הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   שאלה קטנה לגבי תביעה .. (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=60189)

Ori-G 19-02-08 17:45

ציטוט:

נכתב במקור על ידי special-serv (פרסם 610274)
וזה שאני נושם.. יש פה חוזה ביני לבין אלוהים?
תחשוב קצת על מה שאתה אומר..

חחח לפי דבריו אז כן..

אמאלה איזה שטויות אתם מדברים..
בקיצור תלך לאיזה עורך דין בעיר שלך ותשאל אותו או תתקשר לאיזה עורך דין ותשאל אותו..
לדעתי שום עורך דין לא יקח כסף על השאלה הזאת...

הוא יענה לך בכן/לא וזהו..

עמרי שוסטר 19-02-08 17:46

ציטוט:

ומה הקשר למה שהוא אמר?
אתה נכנס למסעדה ומזמין ארוחה. באותו רגע אתה מתחייב לשלם.

special-serv 19-02-08 17:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 610276)
ומה הקשר למה שהוא אמר?
אתה נכנס למסעדה ומזמין ארוחה. באותו רגע אתה מתחייב לשלם.

נכון... אבל לא התחיל החודש "הבא" שהוא צריך לשלם שוב.. כשאתה מזמין ארוחה, אתה מזמין לארוחה אחת ולא מתחייב לשלם לעוד ארוחה ><(הבאת דוגמא לא טובה.. היה קשה להסביר)

עמרי שוסטר 19-02-08 17:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי special-serv (פרסם 610277)
נכון... אבל לא התחיל החודש "הבא" שהוא צריך לשלם שוב.. כשאתה מזמין ארוחה, אתה מזמין לארוחה אחת ולא מתחייב לעוד ארוחה ><(הבאת דוגמא לא טובה.. היה קשה להסביר)

אתה גם לא מתחייב לקחת את האוטובוס כל יום. ה' ישמור, אתה בכלל קורא את התגובות?
אני הבאתי דוגמה מעולה. עצם העובדה שאתה לוקח שירות מסוים, אתה מתחייב לשלם עליו. זה הסכם לכל דבר.

special-serv 19-02-08 17:54

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 610278)
אתה גם לא מתחייב לקחת את האוטובוס כל יום. ה' ישמור, אתה בכלל קורא את התגובות?
אני הבאתי דוגמה מעולה. עצם העובדה שאתה לוקח שירות מסוים, אתה מתחייב לשלם עליו. זה הסכם לכל דבר.

אז אתה לא הבנת. (ויוצא מכאן שאתה לא קורא את התגובות)
הוא היה לקוח שלו חודש אחד והחברה ההיא הציעה לו להתחייב (בע"פ) לשלושה חודשים ולשלם כל חודש הנחה של 50 שקלים פחות..
ואחרי החודש הראשון הוא רצה לבטל את העסקה.. (עוד לא התחיל חודש השני) ועל זה הויכוח

danini22 19-02-08 18:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי special-serv (פרסם 610279)
הוא היה לקוח שלו חודש אחד והחברה ההיא הציעה לו להתחייב (בע"פ) לשלושה חודשים ולשלם כל חודש הנחה של 50 שקלים פחות..
ואחרי החודש הראשון הוא רצה לבטל את העסקה.. (עוד לא התחיל חודש השני) ועל זה הויכוח

בידיוק ><

עמרי שוסטר 19-02-08 18:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי special-serv (פרסם 610279)

נו בסדר, ועל זה כתבתי את התגובה הזו:
ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 610262)
can you say חרטות?

קודם כל לפי התגובות שקראתי, יש הסכם והוא בתוקף.
מבחינת כשרות ההסכם, אתה התחייבת ומדובר בהסכם בר-תוקף.
רק שאם הבנתי נכון, אתה קטין. כשרות ההסכם אינה מבטלת את זכויות הקטין.
קטין רשאי לבטל חוזה מחייב במידה והעסקה עדיין לא התבצעה, משמע עדיין לא התבצעה הרכישה/העברת כספים.

מידע נוסף:
http://www.pigur.co.il/law/kashrut.htm

פסיקה בנושא:
http://www.interpretation.co.il/v_hozim_112_79.htm

אכן, יש יתרונות בלהיות קטין.

אבל לא על זה אנחנו מדברים.
אתה כתבת:
ציטוט:

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Beesites (פרסם 610273)
לאף אחד כאן אין את כל הפרטים כדי להגיד לך את התשובה, וגם אם היתה - אתה לא באמת מצפה לקבל יעוץ משפטי כאן?

ובאופן כללי - חוזה יכול להיכרת בכתב, בעל-פה וגם בדרך של התנהגות (לדוגמה: בעצם זה שאתה עולה לאוטובוס, נכרת חוזה בינך ובין החברה שמפעילה את האוטובוס).

כפי שאפשר לראות, התגובה היא לדבריו של בני (Beesites).
אני אמרתי שאין קשר בין מה שהוא כתב למה שאתה כתבת, פשוט קשקושים.
בנוסף לכך הבאתי דוגמה משלי, שאתה ישר ביטלת והמשכת בקשקושים.
אני קראתי מצוין, אבל אני ממליץ לך לקרוא מחדש הכל.

-roee- 19-02-08 18:05

גם לי היה סיפור דומה לפני כמה שנים ואני ביררתי משהו על בערך אותו עקרון וזו התשובה שקיבלתי:

כל עוד שני הצדדים הסכימו על רעיון/עסקה משותפת, כל אחד מהצדדים חייב לקיים את הסכמו בדיוק כפי שנקבע אלא אם ישנן יציאות כלשהן.
זה שאין לכך הוכחות בכתב, זה לא משנה. אם וכאשר תעמוד על דוכן עדים, אתה נשבע במילה שלך.
זאת אומרת, שאתה, שרוצה לעזוב את השרת שאתה מאוכסן עליו, מסתכן בתביעה אפשרית מצד מנהלי השרת.
מצד שני, אם נהיה ריאלים, לא יתבעו אותך על 50 שקלים וגם לא על 100 או 200.

Gmedia 19-02-08 20:12

תודה על שלקחתם את האופציה לשנות את המשפט ולהביע את אותה הדעה , בדיוק כמו שכתבתי לו בתשובה.
אני עניתי לו לפניכן על התשובה, אז למה להמשיך ולדון על דברים שלא מיוחסים אל צרכיו של המשתמש?

* אם אני ו/או כל אחד אחר היה כותב את ההודעה עם הפיתרון הנכון - אין צורך לענות לו בשנית.
* גם אני יכול להגיד בכל נושא "כן כן , אני מחזק את זה שמעלי , לדבריו החוקים הולכים לפני הבן אדם" וההמשך.. בשביל מה כל זה?

אלה תוספות מיותרות וזה גורר את הנושא להיות ארוך ומייגע. עדיף לאותו אחד לקבל את התשובה הקולעת, המדוייקת וגם אם היא לא המוסמכת (להבין לפי ההיגיון הבריא את המשמעות) וזה הכל.

עמרי שוסטר 19-02-08 20:36

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Gmedia (פרסם 610315)
תודה על שלקחתם את האופציה לשנות את המשפט ולהביע את אותה הדעה , בדיוק כמו שכתבתי לו בתשובה.
אני עניתי לו לפניכן על התשובה, אז למה להמשיך ולדון על דברים שלא מיוחסים אל צרכיו של המשתמש?

* אם אני ו/או כל אחד אחר היה כותב את ההודעה עם הפיתרון הנכון - אין צורך לענות לו בשנית.
* גם אני יכול להגיד בכל נושא "כן כן , אני מחזק את זה שמעלי , לדבריו החוקים הולכים לפני הבן אדם" וההמשך.. בשביל מה כל זה?

אלה תוספות מיותרות וזה גורר את הנושא להיות ארוך ומייגע. עדיף לאותו אחד לקבל את התשובה הקולעת, המדוייקת וגם אם היא לא המוסמכת (להבין לפי ההיגיון הבריא את המשמעות) וזה הכל.

אבל אתה טועה. |:

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 16:31.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ