הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   כיצד לדווח על מערכת VB לא חוקית / הפרת זכויות של VB? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=80411)

zoharesh 28-12-09 23:52

העתקה שונה מגניבה
זה כמו שאני אקח מחבר דיסק מקורי ואצרוב עותק לעצמי.
אני לא פוגע ביוצר כי לא גנבתי לו מוצר.

אבל אם אני אגנוב לשכן את האוטו = לשכן אין אוטו.
כאן כבר יש פגיעה.

אזה נכון שזה לא חוקי בשני המקרים ואני מסכים עם זה, אבל יש הבדל בין לגנוב לבין להעתיק.

דניאל 29-12-09 00:15

ציטוט:

נכתב במקור על ידי zoharesh (פרסם 751015)
העתקה שונה מגניבה
זה כמו שאני אקח מחבר דיסק מקורי ואצרוב עותק לעצמי.
אני לא פוגע ביוצר כי לא גנבתי לו מוצר.

ברור שגנבת לו,
אתה קיבלת את המוצר בלי לשלם- אם זה לא לגנוב, אז מה כן?

מה גם.. שאתה מעצב לא?
כלומר, לטענתך- לא תהיה לך שום בעיה שאני אעתיק ממך את העיצובים (הרי.. לא מדובר במשהו לא בסדר, כלומר.. זו לא גנבה).

ציטוט:

נכתב במקור על ידי siteserv.co.il (פרסם 751005)
זה גניבה לכול דבר,
אבל מה פאקינג אכפת לו?
מה זה הצרות עיין הזאת מה הוא משטרת הצניעות?
עשו מעשה לא בסדר, זה על אחריותם, ואני לא חושב שזה צריך להישאר להם, אל תדאג, הם עוד יקבלו התראה מויבולטין..
אבל אתה לא צריך להיות מלשן.. או להיות שומר שלהם.. זה לא יפה.

אז אני חוזר לנקודה המקורית שלי,
אם תראה גנב ברחוב אתה כנראה לא תדווח עליו, הרי זו תהיה צרות עין מצדך..

אני לא מבין איך אתם אפילו משווים העתקה במבחן בבית ספר לבין גניבה,
בדיוק כפי שאף אחד מכם (בעלי אתרים, מעצבים) לא ישווה העתקה של מבחן בבית ספר להעתקה של אתר שבניתם, טקסט שרשמתם או עיצוב שהכנתם.
אם מישהו יגנוב לכם משהו מאלו אתם תשתוללו, אתם תפרסמו בפורום שההוא גנב לכם וההוא לקח לכם.

הצרות עין היחידה שאני רואה פה היא שלך, בזה שברגע שמישהו לא גונב ממך.. זה בסדר, והמדווח הוא שטינקר.

דבר אחד זה להלשין על מישהו שהעתיק במבחן, דבר אחר לגמרי זה לדווח על גנב.

האם יש לפותח האשכול אינטרס נסתר בדיווח ולא מדובר באזרחות טובה? מאוד יכול להיות,
זה עדין לא הופך אותו ל"מלשן".

Rom 29-12-09 07:43

בקשר להעתקה ולגניבה, זה בידיוק אותו הדבר.
מי שיצר את אותה יצירה השקיע משאבים (כסף, זמן) ובכך שהוא מוכר את היצירה שלו לX אנשים הוא יודע שהוא יקבל את ההשקעה שלו חזרה.
אם כולם "יעתיקו" מאותו אחד את היצירה, היוצר לא יקבל את הכסף שלו חזרה, ואז הוא גם הפסיד כסף וגם ההשקעה שלו הלכה.

אז "העתקה" זה לא גניבה? זה שאתה לא גונב פיזית משהו לא אומר שאתה לא גונב אותו.
ובאמת שאני לא מבין איך כל "המעצבים" ו"המתכנתים" פה יכולים להגיד שהעתקה זה לא גניבה.

syn 29-12-09 12:29

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT (פרסם 750975)
משהו בארץ דפק לגמרי את ההגיון,
אם אתה גונב - אתה רובין הוד.
אם אתה מדווח על מישהו שגונב - אתה שטינקר.

מעבר לזה,
אם אתה גונב מוזיקה או תוכנה - אתה לא גנב,
אם אתה נכנס לחנות וגונב - אתה גנב.

מה הבדל?

אתם רוצים להגיד לי שאם תראו גנב בחנות לא תדווחו כדי לא להיות שטינקרים?
ואם זו חנות של אמא שלכם?

מוסר המידות שלכם מעוות,
אומנם מדובר במשהו "וירטואלי", אך אנשים עמלו על מנת ליצור את המוצר הוירטואלי בדיוק כפי שעמלו למוצר רגיל.

לפותח האשכול,
הכתובת לדיווח: http://www.vbulletin.com/piracy.php

זה שפתח את האשכול, מתלונן על אנשים ש"גונבים", רוב הסיכויים שאחרי זה הוא מוריד תכנים לא חוקיים כמו סרטים תוכנות וכו'.

אז מה שיוצא כאן זה שהוא לא מתפקד כמו שצריך, אבל הולך ואשכרה מלשין על אחרים שמתנהגים לא בסדר.

"אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך"

ואותה מערכת שהוא הוריד (נניח) באופן לא חוקי, זה בדיוק כמו להוריד שיר מהאינטרנט מבלי לשלם עליו.
ככה שלפני שממהרים לשפוט אנשים אחרים צריך לבדוק קודם כל את עצמך - אם אתה בסדר.

anti 29-12-09 16:05

קודם כל, מאיפה לך לדעת מה אני עושה בזמני הפנוי?
אני לא רואה סרטים, ואם אני רואה אני רואה אותם בדרך חוקית (קולנוע או בלוקבאסטר)
שירים יש את החנות של אפל , ששם השירים נורא זולים וזה בצורה חוקית
ואגב, סדרות מחו"ל ניתן לצפות בהן ללא תרגום דרך האתרים הרישמיים של החברות (כמעט כל סידרה) בצורה חוקית לחלוטין
אומנם ללא תרגום, אך בצורה חוקית ביותר.
זה כמו שתגיד, ראיתי גנב ברחוב גונב אוטו שלא שלי. לא אכפת לי אני לא אזמין משטרה, תחשוב שאם זה היה קורה לך היית רוצה שאנשים יתקשרו למשטרה.
שניסו לגנוב לי את האוטו באמצע הלילה השכנים הזמינו משטרה ובזכותם לא נגנב לי האוטו. מה תגיד?

syn 29-12-09 17:13

ציטוט:

נכתב במקור על ידי anti (פרסם 751075)
קודם כל, מאיפה לך לדעת מה אני עושה בזמני הפנוי?
אני לא רואה סרטים, ואם אני רואה אני רואה אותם בדרך חוקית (קולנוע או בלוקבאסטר)
שירים יש את החנות של אפל , ששם השירים נורא זולים וזה בצורה חוקית
ואגב, סדרות מחו"ל ניתן לצפות בהן ללא תרגום דרך האתרים הרישמיים של החברות (כמעט כל סידרה) בצורה חוקית לחלוטין
אומנם ללא תרגום, אך בצורה חוקית ביותר.
זה כמו שתגיד, ראיתי גנב ברחוב גונב אוטו שלא שלי. לא אכפת לי אני לא אזמין משטרה, תחשוב שאם זה היה קורה לך היית רוצה שאנשים יתקשרו למשטרה.
שניסו לגנוב לי את האוטו באמצע הלילה השכנים הזמינו משטרה ובזכותם לא נגנב לי האוטו. מה תגיד?

אבל לא גונבים ממך. אלה בדיוק הטענות שארגון אלי"ס משתמש בהן כשהחליט לתבוע אתרי שיתוף...
אתה לא מוריד כלום, אבל אתה מקים אתר שמאפשר הורדה דרך רפידשיר, שזה דרך אגב לא חוקי מבחינת התקנון שלהם... אז אתה עוזר לאותם גנבים לגנוב (בינינו, מי משתמש ב-RS כדי להוריד קבצים חוקיים?), ואתה לא רוצה שיגנבו ממך?

anti 29-12-09 18:13

קודם כל, אני מוריד את הקובץ לשרת שלי, זה דבר ראשון, דבר שני אני מביא למשתמש להוריד דרך השרתים שלי, כך שבעצם הקבצים מאוחסנים אצלנו.
אילו אינם תכנים בעלי זכויות יוצרים ועל פי התקנון שלנו אסור להוריד כאלה.
אני לא עוזר לאותם גנבים, וזה כמו שתגיד שהעלאת קבצים לכל שרת אז כל בעלים של שרת העלאת קבצים הוא אחראי. ממש לא.

SpiKerG 29-12-09 18:18

anti - בקיצור אתה משחק אותה "צדיק" ואחד שלא מוריד כלום ורק קונה ( מה שאני לא מאמין )
אני לא מאמין שבן אדם שיש לו מחשב ואינטרנט ,לא מוריד או הוריד ממנו משהו לא חוקי..

לדעתי זה כבר נושא מיותר ..

syn 29-12-09 19:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי anti (פרסם 751093)
קודם כל, אני מוריד את הקובץ לשרת שלי, זה דבר ראשון, דבר שני אני מביא למשתמש להוריד דרך השרתים שלי, כך שבעצם הקבצים מאוחסנים אצלנו.
אילו אינם תכנים בעלי זכויות יוצרים ועל פי התקנון שלנו אסור להוריד כאלה.
אני לא עוזר לאותם גנבים, וזה כמו שתגיד שהעלאת קבצים לכל שרת אז כל בעלים של שרת העלאת קבצים הוא אחראי. ממש לא.

אתה נותן להם כלים לעשות את זה, כלים לעבור על החוק.
ככה שאם בעל פיצוציה שמכר באנגים לילדים מקבל קנס וסוגרים לו את העסק, גם אתה אמור להיענש באותה המידה.

anti 29-12-09 22:06

syn, איזה כלים? אני לא נותן שום כלים. RAPIDSHARE נותנים את הכלים.
SpiKerG, אתה יכול להאמין ואתה יכול לא ממש לא אכפת לי.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:45.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ