הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   אוליי נפסיק להתערב בחיים של אחרים ונמתקד בשלנו? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=30023)

BHXHUI 01-09-06 14:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TelecarT
לא,
כתבתי לרב עידן לוי שליט"א.

תן לו, שיעשה מה שבה לו. אתה מושפע מזה? מישהו מושפע מזה? הוא המושפע היחיד פה.
הוא זה שעבר שטיפת מוח- הרבנים אומרים קדימה תשכנע אנשים לחזורבתשובה, רק להאמין יהיה לך כסף, תהיה לך אהבה, תהיה לך שמחה, המשיח יבוא במהרה ובקיצור- מחרטטים.

מה באפשרותו לעשות לאחר שהוא עבר את השטיפה? כלום, רק לעשות הכל כדי "שיהיה לו טוב".

psycho 01-09-06 14:41

איש איש איש איך אתה מרגיש?

סתאם לא, איש איש באמונותו יחיה
שמעתם על זה?

די עם הויכוחים הטיפשיים
כל אחד פה לא מספיק פתוח כדי לשמוע את הדעה של השני
אז חבל
זה לא ויכוח, זה ריבמיותר

חלאס

BHXHUI 01-09-06 14:43

ציטוט:

סתאם לא, איש איש באמונותו יחיה
שמעתי על זה...יו מאיפה? אני נזכרתי זה עיוות של משפט מהדת שכביכול נתן ליהודים לגיטימציה להאמין במה שהם רוצים.
אבל יאללה גם בלי המשפט הזהשכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, מזה משנה למישהו פה?

Beesites 01-09-06 15:13

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
בקשר לאשכול עצמו אתה צודק, שכל אחד יחיה איך שהוא רוצה ויעשה מה שהוא רוצה.
ואם מישהו יאמין/לא יאמין יקיים/לא יקיים מצוות הוא יחיה בדיוק כמו השני, באף אחד לא תפגע מכת ברק.

אתה יכול להאמין למה שאני אציג לך או לא, הבחירה היא רק שלך :

זוהי נבואה שאלוהים מכתיב למשה בתורה על אחד מהימים שיקרו לאחר מותו:

בוא נראה מה קרה בשואה ולפניה לפני שאני כותב לך את הפירוש הזה (דגש על המודגש):
-2000 שנות גלות אך עדיין 99.9% מהיהודים שומרים את מצוות התורה, מתגאים בדתם ולא מניחים לפוגרומים להפריע להם להמשיך ולעשות זאת.
-כמאה שנה לפני קמה תנועת ההשכלה היהודית. בגדול מה הם אמרו? אנחנו לא צריכים אלוהים, אנחנו בעד היהודי החושב/היצרן, מה אנחנו צריכים מצוות בואו נשתלב בחברה נעזוב את הדת ונתקדם קדימה. תהליך זה הוא עזיבת האל באירופה ובמספר חלקים באפריקה.
-לאחר מספר קטן מאוד של דרורות מגיע השואה. העם פתאום חוזר לאלוהים מתחנן שיציל אותו מזרועותיהם של המרצחים, אך אלוהים? אלוהים מתנהג בדרך "אין קול ואין עונה". לאחר מכן מה קרה? העם כמעט כולו הושמד וניצולי השואה אמרו שאלוהים לא קיים בגלל המקרה הזה.

הערה: תנועת ההשכלה הביאה לשילוב העם. שילוב העם הביא להתפתחות האנטישמיות המודרנית ולירידת האנטישמיות המסורתית. הפלא ופלא, האנטישמיות המודרנית שבאה בגלל תנועת ההשכלה ועזיבת הדת (ההשתלבות) הביאה את היטלר והמפלגה הנאצים...הם הביאו לשואה.
הפלא ופלא, מה כתוב בנבואה? נתחיל בזה שעפ"י מחקרים היסטוריים ספר דברים (שבו נמצא הפסוק) נכתב לפני 2600 שנה. זו רק ההנחה, משם אפשר רק לרדת ובקיצור מינימום 2600 (לפי הדת 3300 בערך). אז הנה הפירוש שלא צריך שכל גדול כדי לראות אותו:
-יום אחד העם יעזוב את התורה והמצוות אשר ציווה עליהם אלוהים.
-באותו "יום" אלוהים יכעס על העם , יסתיר מהם פנים (יתעלם מהם) והאם "יאכלו" (יושמדו) ויהיו להם צרות רבות. כמו כן אלוהים מוסיף שבגלל שהוא יתעלם מהם העם יגיד: בגלל כל הצרות האלה, לא יכול להיות שאלוהים קיים.

ישנם עוד הרבה פסוקים שמתארים בבירור את התהליך של השואה.

מה שאתה עושה זה בדיוק לזרוק חץ, לתת לו לפגוע בקיר ואז לסמן את העיכול מסביבו. מזכיר לי קצת את כל תופעת ה"צופן התנכי" (שהיא כמובן הבל).

אז יש פסוק. שאפשר לפרש אותו בדרכים שונות - ואנחנו הרי עם שזה התחביב הלאומי שלו, לתת פרשנויות שונות לאותו דבר.

אני לא יודע מה יותר גרוע - להאמין שלא קיים אלוהים, או להאמין שקיים אלוהים שבגלל שלא נותנים לו תשומת לב הוא מניח ל"עם הנבחר" שלו להיטבח.

ועוד דבר - טיעון האשמת הקורבן שאתה נוקט בה נהוגה גם אצל נשים מוכות/נאנסות. "לא הייתי צריכה ללכת עם חולצת בטן, בגלל זה פגעו בי". או כמו שאתה מציג את זה - היהודי שהעז ליצור תנועת השכלה, שהעז לעבוד, שהעז לצאת מהקהילה הסגורה שלו - הוא אשם. לא חס וחלילה הנאצים, האנטישמים. אנחנו אשמים.

לשיטתך, גם החמאס לא אשם. אלוהים שלח אותם כדי להעניש אותנו.

psycho 01-09-06 15:21

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
שמעתי על זה...יו מאיפה? אני נזכרתי זה עיוות של משפט מהדת שכביכול נתן ליהודים לגיטימציה להאמין במה שהם רוצים.
אבל יאללה גם בלי המשפט הזהשכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, מזה משנה למישהו פה?

אה אסור לי להאמין במה שבא לי?

אוקיי סליחה מעכשיו אני גיא הנוצרי, כי ביהדות מותר להאמין רק באלוהים
אחרת אני לא יהודי
אופס גם נוצרי לא מתאים לי
אתה לשם שינוי יודע מה אני?

גיא הישראלי ואולי קצת היהודי..

אומר לך משהו?

יופי
גאה להיות ישראלי, ויודע מה? "יהודים כמוך" מגעילים אותי

BHXHUI 01-09-06 15:22

ציטוט:

אז יש פסוק. שאפשר לפרש אותו בדרכים שונות - ואנחנו הרי עם שזה התחביב הלאומי שלו, לתת פרשנויות שונות לאותו דבר.
אני לא רואה דרך אחרת לפירוש.

ציטוט:

אני לא יודע מה יותר גרוע - להאמין שלא קיים אלוהים, או להאמין שקיים אלוהים שבגלל שלא נותנים לו תשומת לב הוא מניח ל"עם הנבחר" שלו להיטבח.
נותנים לו תשומת לב? אני בטוח שאם אלוהים קיים, זה הרבה יותר מורכב.
מה שקרה שם זה לא שרק הפסיקו לקיים מצוות, הם אמרו חד וחלק ורואים את זה ממעשיהם: אנחנו לא צריכים את אלוהים, גם בלעדיו היינו מגיעים לפה, אם נעזוב אותו הכל יהיה טוב.

ציטוט:

היהודי שהעז ליצור תנועת השכלה, שהעז לעבוד, שהעז לצאת מהקהילה הסגורה שלו - הוא אשם. לא חס וחלילה הנאצים, האנטישמים. אנחנו אשמים.
אתה מפרש את דבריי לא נכון לאחר שלעגת לתחביב הפירוש הלאומי.
הכוונה שלי הייתה שהיהודי עזב את אלוהים כדי להשתלב בקהילה. אותם יהודים יכלו להמשיך לקיים את המצוות ולעבוד ולהשתלב. לא צריך להתנצר/לעזוב את הדת בשביל זה.

ציטוט:

לשיטתך, גם החמאס לא אשם. אלוהים שלח אותם כדי להעניש אותנו.
שוב, לא אמרתי שהנאצים לא אשמים, לא אמרתי שהחמאס לא אשם. והנה, עכשיו אתה עושה בדיוק מה שהיהדות הרבית עושה...מפרשת משפט כלשהו מהתנ"ך ואז אומרת "לפי המשפט הזה ניתן להסיק".
אז לא, כולם אשמים לדעתי. ברור שהנאצים/מחבלים הרבה יותר, אך ישנה איפשהו אשמה אצל היהודים (אני נגד שילוב לא משנה באיזה מצב- בלי קשר לדת, לכן אני חושב שהשילוב הוא טעותם).

ציטוט:

מה שאתה עושה זה בדיוק לזרוק חץ, לתת לו לפגוע בקיר ואז לסמן את העיכול מסביבו. מזכיר לי קצת את כל תופעת ה"צופן התנכי" (שהיא כמובן הבל).
בוא נשאל את רבין מה אמרו לו בשנת 94...שמצאו בצופן התנ"כי שהוא ירצח ע"י בן עמו. בעצם לא נוכל לעשות זאת, זה קרה. הצפון התנכ"י זה לא רק לחפש שמות אתה רוצה שאני אתן לך דוגמאות שקצת קשה להסביר אותן עם סטטיסטיקה? למרות שהיום אפשר לעשות הכל עם הסתברות, אפילו אותי ואותך מסבירים כמשהו הסתברותי.

ציטוט:

אה אסור לי להאמין במה שבא לי?
חחח מאיפה נפלת עליי עכשיו? כתבתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ושזה לא צריך להיות איכפת למישהו פה.
מה הקשר בין זה לבין אוסר לך להאמין? כתבתי בדיוק ההפך, תאמין במה שאתה רוצה לי ממש לא איכפת מה אתה עושה בחיים שלך. בבקשה, תנסו לקרוא לפני שאתם מסיקים מסקנות.

ציטוט:

אוקיי סליחה מעכשיו אני גיא הנוצרי, כי ביהדות מותר להאמין רק באלוהים
אחרת אני לא יהודי
יהודי הוא אדם שנולד לאם יהודיה (לפי ההכלה). לא משנה אם תאמין או לא, אתה נשאר יהודי.

ציטוט:

גאה להיות ישראלי, ויודע מה? "יהודים כמוך" מגעילים אותי
מצטער שאמרתי לך תעשה מה שאתה רוצה. וגם מצטער שאמרתי שמה שאתה עושה לא צריך לשנות לאף אחד.
יהודים כמוך שאוהבים להתנפל בלי לקרוא/לשמוע מגעילים אותי. וגם אני גאה להיות ישראלי, מה אתה מנסה להגיד בזה? הרי ישראלי הוא בן ישראל משמע בן יעקב אבינו.

psycho 01-09-06 15:28

הטון שבו אתה כותב "נותן לגיטמציה" כביכול מציג את זה שזה שלילי שיהיו יהודים שלא מאמינים בבורא הכה מקסים ומושי מושלם שלנו..

BHXHUI 01-09-06 15:31

ציטוט:

נכתב במקור על ידי psycho
הטון שבו אתה כותב "נותן לגיטמציה" כביכול מציג את זה שזה שלילי שיהיו יהודים שלא מאמינים בבורא הכה מקסים ומושי מושלם שלנו..

זה לא קשור, אני פשוט שונא עיוותים של משפטי יהדות.
שמישהו מתנדנד בין להאמין ללא להאמין ואז אומרים לו תראה משפט מהדת- "איש באמונתו יחיה" כמובן שהוא יבחר בלא להאמין- הדת כביכול נתנה לו לגיטימציה. עכשיו אתה מבין? אין לי כלום נגד מי שלא מאמין ושאני מתחיל לדבר עם בנאדם זה בכלל לא משהו שמעניין אותי.

יש הבדל בין שנאה לעיוות משפטים לבין לשנוא את מי שלא מאמין- שוב, כמו שאמרתי לא מעניין אותי מאמין או לא.

חחח פותח האשכול ניסה להבהיר משהו חיובי, כרגיל איכשהו הצלחנו להפוך את זה לעוד ויכוח.
ואל תגידו לי שה"פרימיטיבים" אשמים בויכוח, כי אם בכם לא הייתה גם טיפה של "פרימיטיביות"- הייתם יודעים להפסיק אותו.

Beesites 01-09-06 15:37

התשובות:

ציטוט:

נכתב במקור על ידי BHXHUI
אני לא רואה דרך אחרת לפירוש.

וַיֹּאמֶר ה אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ. וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. יח וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה: כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים.

לא רואה כאן שום התייחסות מפורשת לשואה, מדובר כאן על מקרה כללי שבו העם מפסיק לעבוד את ה', וה' מתעלם מהעם. והפירוש האחר שאולי אתה מתעלם ממנו: זהו טקסט דתי, של כותב דתי שמעוניין שהעם ישמור על הנורמות שמוגנות ע"י אמונה באלוהים ובמצוותיו. לכן הוא מזהיר אזהרה כללית ואיומה אם יעיזו חס וחלילה לא להאמין. מין אזהרה כזאת שתמיד כשיהיה אסון יוכלו להשתמש בה כ"אמרתי לכם".

משהו בסגנון של "אם תאכל עוגיות, משהו יקרה לאבא ואמא".

נותנים לו תשומת לב? אני בטוח שאם אלוהים קיים, זה הרבה יותר מורכב.
מה שקרה שם זה לא שרק הפסיקו לקיים מצוות, הם אמרו חד וחלק ורואים את זה ממעשיהם: אנחנו לא צריכים את אלוהים, גם בלעדיו היינו מגיעים לפה, אם נעזוב אותו הכל יהיה טוב.

אתה מפרש את דבריי לא נכון לאחר שלעגת לתחביב הפירוש הלאומי.
הכוונה שלי הייתה שהיהודי עזב את אלוהים כדי להשתלב בקהילה. אותם יהודים יכלו להמשיך לקיים את המצוות ולעבוד ולהשתלב. לא צריך להתנצר/לעזוב את הדת בשביל זה.

ואפשר גם לא לקיים את המצוות ולהישאר יהודי. ואפשר גם להשתלב בקהילה ולהישאר יהודי. לא צריך להיות פנאטים.

שוב, לא אמרתי שהנאצים לא אשמים, לא אמרתי שהחמאס לא אשם. והנה, עכשיו אתה עושה בדיוק מה שהיהדות הרבית עושה...מפרשת משפט כלשהו מהתנ"ך ואז אומרת "לפי המשפט הזה ניתן להסיק".
אז לא, כולם אשמים לדעתי. ברור שהנאצים/מחבלים הרבה יותר, אך ישנה איפשהו אשמה אצל היהודים (אני נגד שילוב לא משנה באיזה מצב- בלי קשר לדת, לכן אני חושב שהשילוב הוא טעותם).

להאשים את היהודים בשואה. תיאוריה נחמדה. נשיא אירן פתח בלוג - אתה מוזמן לשלוח לו את זה.

בוא נשאל את רבין מה אמרו לו בשנת 94...שמצאו בצופן התנ"כי שהוא ירצח ע"י בן עמו. בעצם לא נוכל לעשות זאת, זה קרה. הצפון התנכ"י זה לא רק לחפש שמות אתה רוצה שאני אתן לך דוגמאות שקצת קשה להסביר אותן עם סטטיסטיקה?

בוא נשאל את עצמנו אם לא הייתי יכול עכשיו לקחת את כל המגזינים של פלייבוי מאז היווסדו ועד היום, (לעיין בהם טיפה), להכניס את כל הטקסטים לדטבייס, ולהפעיל עליהם את "צופן פלייבוי". אני בטוח שבדילוגים מסויימים תוכל למצוא שם גם נבואות. זה בדיקו מה שאני מתכוון לזרוק חץ ולסמן סביבו עיגולים.

שוב, הדוגמאות שתביא (ואני מכיר אותן מראש, אתה יכול לחסוך את זה) הן מאד הגיוניות סטטיסטית, מכיוון שניתן לנסח שאלות ותשובות כמעט באינסוף דרכים.

חחח מאיפה נפלת עליי עכשיו?" כתבתי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ושזה לא צריך להיות איכפת למישהו פה.
מה הקשר בין זה לבין אוסר לך להאמין? כתבתי בדיוק ההפך, תאמין במה שאתה רוצה לי ממש לא איכפת מה אתה עושה בחיים שלך.

BHXHUI 01-09-06 15:46

ציטוט:

להאשים את היהודים בשואה. תיאוריה נחמדה. נשיא אירן פתח בלוג - אתה מוזמן לשלוח לו את זה.
זו לא אשמתם הישירה, זו תוצאה ממעשיהם. כמובן שהם לא יכלו לדעת שזה יגיע למצב כזה לכן אי אפשר לכנות זאת אשמתם.
אולי הפעם היית צריך להשתמש ביכולת הפירוש שניתנה ליהודים. אם אתה רומז בצורה כלשהי שאני פרו נאצי או אנטישמי, אז הבושה כולה שלך.

ציטוט:

בוא נשאל את עצמנו אם לא הייתי יכול עכשיו לקחת את כל המגזינים של פלייבוי מאז היווסדו ועד היום, (לעיין בהם טיפה), להכניס את כל הטקסטים לדטבייס, ולהפעיל עליהם את "צופן פלייבוי". אני בטוח שבדילוגים מסויימים תוכל למצוא שם גם נבואות. זה בדיקו מה שאני מתכוון לזרוק חץ ולסמן סביבו עיגולים.
ואז הולכים לעניין ההסתברות. אם תקח חוברות פלייבוי כמו שאמרת בטוח תמצא שם את שמך בצופן.
אך האם באותו מקום שתמצא את שמך תמצא גם את תאריך הלידה שלך? וגם את השם של ההורים שלך? ואת העיר שנולדת בה? אני לא חושב...

ציטוט:

שוב, הדוגמאות שתביא (ואני מכיר אותן מראש, אתה יכול לחסוך את זה) הן מאד הגיוניות סטטיסטית, מכיוון שניתן לנסח שאלות ותשובות כמעט באינסוף דרכים.
בתור ספקן אני יכול להביא לך את הדוגמא של חיפוש של המשיח שהיא יחסית מפורסמת...בתקופה שאני לא האמנתי היא הדהימה אותי וגרמה לנסות ולחפש את האמת. כאשר מחפשים שם משיח ומוצאים ויש משפט שמתחבר לביטוי (אות משותפת) שאומר למה אתה צריך לדעת את שמי אז...הסתברות שמה הסתברות. בעצם...גם אנחנו הסתברות אז בו נעזוב את זה.

אבל בשביל מה אתה צריך להתווכח איתי? אני לא בנאדם בעל אמונה פרימיטיבית שלא יכול לקלוט את האמת? בשביל מה אתה מבזבז זמן בלהגיב לתגובותי? אז אתה יודע מה...ברגע שאתה תוכיח ב-100% שהדרך שלך נונה אני אוכיח ב-100% שהדרך שלי נכונה (ברור שאף אחד מאיתנו לא יגיע לרגע הזה).

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:54.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ