![]() |
האם כדאי לעבור מבה"ס רגיל לפנימיה צבאית בעכו?
אהלן חברה,
תשמעו אני עכשיו בכיתה ח' בן 14 ובלימודים אני לא הכי טוב, הציעו לי ההורים ללכת לפנימיה צבאית - "בית הספר לקציני ים עכו" (פרוטקציות), שבעיקרון זה בצפר ברמה גבוה, ההורים אמרו לי שיקנו לי מחשב נייד אם אני יתקבל לשם, כך שלא תיהיה לי בעיה להמשיך עם גראפיקה, אז מה אתם אומרים זה שווה את זה? נ.ב הנה האתר של הבצפר http://schoolportal.co.il/site/index...1062&hello=yes :qqb014: |
זאת החלטה שלך, אם אתה מוכן להתנתק מחברים וכו'...
כמובן שתכיר שם חדשים, אבל עדיין זה שונה. וחוץ מזה, פנימייה זה צעד די גדול, ביקור אחד של שבוע - שבועיים בבית, אם תוכל לעמוד בזה, אז קפוץ על זה. |
ציטוט:
|
בכל זאת בגיל כזה זה בזבוז
סה"כ אתה מכיר את עצמך אם תצליח להתחבר שם לאנשים אז תלך אבל אם לא אז לא. עדיף שתרגיש נוח מאשר שתקבל ציון טוב. ככה אני מאמין כע? ההורים לא תמיד חושבים ככה... תשאל את דניאל אם אינני טועה היה לו עבר במשהו דומה |
לדעתי לך על זה, אבל רק אם אתה רוצה ..
|
אהלן מותק,
מסיפורים ששמעתי על ביה"ס הנ"ל אל תתקרב לשם, כולם שם ערסים רוסים (לא אישי נגד הרוסים פה כן? :) פשוט זה מה שיש שם, ומי שלא רוסי אז הוא מוזר שם ), יש לי 2 חברים שהאחים שלהם הלכו לשם, ופרשו לפני סוף הלימודים. א-ל , ת-י-ל-ך , ל-ש-ם. |
אני אישית לא הייתי הולך.
|
ציטוט:
תשקיע טיפה בלימודים בתתקבל לתיכון נורמליף לא לפנמיה.. ח' זאת הכיתה הכי פחות חשובה בחטיבה, תשקיע ב ט' ואז תתקבל לתכון, עדייף על פנימיה.. |
מה אני יגיד לך, כשההורים שלי אמרו לי שאני עובר דירה אמרתי להם שאני מוכן לעבור רק בתוך אותו אזור כדי לא להחליף בי"ס, שמע, יש חברים ויש חברים. אם אתה שונא את החברה שאתה חיי בה..תחליף חברה...ככה זה. ד"א אם החברה גורמת לך להתדרדר גם מומלץ לך לעבור לפנימיה, הלימודים זה הדבר הכי חשוב בחיים זה מחליט מה יהיה לך בשאר החיים. עדיף לסבול עכשיו ולהנות אח"כ.
|
ציטוט:
וכן-אני מסכים איתו. |
חיחיחיחיחיחיחיחי הייתי שם חודשיים לפני 3 שנים וברחתי משם.
6 בבוקר אתה קם, 6 וחצי מסדר שנימשך שעה, ב-8 מתחילים ללמוד עד 4-5 בצהריים, אחרי זה אתה הולך לאיזה חוג שנירשמת אליו הייתי ב-"ספנות" ב-7 וחצי שיחת קבוצה ב-10 כיבוי אורות. הדבר הכי כיף שם זה שכל חודשיים בערך אתה מפליג לאיזה ארץ יצא לי להפליג פעם אחת ליוון. בכל מיקרה אם אתה חושב שתוכל לעמוד בכל הקושי הזה אז לך על זה אבל יהיה לך מאד קשה. שחכתי להוסיף שלפעמים מעירים אותכם ב-4 בבוקר ומתחילים לרוץ במים בשיא הקור. |
אני לא ממליץ לך דוד שלי שם
זה הילדות שלך זה החברים זה לצאת לבלות.. זה לעשות כיף.. לא להיות בפנימיה סגור.. תשקיע קצת בלימודים או שתלך לאורט אדיבי אתה יוצא משם עם מקצוע... |
לי נראה שההורים שלך מתים להיפטר ממך :)
חחח ועכשיו ברצינות הפנימיה הזאת לא נראת לי כל כך ברמה גבוהה ובקשר לפרוטקציות זה סתם שטויות בכל אופן אולי תנסה ללכת לשם לאיזה תקופת ניסיון ותראה איך חיים שם.... |
הפנימיה הזו לא נראת משהו,
גם אלירן אמר דברים עליה, לקום ב4 וואי :| תעשה מה בראש שלך. -- האתר שלהם לא מזכיר את האתר הרשמי של PHP חח :D |
ציטוט:
ולנושא, יש לי גם חברים שהיו בטכני (אותו סיגנון של פנימיה אני מניח) בחיפה, וגם הם ברחו משם. הכל תלוי בבן אדם בעיקרון, אם זה מתאים לו או לא. אני הייתי מנצל את החיים שלי לפני הצבא טוב מאוד, ולא מנסה להיכנס לצבא כמה שיותר מוקדם...אבל זה עניין אינדיבידואלי איך שלא תסתכל על זה... |
תעשה מה שאתה חושב...
אף אחד פה, לא יגיד לך מה לעשות בעיקרון. תנסה להשקיע, לא תצליח תעבור לפניימיה לאחר מכן. לפי דעתי, תשקיע קצת עוד טיפה, ואם גם זה לא יעזור, תלך לפנימיה. יום טוב. |
ציטוט:
|
לאלא אם תרוצה פניימיה צבאית מממש כדי להצליח בצבא אז לך לשם..
אבל אם תרוצה רק להשקיע בלימודים.. אז תבוא לפנימיה של כפר נוער חקלאי או משהו. אני לומד בכפר נוער בתור אחד שחוזר כל יום הביתה כמו חצי מהבית ספר.. ממליץ לך ללכת לבית ספר שאני כרגע נמצא בו.. אחלה בית ספר יש פה איזה 300-400 מחשבים אם כל הבית ספר נכנס לכיתות מחשבים אז זה בערך 3-4 תלמידים על המחשב. לפי מה שכתבת אתה גרפיקאי.. אז מתי שתגיע לכתה י' יש לך די הרבה בחירות למגמות ויש גם מגמה של עיצוב וגראפיקה. אני נמצא במכטרוניקה אבל זה לא עקרוני. אם אתה מעוניין יש אתר של בית ספר ואני ממש ממליץ לך אליו. http://www.kadoorie.galil.k12.il/ |
אם אתה כ"כ רוצה בצפר צבאי,
לך להולץ \: |
ציטוט:
|
מה שבטוח... אתה תצא משם שור אחושרמוטה
אבל לא יודע עד כמה שווה לוותר על כל הכייף של הילדות |
ציטוט:
כל גיל העשרה.. |
ציטוט:
|
אחי שם אין אבא ואמא שיעזרו לך אתה יושן שם גר שם רק בשישי שבת חוזר
לא כדי כל כך אחי. |
לך לכמה ימים, תראה איך זה, ואז תחליט. :)
|
תראה,
תעשה מה שבראש שלך אבל אך ורק מה שאתה חושב. אם אתה רוצה לעבור בגלל שיקנו לך מחשב נייד זה לא שווה את זה - תחסוך כמה זמן ותוכל לקנות בצעמך. להשיג חברים זה לא דבר פשוט.. תחשוב על החברים הכי טובים שלך - כמה זמן אתה כבר מכיר אותם? מגיל הילדות וייקח לך הרבה זמן להכיר חברים ממש טובים. אבל שוב - זה ל אני שיגיד לך מה לעשות, אם אתה מוצא בזה יותר דברים חיוביים משליליים תעבור. |
תקשיב,
לא כדאי ללכת לך לקציני ים מניסיון. היא עולה בערך 8,000 שקל,אתה לא מקבל נסיעות חינם ולא מקבל זכויות בגרוש אני לומד בטכני של חיל האויר בחיפה אחלה בית ספר באמת..יש כאלה שחושבים שהוא לא משהו אבל אני נימצא שם והכול מצוין.. http://www.lapam.gov.il/airforce/ http://www.iaf.org.il/Templates/tech...1.1.5.1.1.html כמו כן, יש גם פנימיה צבאית גם טובה אבל בסגנון אחר לגמרי.. אז אם אתה רוצה חי"ר וקרבי אז אתה יכול ללכת לפנימיה לפיקוד http://Panmaz.co.il בשני בתי הספר הנ"ל אתה מקבל זכויות של חיילים ונסיעות חינם והכול וגם לימודים ברמה טובה מאוד הכול לשיקולך |
לא ממליץ לך אחי,
כמה חברים טובים שלי עברו לפנימיה שבטכני - חיפה, מצאו להם סביבה לא טובה, היום הם מעשנים סיגריות, פריקים, וכל החרא. תיהיה איפה שאתה, מקום מוכר לך. אבי. |
ציטוט:
|
אני מכיר את הפניימיה , מאיפה אתה בארץ ?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אני גם לא לומד וגם לי הציעו לעבור לשם
אל תעבר עשו לי שם ביקור אחרי הביקור החלטתי חד וחלק אני נישאר בבית ספר רגיל! |
ציטוט:
|
ציטוט:
דבר אחד אני מסכים איתך זה תלוי בבן אדם עצמו, דבר שני הקטע של הצבא...שטויות במיץ. |
לפותח האשכול:
אם אתה לא מצליח בבית ספר רגיל אז אולי שבאמת תעבור? השכלה היא מערך חיוני בחייו של כל אדם. יש לך בחיים שני מסלולים עיקרים או לעבוד קשה ולהרוויח הרבה או לעבוד פחות ולהרוויח יותר. אתה לא יכול להשתלב במערכת לימודית סדירה, תעבור לבית ספר צבאי , שם כשתצא תהיה לך תעודה מקצועית בתחום מסוים וגמרנו, כי בכיתה במילא אתה לא לומד ובטח כמו כל שאר האכולסיה הדומה לך יושב ומדבר עם החברים ובטח גם להם מפריע [ואת כל זה העסקתי מהמילה "בצפר"] ושנינו יודעים שבית ספר צבאי זה לא בית ספר ברמה גבוה אחרת לא היו לוקחים לשם אנשים בעלי בעיות בבית ספר רגיל. בית ספר צבאי, זו מסגרת נוקשה מאוד ואולי תתאים לך. אני לא מבין איך אתה יכול להחשיב את הפן החברתי כשמדובר בעתיד שלך, אם אתה רוצה עתיד טוב מחר תשקיע היום והחברים יבוא לבד. עכשיו בהנחה שאתה לא רוצה לעזוב - ולהורים שלך יש כסף למחשב נייד , אולי הזמן לשקול לקחת מורים פרטים וככה לעלות אותך ברמה? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
שבית ספר צבאי זה לא בית ספר ברמה גבוה אחרת לא היו לוקחים לשם אנשים בעלי בעיות בבית ספר רגיל.
תשמע הבצפר הצבאי שאני הולך עליו הוא ברמה גבוה ואני מתקבל לשם רק בגלל שבעל של חברה של אמא שלי מנהל שם, חוץ מזה בלימודים אני קצת מתקשה בבצפר רגיל, שם יעזרו לי להצליח בחיים. |
ציטוט:
בבצפר צבאית אתה לומד ליהות אצמאי ולחיות בחברה. |
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 07:43. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ