![]() |
ציטוט:
הוא זה שעבר שטיפת מוח- הרבנים אומרים קדימה תשכנע אנשים לחזורבתשובה, רק להאמין יהיה לך כסף, תהיה לך אהבה, תהיה לך שמחה, המשיח יבוא במהרה ובקיצור- מחרטטים. מה באפשרותו לעשות לאחר שהוא עבר את השטיפה? כלום, רק לעשות הכל כדי "שיהיה לו טוב". |
איש איש איש איך אתה מרגיש?
סתאם לא, איש איש באמונותו יחיה שמעתם על זה? די עם הויכוחים הטיפשיים כל אחד פה לא מספיק פתוח כדי לשמוע את הדעה של השני אז חבל זה לא ויכוח, זה ריבמיותר חלאס |
ציטוט:
אבל יאללה גם בלי המשפט הזהשכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, מזה משנה למישהו פה? |
ציטוט:
אז יש פסוק. שאפשר לפרש אותו בדרכים שונות - ואנחנו הרי עם שזה התחביב הלאומי שלו, לתת פרשנויות שונות לאותו דבר. אני לא יודע מה יותר גרוע - להאמין שלא קיים אלוהים, או להאמין שקיים אלוהים שבגלל שלא נותנים לו תשומת לב הוא מניח ל"עם הנבחר" שלו להיטבח. ועוד דבר - טיעון האשמת הקורבן שאתה נוקט בה נהוגה גם אצל נשים מוכות/נאנסות. "לא הייתי צריכה ללכת עם חולצת בטן, בגלל זה פגעו בי". או כמו שאתה מציג את זה - היהודי שהעז ליצור תנועת השכלה, שהעז לעבוד, שהעז לצאת מהקהילה הסגורה שלו - הוא אשם. לא חס וחלילה הנאצים, האנטישמים. אנחנו אשמים. לשיטתך, גם החמאס לא אשם. אלוהים שלח אותם כדי להעניש אותנו. |
ציטוט:
אוקיי סליחה מעכשיו אני גיא הנוצרי, כי ביהדות מותר להאמין רק באלוהים אחרת אני לא יהודי אופס גם נוצרי לא מתאים לי אתה לשם שינוי יודע מה אני? גיא הישראלי ואולי קצת היהודי.. אומר לך משהו? יופי גאה להיות ישראלי, ויודע מה? "יהודים כמוך" מגעילים אותי |
ציטוט:
ציטוט:
מה שקרה שם זה לא שרק הפסיקו לקיים מצוות, הם אמרו חד וחלק ורואים את זה ממעשיהם: אנחנו לא צריכים את אלוהים, גם בלעדיו היינו מגיעים לפה, אם נעזוב אותו הכל יהיה טוב. ציטוט:
הכוונה שלי הייתה שהיהודי עזב את אלוהים כדי להשתלב בקהילה. אותם יהודים יכלו להמשיך לקיים את המצוות ולעבוד ולהשתלב. לא צריך להתנצר/לעזוב את הדת בשביל זה. ציטוט:
אז לא, כולם אשמים לדעתי. ברור שהנאצים/מחבלים הרבה יותר, אך ישנה איפשהו אשמה אצל היהודים (אני נגד שילוב לא משנה באיזה מצב- בלי קשר לדת, לכן אני חושב שהשילוב הוא טעותם). ציטוט:
ציטוט:
מה הקשר בין זה לבין אוסר לך להאמין? כתבתי בדיוק ההפך, תאמין במה שאתה רוצה לי ממש לא איכפת מה אתה עושה בחיים שלך. בבקשה, תנסו לקרוא לפני שאתם מסיקים מסקנות. ציטוט:
ציטוט:
יהודים כמוך שאוהבים להתנפל בלי לקרוא/לשמוע מגעילים אותי. וגם אני גאה להיות ישראלי, מה אתה מנסה להגיד בזה? הרי ישראלי הוא בן ישראל משמע בן יעקב אבינו. |
הטון שבו אתה כותב "נותן לגיטמציה" כביכול מציג את זה שזה שלילי שיהיו יהודים שלא מאמינים בבורא הכה מקסים ומושי מושלם שלנו..
|
ציטוט:
שמישהו מתנדנד בין להאמין ללא להאמין ואז אומרים לו תראה משפט מהדת- "איש באמונתו יחיה" כמובן שהוא יבחר בלא להאמין- הדת כביכול נתנה לו לגיטימציה. עכשיו אתה מבין? אין לי כלום נגד מי שלא מאמין ושאני מתחיל לדבר עם בנאדם זה בכלל לא משהו שמעניין אותי. יש הבדל בין שנאה לעיוות משפטים לבין לשנוא את מי שלא מאמין- שוב, כמו שאמרתי לא מעניין אותי מאמין או לא. חחח פותח האשכול ניסה להבהיר משהו חיובי, כרגיל איכשהו הצלחנו להפוך את זה לעוד ויכוח. ואל תגידו לי שה"פרימיטיבים" אשמים בויכוח, כי אם בכם לא הייתה גם טיפה של "פרימיטיביות"- הייתם יודעים להפסיק אותו. |
התשובות:
ציטוט:
|
ציטוט:
אולי הפעם היית צריך להשתמש ביכולת הפירוש שניתנה ליהודים. אם אתה רומז בצורה כלשהי שאני פרו נאצי או אנטישמי, אז הבושה כולה שלך. ציטוט:
אך האם באותו מקום שתמצא את שמך תמצא גם את תאריך הלידה שלך? וגם את השם של ההורים שלך? ואת העיר שנולדת בה? אני לא חושב... ציטוט:
אבל בשביל מה אתה צריך להתווכח איתי? אני לא בנאדם בעל אמונה פרימיטיבית שלא יכול לקלוט את האמת? בשביל מה אתה מבזבז זמן בלהגיב לתגובותי? אז אתה יודע מה...ברגע שאתה תוכיח ב-100% שהדרך שלך נונה אני אוכיח ב-100% שהדרך שלי נכונה (ברור שאף אחד מאיתנו לא יגיע לרגע הזה). |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ