הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   חילוני?דתי?גזעני? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=29821)

Eli-Hai 29-08-06 22:18

אנשים פה עושים הכללות על ימין ועל שמאל, כאילו, מה הקשר 95% מהעירוניים הם ג'ובניקים? ברור, בזכות המושבניקים, כולנו פה. הם קרביים, טייסים, תותחנים, צנחנים, הכל. נו אולי מספיק עם הבולשיט?

זה שעירוניים בוחרים להיות ג'ובניקים, יש להם אלף ואחת סיבות שלא אמורות לעניין אותך, ובטח לא לעשות הכללות כאלה מפגרות, ולא לדחוף נושא לא קשור.

לא כל הדתיים משתמטים מהצבא, הבנתי שחרידים בדרך כלל משתמטים מצבא, אבל אני לא רוצה לעשות הכללות, כנראה הבנתי לא טוב.

ומה הקשר גזענות? אם אני לא חילוני ולא דתי אז אני גזען?

BHXHUI 29-08-06 22:25

ציטוט:

תמיד יש מחסור בקרביים ..
האמת שלא ידעתי, כנראה הביקוש לצנחנים הוא גדול יחסית ובגלל זה הייתה כמות גדולה.

הבעיה שבני נוער שמתגייסים לקרבי רוצים להתגייס ליחידה בעלת שם, תשאל פה בפורום אף אחד לא ירצה להתגייס לדוכיפת, שמשון או אפילו גבעתי. גולני יש כאלה שרוצים, צנחנים יש הרבה, יחידות מיוחדות- לא חסר...אבל ליחידות שאין להן שם כל כך גדול בצה"ל אין ביקוש. גם אני הייתי כזה, במקרה שלי זה הצליח עברתי את כל מה שצריך, אך אם לא הייתי מתקבל לצנחנים לא הייתי חושב פעמיים אם היו אומרים לי גבעתי, דוכיפת שמשון וכו...

ציטוט:

אנשים פה עושים הכללות על ימין ועל שמאל, כאילו, מה הקשר 95% מהעירוניים הם ג'ובניקים? ברור, בזכות המושבניקים, כולנו פה. הם קרביים, טייסים, תותחנים, צנחנים, הכל. נו אולי מספיק עם הבולשיט?
אל תשכח ש-95% ג'ובניקים לפי מה שהוא אומר ו-5% אחוז לא קרביים, הם אנשי מודיעין.
אפשר להגדיר את מה שהוא אמר כטעות מוחלטת.

מי שלמד לבגרות להיסטוריה השנה יודע שלמימון העירוני היה חלק ענק בהקמת הארץ אז עכשיו העירוניים נרגעים לאחר שהוציעו את כל הכסף שלהם לפני 70 שנה. ;) ואל תגידו שאתם לא זוכרים כי אני למדתי את זה לפני 6 שנים ואני זוכר :)

Dodem 29-08-06 22:29

מסורתי.
שישי - בית כנסת + קידוש.
שבת אחרונה שמרתי. (פעם ראשונה נראה לי).
אוכל כשר.
שיעור תורה - פעם בשבוע.
(עכשיו הייתי הפסקה קטנה כי הרבה יצא לחופשה).

TheBoy 29-08-06 22:31

חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי

eLad 29-08-06 22:44

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
האמת שלא ידעתי, כנראה הביקוש לצנחנים הוא גדול יחסית ובגלל זה הייתה כמות גדולה.

הבעיה שבני נוער שמתגייסים לקרבי רוצים להתגייס ליחידה בעלת שם, תשאל פה בפורום אף אחד לא ירצה להתגייס לדוכיפת, שמשון או אפילו גבעתי. גולני יש כאלה שרוצים, צנחנים יש הרבה, יחידות מיוחדות- לא חסר...אבל ליחידות שאין להן שם כל כך גדול בצה"ל אין ביקוש. גם אני הייתי כזה, במקרה שלי זה הצליח עברתי את כל מה שצריך, אך אם לא הייתי מתקבל לצנחנים לא הייתי חושב פעמיים אם היו אומרים לי גבעתי, דוכיפת שמשון וכו...

דוכיפת ושמשון דווקא כן יחידות בעלות שם. אומנם שייכות לחטיבה יחסית חדשה (900) שאין לה תג וכומתה ביינתים (לפי מה שאני יודע), אבל הן כן "נחשבות". לגבעתי יש גאוות יחידה, כנ"ל גם לגבי גולני ונח"ל.

תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה..

SaDi 29-08-06 22:49

גזעני.

Kuchi 29-08-06 23:12

אני יגיד תאמת ?
גזעני אני שונא גזעים מסויימים אני לא יגיד אבל כן אני גזעני

BHXHUI 29-08-06 23:16

ציטוט:

דוכיפת ושמשון דווקא כן יחידות בעלות שם. אומנם שייכות לחטיבה יחסית חדשה (900) שאין לה תג וכומתה ביינתים (לפי מה שאני יודע), אבל הן כן "נחשבות". לגבעתי יש גאוות יחידה, כנ"ל גם לגבי גולני ונח"ל.

יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים).

את המצב הזה רואים גם בצבא, לדוכיפת, שמשון וגבעתי (נדמה לי שגם גבעתי) שולחים ללא בקשה מהמתגייס, שולחים לשם פשוט בני נוער בעלי פרופיל קרבי. כל מי שמתגייס לצחנים רוצה בזה, כמעט כל מי שמתגייס לגולני רוצה את זה, כל מי שמתגייס לחיל האוויר רוצה בזה (הכוונה לתפקיד קרבי), כל מי שמתגייס לשייטת רוצה את זה...מה שאני מנסה להגיד שאפילו הצבא מראה ללוחמים שאלה היחידות ששולחים את אלה שיש להם פרופיל קרבי אך לא דרשו להתגייס ליחידה קרבית כלשהי (ולפעמים ללא רצון של המתגייס).
את מי מכשירים הכשרות מיוחדות? בטח שלא את דוכיפת, שמשון וכו...(רק בזמן האחרון לדעתי הם מתחיל לקבל ייעוד חדש ששאר יחידות החי"ר לא מתמחות בו).

הזכרת למטה את גבעתי- גאוות יחידה זה משהו ושם זה משהו. היא לא קיימת הרבה שנים כדי לצבור שם גדול כמו גולני למשל (23 שנה- מלחמה אחת, הייתה יחידת גבעתי בשחרור אך זו לא אותה יחידה), כנ"ל חטיבת הנח"ל.
כמו כן הזכרת את גולני- אין צורך, אני מודע לשם שלהם (שזה הדבר הכי פחות חשוב) וליכולות שלהם.

אבל בכנות, לא שיש לי משהו נגד היחידות האלה הן יחידות מעולות וכל הלוחמים שם לא פחות טובים מהיחידות הקרביות הרגילות האחרות, אך שמדובר בשם ליחידות האלה אין כלום וכמו שאמרתי המקום הכי טוב לראת שם זה אצל בני נוער (לקראת גיוס) וביחס הצבא ליחידות.

אני בטוח שעכשיו שנוצר ליחידות האלה ייעוד חדש והן אוחדו לחטיבה אחת, תוך כמה שנים יהיה להן שם גדול. כרגע אין להם זהות, מורשת קרב (כמעט). אבל הזמן יעשה את שלו, וכמה שהם יפעלו יותר השם יהיה יותר גדול. למרות שזה נתון לויכוח, כי אם הן ישתלטו על רוב הטרור הערבי בארץ, מה יעשו שאר יחידות החי"ר? יאספו את "השאריות? הזמן יספר.

שוב: שם זה הדבר הכי פחות חשוב בצבא. הגענו לנושא הזה לאחר שהתברר שיש מחסור ביחידות קרביות ושבני נוער מעוניינים להצטרף ליחידות בעלות שם.

ציטוט:

תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה..
כן יומיים, גם הגיבוש יחסית קל. השאלה היא כמה רוצים. נניח הנחה שאני לא יודע אם מדוייקת, רק לדוגמא- לגולני מבקשים להתגייס 90% מהכמות שהם צריכים, כמו המבקשים להצטרף לצנחנים היא 20%-30% יותר ממש שצריך.

עריכה: האשכול יצא לגמרה מהנושא שלו...בערך 6-7 עמודים של נושא אחר. הגזמנו קצ, לא? ;)

VajDa 29-08-06 23:57

Elihai - להפתיע אותך?
רק בגלל המושבניקים והקביצונקים כולנו פה :)
אחרת היה לנו צבא של מודיעין ושל גובנקיים בלי קרביים.

BHXHUI 30-08-06 00:16

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
Elihai - להפתיע אותך?
רק בגלל המושבניקים והקביצונקים כולנו פה :)
אחרת היה לנו צבא של מודיעין ושל גובנקיים בלי קרביים.

עכשיו אני בטוח שאתה מקיבוץ/מושב, בלי שתענה לי (אם לא ראית, שאלתי).
גם אני יכול להגיד לך תלך אחורה בזמן (70 שנה), נראה אם המושבניקים/קיבוצניקים היו פה היום בלי המתיישבים העירוניים.

צא מזה, יש הרבה אנשים שמשרתים בקרבי וגרים בערים (מהקריות יש הרבה, חיפה, ב"ש, בין שאן, רמת גן וכן...אפילו ת"א והרצליה).

אתה מתעלם מהתגובות שלי, אולי כי אתה לא רוצה לספק תשובה לטענות שאני מציג אולי כי אין לך.
כולנו מסכימים שהרוב (לא המוחלט) הם אנשים שלא גרים בעיר, אבל צא מהסרט של בלי הקיבוצים יהיה צבא בלי אף חייל קרבי אחד.

bs 30-08-06 00:29

אני חילוני, מאמין, די מסורתי הולך לבית כנסת בחגים ומדי פעם בשבתות ועושה קידוש בשבת
איזה דפוק מה שאנשים כותבים פה
מעיפים לדתיים תכובע? דיי טיפשי ועלוב שאנשים אפילו חושבים לעשות את זה

BHXHUI 30-08-06 00:31

ציטוט:

מעיפים לדתיים תכובע?
זה פגיעה באמונה/מסורת, הם לא מבינים את זה. אולי אם חרדי יבוא ויבצע הסרה של איבר מסויים כדי שאותו אדם לא יוכל להוציא זרע לבטלה, הם יבינו.

VajDa 30-08-06 00:36

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
עכשיו אני בטוח שאתה מקיבוץ/מושב, בלי שתענה לי (אם לא ראית, שאלתי).
גם אני יכול להגיד לך תלך אחורה בזמן (70 שנה), נראה אם המושבניקים/קיבוצניקים היו פה היום בלי המתיישבים העירוניים.

צא מזה, יש הרבה אנשים שמשרתים בקרבי וגרים בערים (מהקריות יש הרבה, חיפה, ב"ש, בין שאן, רמת גן וכן...אפילו ת"א והרצליה).

אתה מתעלם מהתגובות שלי, אולי כי אתה לא רוצה לספק תשובה לטענות שאני מציג אולי כי אין לך.
כולנו מסכימים שהרוב (לא המוחלט) הם אנשים שלא גרים בעיר, אבל צא מהסרט של בלי הקיבוצים יהיה צבא בלי אף חייל קרבי אחד.

כן אני מושבניק
ולפני 70 שנה לא היו עירונים, אולי היו אנשים שגרו בעיר אבל הם לא היו אותם העירונים של היום, היה להם שייכות לארץ והם היו בדיוק כמו המושבניקים והקיבצוניקים, לפני 70 שנה כולם ידעו שאם לא ילחמו לא תהיה מדינה.

אין לי נתונים רשמיים אבל רק תתסכל ברשימה של ההרוגים במלחמה האחרונה..
רק תסתכל ותראה איפה הם גרו..
מתוך אותם 120 חללי צהל אולי 10 היו עירוניים.
ואת אותם 10 החללים אני מאוד מעריך כי הם החליטו ללכת לקרבי למרות החברה הסובבת אותם ומתו כדי להגן על הארץ.

bs 30-08-06 00:41

עכשיו רק סיימתי לקרוא את הנושא
הפכתם נושא של דת לנושא על הצבא - תחזרו לנושא
לא מבין מה חלק מהאנשים פה הפכו את החרדים לאוייבים שלנו, שזה ממש טיפשי
במקום לחשב אותם כה"אוייבים שלנו", תחשבו את האוייבים האמיתיים שלנו

Dim 30-08-06 00:48

חילוני - אבל מאמין (לא שומר מצוות, זאת לא דרך החיים שלי)

BHXHUI 30-08-06 00:50

ציטוט:

ולפני 70 שנה לא היו עירונים, אולי היו אנשים שגרו בעיר אבל הם לא היו אותם העירונים של היום, היה להם שייכות לארץ והם היו בדיוק כמו המושבניקים והקיבצוניקים, לפני 70 שנה כולם ידעו שאם לא ילחמו לא תהיה מדינה.
הם בכלל לא היו דומים למושבניקים, ואפילו התנגדו לדרך הפעולה שלהם כמעט בכל הסעיפים.
אבל אתה צודק, פעם מבחינת לחימה זה היה משהו אחר...אבל רוב הסיכויים שמי שמעביר לבן שלו את מורשת הלחימה הזאת, גם בנו יתגייס ליחידה קרבית.

ציטוט:

אתה זוכר את התקופה הל מלחמת לבנון? אומנם אתה בן 16, אבל אתה זוכר כמה שנים ממנה בטוח.
כמעט כל שבוע היית שומע הרוג של גולני פה ועוד הרוג של גולני פה ובקיצור- גולני עברו הרבה במלחמה הזאת. האם זה אומר שרק חיילי גולני נלחמו במלחמה? ממש לא...אולי הם היו באזורים עם התנגדות כבדה יותר אולי היו מצוידים פחות טוב, אין לי מושג אך דרך מספרים כאלה לא ניתן לקבוע אחוזים.

ואחוזים מבחינת אוכלוסיה לצערי גם לא יעזרו. כי אם 50% אחוז מקיבוץ מתגייסים לקרבי ורק 18% מת"א זה בערך אותו דבר כי ת"א גדולה בהרבה מאותו קיבוץ ומכל הקיבוצים יחד בעצם.

ציטוט:

ואת אותם 10 החללים אני מאוד מעריך כי הם החליטו ללכת לקרבי למרות החברה הסובבת אותם ומתו כדי להגן על הארץ.
וואי, אף פעם לא ידעתי שהסדק בין תושבי העיר לתושבי המושבים/קיבוצים גדול כל כך.
זה נשמע כמו ערבים שאומרים שכל הישראלים ככה וכל הישראלים ככה. מה אתה חושב, שבת"א מפרסמים כרוזים אל תלכו לקרבי? אתה חושב שבאה לבתי ספר הסברה שמלאנית קיצונית ואומרת לנו אל תתגייסו?
זה פשוט מאוד לדעתי, הסביבה הקיבוצית/מושבית היא הרבה יותר ציונית (לא משנה אם לשמאל או ימין), לכן מתגייסים משם. אבל תזכור שרוב אלה שיש להם פרופיל 97 משרתים בקרבי, ובערים יש לא קצת כאלה (אומנם לא כולם הולכים ליחידות חי"ר, אבל עם כל הכבוד ליחידות האלה שריון/תותחנים הן יחידות עם חשיבות זהה).

תוספת למה שכתבתי:
ממש הופתעתי ממה שאמרת על הסביבה העירונית, מה שהיה פגום במשפט זה "למרות"- תבין הסביבה לא משפיעה עלינו לרעה, אולי לא לטובה כמו בקיבוצים/מושבים אך בטח שלא לרעה בכל הקשור לצבא. שאני שירתתי בצבא עם קיבוצניקים ואנשי עיר כמוני אף פעם לא דיברו על דבר כזה או הזכירו אותו, כל מי שהיה שם וכרגע לא משנה הרוב נלחם עבור המדינה בלי להגיד אנחנו יותר טובים אתם פחות טובים, בתוך היחידה אין התנשאויות כאלה, לפחות אני לא נתקלתי (נתקלתי רק בהתנשאות מצד לוחמי שייטת שהיו בפעילות מבצעית באזור, אך חוץ מזה אף פעם ובטח שלא בתוך היחידה).

AFI 30-08-06 01:03

ציטוט:

נכתב במקור על ידי AFI
לדעתי רובנו שוחכים מה השם השני של המדינה שלנו...
"מדינת היהודים"...
זה לא משנה אם אתה דתי מסורתי או חילוני, כולנו צריכים להיות ביחד ולאהוב אחד את השני.
מי שאומר שהוא "שונא דתיים" או שהוא ילד קטן שעדיין לא התבגר או שאין לו מקום ב"מדינת היהודים"
שהיא המקום היחידי שיש ליהודים...

תקראו שוב את מה שכתבתי...
אני חושב שאני גזעני - שונא את שונאי ישראל והיהדות...
זאת אומרת שאני שונא אנשים כמו היטלר, שונא נאצים ועכשיו גם שונא חצי מפורום הוסטס שחושבים להשמיד את ה"יהודים"...

Pro-HostCoil 30-08-06 01:07

הכל פה מעורבב..
אין סיבה לשנוא אף אחד..

הגדרתי את עצמי כ"אחר"
כל המשפחה שלי מסורתיים ואבא שלי דתי ואבא שלו ז"ל (סבא שלי) היה רב..
אני הולך לבית כנסת רק בחגים..
צם בכיפור ושומר על כשרות.
ומה שאני יודע, שאם הפרופיל שלי יהיה מתאים אני הולך לקרבי.

חשוב לציין שאני לומד בבית ספר דתי, ואני ממש נהנה..
ולא של חרדים כמובן, אלא דתיים לאומיים כפי שציינו כאן.

BHXHUI 30-08-06 01:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי AFI
תקראו שוב את מה שכתבתי...
אני חושב שאני גזעני - שונא את שונאי ישראל והיהדות...

זה בערך גם מה שאני, ואמרתי את זה מתחילת האשכול...
מה שאני מתעב יותר מנאצים כמו היטלר ופרו נאצים שיש בכל העולם כיום, אלה יהודים-ישראלים שונאי ישראל, יותר מגעיל מאלה קשה למצוא, גם אם תחפשו טוב טוב.

CSite.co.il 30-08-06 04:01

שאלה לכל ה"שונאים" שלי בגלל שאני דתי,

יש לכם סיבה מיוחדת לזה שאני שונאים דתיים? (לא חרדים!!!), או בגלל שהם הולכים לבית כנסת ושומרים מצוות ואתם החלטתם לשנוא אותם?
אגב, רוב רובם של הדתיים הולכים לקרבי { כ- 97% ), שזה אומר שהם הולכים לצבא, שזה אומר תמציאו תירוצים אחרים ל"שנוא בגלל ש.."
אז אם אתם שונאים אותם בגלל שהם לא משרתים בצבא, אז הנה לכם חידוש.

מחכה לתשובה מכל אלה שכתבו "שונא את כל הדתיים" למניהם כמו הילד בן12 העמודים הראשונים, ו shahar וכדו'..

CSite.co.il 30-08-06 04:01

יצא פעמיים, למחוק.

BHXHUI 30-08-06 04:36

ציטוט:

נכתב במקור על ידי MnM
שאלה לכל ה"שונאים" שלי בגלל שאני דתי,

יש לכם סיבה מיוחדת לזה שאני שונאים דתיים? (לא חרדים!!!), או בגלל שהם הולכים לבית כנסת ושומרים מצוות ואתם החלטתם לשנוא אותם?
אגב, רוב רובם של הדתיים הולכים לקרבי { כ- 97% ), שזה אומר שהם הולכים לצבא, שזה אומר תמציאו תירוצים אחרים ל"שנוא בגלל ש.."
אז אם אתם שונאים אותם בגלל שהם לא משרתים בצבא, אז הנה לכם חידוש.

מחכה לתשובה מכל אלה שכתבו "שונא את כל הדתיים" למניהם כמו הילד בן12 העמודים הראשונים, ו shahar וכדו'..

עזוב אתה מדבר עם אנשים שלא יודעים שיש דתיים שהם לא חרדים ושבחיים שלהם לא דיברו עם דתיים לאומיים למשל והבינו כמה שהם נפלאים.

נראה לי ששכחתי להגיב על זה,
ציטוט:

אני לפעמים מעיף להם את הכובע הזה..
אני בטוח שילד בן 13 הולך ומטריד את אנשים ברחוב..איך קוראים לזה בימינו? עבריין צעצוע?
תלמד עוד קצת דברים על החיים לפני שאתה מתחיל לספר לנו סיפורים הירואים על העפת כובע מראש של בנאדם. חחח ואני רק מחכה לתגובה של "אני יכול ללמד אותך כמה דברים על החיים"...

AFI 30-08-06 04:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
עזוב אתה מדבר עם אנשים שלא יודעים שיש דתיים שהם לא חרדים ושבחיים שלהם לא דיברו עם דתיים לאומיים למשל והבינו כמה שהם נפלאים.

כמו שאמרתי, כל מי שאומר דבר כזה, הוא ילד קטן שעדיין לא התגבר ועדיין לא הבין את המשמעות האמיתית של המקום שהוא גר בו, של הלאום שלו ושל מה שעבר על המשפחה שלו לפני לא מעט דורות.

אני אישית, כשאני רואה דתי - אני מצדיע לו...

BHXHUI 30-08-06 04:50

ציטוט:

נכתב במקור על ידי AFI
כמו שאמרתי, כל מי שאומר דבר כזה, הוא ילד קטן שעדיין לא התגבר ועדיין לא הבין את המשמעות האמיתית של המקום שהוא גר בו, של הלאום שלו ושל מה שעבר על המשפחה שלו לפני לא מעט דורות.

אני אישית, כשאני רואה דתי - אני מצדיע לו...

הבעיה זה החינוך. מי שמחונך בדרך כלשהי ברוב המקרים ימשיך איתה כל החיים.
הילד בן ה-13 שדיבר כנראה חונך שדתיים זה דבר לא טוב, שהם גנבים שמאמינים באמונות פרימיטיביות.

שלי יהיו ילדים אני יודע שאני לא אחנך אותם בדרך כלשהי מבחינת אמונה, הם יראו, הם ילמדו הם יחליטו...ובעתם לא רק באמונה, ברוב הדברים בחיים (בגבול הטעם הטוב, שלא יתחילו לאהוב לי ערבים ;) ).

AFI 30-08-06 04:58

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
הילד בן ה-13 שדיבר כנראה חונך שדתיים זה דבר לא טוב, שהם גנבים שמאמינים באמונות פרימיטיביות.

שלי יהיו ילדים אני יודע שאני לא אחנך אותם בדרך כלשהי מבחינת אמונה, הם יראו, הם ילמדו הם יחליטו...ובעתם לא רק באמונה, ברוב הדברים בחיים (בגבול הטעם הטוב, שלא יתחילו לאהוב לי ערבים ;) ).

אתה טועה.
הילד בן ה13 שמשחק אותה ואומר "דרוס את הדוס" זה בא דבר ראשון מחוסר ידע ובורות.
הרבה פעמים כשאנשים מתבגרים הם מבינים המון דברים בצורה שונה ולומדים להיות סובלניים יותר.
עכשיו הילד הזה לא מבין באמת את המשמעות של מה שהוא אמר, הוא סתם זרק מילים לאוויר, אבל כשהוא יגדל הוא יסתכל על הדברים בצורה שונה.

ובקשר למה שאמרת, שלא תחנך את הילדים שלך מבחינת אמונה.
לפי דעתי זאת גם טעות "הם יראו, הם ילמדו הם יחליטו", עוד כשהם תינוקות וילדים קטנים הם ישמעו את נושאי השיחה וישמעו את כל מה שהולך בבית.
לפי זה הם לומדים כשהם קטנים, אם הילד שלך בן 5 ואתה מדבר עם אישתך על זה שצריך לחסל את כל הערבים, הילד ילמד ממך ויבין שזה דבר נכון.

eLad 30-08-06 09:27

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים).

אתה מדבר על מבצעים ישנים, ישנים מאוד (כיבוש הבופור למשל). החי"ר הייעודי הוקם רק לאחר 1990 וחטיבה 900 התגבשה (נחשון, דוכיפת, חרוב וכל מה שיש בפנים, אני לא מעורב בזה כ"כ) רק ב 2005- שנה אחורה בלבד.

אומנם אני במודיעין אבל בקשר יומיומי עם חבר'ה קרביים וקצת מעורב בפעילויות האלו. חטיבה 900 מתמחה בלוש"ב וכן, הם תופסים את רוב גזרת עזה בפעילויות. למשל, דוכיפת היו אלו שעצרו של מרואן ברגותי. גבעתי אם אני לא טועה קיימת די הרבה זמן, אפילו 50 שנה ויותר.. וגם לה יש פלס"ר שמקבלים בין הייתר כנפ"צ. זה שלא שומעים עליהם, לא אומר שהם לא שם.

ציטוט:

רק תסתכל ותראה איפה הם גרו..
מתוך אותם 120 חללי צהל אולי 10 היו עירוניים.
די כבר להגיד נתונים ולזרוק לאוויר מספרים שאין לך שום מסמך לזה (95% מהעירוניים ג'ובנקים, 82.76% מהם אמרו שלא ירצו לשרת כקרבי..) די כבר לשטויות האלו.

תבקש מדו"צ מידע על חללי צה"ל ב 5 השנים האחרונות כולל מקום מגורים, מעניין מאיפה יש יותר..

VajDa 30-08-06 10:22

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
אתה מדבר על מבצעים ישנים, ישנים מאוד (כיבוש הבופור למשל). החי"ר הייעודי הוקם רק לאחר 1990 וחטיבה 900 התגבשה (נחשון, דוכיפת, חרוב וכל מה שיש בפנים, אני לא מעורב בזה כ"כ) רק ב 2005- שנה אחורה בלבד.

אומנם אני במודיעין אבל בקשר יומיומי עם חבר'ה קרביים וקצת מעורב בפעילויות האלו. חטיבה 900 מתמחה בלוש"ב וכן, הם תופסים את רוב גזרת עזה בפעילויות. למשל, דוכיפת היו אלו שעצרו של מרואן ברגותי. גבעתי אם אני לא טועה קיימת די הרבה זמן, אפילו 50 שנה ויותר.. וגם לה יש פלס"ר שמקבלים בין הייתר כנפ"צ. זה שלא שומעים עליהם, לא אומר שהם לא שם.

די כבר להגיד נתונים ולזרוק לאוויר מספרים שאין לך שום מסמך לזה (95% מהעירוניים ג'ובנקים, 82.76% מהם אמרו שלא ירצו לשרת כקרבי..) די כבר לשטויות האלו.

תבקש מדו"צ מידע על חללי צה"ל ב 5 השנים האחרונות כולל מקום מגורים, מעניין מאיפה יש יותר..

אתה יודע שרק 90% מהאוכלסייה בארץ גרה בערים? ( נתון לפי 1990 )
ובתוך ה10% שנשארו יש קיבצוניקים יש מושבניקים ויש את כל הרשויות הערביות הדרוזיות והצרקסיות וכו'.
ועדייין אם תסתכל על הנופלים, תראה הבדל ניכר, בין העיר לבין הכפר.
משהו כמו 90% הרוגים לכפר ו-10% הרוגים לעיר סתם זרקתי אחוזים אבל זה בערך רק צריך לספור |Stare|

eLad 30-08-06 11:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
אתה יודע שרק 90% מהאוכלסייה בארץ גרה בערים? ( נתון לפי 1990 )
ובתוך ה10% שנשארו יש קיבצוניקים יש מושבניקים ויש את כל הרשויות הערביות הדרוזיות והצרקסיות וכו'.
ועדייין אם תסתכל על הנופלים, תראה הבדל ניכר, בין העיר לבין הכפר.
משהו כמו 90% הרוגים לכפר ו-10% הרוגים לעיר סתם זרקתי אחוזים אבל זה בערך רק צריך לספור |Stare|

אז אתה אומר שמתוך המושבים והקיבוצים כולם כולם הולכים לקרבי והם הקרביים היחידים במדינה?

CSite.co.il 30-08-06 11:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI

זה לא רק חינוך, זה גם חברה! חברה משפיעה הרבה גם בדת - ובכל דבר.
חברה אפילו יכולה לשנות את הבן אדם ממה שההורים שלו חינכו אותו.

תדאג שלילדים שלך תיהיה חברה טובה (בכל זאת, בגילך הייתי חושב על זה |קורץ| )

CSite.co.il 30-08-06 11:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
אז אתה אומר שמתוך המושבים והקיבוצים כולם כולם הולכים לקרבי והם הקרביים היחידים במדינה?

או יותר מדוייק: רובם הולכים לקרבי, והם רוב רובם הקרביים במדינה (משתמע מדבריו)

eLad 30-08-06 11:07

ציטוט:

נכתב במקור על ידי MnM
או יותר מדוייק: רובם הולכים לקרבי, והם רוב רובם הקרביים במדינה (משתמע מדבריו)

תעשה לי טובה, הגיוני שבמדינה יש רק 100 אלף קרביים נניח?

VajDa 30-08-06 11:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad

לא כולם הולכים לקרבי יש כאן הרבה כאלה שמתים ללכת לקרבי אבל יש להם פרופריל נמוך..
ואני אומר לך דוגרי, לך תבדוק במלחמה האחרונה איפה החיילים שמתו גרו ותראה בעצמך!
די לחפור לי קשה להסתכל בYNET?

CSite.co.il 30-08-06 11:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
תעשה לי טובה, הגיוני שבמדינה יש רק 100 אלף קרביים נניח?

אני אמרתי מה משתמע מדבריו, השאלה עוברת עלייך Vajda.. (מזכיר את החולייה החלשה =] )

VajDa 30-08-06 11:15

כן, הגיוני שיש 100 אלף קרביים..
רק בארץ שלנו יש 50 חייליים על קרבי אחד..

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-4305,00.html
תחפש חיילים שגרו בעיר, לא 1-2, תמצא לי 20 מתוך ה120 חללים ( לא האזרחים שבניהם)
ואתה משתיק אותי.

eLad 30-08-06 11:19

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
לא כולם הולכים לקרבי יש כאן הרבה כאלה שמתים ללכת לקרבי אבל יש להם פרופריל נמוך..
ואני אומר לך דוגרי, לך תבדוק במלחמה האחרונה איפה החיילים שמתו גרו ותראה בעצמך!
די לחפור לי קשה להסתכל בYNET?

מה זה משנה מאיפה מתו החיילים במלחמה האחרונה!!!!! לא היו עוד מלחמות? אין פעילות בשטחים????

תבין כבר, גם חבר'ה מת"א נלחמים ונהרגים.

VajDa 30-08-06 11:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
מה זה משנה מאיפה מתו החיילים במלחמה האחרונה!!!!! לא היו עוד מלחמות? אין פעילות בשטחים????

תבין כבר, גם חבר'ה מת"א נלחמים ונהרגים.

צודק, קראתי שהיה הרוג אחד מת"א..
עיר של חצי מיליון תושבים ורק הרוג אחד .. אתה באמת חושב שזה מזל של עיר?

eLad 30-08-06 11:27

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
צודק, קראתי שהיה הרוג אחד מת"א..
עיר של חצי מיליון תושבים ורק הרוג אחד .. אתה באמת חושב שזה מזל של עיר?

אתה יודע מה, לא רציתי להגיד לך את זה אבל אני אגיד בכל זאת כי אתה ציני -

יש יותר הרוגים מהקיבוצים כי הם לא יודעים להילחם בניגוד לעירוניים, כי האלו העירוניים כל היום יושבים בארומה ושותים קפה ולא בא להם להיהרג אז הם הולכים לקב"ן, כי האלו העירוניים יותר חכמים מהקיבוצניקים והם הולכים למודיעין ולמקומות שדורשים גם שכל ....

עכשיו אתה מרוצה? הוכחת את הנקודה שלך?

VajDa 30-08-06 11:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
אתה יודע מה, לא רציתי להגיד לך את זה אבל אני אגיד בכל זאת כי אתה ציני -

יש יותר הרוגים מהקיבוצים כי הם לא יודעים להילחם בניגוד לעירוניים, כי האלו העירוניים כל היום יושבים בארומה ושותים קפה ולא בא להם להיהרג אז הם הולכים לקב"ן, כי האלו העירוניים יותר חכמים מהקיבוצניקים והם הולכים למודיעין ולמקומות שדורשים גם שכל ....

עכשיו אתה מרוצה? הוכחת את הנקודה שלך?

כן.

eLad 30-08-06 11:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי VajDa
כן.

סבבה, שיהיה לך בכיף ..

כשתגיע לצבא בהזדמנות ואולי ייצא לך להיכנס במקרה לסיירת מטכ"ל, ש. 13 ושאר סיירות מיוחדות, אז אולי תבין שכל המפונקים האלו שיושבים במשרדים ממוזגים אי שם במרכז הארץ שומרים לכם על התחת.

VajDa 30-08-06 11:32

ציטוט:

נכתב במקור על ידי eLad
סבבה, שיהיה לך בכיף ..

כשתגיע לצבא בהזדמנות ואולי ייצא לך להיכנס במקרה לסיירת מטכ"ל, ש. 13 ושאר סיירות מיוחדות, אז אולי תבין שכל המפונקים האלו שיושבים במשרדים ממוזגים אי שם במרכז הארץ שומרים לכם על התחת.

אמרתי שלא?

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:39.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ