![]() |
אשכול צבא - בואו שתפו אותנו בכל הנוגע לצבא ולכל הדיונים בנוגע לצבא...
מה שהתפתח באשכול תמונות היה בנוגע לצבא...
אז אני אתחיל... ניקו שאל אם פרופיל 96 וקב"א 55 יספיק לטיס.. אז לדעתי לא... טיס בד"כ זה 97 וקב"א 55-56... אני עברתי את השלב השני של מיוני טיס (ירפ"א א') כעת נשאר לי לעשות שאלון 300, ירפ"א ב' (בדיקות רפואויות) וגיבוש :) אז שתפו אותנו (בייחוד אלעד) :) |
יספיק בהחלט,
אגב, 96? הוא בטוח שיש פרופיל כזה? |
ציטוט:
בשביל טייס צריך 97 פרופיל וקב"א 56 + לא להיות ערבי למעט חריגים גם בקב"א וגם בדת. אגב, ירפ"א א' נחשב קל מאוד, שאלון 300 קצת מכשיל, אני מציע לך לא לשקר שם, והכי חשוב-אתה לא אוהב נשים גבוהות |הידעת| !. |
אין פרופיל 96, יש רק את הפרופילים הבאים:
21,24,35,45,64,72,82,97 לטיס כמעט בטוח שאתה צריך קב"א 54 ודפ"ר 70 ומעלה ופרופיל 82 או 97 ללא סעיפים פוסלים (הכוונה ללא עיוורון צבעים, בלי משקפיים (למטוס קרב) וכיו'). אם קיבלת זימון לירפא א' אז אין לך מה לדאוג בנוגע לנתונים האלו של הקב"א והדפ"ר. אני פרשתי בגיבוש ;-( בכל לא זכור לי שעושים שאלון 300 בטיס, אבל מהכרות עם השאלון הזה במודיעין הוא די מציק ותגיד רק את האמת כי בכל זאת, לשקר בעשרות שאלות שחוזרות על עצמן זה די קשה.. ירפ"א ב זה רק בדיקות רפואיות ואם אתה לא חולה במשהו רציני סביר להניח שעברת את זה בהליכה תתחיל לעבוד קצת על כושר לגיבוש ובהצלחה הטובים לטיס, הטובות לטייסים והטובה ביותר לאלעד? |winky| עריכה: ציטוט:
אתה יכול להיות ערבי אבל אם תעבור את הגיבוש ותגיע לתחקיר הבטחוני אז תזרק בתחקיר הבטחוני ציטוט:
|
ירפ"א א' נחשב לקל?
השגעת? זה מבחנים הרבה יותר קשים מהפסיכוטניים הרגילים.. יש לך מבחנים במתמטיקה פיזיקה והגיון ואחרי שלוש שעות של מבחנים עוד שלוש שעות של סימולטור... קיצר קשה לאללה.. בשאלון 300 אני מתכוון להגיד רק את האמת כמו תמיד... ובק'שר לכושר של הגיבוש, התחלתי מזמן! אני לא מתכוון ליפול בגיבוש... חולה במשהו? לא כידוע לי ברוך השם.. וכן אלעד יש שאלון 300 בטיס... מוזר שלא עשו לך... בכל מקרה אני הולך על זה כי אומרים שרק עם רעל מסיימים את הקורס! חוץ מזה, בקשר לפרופיל, ציטטתי את ניקו מהאשכול הקודם.. ואלעד אהבתי את המשפט :D הטובים לטיס והטובות לטייס :D בקשר לאור, מה קשור נשים גובוהות? :-0 |
פרופיל 97 ואין לי מושג מה הקב"א..
אני יכול להיות מגרש חתולים או מפעיל ממטרות? (: |
ציטוט:
אגב, זה שעברת את הגיבוש לא בהכרח מבטיח שתהיה בקורס עצמו |Rolleyes| רוב המקומות בצה"ל עובדים עם "מכסות". כלומר, נניח בהתחלה מקציבים שלקורס טיס מחזור כ"ח (סתם דוגמא) יכנסו 1000 איש בתור התחלה. אבל מה לעשות שאת הגיבוש עברו 1200 איש .. אז צה"ל מתחיל לחזור אחורה לשלבים, נניח לירפ"א א' ומתחיל עוד פעם לסנן מה 1200 איש האלו את מי שלפי המבחנים הלך לו טיפה פחות טוב.. ואז הוא ממשיך לירפא ב' למשל ואם לך יש בעיה הכי קטנה בבדיקת שתן ולכל ה 1199 האחרים אין, אז צער לי, אתה מחוץ לקורס.. ואם עדיין למרות הסינון הזה נשארו נניח 1050 איש וצריך לקצץ עוד 50 כדי לעמוד במכסות אז כנראה שיעשו איזושהי הגרלה או יתחשבו בציוני בגרויות או בחוות דעת של המאבחנת בצו ראשון או במבדקים הפסיכוטכניים בצו ראשון (שים לב - תמיד הצו ראשון קשור איכשהו) וגם אם זה שנכנסת לקורס לא בהכרח אומר שתסיים אותו עם כנפיים, זה אחד הקורסים היותר יוקרתיים בצה"ל שממנו מנפים המון אנשים ציטוט:
הטובים לטיס, הטובות לטייסים והטובה ביותר לאלעד |Lol| |
ואייייייייי מי גילה לכם את הקב"א?
אני גם רוצהההההההההההההההה |
ציטוט:
אני עם פרופיל 72 ויש סיכוי שהוא ירד עכשיו קבה לא יודע ומתאם קצונה 2 |
ציטוט:
|
ציטוט:
ה'+' היה לחלק הבא של ההודעה, כלומר-צריך קב"א 56 ובנוסף(פלוס) לא להיות ערבי. בקשר לתגובה השנייה שלך אליי: בירפ"א א' נופלים המון אנשים שלא רוצים להיות בטייס, לצערי אני מכיר יותר מידי טוב את כל ההליכים של גיבושים/מיונים וכו' לכל היחידות הקרובות. מוות לכל התהליכים, נוב' 06 מתקרב ואני מסיים עם זה =). |
ציטוט:
אח שלי היה 55 ואם אני לא טועה חברים שלו 54...וכולם זומנו.... |
ציטוט:
אם אני נופל במיונים (חס וחלילה וחס :| )אני יכול ללכת לכל יחידה התנדבותית אחרת, ואם אני לא הולך ליחידה התנדבותית ישבצו אותי במשהו משלהם, לאו דווקא תותחנים... בקשר לאיך אני יודע את הפרופיל... מיוני טיס מתחילים עם פרופיל 97 וקב"א של מעל 55... כלומר או 55 או 56 ולכן אני יודע שהקב"א שלי היא או 55 או 56 לולא זה לא היו מזמינים אותי למיונים :) |
היי היי מה עשיתם מזה עיניין,
כולה קורס טייס :], אסור לדעת שאני טייס :@:@, חחח סתם :P בעיקרון, יש לי התרון על רוב הפורום, אני לומד בביה"ס של חיל האוויר, אבל כמעט בטוח שטייס אני לא יהיה, שאלו למה? כי זה ביה"ס שמכשיר אנשים לתחזוק מטוסים, בקרה ואלקטרוניקה :> |
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל מקרה, אתה יכול להיות טייס....פשוט אם לא, ישימו אותך במוסך....וגם זה לא כזה רע..אבא שלי היה שם. |
ציטוט:
הכי נחמד להיות בחמ"ן, אחלה אנשים, גולשים באינטרנט בפאנן ומבלים באילת מפעם לפעם ע"ח צה"ל (רק חבל שכאן יש כונפות) |
שאלה שמסקרנת אותי, כמה נק' יורדות מהפרופיל על אסתמה?
EDIT למטרת ההדגשה - משאף צמוד בכיס, |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
לכאלו שהמשאף לא צמוד להם לכיס, אבל עדיין סובלים מאסתמה - עדיין ירד פרופיל?
ועל חלק בגוף שבור, ירד לי פרופיל אם אני אגיד על זה משהו? |
ציטוט:
ועד כמה שאני זוכר על אסטמה בכל מקרה מורידים, השאלה כמה. |
ציטוט:
ושירד, כמה שיותר יותר טוב... |
ציטוט:
בעיקרון אם אסתמה רגילה, כפי שידוע לי זה מקס 82. אבל, אפשר "לשקר" לזה שיבדוק אותך, פשוט חודש לפני תתחיל לעשות כושר קרבי, אבל ממש, האסתמה לא תשפיע עליך בצורה ממש גבוהה. בקשר לאליחי, אליחי, יכולים להוציא אותך גם עם פרופיל 62 או ביכלל בלי צבא, למשל דוד שלי יש לו אסתמה,הוא לא שירת :\ תאמין לי ג'ובניק זה לא תמיד נורא, מקסימום מג"ב :] [ מעשן גראס בבית :> ] |
97: בריא לחלוטין – כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה: חי"ר, חיל ההנדסה וכו'. במקרים של בעיות קלות מאוד (כגון צורך במשקפיים) מלווה בסעיף שאינו מוריד את הפרופיל, אך פוסל את החייל מהתנדבות לחלק מהיחידות המובחרות. לקורס טיס אפשר להגיע עם משקפיים עד מספר מסויים משנת 2005.
82: בעיה קלה – כשיר לשירות קרבי במרבית יחידות השדה (לדוגמא עיוורון צבעים). 72: בעיה בינונית (לדוגמה: בעיות ברכיים או גב, אסטמה, אלרגיות או מספר גבוה במיוחד במשקפיים) - בלתי כשיר לשירות בחי"ר אך כשיר לשירות קרבי ביחידות כמו חיל השריון וחיל התותחנים. 64: בעיה קשה (לדוגמה: אסטמה מרמה מסוימת) - בלתי כשיר לשירות קרבי ביחידות שדה. 45: בעיה קשה מאוד (לדוגמה: אסטמה קשה או בעיה אורתופדית חמורה) – בלתי כשיר לשירות קרבי ולקורסים צבאיים רבים, לעיתים פסול לשירות ביחידות שדה (תלוי בסעיף הליקוי). 35: פרופיל חדש לחולי סכרת, חירשים, חולי אפילפסיה וסובלים מצליאק. 31: מתנדבים – הפרופיל הנמוך ביותר שאדם יכול לקבל, ועדיין להיות בשירות פעיל. פטור כמעט מכל חובה אפשרית. 24: בלתי כשיר זמנית לשירות (לדוגמה: ניתוח בזמן השירות, רגישות חמורה לעקיצות דבורים, תת-משקל זמני) - פטור זמני ומעקב אחת לכמה חודשים עם אפשרות שחרור קבוע לאחר תקופה מסוימת. 21: בלתי כשיר לחלוטין לשירות צבאי מסיבות בריאות (גופניות או נפשיות). בעלי פרופיל זה יכולים להתנדב לשירות צבאי מקוצר ללא טירונות. |
יאללה,
לצחצח נעלים, לשים פס זוהר, לעמוד בשלשות, עוד 2 דק מסדר :] לקבל מפקד המסדר, המסדר יעבור לדום, עמוד דום.. בוקר טוב, פתחו שורות המפקד \ מדריך עובר בודק צחצוח, גילוחה, תספורת סגרו שורות, עברו לנוח לשחרור המפקד, המסדר יעבור לדום, עמוד דום משוחררים :] |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
יש לי 97 עם סעיף, אבל נראה לי שאני הולך לשבת להם על הראש אם ישימו אותי קרבי, אני אגיד להם שאני לא רוצה שזה יחמיר. :D
|
בסוף השירות גיליתי שהיה לי סעיף,
מסתבר..שיד שבורה בגיל 6, זה סעיף.. =) |
ציטוט:
|
בהתחלה על הס"טילים,
בהמשך..מודיעין. |
ציטוט:
אני יצלם את שלי מחר |
ציטוט:
אין לי כבר מדים...מזדכים על הכול.. |
לגבי זה שנושא משאף, יירד לך הרבה...
בקשר לאליאור, כן גם לך יירד... חבר שלי יש לו אסטמה וירד לו ל-82 למרות שלא לקה בהתקף כבר שנתיים. ציטוט:
אפשר להתקבל לטיס במידה והמספר הוא מ-1.5 ומטה. וניקו שים לב לדאבלים ולטריפלים שאתה עושה, תערוך... יש לך אפשרות לערוך עד חצי שעה...! |
ציטוט:
ולא זוכר את המידה אבל זה בטוח היה לפני 2005. מה שגם, רוב הטייסים המבוגרים בשירות היום הם עם משקפיים ואני מניח שבגלל זה נכנס החוק הזה, כי הוא אידיוטי. ולמי שאמר פה ש"להגיד לצבא שלא ישימו אותי בקרבי בשביל שהראיה לא תהיה פחות טובה" זו חשיבה לא נכונה...עזוב את הקטע של לא להיות קרבי....בעבודה משרדית מול מחשב העיניים שלך ילכו פי 200 מאשר מלהיות קרבי....מה שגם לצבא לא כ"כ יהיה אכפת. |
להיות טיים אתה יכול פרופיל 82 +
וקבא גבוה חובההההה אני יש לי קבא נמוכה כי במבחנים לחצתי סתם חחחחח :) בכל מקרה יצא לי קבא של 49 :( אני טיפש :X ופרופיל 82 מאחר ושהייתי קטן חתכתי תגידים ביד ימין (אני ימני) ולא יכולתי להזיז כראוי את אצבעות 3-4 (מוסג רפואי קוראים לזה 3-4) אלו האצבעות זי* וזאת שאחריה :X (2 האמצעיות) קיצור אז ההיה לי 82 לפני כמה ימים (יום רביעי שעבר) הלכתי לתל השומר להוריד פרופיל כמו מניאק הייתי אמור להיות בשעה 12 נדפקתי עד 6 בערב :( בכל מקרה חיכיתי לאורטופד שהגיע תורי (הייתי אחרון :( ) האורטופיד אומר לי שב תביא יד נתתי לו תיד הוא לוחץ ואומר זהו אני אומר "מה זהו ? אני לא מצליח להזיז חצי מהיד אני מרים משהו מתחיל לי כאבים אין לי רגש באזור של החתכים (חצי מהיד) בקיצור אומר לי טוב ושלח אותי לסיכום פרופיל אני מגיד יושב ליד חיילה (חיילת כוסית) מדברים וזה ואז היא עושה כזה "אממ בלה בלה בלה 97 " אני "97 ? מה 97 ? מי ? למה ?" היא "אורטופד כתב יש רגש ביד והכל תקין בקיצור פרופיל 97 " אני "אתם עובדים עלי ? יש לי 82 בא להוריד פרופיל אני מת מכאבים ביד מעלים לי ? יענו אם אני יגיד שהורידו לי יותר מידי בברית מילה אז יעלו לי ל 100 ? " היא "תגיש ערעור" בקיצור נדפקתי קרבי :) רציתי מחשבים דבר שאני טוב בו או משטרה כחולה כן כן עכשיו ילדים קטנים כתבו מלשין אבל ים של כסף ! אחרי הצבא אתה ממשיך קבע של שנה וקיבלת תמענק של ****** :X + אפשרות להיות שוטר שוטר ! שזה אומר אוטו אומר דברים ... קיצור שוטר זה אין :) |
ציטוט:
כאבי גב באמת יש לי, גם בעיה קטנה בברך, והיו לי ועדיין יש לי מיגרנות מידי פעם. אישורים לכל אלו בעיקרון אין לי, ונוסיף גם קרסול שבור, ומשקפיים עם מספר לא גבוה (-2, -2.25). יש לי עוד זמן עד הצו ראשון (עוד לא קיבלתי את הזימון), אני מאמין שבין אוגוסט לאוקטובר אני אגש כבר (יליד אוקטובר), אז למישהו יש רעיונות? (ולא, אני לא מתכוון לישון עם תפוחי אדמה על היד ;P ) |
שאלה לי אל המבינים מבינכם,
האם קוצר נשימה,מוריד את הפרופיל ? |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 11:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ