הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   האם ידעתם שהשטן הוא הבן של אלוהים ? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=10387)

s.o.s 22-12-05 23:02

Rar.Co.iL אני יודע את כל זה
בכתה ט' עוד היתי לומד היסטוריה לא כמו עכשיו :(

Rar.Co.iL 22-12-05 23:04

ציטוט:

נכתב במקור על ידי s.o.s
Rar.Co.iL אני יודע את כל זה
בכתה ט' עוד היתי לומד היסטוריה לא כמו עכשיו :(

אני בכיתה י' ואני עדיין לא לומד היסטוריה, אך אני מתעניין מאוד בכל תולדות העם היהודי מהבריאה ועד הלום. לא ממש מעניין ללמוד על ההתפתחות בתחום הדמוגרפי של הגרמנים הצרפתים ושאר טמבלים.

s.o.s 22-12-05 23:06

Rar.Co.iL אני לומד נוסע משעמם מה לעשות לא מעניין אותי יהודים ליפני 120 שנה :( בסוף אני יודע שהכול נגמר בטוב זה הכי חשוב חח

וסופרמריו אני לא ירד לרמה הנמוכה שלך שאתה מנסה להראות שאתה יותר יהודי מאחרים בזה שאתה קורא קצת בספרים תאמין לי שאני לא פחות יהודי ממך המשפחה שלי ליפני 60 שנה סבלה בגלל זה שהיא יהודיה ונשארה עד היום משפחה יהודיה

Eli-Hai 22-12-05 23:08

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Rar.Co.iL
מספרים כי אינשטיין אמר למרצה באוניברסיטה (שלא האמין בה') כי אין דבר כזה חושך, חושך זה חוסר אור אי אפשר להסביר חושך. גם אין כזה דבר קור, קור נובע מחוסר חום (מזגן לדוגמא).

רוע- אין דבר כזה רוע, רוע נובע מחוסר טוב אצ אנשים.

לא... חח גם אני מכיר את זה... חושך זה חוסר אור , קור זה חוסר חום ורוע זה חוסר אלוהות :P אבל הרוע קיים... וה' כן יצר את הרוע (לאחר שיחה קלה עם מספר רבנים) וזה בגלל שצריך איזון בעולם... ה' לא רע ולא טוב... אלו מושגים שמתחתיו... הוא יצר את שני המושגים שחלים עלינו על מנת לתת לנו את האפשרויות (כלומר חופש בחירה... הרוע מאפשר לנו ליהיות בעלי חופש רצון) וזה משמר את האיזון... וכל עוד יש איזון הכל ילך לפי תכנית ה' ולכן הכל לטובה גם אם זה נראה כי הרוע מזיק...

Rar.Co.iL 22-12-05 23:10

ציטוט:

נכתב במקור על ידי m00
לא... חח גם אני מכיר את זה... חושך זה חוסר אור , קור זה חוסר חום ורוע זה חוסר אלוהות :P אבל הרוע קיים... וה' כן יצר את הרוע (לאחר שיחה קלה עם מספר רבנים) וזה בגלל שצריך איזון בעולם... ה' לא רע ולא טוב... אלו מושגים שמתחתיו... הוא יצר את שני המושגים שחלים עלינו על מנת לתת לנו את האפשרויות (כלומר חופש בחירה... הרוע מאפשר לנו ליהיות בעלי חופש רצון) וזה משמר את האיזון... וכל עוד יש איזון הכל ילך לפי תכנית ה' ולכן הכל לטובה גם אם זה נראה כי הרוע מזיק...

ה' יצר את הכל זאת הייתה סתם דוגמא. חשוב לזכור שה' נתן את התורה שבכתב, את התורה שבעל פה ואתם התורה שאנשים מייחסים לה כיום הכי הרבה חשיבות תורת המדע. ;) הרי אם ה' עשה הכל, הוא גם עשה את המדע. פשוט גאוני!

Eli-Hai 22-12-05 23:12

ציטוט:

ה' יצר את הכל זאת הייתה סתם דוגמא. חשוב לזכור שה' נתן את התורה שבכתב, את התורה שבעל פה ואתם התורה שאנשים מייחסים לה כיום הכי הרבה חשיבות תורת המדע. ;) הרי אם ה' עשה הכל, הוא גם עשה את המדע. פשוט גאוני!

אנשים חושבים שאפשר להסביר הכל במדע... שיש להם את הכלים לבדוק הכל בעצמם... אבל האם הם עצרו רגע לחשוב מי נתן להם את הכלים? :P ה' שולט :)

Rar.Co.iL 22-12-05 23:14

ציטוט:

נכתב במקור על ידי m00
אנשים חושבים שאפשר להסביר הכל במדע... שיש להם את הכלים לבדוק הכל בעצמם... אבל האם הם עצרו רגע לחשוב מי נתן להם את הכלים? :P ה' שולט :)

המדע כלל לא מדוייק. כמו שנתתי דוגמא, הדינוזאורים הם ירוקים או חומים (שאל כל אדם). האדמות ביפן הזקינו במיליוני שנה (אם עוד 2000 שנה לא ידעו שהיה שם אירוע גרעיני, זה מה שיחשבו), דרווין שאמן ישו (קיצור של ימך שמו וזכרו- מכאן בא השם ל"נביא" הנוצרים עם"י היהדות) ועוד...

ה' לא רק שנתן את הכלים, הוא נתן הכל. האדם פשוט לא היה מספיק מפותח (ועדיין לא) כדי לגלות את זה. שהחשיבה של האדם השתנתה, הוא החל לגלות דברים.

Rar.Co.iL 22-12-05 23:15

זזתי ידידי לנרגילה תחת הגשם (עצוב, אבל חובה), אל תהפכו את הדיון למעניין בלעדי ;)
ואל תשכחו לקרוא קריאת שמע שעל המיטה ללילה ומחשבות טובות.

לילה נעים לכולם! (בין אם מאמינים ובין אם לא- כולנו יהודים).

Pavel 22-12-05 23:18

תפסיקו להגיד לאנשים במה להאמין ובמה לא, לכל אדם יש את הזכות להחליט במה להאמין.

Eli-Hai 22-12-05 23:22

ציטוט:

המדע כלל לא מדוייק. כמו שנתתי דוגמא, הדינוזאורים הם ירוקים או חומים (שאל כל אדם). האדמות ביפן הזקינו במיליוני שנה (אם עוד 2000 שנה לא ידעו שהיה שם אירוע גרעיני, זה מה שיחשבו), דרווין שאמן ישו (קיצור של ימך שמו וזכרו- מכאן בא השם ל"נביא" הנוצרים עם"י היהדות) ועוד...

ה' לא רק שנתן את הכלים, הוא נתן הכל. האדם פשוט לא היה מספיק מפותח (ועדיין לא) כדי לגלות את זה. שהחשיבה של האדם השתנתה, הוא החל לגלות דברים.

לדעתי המדע נוצר על מנת לאפשר לנו כבני אדם להתפתח מעבר למצבנו הקיים ולאט לאט ללמוד על קיומו של ה'... המדע לא נוגד את רעיון האלוהות... ההפך! המדענים הכי גדולים מודעים לנפלאות העולם ולקיום הבלתי מוסבר של הכל! ויכול ליהיות באמת שיש מספר "פשלות" בתנ"ך וזה מכוון שלפני שהוא "הודפס" הוא היה מועבר מדור לדור ומכוון ואנחנו בני אדם פשוטים יש לנו את היכולת לטעות ולכן יש סיכוי שמספר דברים אינם מדויקים... יכול ליהיות באמת שהעולם עתיק ממה שחשבנו וכו'... אבל המדע הוא זה שמאפשר לנו לבדוק את השאלות הרבות האלו...
חייב לציין זאת רק דעתי!

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:03.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ