הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   אתם צמים ? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=53928)

BlueNosE 20-09-07 18:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי MnM (פרסם 557630)
"איש באמונתו יחיה" - זהו עיוות של המקור שנעשה ע"י אנשים שלא היה להם נוח עם המשתמע ממנו,וכך זה השתרש בצורה שגויה. התורה אומרת " צדיק באמונתו יחיה" ומשמעות הדבר היא שאדם צריך להחזיק בצידקתו, ובהיותו צדיק, ומקיים מצוות - הדבר יתן לו חיות וחיים. כדאי שתבדקו את זה... העניין הזה של לקיחת משפטים וסירוסם די מזכיר לי את סיסמת מרצ בשעתו "להיות חופשי בארצנו" - את העם הם מחקו.. סירוס משפטים המקובלים על הציבור כאבני יסוד נפוץ מאד בחוגים מסויימים...

כמו כן, אתה יכול לבדוק את הפסוק ולפתוח בספר חבקוק פרק ב,פסוק ד.

אני רוצה להבהיר לך משהו שכנראה לא היה ברור מדבריי (כי ציפיתי לתגובה הזאת) -
אם תקרא מה שצמוד לציטוט שציטטת (מה שרשמתי) - אני לא מאמין. התנ"ך בשבילי הוא לא ספר חוקים, בקטע של בין אדם לאלוהים. בתנ"ך יש הרבה דברים חכמים בקשר לקשרים בין אדם לחברו וכו', אבל בקטע של המצוות והכל? אני לא מאמין. פשוט לא.
אני מתחבר למשפט איש באמונתו יחיה. זה בכלל לא משנה לי אם הוא נאמר בתנ"ך הזה, שכמו שכבר הבהרתי הוא לא האותות והמופתים שלי, או אם הוא לא. המשפט נכון לגבי וזהו.

yonispector 20-09-07 18:54

אני לא צם,אני יתחיל נירא לי בגיל 15.. אני חושב שאין לי למה לצום עכשיו,אני אומר את זה כי קשה לי באמת ניסיתי לצום בגיל 12 ולא היה לי טוב,טוב מה לעשות שיצאתי מהבית D:

KilleR 20-09-07 18:58

לא צם, צום קל למי שצם.

Amits 20-09-07 19:02

אממ, אני בן 13, אז אני אתחיל לצום =)
בלי אוכל, דיי קל, מים זה קשה..
צום קל.
אה ובקשר למה שדיברו פה, אני לא מבין באמת למה אנשים לא צמים (בנים 13 +), זה מעצבן אותי קצת, אבל הם יחיו איך שהם רוצים, ואני איך שאני לא?

Derey22 20-09-07 19:25

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Amits (פרסם 557693)
אממ, אני בן 13, אז אני אתחיל לצום =)
בלי אוכל, דיי קל, מים זה קשה..
צום קל.
אה ובקשר למה שדיברו פה, אני לא מבין באמת למה אנשים לא צמים (בנים 13 +), זה מעצבן אותי קצת, אבל הם יחיו איך שהם רוצים, ואני איך שאני לא?

אני צם..ואותי לא מעצבן שאנשים לא צמים אבל משכן מעצבן אותי זה אנשים שלא צמים ולא מכבדים את הצמים.

ani 20-09-07 19:31

ד"א אחד מהמנהלים פה רק שתדעו שאולי זה יהיה קצת לא לתעמכם אבל אנשים נתנו פה את דעתם אז זאת דעתי.
קצת מידע לכל ה"צדיקים",
אם מישהו הוא דתי והוא שומר שבת והכל אחלה.
אבל אני מפריע לי כל הצדיקים שהם כאילו צדיקים שהם בעצם צמים ויום שבת אחר כך הם יושבים על המחשב בשבת או לא משנה מה.
קצת מידע:
יום כיפור הוא נועד בשביל לכפר על דברים שנעשו בטעות (למי שלא יודע אז נחדד לו טעות זה לא בכוונה).
לפי הדת הדבר הכי הכי חשוב זה שמירת השבת, ככה שמי שלא שומר שבת שלא יטרח.
אבל איש איש באמונותו יחייה וכנראה כל מי שצם אז זה מהבית מהמשפחה.

אז למי שצם שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה,
ולשאלה, אני לא צם, משחק במחשב וכו'.

tsART 20-09-07 19:34

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ozsason (פרסם 557592)
חחחח.. תקחו דוגמה אהבתי...
קודם כל הרוב מתחילים מגיל 13,ואני לא חושב שזה שייך לקחו דוגמה או משהו כזה..
אני אקח דוגמה כן מכאלה שאפילו לא שומרים אבל הם בני אדם,ולא כל האנשים שבמהלך כל השנה גונבים,רוצחים,אונסים,הורגים,משחיטים וכ'ו אבל מה יום כיפור כיפה "צומחת" להם בראש ווואלה הם צמים וחושבים שזה בסדר זהו כל הפשעים שלהם נעלמו...

ואני צם מגיל 12 השנה אני לא כ"כ בטוח שאני אצום ואם כן זה יהיה רק בשביל לכבד את ההורים שלי ואת אחי שהם צמים....
אני אישית לא צריך יום כיפור כדי לבקש סליחה,כי אני יודע שאם נודע לי שאם ומישהו נפגע ממה שאמרתי,מה שעשיתי אני מבקש סליחה...

בדיוק כמוני (: תודה שעזרת לי להתנסח ;)

Sagiii 20-09-07 19:37

כן...

Ron | CSite.co.il 20-09-07 19:55

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ani (פרסם 557705)
ד"א אחד מהמנהלים פה רק שתדעו שאולי זה יהיה קצת לא לתעמכם אבל אנשים נתנו פה את דעתם אז זאת דעתי.
קצת מידע לכל ה"צדיקים",
אבל אני מפריע לי כל הצדיקים שהם כאילו צדיקים שהם בעצם צמים ויום שבת אחר כך הם יושבים על המחשב בשבת או לא משנה מה.
קצת מידע:
יום כיפור הוא נועד בשביל לכפר על דברים שנעשו בטעות (למי שלא יודע אז נחדד לו טעות זה לא בכוונה).

ושמעת במקרה על עבירה גוררת עבירה?
עדיף לעשותכמה שפחות עבירות,ולא להגיד אם עברתי על זה אז אני יעבור גם על זה ועל זה.
עדיף לכפר על הדברים שעשית בטעות,מאשר כלום.

BlueNosE 20-09-07 20:00

ציטוט:

קצת מידע לכל ה"צדיקים",
קצת מידע:

זה לא אכפת לי, שיצומו ויתבשמו להם,
אבל לבוא ולהגיד שאני לא יהודי / גוי / כופר / כל דבר אחר כי אני לא צם?
ומה אתם? מה אתם עושים כל יום שבת? קוראים עיתון בחושך? לא רואים חדשות? לא נראה לי.
אז אל תטיפו לאחרים על כזה דבר.. אם אתם צמים - תהנו (או שלא בדיוק), אל תטיפו לאלו שלא אם אתם בעצמכם עושים בקושי אחוז מהמצוות.

DanielS 20-09-07 20:02

לפי דעתי כל מי שאומר שהנה אני אם חטאתי אמרתי סליחה ובזה נגמר העיניין ואני לא צם עושה טעות.
ואם אני ביום שבת במחשב מה זה קשור ? אז אסור לי ללכת לבית כנסת ? אסור לי לצום ביום כיפור ?
מה שכן מי שאומר שמי שלא צם הוא גוי אז הוא טועה. אני לא זוכר שמישהו מפה קיבל תפקיד להחליט מי יהודי ומי לא

ani 20-09-07 21:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BlueNosE (פרסם 557731)
זה לא אכפת לי, שיצומו ויתבשמו להם,
אבל לבוא ולהגיד שאני לא יהודי / גוי / כופר / כל דבר אחר כי אני לא צם?
ומה אתם? מה אתם עושים כל יום שבת? קוראים עיתון בחושך? לא רואים חדשות? לא נראה לי.
אז אל תטיפו לאחרים על כזה דבר.. אם אתם צמים - תהנו (או שלא בדיוק), אל תטיפו לאלו שלא אם אתם בעצמכם עושים בקושי אחוז מהמצוות.

מסכים איתך.
זה לא שזה מפריע זה פשוט מציק שאנשים שהם בעצם לא עושים שום דבר לפי הדת מטיפים לך מוסר

Nisan 20-09-07 22:30

כן =) צום שלישי שלי כבר.. בהצלחה לי ולכל הצמים ..
וצום קל לכולם,
ולא הבנתי תקטע למה אתם מיתווכחים מי שלא צם שלא יצום זה לא מעניין אפחד,ומי שיצום בסבבה מה אכפת לכם מאלה שלא צמים? שלא יצמו כל אחד שיעשה מה שבראש שלו ..(ואני צם)

Alon.R 20-09-07 22:38

oh yaaa

eilon11 20-09-07 23:13

גם אני מאלה שצמים :] בהצלחה לכולם בצום גמר חתימה טובה.

חיים 20-09-07 23:17

אני אישיתי צם כנראה אבל זה עוד לא בטוח תראו אני לא יודע על מה מחפר יום כיפור ומה עושים שם אבל אני ידוע מצויין שכל שנה ביום כיפור קורא לי משהוא רע שנה שעברה לחבר שלי כשנסענו באופניים אז נשברו האפניים שלי והגלגל שיניים נכנס לו לרגל :S ולפני 3 שנים נכנסתי בילד בגב לחתכתי את כל הגב ונשברו לי האופניים וכ"ו קיצר כל שנה יש משהוא רע מאוד ביום הזה ובגלל זה אני הולך לצום חוץ מזה אני חושב שזה קצת מוזר תנסו לעשות כל השנה העפך ממה שאבא שלכם אומר לכם וכ"ו אבל בגלל שהוא אבא שלכם הוא ימשיך לאוהוב אותכם כמובן קיצר אחרי זה יום אחד תבואו אלייו ותעשו בידיוק כמו שהוא אומר ותבקשו ממנו סליכה זה נראה לכם בסדר לעשות ככה?תקללו איזה בן אדם אחרי זה תגידלו סליכה?!?! אז בגלל זה אני חושב שאם עברת המון עבירות בכוונה עם הידע שאתה עובר עברה אז אתה יכול לצום ואני אפילו ממליץ כי זה בריא וכ"ו אבל הצום הזה זה כמו כלום אתה תצטרך להתאמץ יותר כדי שהקב"ה יסלח לך.... צום קל וגמר חתימה טובה

BlueNosE 20-09-07 23:22

חיים, תפסק את זה.. אי אפשר להבין מה כתבת. באמת. בלי להעליב.

Host-Gaming.co.il 21-09-07 00:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי חיים (פרסם 557865)
אני אישיתי צם כנראה אבל זה עוד לא בטוח תראו אני לא יודע על מה מחפר יום כיפור ומה עושים שם אבל אני ידוע מצויין שכל שנה ביום כיפור קורא לי משהוא רע שנה שעברה לחבר שלי כשנסענו באופניים אז נשברו האפניים שלי והגלגל שיניים נכנס לו לרגל :S ולפני 3 שנים נכנסתי בילד בגב לחתכתי את כל הגב ונשברו לי האופניים וכ"ו קיצר כל שנה יש משהוא רע מאוד ביום הזה ובגלל זה אני הולך לצום חוץ מזה אני חושב שזה קצת מוזר תנסו לעשות כל השנה העפך ממה שאבא שלכם אומר לכם וכ"ו אבל בגלל שהוא אבא שלכם הוא ימשיך לאוהוב אותכם כמובן קיצר אחרי זה יום אחד תבואו אלייו ותעשו בידיוק כמו שהוא אומר ותבקשו ממנו סליכה זה נראה לכם בסדר לעשות ככה?תקללו איזה בן אדם אחרי זה תגידלו סליכה?!?! אז בגלל זה אני חושב שאם עברת המון עבירות בכוונה עם הידע שאתה עובר עברה אז אתה יכול לצום ואני אפילו ממליץ כי זה בריא וכ"ו אבל הצום הזה זה כמו כלום אתה תצטרך להתאמץ יותר כדי שהקב"ה יסלח לך.... צום קל וגמר חתימה טובה

אני צם?זה בטוח..

Alter 21-09-07 00:51

ח'ברה מספיק שמישהו אחד אמר לחיים שלא הבינו מה הוא כתב.
לא צריך שכולם יתחילו להודיע שגם הם לא הבינו, זה סתם ספאם שלא תורם בשום דבר.

בכל מקרה, אני כנראה צם השנה, אך לא צום מלא.
מבחינתי צום הוא לא לאכול ולא לשתות. מעבר לזה זה סתם טיפשי.
חוץ מזה, 24 שעות בלי אוכל זה לא כזה נורא, עברתי כבר דברים יותר קשים.

CSite.co.il 21-09-07 01:20

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BlueNosE (פרסם 557687)
אני רוצה להבהיר לך משהו שכנראה לא היה ברור מדבריי (כי ציפיתי לתגובה הזאת) -
אם תקרא מה שצמוד לציטוט שציטטת (מה שרשמתי) - אני לא מאמין. התנ"ך בשבילי הוא לא ספר חוקים, בקטע של בין אדם לאלוהים. בתנ"ך יש הרבה דברים חכמים בקשר לקשרים בין אדם לחברו וכו', אבל בקטע של המצוות והכל? אני לא מאמין. פשוט לא.
אני מתחבר למשפט איש באמונתו יחיה. זה בכלל לא משנה לי אם הוא נאמר בתנ"ך הזה, שכמו שכבר הבהרתי הוא לא האותות והמופתים שלי, או אם הוא לא. המשפט נכון לגבי וזהו.

הבנתי את מה שכתבת מההתחלה, רק רציתי לתקן אותך ואת השאר שהם כותבים את המשפט השגוי הזה.
זה שאתה משנה אותו כי הוא מתאים לך בול למה שאתה רוצה.. זה כבר טעות אבל לא נדון על זה..

ציטוט:

קצת מידע לכל ה"צדיקים",
קצת מידע:

קרא תגובה קודמת שרשמתי לBlueNosE

SHeDoN 21-09-07 02:55

צם.

לא כי אני חושב שעשיתי משהו רע, אלא כי גם אני בנאדם ואם מעדתי וזאת דרך להגיד סליחה (ולא במובן הדתי של המילה) אז למה לא? :)
אל תדאגו, סליחה אני אומר גם לא ביום כיפור.

זאת מסורת מלפני יותר מ5 שנים, שממשיכים אותה (זה גם נותן לי לסיים דברים כמו ספרים שאין לי זמן לסיים ולנוח באיזשהי צורה :))

Ori The Man 21-09-07 04:20

צם =]

Alm 21-09-07 09:28

בהחלט.

DeanT 21-09-07 11:24

אני צם.
לא בקטע של אמונה, עניין של מסורת בעיקר.
בשנה הבאה לא אצום, כנראה. מכמה סיבות שלא אפרט כאן.

צום קל לכל מי שצם.
ולא, אני לא הולך לאחל "גמר חתימה טובה", כי אני לא מאמין שבאמת יש ישות עליונה כלשהי שקובעת מה יקרה, ובטח שלא בדיוק בתקופה הזו.

Ben Segal 21-09-07 11:29

אני צם..

רציתי גם ללכת לבית כנסת אבל ירד לי החשק...

Eran | Roop.co.il 21-09-07 11:59

אני צם.
אני לא כ"כ יודע למה אבל זה מאתגר אותי.

oryrm19 21-09-07 12:02

לא

Light 21-09-07 12:05

אני צם..
אני מקווה מאוד שאני אצליח,שנה שעברה הפסקתי באמצע,מעניין כמה אני אצליח הפעם

שליחטא 21-09-07 12:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT (פרסם 557558)
ברור שכן?
הא?
מוסריות?

בכל אופן,
ה"אתיקה" שלי אומרת משהו נורא פשוט, תהיה בנאדם כל השנה ... ככה לא תצטרך לבקש סליחה (לא מאלוהים ולא מאף אחד) ביום כיפור.

ואם כבר עשית משהו לא בסדר,
תבקש את הסליחה שלך במשך השנה, לא ביום כיפור.

מפה נובעת הטעות של הרבה מאוד אנשים,
אנחנו עושים המון טעויות בשנה ורובם בלי לשים לב בכלל
יום כיפור בא לחפר על כל החטאים והטעויות שעשינו במשך השנה ולא שמנו לב אליהם.

oryrm19 21-09-07 12:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי almogtt (פרסם 558051)

אבל מה זה שווה אם מישהו צם (ואני לא אומר ספציפית אתה או משהו, אני לא מכיר אותך. אני מדבר בכלליות לפי הרבה מאוד אנשים שאני מכיר), ויום אחרי זה חוטא כאילו לא קרה כלום.

מקללים, מרביצים, לא שומרים שבת, ואז הם חושבים שביום כיפור הם צדיקים.

Dodem 21-09-07 12:36

ברור שאני צם.

ובהזדמנות זו, אני מבקש סליחה ממי שפגעתי בו או בה.

שיהיה לכם צום קל, וגמר חתימה טובה!

Ori The Man 21-09-07 12:41

ציטוט:

נכתב במקור על ידי almogtt (פרסם 558051)

עשרת ימי תשובה זה לכפר על החטאים שעשינו בין אדם לחברו
יום כיפור זה בין אדם לאלוהים

תקנו אותי אם אני טועה

חיים 21-09-07 12:49

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BlueNosE (פרסם 557871)
חיים, תפסק את זה.. אי אפשר להבין מה כתבת. באמת. בלי להעליב.

חבל אני לא יכול לפסק :( ...אבל אם להגיד את האמת.. יש משפט מחץ ישן ישן שאני אוהב אותו מאוד:"אין דבר העומד לפני כוח הרצון", זה אומר שאם באמת מישהוא היה רוצה לקרוא את זה הוא היה מצליח גם אם היום מיליון שגיעות כתיב ;P בלי להעליב אני רואה שלא כל כך התאמצת לקרוא :-Dאבל זה לא נורא אחי זה בסדר גם ככה לא כתבתי שם את מגילת העמצאות :-/

Press 21-09-07 13:05

צם.. :)

Light-Era.Net || Ronen 21-09-07 13:23

לא צם..
כל אחד והדת שלו.
במקרה שלי אני לא משייך את עצמי לשום דת אך מאמין באלוהים אחד.

Tal.M 21-09-07 13:28

צם :) ,מי שפוחד או לחוץ זה הכל בראש שלכם,רק עצם המחשבה שלכם שלא תאכלו.

Amits 21-09-07 14:24

ציטוט:

נכתב במקור על ידי חיים (פרסם 558084)
חבל אני לא יכול לפסק :( ...אבל אם להגיד את האמת.. יש משפט מחץ ישן ישן שאני אוהב אותו מאוד:"אין דבר העומד לפני כוח הרצון", זה אומר שאם באמת מישהוא היה רוצה לקרוא את זה הוא היה מצליח גם אם היום מיליון שגיעות כתיב ;P בלי להעליב אני רואה שלא כל כך התאמצת לקרוא :-Dאבל זה לא נורא אחי זה בסדר גם ככה לא כתבתי שם את מגילת העמצאות :-/

אממ.. באיזו כיתה אתה?
וסתם שתדע, מאוד קשה לקרוא בלי פסיקים, זה כאילו אתה רושם משפט אחד באורך של 6 שורות, וגם יש לך לפעמים שגיאות כתיב (בכוונה או לא?)..
וכמו שרשמתי, צם

hod206 21-09-07 14:39

אני צם.
ולמי פה שאמר שיום כיפור זה רק לא לאכול ולשתות, יש לך טעות.
ביום כיפור יש 5 איסורים:
צום (לא לאכול ולא לשתות)
סיכה (לא לשים בשמים, קרמים, ג'לים וכל השטויות האלה [כמובן שכמה דקות לפני כניסת החג מותר])
נעילת הסנדל (לא לנעול נעלי עור)
רחצה (אסור להתקלח...)
ותשמיש המיטה (נו, תבינו לבד ;) )
(וכמובן שאסור לעשות מלאכה כמו בשבת, חשמל וכל אלה)

צום קל!!

אבירם 21-09-07 15:35

צם מאז שאני קטן .
ד"א, שאלה חשובה.. האם מותר לענוד שרשרת וצמיד מכסף? או שיש איסור על זה ?

DorWD 21-09-07 16:09

לפי מה שאני הבנתי, הצום עצמו זה לא איסור
אלא צריך לענות את הנפש, בעזרת צום, בעזרת לא יודע מה
זה המטרה

כן אני צם, צום קל שיהיה לכולם

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:52.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ