
ציטוט:
חח סתם, באמת מעניין כל הדברים האלו. |
זה נראה כמו תמונה ממשחק מחשב..
|
אם היא צולמה באמת למה יש שם חלק שצבעת בשחור?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
שיש בו 100 מיליראדי גלקסיות זה ממש מספר קוסמולוגי;P ובתוך כל גלקסייה יש 100-200מיליראד שמשות!! ותחשבו גם את כוכבי הלכת... ולחשוב שזה רק מהווה כ 4% מהיקום! ממליץ על הספר "היקום בקלפית אגוז" של סטיבן הוקינג(רמה גבוהה..) ספר מאוד מעניין.. |
נראה מוזר, אבל מעניין:)
|
מעניין :)
|
זה ממש יפה,
אני בעצמי פעם למדתי קצת בנושא הזה.. מאוד מעניין.. מומלץ לכולם!! |
ציטוט:
בכל זאת, אם כבר מדברים על ספרים אז אני ממליץ על "המפץ הגדול" של סיימון סינג. |
ציטוט:
|
ציטוט:
הייתי בטוח הוא המצאה מאיזה סרט או משהו :-) |
אם כבר מדברים על הווצרות בני האדם ועל ספרים, אני ממליץ בחום על ספר שנקרא "בראשית", שם כתוב את כל האמת. ;)
|
מדהים 00"
|
ציטוט:
(הכל כמובן כשהייתי יותר קטן) ציטוט:
|
עובדה מעניינת שראיתי לפני כמה ימים...
אם זכור לכם בשנות ה-90 ארעה התנגשות עצומה של מטאור על כוכב צדק אם אני לא טועה שיצר פיצוץ בעוצמה ששוקלה למיליון פצצות אטום! חתיכת פיצוץ.. |
satan האם אתה מתכוון לשומייקר לוי 9 שקרו ב-94? (זה היה שביט שהתפרק לשביטים קטנים)
|
ציטוט:
מה שכן, הייתה התנגשות שלצערנו קרתה בצד מסויים של צדק שאנחנו מכדור הארץ לא יכלו לראות את הכול.. זכור לך? ולא נראה לי שזה קרה ב 94 לדעתי זה קרה בסביבות ה 95-98. אגב אשמח אם תסביר לנו קצת על חורי תולעת וההשפעות של כוח הכבידה על הזמן.. |
הייתי יכול בשמחה להסביר אם הייתי לומד את היחסות, אך אני למדתי על היחסות בכלליות מאוד ובמושגים בסיסיים.
מה שכן, מסות ביקום מעקמות מימדים, כדוגמה מרחב וזמן - זה כבר עונה על השאלה (ככל שהמסה יותר גדולה הכבידה יותר גדולה וכך גם עקמומיות המרחב והזמן יותר גדולה) על חורי תולעת דווקא כן למדתי ואם אני זוכר נכון, זהו משהו תיאורטי שגורס שכמו שיש חור שחור ש"שואב" אליו דברים כך יש גם "חור לבן" שעושה ההפך ופולט חומר ואנרגיה. חור תולעת (יותר נכון, מנהרת תולעת) זה בעצם חיבור של שני החורים, כך שהחומר הנכנס לחור השחור יפלט מהחור הלבן. כמובן שיש הרבה בעיות טכניות, אבל תיאורטית זה אפשרי. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:34. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ