![]() |
5. בידי אסטרונאוט הנמצא על הירח גוף ברזל שמסתו ק"ג אחד. בידי חברו הנמצא
על פני כדור הארץ שק נוצות שמסתו ק"ג אחד. מה כבד יותר, הברזל או הנוצות? כששואלים כבד, הכוונה היא למשקל או מסה? |
ציטוט:
שים לב שמדגישים לך גם בשאלה את המסה.. "שמסתו.." |
ציטוט:
|
ציטוט:
אם הייתי שואל אותך "איש שמסתו 50 ק"ג על כדוה"א, מה משקלו על הירח?" זה גם היה אותו דבר? אני רק צריך לדעת למה מיוחסת המילה כבד ציטוט:
אם אני אדע למה מיוחסת המילה כבד אז אין שאלה. תודה על הניסיון :\ |
אני יודע מה זה מסה ומה זה משקל V_V".
אני אומר שאם השאלה כבד מיוחסת למשקל, אז איפה פה השאלה - שניהם שוקלים קילו אחד. |
ציטוט:
לפי דעתי הם מתכוונים למסה, ולכן המסה תהיה אותו דבר (לפי הגיל אני מבין שאתה בערך כיתה ט' לא?, גם אני למדתי ת זה) אם שואלים אותך מה המשקל אתה צריך את הנוסחה לחישוב המסה, שזה משהו m=10w משו כזה לא? או w=10m. קצת התבלבלתי אבל מקווה שעזרתי |
הם שואלים בקשר למשקל.
המסה היא אותו דבר, אבל קילו נוצות בכדור הארץ שוקלות יותר מאשר קילו ברזל על הירח. |
ציטוט:
השאלה מתייחסת למשקל, כובד.. קילו (שזה יחידה למדידת מסה) לא משנה של מה, ישקול פחות על הירח מאשר על כדור הארץ בגלל כוח המשיכה. |
זה בסדר, תפסתי את המורה לפני השיעור.
כבד יותר זה משקל.. ציטוט:
משקל זה לא מסה משקל זה מסה כפול כובד של הכוכב, זה לא המושג היומיומי "אני שוקל 40 קילו". לדוגמא אתה שוקל 40 קילו (מסה) בכדוה"א תשקול 400 ניוטון בירח תשקול 64 ניוטון. תודה לכל מי שניסה לעזור נ.ב כן אני בט' |
XD אולי תפסיקו להסביר לי מה זה מסה ומה זה משקל (אופיר ועומר)?
כבר עברתי ת'בגרות במכניקה שנה שעברה (97 סופי באחת הבגרויות הקשות שהיו :P). קראתי בטעות בשאלה את המילה "שמסתו", כ"שמשקלו". |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 11:58. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ