![]() |
ציטוט:
מה שאתה אומר - "יש מספיק אנשים" כבר לא יהיה נכון. כי בכל שנה מספר האנשים שהולכים לקרבי מצטמצם ( עוד כמה זמן זה כבר יתחיל להיות משמעותי ). זו דעתי לפחות. |
ציטוט:
|
אני נמצא עכשיו במסלול קרבי.
אז נכון זה לא קל ואתה עושה פעילות פיזית הרבה זמן. וגם התנאים לא הכי טובים (כי מי באמת אוהב לישון בשטח או לזחול על קוצים). אבל לדעתי רק קרבי. אני מכיר אנשים שסיימו שירות בתור ג'ובניקים והם אמרו לי שאם היו נותנים להם לבחור מחדש הם היו בוחרים קרבי. הכל בסוף הופך לחוויה ולדעתי זה שווה הכל. |
ציטוט:
יש הרבה שבוחרים שלא ללכת לקרבי למרות שהם מתאימים בגלל אידאולוגיה שלהם,בגלל שהם חושבים שהם לא יעמדו בזה. למשל לי יש פרופיל 82 ואני לא מוכן בשום מצב להתגייס לקרבי,גם אם זה אומר הורדת פרופיל,אני יכול לתרום למדינה אפילו יותר כגובניק. ואני יודע בברור שאני לא מתאים לקרבי,כי אני סוג של פציפיסט (לא מדוייק). ואין לי בעיה לקבל הוראות,אבל יש לי בעיה מאוד קשה עם איך מעבירים את ההוראות,לי יש מין "בעיה" כזו שאם מעבירים לי הוראות בצעקות\בכעס\בזיזול אני עושה את אותו ההוראה בצורה גרועה ולא במכוון! זו גם סיבה למה אני לא מתאים למסגרת של קרבי,ואולי גם בכלל לצבא,אבל צבא אני יעשה. וזה מוכח אפילו חלק מהבוסים שלי בעבודה קלטו אותי והכירו אותי וגם אם ואני עושה טעות הם לא יצעקו אליי או משהו כזה,אלא יבואו בצורה נעימה ויפה לא עשיתי X טוב וככה אתה משפר... ככה זה עובד איתי אין מה לעשות,אי אפשר לשנות את זה. מה שבעצם אני מנסה להגיד כאן שאי אפשר סתם לזרוק ככה את זה באוויר ולהגיד הוא בוחר בדרך הקלה,נכון יש כאלה שבוחרים בדרך הקלה (וזכותם),אבל יש גם עוד המון אחרים שיש להם סיבה משלהם למה לא ולא בגלל עצלנות וכ'ו. |
דניאל יש לי שאלה אליך
אתה היית בקרבי ? |
ציטוט:
גם אם לא תלך לקרבי, עדין יש טירונות ושם צועקים עליך. פשוט תלמד לא לקחת את הצעקות האלה ללב ולעשות מה שאומרים לך, גם מתוך כבוד למפקד שלך וגם מתוך הרצון להתקדם באישיות ובאופי (הרי אחרי שאתה תקשיב לצעקות, האופי שלך ישתנה בצורה דרסטית, שזה עוד שינוי שרק הצבא יכול לעשות לך), אנשים עם אופי כמו שלך זקוקים לצבא כמו מים. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
איפה היית בקרבי ?
ואני מתכוון קרבי :\ היית לוחם ? |
ציטוט:
ולצבא יש דרכים למנוע את זה, ולצבא יש דרכים להתמודד עם זה.. והמשתמטים? סביר להניח שהם היו מגיעים לתפקיד "ג'ובניק", וגם לתפקידים האלו לא חסר אנשים, אז נסתדר בלעדיהם... מה שכן, לדעתי את המשתמטים צריך להעניש בצורה הרבה יותר חמורה... כי כמה שאני חושב שזה 3 שנים מהחיים, עדיין צריך לתת אותם, ולכל אחד אפשר למצוא מקום במערכת שפחות או יותר יתאים לו... |
ציטוט:
ס"טילים. |
ציטוט:
בזכות ארגוני האצל והלחי את חי כאן ויושב בבית שלך. איך יש לך בכלל אומץ להשוות אותם לארגוני הטרור. |
מגיל קטן אני רוצה קרבי - כמה שיותר גבוה....
וכמו שאמרו כבר, מי שמתאים מבחינת פרופיל ועושה הכל בשביל להשתמט לא זכאי לחיות מסביב לאנשים שמסכנים את עצמם בשבילו! |
ציטוט:
תקרא את מה שכתבת ואז תקרא את מה שכתוב פה . תמצא לבד את הקשר . ואגב , למה שלא יהיה לי מה לחפש פה ? אני יהודי לא פחות ממך ועד כמה שאני זוכר זכותי לחשוב מה שאני רוצה ולהגיד מה שאני רוצה . |
ציטוט:
ההודעה שאני הכי מסכים איתה כאן בכל הנושא ההזוי הזה. תאמינו לי, לא חסר קרביים - אתם תראו שבגיוס הנוכחי (2008-2009) הולך להיות בין מספר הקרביים הגדול ביותר. ומספיק עם השטויות האלה ש"כולם יהיו ג'ובניקים..", לא תאמינו לי שלא. הצבא זה לא שכונה ולא זולה כמו שרובכם עושה ממנו. |
ציטוט:
מה לגבי אדם לעם זאב? |
ציטוט:
כל אדם מתפקיד ג'ובניקי עם פרופיל מתאים שמבקש לעבור לקרבי עובר יש הרבה חיילי מיולואים שטוחנים בגלל שחסרים סדירים. זה לא כזה פשוט שלא חסר לוחמים |
ציטוט:
|
ציטוט:
יש מספיק אנשים שמתאימים להיות קרביים, הגיעו לתפקיד די "ג'ובניקי" ולא נותנים להם לעבור, ויש מספיק אנשים שמסיבות כאלו ואחרות לא יתפקדו ולא יביאו תועלת לצבא בתפקיד קרבי, והם תקועים שם (במקרה הזה..כן, תקועים, שורפים את הזמן, מבזבזים 3 שנים...) בנוגע לחיילי מילואים? לצערנו אנחנו מדינה קטנה עם הרבה חזיתות, הרבה בסיסים, הרבה מוצבים, ופשוט צבא גדול על מדינה קטנה. אנחנו בנויים על חיילי המילואים, בין אם זה ביום יום באבט"שים ובין אם זה במלחמה כשהם נקראים לשמש ככוח תיגבור. מה לעשות- גם אם יהיה סד"כ כפול ממה שצריך בקרבי, עדיין יצטרכו חיילי מילואים, והם עדיין יטחנו... |
ציטוט:
אני לא אומר שכל אדם עם נתונים צריך להגיע לקרבי ואם לא זה לא בסדר, אני מביא כמה עובדות בנוגע למצב כוח האדם בצבא. כמעט כל ג'ובניק יכול להגיש טופס 55(בתנאי שיש לו את הפרופיל המתאים ואין לו סעיפים או ת"ש פוסלים) ואין לו חריגת פז"ם או מוכן לחתום על ויתור פז"ם. ויאשרו לו מעבר לקרבי. בנוגע לחיילי מילואים - ברגע שיהיו יותר סדירים יצטרכו פחות מילואים. ויש הבדל בין חודשיים מילואים בשנה(=טחינה) לבין חודש. |
ציטוט:
יונתן- כולם בני אדם, אני לא אומר שהערבים נחותים מאיתנו או כל דבר כזה, חס וחלילה. אני מכיר מלא ערבים, דרוזים, רוסים, אפילו קוריאני נוצרי אחד, אין לי בעיה איתם. אבל מה? בניגוד אלייך, אני מעדיף שהדם של האויבים שלי ישפך במקום שהדם שלי. |
ציטוט:
באמת כדאי שאני לא אגיד ואכתוב מה אני חושב על מה שאמרת..... בכל מקרה אני בעתודה, אני אהיה מתכנת בצבא..... |
תראו אני אתעלם ממה שרשמתם ואספר סיפור קצר על הצבא...
היו היה תלמיד בכיתה יא' שהיה גאון מחשבים, לבנאדם הייתה יכולת שהוכרה ברחבי האינטרנט בקהילות האבטחת מידע. אותו אדם קיבל דחיית צבא ב3 שנים על מנת לסיים פרוייקט שעליו הייתה חתומה החברה שלו עם המדינה .. אחד מהפרוייקטים לאבטחת מידע שהיו בארץ. בכל מקרה .. עוד מעט נגמרות ה3 שנים של הדחייה שהוא קיבל ונחשו לאן הוא קיבל זימון ? להנדסה קרבית.. לא ינצלו את יכולות המחשב שלו למרות שהוא הראה להם שהוא בעלים של חברה בעלת שם עולמי. בכל מקרה הצבא עושה איתכם מה שהוא חושב שטוב בשבילו אם לא תתאמצו להראות לו לאן אתם מתאימים תיפלו בין הכיסאות |
אני רואה שאפילו נושאים רציניים כמו קרבי או ג'וב אי אפשר לנהל בפורום הזה מבלי להגיע לגזענות.
הנושא ננעל, וחבל שכך. אני רק אכניס פה דעה קטנה שלי. המדינה שלנו קיימת על הצבא. בלי צה"ל מדינת ישראל לא קיימת. יום יום אנחנו (החיילים) מגנים על המדינה, על הגבולות שלנו, ועל החירות של האזרחים. חיילים שמקריבים את הנפש שלהם בשביל שאתם תוכלו לחיות במדינה שלכם מבלי איומים. מי שרוצה להיות ג'ובניק שיהנה. מי שרוצה להיות ג'ובניק אבל הוא עם כל הסעיפים והנתונים שמתאימים לקרבי הוא בזיון למערכת. כל אחד יתחיל לדאוג לתחת של עצמו ולא יהיו חיילים שיגנו על המדינה. יש את אלה שמתגייסים ומסיבות כאלו ואחרות לא מתאימים לתפקידים קרביים אבל עושים תפקידים טובים במערך הג'וב. כמובן שלא לשכוח את אותם הח'ברה שעושים יומיות ולא רוצים בסיסים סגורים, אבל עושים תפקיד שכן עוזר בתפקוד של הצבא. למרות שהם חושבים שהם מבוזבזים כל כוח אדם כזה הוא יתרון עצום לצהל. אם אתה מתאים להיות לוחם, ואתה רוצה להיות אחד כזה אין סיבה שתוותר בשביל תפקיד של ג'ובניקים. פשוט וקל. שיהיה בהצלחה לכל המלש"בים. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:08. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ