![]() |
נמצא מספר ראשוני חדש - 2 בחזקת 30,402,457 פחות אחד
הגדול ביותר שנמצא עד היום. מדובר במספר עם 9,152,052 ספרות.
מי שימצא מספר ראשוני עם למעלה מ 10 מליון ספרות ייקבל פרס של 100000 דולר. כוח העיבוד המשותף של 200000 מחשבים נוצל למציאת המספר הנ"ל. הנה המספר : http://www.arsfoodcourt.com/43.txt (יקח משהו כמו 10 דקות עד שהוא יעלה, אחרי הכל .. 9 מיליון ספרות!!) להזכיר לכם - מספר ראשוני הוא מספר שמתחלק רק ב-1 ובעצמו !! אתם מבינים איזה קשה למצוא מספר של 9 מיליון ספרות שלא מתחלק באף מספר ?! |
לא הבנתי.. :| אבל אם אתה אומר...
|
מצאתי - סתם.... בעל 9 ממליון ספרות לול חחחח!!
|
חח למה כולכם מזלזלים פה?? לדעתי זה גדול! (גם האורך של המספר...)
|
חחחחחחחחחחחחחחחח איזה מפגרים.. למה לחפש מספר?!
ומה הקטע פה? מחרבשים מספר ארוך מאוד עד שמגיעים ל 10 מליון. לא? |
ציטוט:
|
חחחח זה מזכיר לי את השפה הבינארית רק שיש בה יותר מ0 ו1
פייי לקח לי איזה 2 דקות עד שזה עלה מי הטיפש שחשב על כל הספרות האלה :S |
מגניב - בטח נדרש אלגוריתם רציני כדי למצא תמספר P:
ויהיה נחמד לזכות במאה אלף דולר. |
מישהו באמת בדק שהוא לא מתחלק בכלום?
איך בדיוק? חרטה.. |
ציטוט:
אלו אנשים חכמים אני מוכן להתערב איתכם שכמעט ואין פה אנשים שיצליחו אפילו להגיע לחצי מזה, זה מאוד קשה, אבל מה אפשר להגיד? אתם רואים מספרים חושבים זה כל כך קל. :qqb009: |
חחח מה לא הבנתי...?
|
וואו! זה מדהים! הבינה האנושית מאוד מתקדמת....
אבל לא בנאדם כתב את המספר הזה אלה מחשב... (או יותר נכון 200000 מחשבים) |
ציטוט:
ואני אפילו לא יצליח להגיע לשמינית מזה \= |
יש לזה אשכרה שימוש רק שתדעו
באסטרולוגיה מתמטיקה ממש גבוהה וכו' משתמשים בזה |
וואו !
לא הבנתי :S |
מה השימוש בזה? \=
|
ציטוט:
|
חסר טעם...
מה תעשה עם מספר עשרוני עם 10 מיליון ספרות... |
ציטוט:
|
חח מה זה לא הבננתי כלום
|
ציטוט:
אומנם בשביל כזה אורך של מספר צריך כוח עיבוד די ענק, אבל בכל זאת - המחשב עושה את זה, לא בנאדם מתחיל לעבור מספר מספר.. |
ציטוט:
למי שאמר חרטא ... טוב . |
מה אתם אומרים..לא כי חשבתי שמישהו עשה את זה על דף.
ברור שמחשב עשה את זה, אבל בכל זאת.. תעשו לי טובה, דברים כאלה לוקחים ה-מ-ו-ן זמן לגלות, זה לא משהו שמישהו קם בבוקר ואמר טוב יאללה בואו נמצא מספר ראשוני. |
ציטוט:
אז אולי תחשוב לפני שאתה מגיב ... רשום שם ש-200,000 מחשבים עבדו על זה . !! אז זה לא שמישהו קם בבוקר והחליט . |
ציטוט:
בד"כ מפעילים מחשב על לכמה זמן, שהוא יבדוק את עניין החלוקה. מספרים עם מעל 10 מיליון ספרות נחשבים סיכון ביטחוני, היות והם יכולים לשמש לצפנים. הCIA בד"כ מוסיף קצת על הפרס, וקונה אותם. |
חחחח...אתם יודעים כמה כסף משקיעים בשביל לגלות את זה? הם מפסידים יותר כסף מאשר הם מרוויחים מיזה....עם הם לדוגמה ירוויחו 10000 שקל (או שזה דולר) הם יפסידו 1000000 דולר.
אז מה הטעם בזה? |
ציטוט:
אפשר להכין אלגוריתם שבודק את כל המספרים מאחד ועד לחצי מהמספר הנבדק, ואז לבדוק את השארית של החלוקה שלו בהם. זה לא ממש בעיה לעשות אלגוריתם שיבדוק אם מספר הוא ראשוני או לא, הבעיה היא המשאבים לעשות את זה. אגב, יש גם דרך עם שורשים לבדוק את זה. נראה לי שבמקום לבדוק עד לחצי מהמס', אפשר לבדוק עד לשורש של המס' אם יש לו אחד כזה. |
מה יש לא להבין?
מספר ראשוני = מספר שלא מתחלק באף מספר (חוץ מעצמו ו1 שכל מספר מתחלק בהם) לדוגמא: 3,5,7,11 ומי שלא הבין מה כ"כ קשה בזה שינסה לימצוא מספר כזה עם עשר ספרות... עכשיו תבינו מזה עשר מליון!!!!!!!!! ממש מדהים!!!! |
ציטוט:
גם מרוויח תואר פרופסור על העבודת מחקר וגם כסף :) |
עדיין לא הבנתי למה עשו את זה? זה מפתח איכשהו את המדע? זה שימושי בכלל?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
נו באמת אתם חסרי השכלה =\ זה משהו ענקי ביותר התגלית הזו, והפרס קטן מדי למי שימצא אחד יותר גדול:qqb007: |
קראתי את התגובות באשכול. שוב אנשים פוסקים בביטחון ובנחרצות בעניינים שהם לא מבינים בהם שום דבר. יהירות כתחליף לידע. מה יש לומר, ישראליות במיטבה.
אברי |
בואנה איזה סוסים יש פה.
במיוחד שאין אלגוריתם למספר ראשוני אבל אם הוא אומר שאפשר לעשות, אני מאמין! נ.ב. אני זז לבדוק שזה באמת לא מתחלק :D |
לכל מיש אומר שזה סתם וחרטא ושסתם כתבו
ראיתם את זה "כוח העיבוד המשותף של 200000 מחשבים נוצל למציאת המספר הנ"ל." 200000 מחשבים!! זה פי 200000 מהמחשב שלכם! |
ציטוט:
|
אתם צוחקים?
מה הבעיה לעשות ב F או בכל שפה אחרת משהו שיבדוק אם המספר מספר ראשונים? חחח אבל הבעיה היא לעשות משהו שיבדוק מספר עם 10 מליון ספרות!!! צריך כמה ימים להקיש על ה 0 ואיזה מליון דפי וורד ומחשב חזק מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד כדי שיוכל כמה חודשים או אפילו שנים להריץ את התוכניות ולבדוק כל מספר ומספר אם הוא ראשוני או לא... מה שכן אפשר להתחיל מהמספר הזה עד מספר אחר עם 10 מליום ספרות ולחלק ולחלק ולחלק ולחלק, אבל שוב זה כמה חודשים/שנים של פעולת מליום מחשבים כי אפילו מחשב על לא יחזיק כזה דבר... |
מי המשועמם שמחשב את זה ? =\
|
ציטוט:
|
ציטוט:
או לפחות מנסה לחשב =\ |
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ