הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   עיצוב וגראפיקה (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=13)
-   -   מאמר בנושא: סגנונות ומעצבים! שווה קראיה! (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=9674)

Joseph_slk 16-12-05 10:59

אז ככה, יש פה כמה אנשים שפיתחו כמה סגנונות, ואנשים אחרים פשוט באו לקחו את הסגנון הזה והשתמשו בו לעיצובים שלהם, יש מצב כמו כמה מכאן שממש גנבו מבנים, תמונות, וכל הבא לייד.
הקטע הוא שיש אפשרות להשתמש בהשראות מידי פעם, אבל לא להיסחף.
כי אם נחשוב רגע, מה הכי קשה בעיצוב!? לא הרמה הגרפית עצמה, אלה איך לפתח את העיצוב, איך המבנה יהיה, מה נשים כאן, את הרעיון החישובי של העיצוב זה הדבר הקשה. הרמה הגראפית וכל השאר זה החלק הקל עוד למעצבים שמעצבים די הרבה זמן!
כי איך אנחנו מודדים מי ברמה יותר גבוהה מהשני ? איך המבנה שלו נראה, איך הוא מחלק את העבודה, יש גם רמה בסיסית של גראפיקה בעיצוב, אבל נשים לב שאצל הרבה מעצבים מוכשרים אין משהו מיוחד ברמה בגראפית, ליירים בדיוק כמו אצל מעצבים חדשים בסגנון אחר.
בסה"כ אני אומר תעבדו עם עצמכם, תנסו לפתח את הסגנון שלכם למקומות אחרים ושונים, וכמובן תפתחו את המחשבה שלכם למבנים ורעיונות יותר מרשימים ונוחים לעין.
שיהיה לכולכם שבת שלום :)

Point 16-12-05 11:01

ציטוט:

אז ככה, יש פה כמה אנשים שפיתחו כמה סגנונות, ואנשים אחרים פשוט באו לקחו את הסגנון הזה והשתמשו בו לעיצובים שלהם, יש מצב כמו כמה מכאן שממש גנבו מבנים, תמונות, וכל הבא לייד.
כי אם נחשוב רגע, מה הכי קשה בעיצוב!? לא הרמה הגרפית עצמה, אלה איך לפתח את העיצוב, איך המבנה יהיה, מה נשים כאן, את הרעיון החישובי של העיצוב זה הדבר הקשה. הרמה הגראפית וכל השאר זה החלק הקל עוד למעצבים שמעצבים די הרבה זמן!
כי איך אנחנו מודדים מי ברמה יותר גבוהה מהשני ? איך המבנה שלו נראה, איך הוא מחלק את העבודה, יש גם רמה בסיסית של גראפיקה בעיצוב, אבל נשים לב שאצל הרבה מעצבים מוכשרים אין משהו מיוחד ברמה בגראפית, ליירים בדיוק כמו אצל מעצבים חדשים בסגנון אחר.
בסה"כ אני אומר תעבדו עם עצמכם, תנסו לפתח את הסגנון שלכם למקומות אחרים ושונים, וכמובן תפתחו את המחשבה שלכם למבנים ורעיונות יותר מרשימים ונוחים לעין.
אין מה להוסיף! כל הכבוד.

SkFreak 16-12-05 11:34

יש דברים נכונים ולא נכונים..
אור... תסביר לי למה אתה משתמש בפונט שמישהו אחר ישב והכין? הא? וכל אחד פה שלא משתמש בפונטים הנורמאלים של ווינדוז גונב מיוצר אחר נקודה.
אז אל תשחקו אותה נשמות טובות עכשיו... חוץ מהPIXEL FONTS שאפשרי להכין אותם עם עיפרון..
חוץ מזה... כל פונט ניקרא גניבה לחלוטין!

ויש לי דוגמא מחברות בין לאומיות:

SK התחילו עם האופנה שניקראת SLIDER... הנה באה LG וייצרה פלאפון SLIDER משלה,
אומנם שונה קצת במבנה המפורט, אבל בכללי זה הוא "סגנון" של SK.

אם תיראה משהו שהוא ממש בידיוק אותו דבר ואם תשים אותו אחד על השני הוא פשוט לא ישתנה,
זאתי העתקה/גניבה.

וזאת הדיעה שלי... יום טוב =]

FreakBox 16-12-05 11:44

קודם כל על המאמר,
ישר כוח.
כל הכבוד על המאמץ שהשקעת.

בנוגע לk.machine
ציטוט:

נכתב במקור על ידי k.machine
אוקיי הנה הרשימה המלאה של הסגנונות שנהרסו כתוצאה מגניבות:
מקום ראשון: אופיר שוב. כל עיצוב ועיצוב שעשה, אני יכול לתת העתקה מדוייקת של מישהו אחר כאן בפורום.
מקום שני: אלירן סיבוני. עליו חרשו כל החדשים. (אלו שפתחו את הפוטושופ לא יותר מ- 5 חודשים).
מקום שלישי: טומי. היו הרבה שניסו לעשות כמוהו. הוא היחיד שמספר בינוני של נובים גנבו ממנו.

-הדירוג היה לפי מידת הנזק שנגרם כתוצאה מהגניבות.

לגבי הגנבים?
אם אני אתן כאן את הרשימה המלאה, אני אצתרך 2 עמודים.
וכולם כאן יודעים טוב טוב שאני יודע בדיוק מי גנב ומי לא. כי במקרה, הספקתי להעיר על כך למי שכן.

וכנראה,
אנחנו נראה כאן תגובות מגנבים, שינסו איך שהוא לתקוף את המאמר הזה, או להכחיש אותו.
אבל מה ? מה שנכון נכון.

לרוב כאן אין סגנון! נקודה!

אתה צודק זה כבר הפך להיות תופעה בגלל זה אני מעדיף לתת לאנשים באייסיקיו דוגמאות ולא כאן כי אחרי זה אני יראה העתקות על ימין ועל שמאל.

גנבים אני מקווה שתלמדו מזה משהו ותתחילו בסגנון משלכם או שפשוט תעזבו את הפוטושופ.

meshuga 16-12-05 11:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SkFreak
אור... תסביר לי למה אתה משתמש בפונט שמישהו אחר ישב והכין? הא? וכל אחד פה שלא משתמש בפונטים הנורמאלים של ווינדוז גונב מיוצר אחר נקודה.
אז אל תשחקו אותה נשמות טובות עכשיו... חוץ מהPIXEL FONTS שאפשרי להכין אותם עם עיפרון..

אם תיראה משהו שהוא ממש בידיוק אותו דבר ואם תשים אותו אחד על השני הוא פשוט לא ישתנה,
זאתי העתקה/גניבה.

הפונטים שמשתמשים בד"כ הם חינמיים (תקן אותי,אני לא מעצב) לכן זה לא "העתקה" או "גניבה"..
ושמע,אל תנסה להשמע חכם עם זה:
"SK התחילו עם האופנה שניקראת SLIDER... הנה באה LG וייצרה פלאפון SLIDER משלה,
אומנם שונה קצת במבנה המפורט, אבל בכללי זה הוא "סגנון" של SK."
כי מאיפה אתה יודע שSK לא רשמו את זה כפטנט וLG שילמו להם המון בשביל זה?...(אני לא אומר שקרה אבל סביר מאוד להניח שכן)...אז פשוט די..יש פה תופעה מסריחה מאוד של גניבות רעיונות וזה ממש לא לעניין..

k.machine 16-12-05 11:48

ציטוט:

זאתי העתקה/גניבה.

שמע דבר ראשון אתה לא צדיק.
ורוצה לראות משהו מעניין שכתבתי לפני כן?
קבל ציטוט:

ציטוט:

אוקיי הנה הרשימה המלאה של הסגנונות שנהרסו כתוצאה מגניבות:
מקום ראשון: אופיר שוב. כל עיצוב ועיצוב שעשה, אני יכול לתת העתקה מדוייקת של מישהו אחר כאן בפורום.
מקום שני: אלירן סיבוני. עליו חרשו כל החדשים. (אלו שפתחו את הפוטושופ לא יותר מ- 5 חודשים).
מקום שלישי: טומי. היו הרבה שניסו לעשות כמוהו. הוא היחיד שמספר בינוני של נובים גנבו ממנו.

-הדירוג היה לפי מידת הנזק שנגרם כתוצאה מהגניבות.

לגבי הגנבים?
אם אני אתן כאן את הרשימה המלאה, אני אצתרך 2 עמודים.
וכולם כאן יודעים טוב טוב שאני יודע בדיוק מי גנב ומי לא. כי במקרה, הספקתי להעיר על כך למי שכן.

וכנראה,
אנחנו נראה כאן תגובות מגנבים, שינסו איך שהוא לתקוף את המאמר הזה, או להכחיש אותו.
אבל מה ? מה שנכון נכון.

לרוב כאן אין סגנון! נקודה!
הבנת מה אני רוצה לומר?

FreakBox 16-12-05 11:48

קודם כל אני מצטער על הדאבל פוסט פשוט לא שמתי לב להודעה הזאת..

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ColorEye

יוסי כל מילה שלך לה'..
אין מה להוסיף.

SkFreak 16-12-05 11:53

רפי שמענו עליך הרבה... אני לא צדיק... ואתה כן...
כולם גנבים, אבל אתה לא.
אתה מוכן להסכים שעיצוב הוא עניין של טעם? יופי...

עכשיו לנושא אחר...
אם LG שילמו כסף... אז על מה המעצבים של LG מקבלים כסף? בשביל לקנות עיצוב מכשיר?
עכשיו בא ותגיד.. אולי ל-LG אין מעצבים בכלל... נו באמת =]

ואני לא אומר שאין גניבות והעתקות... ורפי, דיברנו על הסמלים באחד העיצובים האחרונים שלך...
חינמיים או לא... הם לא שלך... יש מקצועיות? לא. נקודה.

אני מעדיף להעתיק ולא לקחת משהו חינמי שלא אני עשיתי ולנסות למכור אותו. פשוט עלוב.

[ולא שאני חושב שאני כזה... אם תשים לב רפי... רק אתה אמרת לי את זה...]

k.machine 16-12-05 11:55

ציטוט:

כולם גנבים, אבל אתה לא.

עכשיו לנושא אחר...

ואני לא אומר שאין גניבות והעתקות... ורפי, דיברנו על הסמלים באחד העיצובים האחרונים שלך...

אני מעדיף להעתיק ולא לקחת משהו חינמי שלא אני עשיתי ולנסות למכור אותו. פשוט עלוב.

נעשה השוואה מי גנב יותר?

-ומה הקשר?? הם חינמיים להמחשה! הם לא גנובים!
למה אני כמוך שעשית עיצוב שלם שהוא 100 אחוז דומה לשל אור!

אז אל תדבר עליי! כי ראינו מה קרה באשכול הקודם.

meshuga 16-12-05 11:57

ציטוט:

כולם גנבים, אבל אתה לא.

עכשיו לנושא אחר...

תגיד ת'משחק אותה דפוק?
מה שאמרת (SLIDER) זה לא עיצוב זה פטנט!...הסגירה ופתיחה!..
עיצוב זה משהו אחר לגמרי!...עיצוב זה מראה מבחינת צבעים סגנון (נגיד , קצוות מעוגלים או לא שטויות כאלה)..על זה המעצבים מקבלים כסף!...ומה שהם עושים בד"כ יחודי...

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:03.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ