הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   יש פה מישהו שחתום על כרטיס אדי? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=56117)

sheeze 06-11-07 20:40

למה לא לעזור אחרי המוות אם אפשר?
תחשבו על זה ככה, או שאתם תורמים את הגוף שלכם להציל חיים או שאתם מספקים אוכל לשבוע לתולעים...

ozsason 06-11-07 21:28

אמא שלי היא דיי מאמינה אבל לא מהכבדים האלה...
ולי ממש לא אכפת מה כתוב בתורה בקשר לזה,או מה אומר הדת בקשר לזה...
העיקר שזה יוכל להציל אנשים.
כמו פולנים לא חבל לזרוק שירקב? נדחוף את זה כבר למישהו:)

Byte 06-11-07 21:30

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sheeze (פרסם 575835)
למה לא לעזור אחרי המוות אם אפשר?
תחשבו על זה ככה, או שאתם תורמים את הגוף שלכם להציל חיים או שאתם מספקים אוכל לשבוע לתולעים...

ומה עם השנים שהחיידקים נהנים ממנו?

ציטוט:

חרטה++ כנס ל YNET, למדור בריאות ותיראה איזה רבנים חתמו, ותקרא מה הם כתבו, שזאת מיצווה. שחובה לעשות את זה.
אין את התרוץ הזה של "אסור", כי לא רק שמותר, אלא שחובה.
לא נכון ולא יפה להגיד דבר כזה. אומנם לי לא משנה מה רבנים אומרים, אבל אתה יכול להטעות אנשים מסויימים. יש רבנים רבים שיוצאים נגד תרומת איברים, אז ממש טיפשי להגיד חרטה++. באותה מידה תכנס ל-Ynet ותראה שמשכב זכר זה לא רק לא אסור לפי הדת (בניגוד לתרומה זה דבר שיש עליו איסור ברור), אלא שהיא תומכת בזה (הכל תלוי איזה רב מראיינים).

הבעיה הגדולה ביותר היא לא איסור הלכתי על תרומת איברים אלא דרך התרומה (מוות לפי המדע אינו תמיד מוות לפי הדת).

sheeze 07-11-07 00:20

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Byte (פרסם 575840)
הבעיה הגדולה ביותר היא לא איסור הלכתי על תרומת איברים אלא דרך התרומה (מוות לפי המדע אינו תמיד מוות לפי הדת).

גם בריאת האדם והעולם בכלל לא זהים לפי סיפורי הדת לעומת עובדות המדע.

Byte 07-11-07 03:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sheeze (פרסם 575894)
גם בריאת האדם והעולם בכלל לא זהים לפי סיפורי הדת לעומת עובדות המדע.

אכן, אבל בכל זאת צריך לכבד את רצונותיהם של רוב העם שיש לו זיקה כלשהי לדת.
אני מאמין שצריך להתפשר בעניין הזה, נכון אם יתפשרו במקרים רבים שעפ"י המדע הגוף מת לא יוכלו להוציא את האיברים, אך בפוטנציאל יהיו הרבה יותר תורמים.

hhaifa 07-11-07 12:47

בגיל 18 אחתום.

Arie 07-11-07 13:02

חשוב לומר...
זה שחתמתם על כרטיס לא יתן לאף אחד הזכות לקחת את האיברים ללא רשות המשפחה.
עכשיו, יש את אלו שחתמו ומחזיקים א הכרטיס בשקט בלי אפילו להודיע למשפחה ואז ברגע הקשה של מוות ח"ח...
הם מגיעים למשפחתו לבקש את האיברים מראים להם שהוא חתם.
ברגע הזה למשפחה קשה מאוד לחשוב ולעשות שיקולים ולכן בדר"כ אם היו נגד הם לא יאשרו.
ואזי הכרטיס היה בכיס שנים לחינם.
האפשרות השניה היא כן להודיע למשפחה וכן לומר להם שרצונכם הוא לתרום איברים במקרה שחס וחלילה תמותו.
ואז אפילו בתת מודע כל אחד מהם חושב על זה ואולי אפילו משתכנע לחתום על כרטיס כזה בעצמו.
כשיגיעו לבקש אישור מהם זו לא תהיה הפתעה גמורה וההחלטה תהיה קלה יותר, למרות שיכול להיות שגם אז תהיה שלילית ולא יקחו לכם את האיברים.

לסיכום: לדעתי חשוב יותר מלחתום על הכרטיס לדבר ולהסביר למשפחה שזהו רצונכם.

d-forum 07-11-07 15:20

גם אחריי מה ששמעתי כאן
אני לא חושב שאני יחתום עלוי

Source 07-11-07 16:36

מישהו בכלל יודע מה הסיבה לאיסור ההלכתי שהוא משתמש בו כתירוץ?
אני לא ממש יודע, אבל לא משנה לי כי רבנים אמרו שאפשר - אז אני חותם. ברגע שהתירו, מספיק לי. אבל לא זו בלבד שהתירו - יצאו בעד זה.

בכ"מ, אם אני לא טועה זה אסור בגלל תחיית המתים - שאז תהיה מחוסר כמה איברים או משו.
אבל אם הקב"ה עושה כזה נס ומחיה את המתים, כמה איברים חסרים זה מה שיעצור אותו..?

נמרוד 07-11-07 17:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Source (פרסם 576073)
מישהו בכלל יודע מה הסיבה לאיסור ההלכתי שהוא משתמש בו כתירוץ?
אני לא ממש יודע, אבל לא משנה לי כי רבנים אמרו שאפשר - אז אני חותם. ברגע שהתירו, מספיק לי. אבל לא זו בלבד שהתירו - יצאו בעד זה.

בכ"מ, אם אני לא טועה זה אסור בגלל תחיית המתים - שאז תהיה מחוסר כמה איברים או משו.
אבל אם הקב"ה עושה כזה נס ומחיה את המתים, כמה איברים חסרים זה מה שיעצור אותו..?

גם על זה אמרו משהו, למי שמאמין = כשתמות יש סיכוי שתאבד כמה איברים, ידיים רגליים שלא יצאו ושיהיה בלתי אפשרי לקבור - אם את חוזר לחיים, להוסיף לך עוד יד לא נראת לי בעיה. במיוחד שנשארות רק עצמות ממי שמת (אוכלים את השאר.. [התולעים])

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:59.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ