![]() |
אנשים פה עושים הכללות על ימין ועל שמאל, כאילו, מה הקשר 95% מהעירוניים הם ג'ובניקים? ברור, בזכות המושבניקים, כולנו פה. הם קרביים, טייסים, תותחנים, צנחנים, הכל. נו אולי מספיק עם הבולשיט?
זה שעירוניים בוחרים להיות ג'ובניקים, יש להם אלף ואחת סיבות שלא אמורות לעניין אותך, ובטח לא לעשות הכללות כאלה מפגרות, ולא לדחוף נושא לא קשור. לא כל הדתיים משתמטים מהצבא, הבנתי שחרידים בדרך כלל משתמטים מצבא, אבל אני לא רוצה לעשות הכללות, כנראה הבנתי לא טוב. ומה הקשר גזענות? אם אני לא חילוני ולא דתי אז אני גזען? |
ציטוט:
הבעיה שבני נוער שמתגייסים לקרבי רוצים להתגייס ליחידה בעלת שם, תשאל פה בפורום אף אחד לא ירצה להתגייס לדוכיפת, שמשון או אפילו גבעתי. גולני יש כאלה שרוצים, צנחנים יש הרבה, יחידות מיוחדות- לא חסר...אבל ליחידות שאין להן שם כל כך גדול בצה"ל אין ביקוש. גם אני הייתי כזה, במקרה שלי זה הצליח עברתי את כל מה שצריך, אך אם לא הייתי מתקבל לצנחנים לא הייתי חושב פעמיים אם היו אומרים לי גבעתי, דוכיפת שמשון וכו... ציטוט:
אפשר להגדיר את מה שהוא אמר כטעות מוחלטת. מי שלמד לבגרות להיסטוריה השנה יודע שלמימון העירוני היה חלק ענק בהקמת הארץ אז עכשיו העירוניים נרגעים לאחר שהוציעו את כל הכסף שלהם לפני 70 שנה. ;) ואל תגידו שאתם לא זוכרים כי אני למדתי את זה לפני 6 שנים ואני זוכר :) |
מסורתי.
שישי - בית כנסת + קידוש. שבת אחרונה שמרתי. (פעם ראשונה נראה לי). אוכל כשר. שיעור תורה - פעם בשבוע. (עכשיו הייתי הפסקה קטנה כי הרבה יצא לחופשה). |
חילוני-עושה מה שבא לי מתי שבא לי
|
ציטוט:
תמיד לכל גיבוש מגיעים יותר אנשים ממה שאפשר לקלוט ליחידה באותו מחסור גיוס. לצנחנים הגיבוש יומיים אם אני לא טועה.. |
גזעני.
|
אני יגיד תאמת ?
גזעני אני שונא גזעים מסויימים אני לא יגיד אבל כן אני גזעני |
ציטוט:
יחידות כמו דוכיפת, שמשון בעלות שם? אני לא יודע איפה השם שלהן נמצא כרגע, אך אני מעולם לא ראיתי אותו. הן בטח שלא "נחשבות" כמו גולני, גבעתי, צנחנים, שריון וכו...(מבין היחידות הרגילות). לא תראה נער לקראת גיוס שיגיד לך שהחלום שלו ללכת לדוכיפת או לשמשון, וזו בעיה אצל בני נוער אבל זה נובע מהסביבה. מה אתה שומע בטלוויזיה שמדברים על מלחמות (אני אתן דוגמאות משתי יחידות)? על כיבוש ההירואי של הבופור (גולני) או על הצניחה המבצעית היחידה במתלה (צנחנים). על כיבוש מוצב החרמון (גולני) ועל ההשתלטות על שדה התעופה בביירות (מטכ"ל + צנחנים). את המצב הזה רואים גם בצבא, לדוכיפת, שמשון וגבעתי (נדמה לי שגם גבעתי) שולחים ללא בקשה מהמתגייס, שולחים לשם פשוט בני נוער בעלי פרופיל קרבי. כל מי שמתגייס לצחנים רוצה בזה, כמעט כל מי שמתגייס לגולני רוצה את זה, כל מי שמתגייס לחיל האוויר רוצה בזה (הכוונה לתפקיד קרבי), כל מי שמתגייס לשייטת רוצה את זה...מה שאני מנסה להגיד שאפילו הצבא מראה ללוחמים שאלה היחידות ששולחים את אלה שיש להם פרופיל קרבי אך לא דרשו להתגייס ליחידה קרבית כלשהי (ולפעמים ללא רצון של המתגייס). את מי מכשירים הכשרות מיוחדות? בטח שלא את דוכיפת, שמשון וכו...(רק בזמן האחרון לדעתי הם מתחיל לקבל ייעוד חדש ששאר יחידות החי"ר לא מתמחות בו). הזכרת למטה את גבעתי- גאוות יחידה זה משהו ושם זה משהו. היא לא קיימת הרבה שנים כדי לצבור שם גדול כמו גולני למשל (23 שנה- מלחמה אחת, הייתה יחידת גבעתי בשחרור אך זו לא אותה יחידה), כנ"ל חטיבת הנח"ל. כמו כן הזכרת את גולני- אין צורך, אני מודע לשם שלהם (שזה הדבר הכי פחות חשוב) וליכולות שלהם. אבל בכנות, לא שיש לי משהו נגד היחידות האלה הן יחידות מעולות וכל הלוחמים שם לא פחות טובים מהיחידות הקרביות הרגילות האחרות, אך שמדובר בשם ליחידות האלה אין כלום וכמו שאמרתי המקום הכי טוב לראת שם זה אצל בני נוער (לקראת גיוס) וביחס הצבא ליחידות. אני בטוח שעכשיו שנוצר ליחידות האלה ייעוד חדש והן אוחדו לחטיבה אחת, תוך כמה שנים יהיה להן שם גדול. כרגע אין להם זהות, מורשת קרב (כמעט). אבל הזמן יעשה את שלו, וכמה שהם יפעלו יותר השם יהיה יותר גדול. למרות שזה נתון לויכוח, כי אם הן ישתלטו על רוב הטרור הערבי בארץ, מה יעשו שאר יחידות החי"ר? יאספו את "השאריות? הזמן יספר. שוב: שם זה הדבר הכי פחות חשוב בצבא. הגענו לנושא הזה לאחר שהתברר שיש מחסור ביחידות קרביות ושבני נוער מעוניינים להצטרף ליחידות בעלות שם. ציטוט:
עריכה: האשכול יצא לגמרה מהנושא שלו...בערך 6-7 עמודים של נושא אחר. הגזמנו קצ, לא? ;) |
Elihai - להפתיע אותך?
רק בגלל המושבניקים והקביצונקים כולנו פה :) אחרת היה לנו צבא של מודיעין ושל גובנקיים בלי קרביים. |
ציטוט:
גם אני יכול להגיד לך תלך אחורה בזמן (70 שנה), נראה אם המושבניקים/קיבוצניקים היו פה היום בלי המתיישבים העירוניים. צא מזה, יש הרבה אנשים שמשרתים בקרבי וגרים בערים (מהקריות יש הרבה, חיפה, ב"ש, בין שאן, רמת גן וכן...אפילו ת"א והרצליה). אתה מתעלם מהתגובות שלי, אולי כי אתה לא רוצה לספק תשובה לטענות שאני מציג אולי כי אין לך. כולנו מסכימים שהרוב (לא המוחלט) הם אנשים שלא גרים בעיר, אבל צא מהסרט של בלי הקיבוצים יהיה צבא בלי אף חייל קרבי אחד. |
אני חילוני, מאמין, די מסורתי הולך לבית כנסת בחגים ומדי פעם בשבתות ועושה קידוש בשבת
איזה דפוק מה שאנשים כותבים פה מעיפים לדתיים תכובע? דיי טיפשי ועלוב שאנשים אפילו חושבים לעשות את זה |
ציטוט:
|
ציטוט:
ולפני 70 שנה לא היו עירונים, אולי היו אנשים שגרו בעיר אבל הם לא היו אותם העירונים של היום, היה להם שייכות לארץ והם היו בדיוק כמו המושבניקים והקיבצוניקים, לפני 70 שנה כולם ידעו שאם לא ילחמו לא תהיה מדינה. אין לי נתונים רשמיים אבל רק תתסכל ברשימה של ההרוגים במלחמה האחרונה.. רק תסתכל ותראה איפה הם גרו.. מתוך אותם 120 חללי צהל אולי 10 היו עירוניים. ואת אותם 10 החללים אני מאוד מעריך כי הם החליטו ללכת לקרבי למרות החברה הסובבת אותם ומתו כדי להגן על הארץ. |
עכשיו רק סיימתי לקרוא את הנושא
הפכתם נושא של דת לנושא על הצבא - תחזרו לנושא לא מבין מה חלק מהאנשים פה הפכו את החרדים לאוייבים שלנו, שזה ממש טיפשי במקום לחשב אותם כה"אוייבים שלנו", תחשבו את האוייבים האמיתיים שלנו |
חילוני - אבל מאמין (לא שומר מצוות, זאת לא דרך החיים שלי)
|
ציטוט:
אבל אתה צודק, פעם מבחינת לחימה זה היה משהו אחר...אבל רוב הסיכויים שמי שמעביר לבן שלו את מורשת הלחימה הזאת, גם בנו יתגייס ליחידה קרבית. ציטוט:
כמעט כל שבוע היית שומע הרוג של גולני פה ועוד הרוג של גולני פה ובקיצור- גולני עברו הרבה במלחמה הזאת. האם זה אומר שרק חיילי גולני נלחמו במלחמה? ממש לא...אולי הם היו באזורים עם התנגדות כבדה יותר אולי היו מצוידים פחות טוב, אין לי מושג אך דרך מספרים כאלה לא ניתן לקבוע אחוזים. ואחוזים מבחינת אוכלוסיה לצערי גם לא יעזרו. כי אם 50% אחוז מקיבוץ מתגייסים לקרבי ורק 18% מת"א זה בערך אותו דבר כי ת"א גדולה בהרבה מאותו קיבוץ ומכל הקיבוצים יחד בעצם. ציטוט:
זה נשמע כמו ערבים שאומרים שכל הישראלים ככה וכל הישראלים ככה. מה אתה חושב, שבת"א מפרסמים כרוזים אל תלכו לקרבי? אתה חושב שבאה לבתי ספר הסברה שמלאנית קיצונית ואומרת לנו אל תתגייסו? זה פשוט מאוד לדעתי, הסביבה הקיבוצית/מושבית היא הרבה יותר ציונית (לא משנה אם לשמאל או ימין), לכן מתגייסים משם. אבל תזכור שרוב אלה שיש להם פרופיל 97 משרתים בקרבי, ובערים יש לא קצת כאלה (אומנם לא כולם הולכים ליחידות חי"ר, אבל עם כל הכבוד ליחידות האלה שריון/תותחנים הן יחידות עם חשיבות זהה). תוספת למה שכתבתי: ממש הופתעתי ממה שאמרת על הסביבה העירונית, מה שהיה פגום במשפט זה "למרות"- תבין הסביבה לא משפיעה עלינו לרעה, אולי לא לטובה כמו בקיבוצים/מושבים אך בטח שלא לרעה בכל הקשור לצבא. שאני שירתתי בצבא עם קיבוצניקים ואנשי עיר כמוני אף פעם לא דיברו על דבר כזה או הזכירו אותו, כל מי שהיה שם וכרגע לא משנה הרוב נלחם עבור המדינה בלי להגיד אנחנו יותר טובים אתם פחות טובים, בתוך היחידה אין התנשאויות כאלה, לפחות אני לא נתקלתי (נתקלתי רק בהתנשאות מצד לוחמי שייטת שהיו בפעילות מבצעית באזור, אך חוץ מזה אף פעם ובטח שלא בתוך היחידה). |
ציטוט:
אני חושב שאני גזעני - שונא את שונאי ישראל והיהדות... זאת אומרת שאני שונא אנשים כמו היטלר, שונא נאצים ועכשיו גם שונא חצי מפורום הוסטס שחושבים להשמיד את ה"יהודים"... |
הכל פה מעורבב..
אין סיבה לשנוא אף אחד.. הגדרתי את עצמי כ"אחר" כל המשפחה שלי מסורתיים ואבא שלי דתי ואבא שלו ז"ל (סבא שלי) היה רב.. אני הולך לבית כנסת רק בחגים.. צם בכיפור ושומר על כשרות. ומה שאני יודע, שאם הפרופיל שלי יהיה מתאים אני הולך לקרבי. חשוב לציין שאני לומד בבית ספר דתי, ואני ממש נהנה.. ולא של חרדים כמובן, אלא דתיים לאומיים כפי שציינו כאן. |
ציטוט:
מה שאני מתעב יותר מנאצים כמו היטלר ופרו נאצים שיש בכל העולם כיום, אלה יהודים-ישראלים שונאי ישראל, יותר מגעיל מאלה קשה למצוא, גם אם תחפשו טוב טוב. |
שאלה לכל ה"שונאים" שלי בגלל שאני דתי,
יש לכם סיבה מיוחדת לזה שאני שונאים דתיים? (לא חרדים!!!), או בגלל שהם הולכים לבית כנסת ושומרים מצוות ואתם החלטתם לשנוא אותם? אגב, רוב רובם של הדתיים הולכים לקרבי { כ- 97% ), שזה אומר שהם הולכים לצבא, שזה אומר תמציאו תירוצים אחרים ל"שנוא בגלל ש.." אז אם אתם שונאים אותם בגלל שהם לא משרתים בצבא, אז הנה לכם חידוש. מחכה לתשובה מכל אלה שכתבו "שונא את כל הדתיים" למניהם כמו הילד בן12 העמודים הראשונים, ו shahar וכדו'.. |
יצא פעמיים, למחוק.
|
ציטוט:
נראה לי ששכחתי להגיב על זה, ציטוט:
תלמד עוד קצת דברים על החיים לפני שאתה מתחיל לספר לנו סיפורים הירואים על העפת כובע מראש של בנאדם. חחח ואני רק מחכה לתגובה של "אני יכול ללמד אותך כמה דברים על החיים"... |
ציטוט:
אני אישית, כשאני רואה דתי - אני מצדיע לו... |
ציטוט:
הילד בן ה-13 שדיבר כנראה חונך שדתיים זה דבר לא טוב, שהם גנבים שמאמינים באמונות פרימיטיביות. שלי יהיו ילדים אני יודע שאני לא אחנך אותם בדרך כלשהי מבחינת אמונה, הם יראו, הם ילמדו הם יחליטו...ובעתם לא רק באמונה, ברוב הדברים בחיים (בגבול הטעם הטוב, שלא יתחילו לאהוב לי ערבים ;) ). |
ציטוט:
הילד בן ה13 שמשחק אותה ואומר "דרוס את הדוס" זה בא דבר ראשון מחוסר ידע ובורות. הרבה פעמים כשאנשים מתבגרים הם מבינים המון דברים בצורה שונה ולומדים להיות סובלניים יותר. עכשיו הילד הזה לא מבין באמת את המשמעות של מה שהוא אמר, הוא סתם זרק מילים לאוויר, אבל כשהוא יגדל הוא יסתכל על הדברים בצורה שונה. ובקשר למה שאמרת, שלא תחנך את הילדים שלך מבחינת אמונה. לפי דעתי זאת גם טעות "הם יראו, הם ילמדו הם יחליטו", עוד כשהם תינוקות וילדים קטנים הם ישמעו את נושאי השיחה וישמעו את כל מה שהולך בבית. לפי זה הם לומדים כשהם קטנים, אם הילד שלך בן 5 ואתה מדבר עם אישתך על זה שצריך לחסל את כל הערבים, הילד ילמד ממך ויבין שזה דבר נכון. |
ציטוט:
אומנם אני במודיעין אבל בקשר יומיומי עם חבר'ה קרביים וקצת מעורב בפעילויות האלו. חטיבה 900 מתמחה בלוש"ב וכן, הם תופסים את רוב גזרת עזה בפעילויות. למשל, דוכיפת היו אלו שעצרו של מרואן ברגותי. גבעתי אם אני לא טועה קיימת די הרבה זמן, אפילו 50 שנה ויותר.. וגם לה יש פלס"ר שמקבלים בין הייתר כנפ"צ. זה שלא שומעים עליהם, לא אומר שהם לא שם. ציטוט:
תבקש מדו"צ מידע על חללי צה"ל ב 5 השנים האחרונות כולל מקום מגורים, מעניין מאיפה יש יותר.. |
ציטוט:
ובתוך ה10% שנשארו יש קיבצוניקים יש מושבניקים ויש את כל הרשויות הערביות הדרוזיות והצרקסיות וכו'. ועדייין אם תסתכל על הנופלים, תראה הבדל ניכר, בין העיר לבין הכפר. משהו כמו 90% הרוגים לכפר ו-10% הרוגים לעיר סתם זרקתי אחוזים אבל זה בערך רק צריך לספור |Stare| |
ציטוט:
|
ציטוט:
חברה אפילו יכולה לשנות את הבן אדם ממה שההורים שלו חינכו אותו. תדאג שלילדים שלך תיהיה חברה טובה (בכל זאת, בגילך הייתי חושב על זה |קורץ| ) |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
ואני אומר לך דוגרי, לך תבדוק במלחמה האחרונה איפה החיילים שמתו גרו ותראה בעצמך! די לחפור לי קשה להסתכל בYNET? |
ציטוט:
|
כן, הגיוני שיש 100 אלף קרביים..
רק בארץ שלנו יש 50 חייליים על קרבי אחד.. http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-4305,00.html תחפש חיילים שגרו בעיר, לא 1-2, תמצא לי 20 מתוך ה120 חללים ( לא האזרחים שבניהם) ואתה משתיק אותי. |
ציטוט:
תבין כבר, גם חבר'ה מת"א נלחמים ונהרגים. |
ציטוט:
עיר של חצי מיליון תושבים ורק הרוג אחד .. אתה באמת חושב שזה מזל של עיר? |
ציטוט:
יש יותר הרוגים מהקיבוצים כי הם לא יודעים להילחם בניגוד לעירוניים, כי האלו העירוניים כל היום יושבים בארומה ושותים קפה ולא בא להם להיהרג אז הם הולכים לקב"ן, כי האלו העירוניים יותר חכמים מהקיבוצניקים והם הולכים למודיעין ולמקומות שדורשים גם שכל .... עכשיו אתה מרוצה? הוכחת את הנקודה שלך? |
ציטוט:
|
ציטוט:
כשתגיע לצבא בהזדמנות ואולי ייצא לך להיכנס במקרה לסיירת מטכ"ל, ש. 13 ושאר סיירות מיוחדות, אז אולי תבין שכל המפונקים האלו שיושבים במשרדים ממוזגים אי שם במרכז הארץ שומרים לכם על התחת. |
ציטוט:
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:39. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ