![]() |
Lubavish.org - אשמח לשמוע ביקורות
שלום,
אשמח לשמוע ביקורת על האתר שהעלאתי היום את הממשק המוצג למשתמש (ללא הניהול בשלב זה). כמובן שהאתר עדיין ריק ויש שלד עם קצת תוכן לדוגמא. אשמח לשמוע ביקורות ודרכים לשיפור הן בתכנות עצמו והן בשימושיות שלו. האתר: http://lubavish.org נבנה על ידי ( www.xoxSoft.com ) עוצב ע"י אנדריי מ- www.Adwd.net |
את הנושא מאוד אהבתי!
מדהים! |
ציטוט:
דווקא נחמד לעבוד גם על אתר בסגנון הזה.. :) |
שפר את ה-CSS אם יש שם בכלל.
|
ציטוט:
בשלב זה כל ה-CSS נמצא בתוך הקוד ולא כקובץ חיצוני מטעמי נוכות במהלך הפיתוח בלבד. במוצר הסופי ה-CSS כמו ה-JS יהיו בקבצים חיצוניים כמובן. |
לא הכי אהבתי, התכנות קצת הורס וגס לטעמי...
|
העיצוב לא ממש לטעמי, אבל לפי דעתי הוא ככה בשביל להטעים לנושא.
הפונטים לדעתי גדולים מדי. אבל אני חייב לציין את הפורומים, הם מצויינים! תכנות מעולה! אחת הטובות. פשוט אין מילים. |
לא אהבתי כלום :\
העיצוב לפי דעתי ממש מזוויע והייתי מצפה מאנדריי הרבה יותר. הוא מעצב מוכשר... והתכנות ממש לא לטעמי :\ לא בתקן החדש ואין לי שום מילה טובה להגיד עליו. זה אפילו לא תומך בFF כראוי. אבל שיהיה לכם בהצלחה... |
לא יכול לתת דעה על התכנות, אבל העיצוב ממש לא יפה. אני מכיר את אנדרי טוב (קניתי ממנו כבר 3 עיצובים, ועוד 2 בדרך) ואני יודע שהוא יכול ליותר, אבל זו כנראה דרישת הלקוח.
|
ציטוט:
אצלי דווקא אין שום בעיה ורואים מצויין :X ויש לי FireFox מעודכן.. |Rolleyes| בכל מקרה, אני מסכים איתך שאנדריי היה יכול לעשות עיצוב הרבה יותר יפה :) |
לא אהבתי את העיצוב
|
ציטוט:
אבל בכל זאת, שוב אני צריך לציין את הפורומים, אחלה מערכת. |
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל אופן, אתה יכול להיות יותר ספציפי? ציטוט:
שמח שאהבתי את הפורומים. אם זה אומר למישהו משהו, יש שם שימוש ראשון שעשיתי ביישום של AJAX. היה מעניין ליישם את זה סוף סוף. לי מצויין שמייעל מאוד את העבודה של האתר ומוריד את העומס ממנו וחוסך בתעבורה. בנוסף עשיתי שינוש בכתיבת ההודעות עצמן באמצעות JS למשתמש ולא הדפסתן בצד שרת. הדבר חוסך זמן ריצה יקר על השרת ומעבירה את העבודה עצמה לצד לקוח. מצד שני, כשחושבים על זה, לא השקעתי הרבה עבודה על הפורומים. בסופו של דבר כל הפורום מורכב מפונקציה רקורסיבית אחת בצד שרת + פונקציה אחת ב-JS בצד לקוח שמדפיסה את ה"עיצוב" עצמו של ההודעה. אני מאמין שאם מרכז הפרויקט הזה היה הפורום הוא היה יותר פי כמה וכמה יותר מוצלח ועשיר מבחינת פונקציות. |
FF:
לא יצא לי לבדוק את כל הפונקציות של האתר ב-FF עדיין. אך בכללי לא נתקלי עד כה בשום בעיה. נכון יש דברים שעובדים רב ב-IE. לפי דעתי זה רק משהו אחד - ההצללה של הטקסט. אני לא רואה את זה כבעיה מאחר והאתר נראה מצויין גם ללא ההצללה אלא היא רק תורמת קצת לויזואליות שלו. בכל מקרה, אשמח לשמוע על באגים ולתקנם כמובן. אין שימוש התקן החדש? אתה מוזמן להריץ את האתר בואלידיטור של w3 ולראות שתקבל 14 שגיאות. 11 מהן אלו שגיאות של איזשהו באג לפי דעתי בואלידייטור כשהוא בודק קוד שיש לי בתוך JS. חלק קטן אחר זה פשוט כי לא הגדרתי type להכללת קובץ JS חיצוני. |
ציטוט:
<--// בסוף,לא חובה// כאילו כדי שהוא לא יקלוט. |
ציטוט:
זה באמת משהו שלא נהגתי לעשות מאחר ולא הבנתי את המטרה של זה בפועל. עכשיו כשראיתי אני איישם את זה כמובן. תמיד שמח ללמוד. לפני כמה חודשים החלטתי שאני עובד לפי התקן במידת האפשר. לא יוצא מגדרי כדי להתאים אתר ל-100% מהדפדפנים אבל מנסה להתאים לרוב ואת רוב האתר או לפחות את הדברים העיקריים. אני מאמין שאני מצליח לא רע. באתר המדובר יש הפרדה מושלמת בין תוכן לעיצוב. הקפדתי מאוד הפעם על כך. |
ציטוט:
זה מציג את הכפתורי כתב אחד על השני וכו'. |
ציטוט:
נחמד לדעת ש186 זה ה14 החדש... HTML 4 לא נחשב כתקן. הוא בן למעלה מ4 שנים. אינך כותב בתקן ולהגיד שאתה כן = לשקר... בכל מקרה, אהבתי את השימוש בAJAX, ודרך אגב, פונקציה רקורסיבית היא מעמסה מטורפת על השרת. רקורסיה נחשב כהדבר הכבד והרע ביותר. |
ציטוט:
בנוסף חשוב לבדוק את נושא הכלכלי כאן. אם דרישות הפרוייקט היו התאמה מושלמת ל-FF עלותו היית צומת בהתאם. במצב רגיל לא בטוח שהייתי משתמש ב-AJAX בפרויקט מסוג זה. האתר לא מיועד לכמות גדולה של משתמשים, במיוחד לא בו זמנית. ומכאן כל הקומבינציות שעשיתי במיוחד בפורום כדי לחסוך במשאבים ותעבורה לא חשובים כאן. מרביתם נעשו כדי ללמוד, ולומדים הכי טוב מניסיון. ציטוט:
אני שמח שאהבת את השימוש ב-AJAX. זהו כלי שמאוד מעניין היה ליישמו. רקורסיה אכן לא הדבר הכי נעים לשרת. מצד שני, זו היא הדרך היחידה לבנות פורום עץ. אישית אני מעדיף פורום על פורום כדוגמת הזה שאנחנו כותבים בו. אם תציף בקוד תראה שניסיתי לחסוך כמה שיותר בזמן הריצה של צד השרת. כל מה שהוא מדפיס זה שורה אחת עם מספר נתונים ואח"כ הקליינט מדפיס את ה-HTML עצמו. זו היא הצורה, אגב, שהפורומים של תפוז בנויים.. רק שהם לא משתמשים ב-AJAX ושולחים לדפדפן את כל העמוד יחד עם תוכן ההודעות. טיפשי לפי דעתי. לעומתם YNET לדוגמא טוענים את תוכן ההודעה רק לפי בקשת המשתמש. ותאמין לי, ייתכן ואצל מישהו שעובד נכון בצד שרת רקורסיה באמת תהיה הדבר הרע ביותר לשרת. אבל לצערי רבים פותחים קונקשן למסד הנתונים כל פעם שהם רוצים לבצע שאילתה בודדת ואף לא סוגרים אותו לאחר מכן. לפיכך, באפן יחסי אני מאמין שזה לא כ"כ נורא והשרתים ידעו דברים יותר נוראיים. אנסה לבצע מדידת זמן רצה של עמוד הפורומים... אבל עכשיו זה לא מעניין כי אין ממש תוכן. |
בנוגע לAJAX, אכן שימושי ונעשה יפה :)
הרעיון שהלקוח יכתוב את הפלט - אני לא מוצא בזה שימוש, אבל אני אשמח אם תסביר. דרך אגב, אני גם לא חובב גדול של פורמי עץ. מעדיף פורומים רגילים :) התקן: אם האתר יכתב לפי התקן XHTML 1.1 או XHTML 1, האתר יעבוד בFF והIE בצורה מושלמת ללא יוצא מן הכלל. לכן, אין צורך להתאים בין הדפדפנים, אלא להתאים לתקן :) |
ציטוט:
אז כפי שאמרתי יש כאן חיסכון חשוב במשאבים יקרים של השרת ובזמן ריצה שלו. כל משפטי התנאי והחישובים שלא חייבים להעשות בצד שרת נכנסים אל הפעולות המבוצעות בצד לקוח. אתה מוזמן להציץ בקוד ולראות כך. כך אני מקטין את פונקציית זמן הריצה של הקוד בשרת ומגדיל את יעילותו (אייש... כמה ששיעורי עיצוב תוכנה מיותרים.. לפחות אני יודע להשתמש במושגים יפים :) ). יתרון נוסף חשוב אך שולי למדי במקרה שלנו: תעבורה. התעבורה קטנה מאוד בצורה הזאת מאחר ואני שולח פשוט פחות מידע בין השרת ללקוח ומסתפק רק במידע הנדרש. כך גודלו של העמוד קטן וזה תורם לנו בחיסכון בתעבורה ובהקטנת גודל העמוד. אולי כשיש כמות קטנה של הודעות העניין שולי, אך כאשר מדברים על כמה עשרות הודעות בעמוד העניין מקבל משקל גדול יותר ולהערכתי מדובר בכמה עשרות קילובייטים מיותרים בכל עמוד ועמוד. אפשר גם להגיד שאני לוקח את ההפרדה בין תוכן לעיצוב שלב אחד קדימה ומפריד בין תוכן לעיצוב שלו עוד ברמת העיבוד שלו. השרת שולח תוכן והדפדפן עושה איתו את מה שצריך. התקן: אני עדיין ירוק בנושא ולומד. אני אעשה את זה שלב שלב.. :) השיחה מתחילה להיות שיח פרטית ביננו. אני מציע שנעבור להודעות הפרטיות או ל-ICQ. |
העיצוב גרוע, אבל עם כל הכבוד לאנדריי אף פעם לא הבנתי מה יפה בעיצובים שלו,
בכל אופן, התיכנות סביר, ה css, מזוויע לחלוטין.. בהצלחהה :) |
כאמור, העיצוב והתכנות ברמה די נמוכה...
|
הכתב לא נראה טוב ב FF כמו ב IE, אין את הצל והאפקטים שלו.
אחלה תכנות לדעתי. עיצוב לא משהו, נראה שזה עבודה על פי בקשת הלקוח. |
אנדריי איכזב ובגדוללל עיצוב על הפנים וגם לא משרת את המטרה של האתר.
לגבי התיכנות אני לא ממש מבין, לגבי הנושא של האתר נחמד מאד... |
דיי מתאים לנושא, התכנות אחלה לדעתי
|
ציטוט:
התקן: אם תצטרך עזרה, אני אשמח לעזור לך :) דבר עימי בeMail\MSN admin@eyesoft.co.il שלח לי אימייל קודם, כי אני לא מרבה להתחבר לתוכנות שיחה. |
ציטוט:
ככה נגיד ויש 100 הודעות, והמשתמש לחץ רק על 5 הודעות, אז זה יטען רק 5 הודעות מהמסד, לא את כל ה100. חסכון ענק במשאבים. |
אם כול הכבוד לאנדרי העיצוב פה הוא מזעזע מאוד.
לא מתאים לאתר. כול השאר סבבה. בהצלחה.. |
ציטוט:
|
עיצוב לא הכי אהבתי,
לא עדיף טקסט ARIAL ? ו.. עיצוב חמוד מאוד =] |
ציטוט:
Eye-Soft, שלחתי לך מייל עם התגובה שלי בנושא. לכל אלה שמבקרים את העיצוב, שימו לב שלא ביקשתי ביקורת על העיצוב אלא בתכנות ובשימושיות וקלות הניווט בו. לפי דעתי זהו עיצוב מצויין שמשרת נאמנה את קהל היעד שלו. בנוסף, לכל דבר יש תקציב. אני לא מצפה מאנדריי לתת כל מה שיש לו בכל פרוייקט. כל פרוייקט מתומחר בהתאם ויש לו תקציבים משלו. אני עובד עם אנדריי כבר יותר מחצי שנה על משהו כמו שבעה עיצובים שונים ומאוד מרוצה. בנוסף עליכם לזכור שהמילה האחרונה היא של הלקוח. לרוב אני רגיל להעביר כשבוע בתיקונים של העיצוב עם מספר לא קטן של סקיצות ותיקונים. כאן בפעם הראשונה אנדריי קלע בדיוק לטעם שלו והלקוח ממש התלהב מהעיצוב. |
ציטוט:
זו היית החלטה שלי על הפונטים. רוב האתר הוא אריאל, בכותרות זה דיוויד ובחלד השמאלי זה נרקיסים. |
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ