הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   נתקע לי מוצר במכס.. (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=63658)

Beesites 02-06-08 11:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 638261)
לי אמרו שבמידה ויש הצהרה, לא בודקים. ההצהרה היא טופס חתום ע"י השולח ומשרד הדואר המקומי.

עריכה:
ד"א אמרו לי למלא טופס זהה כשאני שולח מפה לחו"ל, כך ששם לא יעשו בעיות.

ועדיין, ואני מוכן להתחייב על כך, אם ההצהרה הזאת כוזבת (לדוגמה: בהצהרה כתוב שמדובר בסחורה ללא ערך מסחרי, ובפנים יש חמש חולצות מנויילנות של ראלף לורן), והמשלוח כן ייבדק, מי שיעשה את זה יצטער על התרגיל.

אגב, את זה כבר צריך לבדוק, אבל אני מתאר לעצמי שבסיטואציות מסויימות ובמדינות מסויימות, גם השולח יצטער על התרגיל.

עמרי שוסטר 02-06-08 11:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Beesites (פרסם 638265)
ועדיין, ואני מוכן להתחייב על כך, אם ההצהרה הזאת כוזבת (לדוגמה: בהצהרה כתוב שמדובר בסחורה ללא ערך מסחרי, ובפנים יש חמש חולצות מנויילנות של ראלף לורן), והמשלוח כן ייבדק, מי שיעשה את זה יצטער על התרגיל.

אגב, את זה כבר צריך לבדוק, אבל אני מתאר לעצמי שבסיטואציות מסויימות ובמדינות מסויימות, גם השולח יצטער על התרגיל.

:-0
טוב, לפחות עד עכשיו לא עשו לי בעיות. מה גם שרוב החבילות שאני מקבל באמת בלי ערך מסחרי, אז מה הסיכוי שכן יחליטו לבדוק את אלו שכן?
אגב לפי מה שידוע לי הצעד הכי חמור מצדם הוא להשמיד את המשלוח. אלא אם כן מדבר במשהו לא חוקי, ואז זה עובר למשטרה. :P

sport 02-06-08 12:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 638266)
:-0
טוב, לפחות עד עכשיו לא עשו לי בעיות. מה גם שרוב החבילות שאני מקבל באמת בלי ערך מסחרי, אז מה הסיכוי שכן יחליטו לבדוק את אלו שכן?
אגב לפי מה שידוע לי הצעד הכי חמור מצדם הוא להשמיד את המשלוח. אלא אם כן מדבר במשהו לא חוקי, ואז זה עובר למשטרה. :P

הצהרה שחתומה על ידי המוכר .. בסדר...
אבל איך הוא ישיג גם הצהרה ממשרד הדואר שמה?

עמרי שוסטר 02-06-08 12:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sport (פרסם 638272)
הצהרה שחתומה על ידי המוכר .. בסדר...
אבל איך הוא ישיג גם הצהרה ממשרד הדואר שמה?

האמת שזה לא כל כך קשה. לוקחים את הטופס, מבקשים חתימה וסוגרים עניין.

עריכה:
למען ההגינות, אני אישית לא החתמתי אף משרד על ההצהרה, אבל אם כל משלוח ששולחים לי יכולים לההצהיר, אז בטח לא קשה.

עריכה שניה:
או... Google הפשיט את העניין. הנה ציטוט מאתר רשות הדואר בכל הנוגע לשליחת חבילות לצרפת:
ציטוט:

קיים שירות דואר יוצא בלבד.
על פריט המכיל מסמכים, יש לציין "ללא ערך מסחרי" (SANS VALEUR).
אני לא מנסה להכנס לפרטים כי מדובר רק על מפה לצרפת, אבל העקרון זהה, גם בלי הצהרה חתומה.

עריכה שלישית:
סתם משעמם לי... ;P|Lol|

sport 02-06-08 14:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר (פרסם 638302)
האמת שזה לא כל כך קשה. לוקחים את הטופס, מבקשים חתימה וסוגרים עניין.

עריכה:
למען ההגינות, אני אישית לא החתמתי אף משרד על ההצהרה, אבל אם כל משלוח ששולחים לי יכולים לההצהיר, אז בטח לא קשה.

עריכה שניה:
או... Google הפשיט את העניין. הנה ציטוט מאתר רשות הדואר בכל הנוגע לשליחת חבילות לצרפת:

אני לא מנסה להכנס לפרטים כי מדובר רק על מפה לצרפת, אבל העקרון זהה, גם בלי הצהרה חתומה.

עריכה שלישית:
סתם משעמם לי... ;P|Lol|

אני לא מדבר עליי כמוכר.. לא אכיפת לי שלקונה יהיה מיסים..
אלא שזה שאני קונה ממנו יחתום על ההצהרה.. אבל זה נשמע לי מסובך מדי לבקש ממוכר באיביי להחתים פקיד במשרד הדואר שלו.. מסובך מדי בשבילו..

עמרי שוסטר 02-06-08 14:46

ציטוט:

נכתב במקור על ידי sport (פרסם 638348)
אני לא מדבר עליי כמוכר.. לא אכיפת לי שלקונה יהיה מיסים..
אלא שזה שאני קונה ממנו יחתום על ההצהרה.. אבל זה נשמע לי מסובך מדי לבקש ממוכר באיביי להחתים פקיד במשרד הדואר שלו.. מסובך מדי בשבילו..

האמת הקניות היחידות שאני עושה בeBay (כיום) הן קניות של חנויות מבוססות שאני כבר מכיר, לא מוכרים שכל עולמם הוא eBay. להן בדרך כלל אין בעיה להצהיר. מה גם שחלקן עושות את זה באלגנטיות, עם הצהרה שמדובר בדוגמית של מוצר קיים, מתנה אישית וכו'.

DorCohen 03-06-08 00:17

מכס זה 15% על כל מוצר.
תחשב כמה זה יוצא

עמרי שוסטר 03-06-08 04:09

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DorCohen (פרסם 638577)
מכס זה 15% על כל מוצר.
תחשב כמה זה יוצא

זה מע"מ לא מכס, וזה 15.5%.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 03:17.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ