![]() |
למה לא לעזור אחרי המוות אם אפשר?
תחשבו על זה ככה, או שאתם תורמים את הגוף שלכם להציל חיים או שאתם מספקים אוכל לשבוע לתולעים... |
אמא שלי היא דיי מאמינה אבל לא מהכבדים האלה...
ולי ממש לא אכפת מה כתוב בתורה בקשר לזה,או מה אומר הדת בקשר לזה... העיקר שזה יוכל להציל אנשים. כמו פולנים לא חבל לזרוק שירקב? נדחוף את זה כבר למישהו:) |
ציטוט:
ציטוט:
הבעיה הגדולה ביותר היא לא איסור הלכתי על תרומת איברים אלא דרך התרומה (מוות לפי המדע אינו תמיד מוות לפי הדת). |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני מאמין שצריך להתפשר בעניין הזה, נכון אם יתפשרו במקרים רבים שעפ"י המדע הגוף מת לא יוכלו להוציא את האיברים, אך בפוטנציאל יהיו הרבה יותר תורמים. |
בגיל 18 אחתום.
|
חשוב לומר...
זה שחתמתם על כרטיס לא יתן לאף אחד הזכות לקחת את האיברים ללא רשות המשפחה. עכשיו, יש את אלו שחתמו ומחזיקים א הכרטיס בשקט בלי אפילו להודיע למשפחה ואז ברגע הקשה של מוות ח"ח... הם מגיעים למשפחתו לבקש את האיברים מראים להם שהוא חתם. ברגע הזה למשפחה קשה מאוד לחשוב ולעשות שיקולים ולכן בדר"כ אם היו נגד הם לא יאשרו. ואזי הכרטיס היה בכיס שנים לחינם. האפשרות השניה היא כן להודיע למשפחה וכן לומר להם שרצונכם הוא לתרום איברים במקרה שחס וחלילה תמותו. ואז אפילו בתת מודע כל אחד מהם חושב על זה ואולי אפילו משתכנע לחתום על כרטיס כזה בעצמו. כשיגיעו לבקש אישור מהם זו לא תהיה הפתעה גמורה וההחלטה תהיה קלה יותר, למרות שיכול להיות שגם אז תהיה שלילית ולא יקחו לכם את האיברים. לסיכום: לדעתי חשוב יותר מלחתום על הכרטיס לדבר ולהסביר למשפחה שזהו רצונכם. |
גם אחריי מה ששמעתי כאן
אני לא חושב שאני יחתום עלוי |
מישהו בכלל יודע מה הסיבה לאיסור ההלכתי שהוא משתמש בו כתירוץ?
אני לא ממש יודע, אבל לא משנה לי כי רבנים אמרו שאפשר - אז אני חותם. ברגע שהתירו, מספיק לי. אבל לא זו בלבד שהתירו - יצאו בעד זה. בכ"מ, אם אני לא טועה זה אסור בגלל תחיית המתים - שאז תהיה מחוסר כמה איברים או משו. אבל אם הקב"ה עושה כזה נס ומחיה את המתים, כמה איברים חסרים זה מה שיעצור אותו..? |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:59. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ