ציטוט:
נכתב במקור על ידי Source
(פרסם 576073)
מישהו בכלל יודע מה הסיבה לאיסור ההלכתי שהוא משתמש בו כתירוץ?
אני לא ממש יודע, אבל לא משנה לי כי רבנים אמרו שאפשר - אז אני חותם. ברגע שהתירו, מספיק לי. אבל לא זו בלבד שהתירו - יצאו בעד זה.
בכ"מ, אם אני לא טועה זה אסור בגלל תחיית המתים - שאז תהיה מחוסר כמה איברים או משו.
אבל אם הקב"ה עושה כזה נס ומחיה את המתים, כמה איברים חסרים זה מה שיעצור אותו..?
|
רבנים רבים יוצאים נגד תרומת איברים מכיוון שבחלק מהמקרים הם מגדירים זאת כרצח.
מה הכוונה? (לא מדוייק אבל זה הרעיון הכללי) לפי ההלכה אדם לא מת עד שליבו מפסיק לפעום. לפי הרפואה המודרנית כאשר המוח מת = האדם מת (אין ממש דרך חזרה). הרבנים מעוניינים שרק מי שגם ליבו הפסיק לפעום יוכרז כמת ומשפחתו תוכל לתרום את איבריו - וזו בעיה המונעת את תמיכת רבנים רבים בנושא תרומת איברים. כמובן שיש את העניין שאסור להשחיט את גופתו של אדם.
כמובן שיש את העניין שלא כל הנתרמים ואף רבים מהם לא יהודים, דבר שהרבנים לא רואים בעין יפה. אני מניח שמחשבתם היא אם כבר להשחיט גופה כדי להציל יהודי, אך כדי להציל גוי? נוסיף את עניין חוסר האמון בין הרבנים לרופאים (סחר באיברים למשל).
ואגב לא כל הרבנים תומכים ומעודדים תרומת איברים, זה שמספר רבנים פסקו זה לא אומר שזה מותר הלכתית.
ציטוט:
גם על זה אמרו משהו, למי שמאמין = כשתמות יש סיכוי שתאבד כמה איברים, ידיים רגליים שלא יצאו ושיהיה בלתי אפשרי לקבור - אם את חוזר לחיים, להוסיף לך עוד יד לא נראת לי בעיה. במיוחד שנשארות רק עצמות ממי שמת (אוכלים את השאר.. [התולעים])
|
אומנם אני לא רב ואין לי מושג בדת, אך אני בטוח ששורש הבעיה היא לא האמונה כי יהיה חסר לי לב, ריאה או כבד כאשר ת תרחש תחיית המתים אלא מהפחת של עבירה על איסור השחטת גופה, מה שאולי יכול לגרום לנס לפסוח עליך.
|