![]() |
מה לדעתכם יהיה שימושי יותר ללמוד למתכנת מתחיל?
תענו בחיוב ובלי וויכוחים
|
לדעתי PHP....שפה קלה והיא הכי הפוצה...כמו כן אפשר לקבל אליה תמיכה בכל מקום
|
PHP, הרבה יותר קל משאר השפות וגם אפשר לעשות בה כמעט כל מה שאפשר בשפה אחרת, אז למה להסתבך?
|
php מנסיון..
|
למתכנת מתחיל חסר כל ידע בתכנות ?
HTML, CSS, אחר כך JS. אחר כך ללמוד אלגוריתמיקה ורק אז לחשוב על שפות תכנות צד שרת. בנוגע לשפת תכנות צד שרת, אם אין כל ידע קודם, לא משנה איזה, אבל הייתי מתרחק מ.NET למישהו מתחיל. זוהי שפה ב100 רמות מעל PHP והרבה רמות מעל ASP. אם למתכנת יש כסף, ASP אם אין לו והוא רוצה לעבוד עבור ילדודס מהוסטס כל החיים שלו, PHP. ASP - שפת השוק העליון. PHP - שפת הילדים והאתרים חסרי הכסף (רובם של בני נוער). אני לא כולל פה את ASP.NET כי זה ליגה אחרת וזה לא למתכנת מתחיל. |
ציטוט:
זה שזו שפה קוד פתוח לא אומר שצריך לזלזל בא! אז מה אם כול אחד שרוצה ללמוד אותה יכול ללמוד בכיף עם שרת וזה...אני התנסתי בשני השפות! וASP נוחה רק למי שמבין בא...לפי דעתי PHP טובה מASP...אבל לא על דוט נט...היא כמו שאמרתה ליגה אחרת אבל בכל זאת PHP היא אחלה שפה כמו הASP...לכל שפה יש את ההיתרונות והחסרונות שלה! אתה תצטרך לדעת את כל השפות בשביל להגיד מה טוב ומה רע אבל מאחר ו100% אתה לא אתה לא יכול להגיד מה טוב יותר ומה גרוע יותר... |
php ללא ספק.
היא עוקפת את asp בכל תחום אפשרי.... אם רוצים להתחיל ללמוד "תכנות" ולא שפות סקריפט אז שילמדו משהו רציני כמו С ולא את כל השטויות האלה. עדיף לעבור מתכנות לשפות סקריפט ולא ההפך. אף פעם לא הבנתי את הפאנבויז של asp, מה כל כך אהבתם בשפה? היא איטית, יקרה, ולא נוחה. אם אתם רוצים תכנות אז תתכנתו בג'אווה וזהו. |
אויש נו eyesoft, יש המון אתרים גדולים שמתוכנתים ב PHP
*שפה* |
ציטוט:
אפשר לחשוב שכל העולם זה שוק הוסטס.....ושכל אתרי האינטרנט בנויים מASP...לPHP יש חלק נכבד מאוד בשוק האינטרנט, לא יותר מASP זה בטוח, אבל להגיד שזה שפת שוק זה ממש ממש ממש לא נכון. |
ציטוט:
PHP היא שפה מאוד מאוד מתקדמת ומאוד מאוד שמישה וכן, יותר מ ASP אני גם יודע ASP קצת וגם ASP.NET אני מכיר טוב מאוד את vbscript! PHP היא שפה הרבה יותר איכותית, אמינה ויותר ידידותית למשתמש היא תומכת ברמה אדירה אם API וקוד מתוחכם. מה גם, שיש לה ספרות מקצועית טובה מאוד (יש כבר ספר בהוצאת פוקוס של PHP) אם אתה אומר ש ASP היא שפת השוק העליון זה אולי בגלל שכמה מתכנתים באתרים הגדולים החליטו לעבוד איתה..וגם מהסיבה שמתי שבנו אותם PHP לא היתה בשיאה! עובדה, היום וואלה מחפשים מתכנתים בכל שפה שהיא - גם PHP מני. |
PHP
|
ציטוט:
אמרתי שASP שפת השוק העליון. אתה לא קורא :P לבחור שאמר שאני לא יודע, אני יודע ASP וASP.NET פרפקט וPHP ברמה גבוהה (עד גבוהה מאוד). לא מעניין אותי בכלל הוסטס, אין לי ולו לקוח אחד מכאן... הכוונה שלי היא שאין אתרים גדולים ורצינים בשפת PHP (וזוהי עובדה...) כל אתר גדול באמת תוכנת בASP או ASP.NET מסיבות שונות, אך אחת הסיבות היא שהם יודעים שגוף ענק עומד מאחורי השפה הזאתי. הגוף הגדול והחזק ביותר בעולם המחשבים. ומה לעשות שכאשר מגיע מישהו מבוגר אם הרבה כסף שרוצה אתר לחברה שלו, הוא רוצה אתר שמבוסס על שפה שיצירה ענקית התוכנה ולא ישראלים מובטלים :( דרך אגב, שלא תחשבו לרגע שאני אומר שPHP לא שפה טובה, PHP אחלה של שפה ! היא פשוט לא הבחירה הנבונה למי שרוצה להרוויח מזה כסף. |
ציטוט:
אהה וסורי על הדאבל, בזמן שכתבתי את ההודעה הקודמת הבחור הגיב. יש סיכוי שתוכל להעביר את מה שכתבתי כאן להודעה הקודמת שלי ולמחוק את זאתי ? תודה :) |
ציטוט:
|
ציטוט:
ASP לא קיימת 10 שנים, ASP נוצרה זמן קצר יחסית לפני PHP. PHP מעולם לא הייתה בשיאה ומעולם לא עקפה את ASP בשום תחום, גם לא הטכנולוגי :\ אין אתר אחד גדול היום שמבוסס על PHP. אתר גדול = WALLA, CNN, GameSpot, NANA וכו' האתר היחידי שפועל על PHP הינו גיימר וזה כי בנו של המנהל, או חברו של המנהל הוא זה שתיכנת את האתר במשך שנים. ועכשיו האתר הולך לעבור לASP או לASP.NET. עוד לא החליטו. רק כדי להבהיר את הטענה שלי, אתר גדול הוא אתר שתוכנת ע"י חברה לבניית אתרים, לא ילד בן 16 עם תסביך גדלות :) אין חברה אחת ששפת התכנות שלה היא PHP, זה פשוט לא קיים. |
היי! לא להיסחף!
perl לוקחת את asp בלי למצמץ! היא גם שפת הצד-שרת הכי מהירה(השוו את asp,asp.net,php וperl), היא גם הכי גמישה וגם הכי מקצועית. זה שמתכנת מתחיל יתקשה איתה לא אומר כלום. דרך אגב, יש המון חנויות רשת שמבוססות על php אל תגיד לי שזה לא רציני... קח את zigzag2000 כדוגמה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
הסיבה היחידה, או לפחות העיקרית, לכך שרוב השוק המקצועי בנוי ב-ASP היא שאת רוב השוק המקצועי מאכלסים בני 30 עד 40, שיכולת הלמידה שלהם הידרדה בצורה משמעותית (וזאת עובדה, בני 15 לומדים הרבה יותר מהר מבני 40), כשהם התחילו לא היתה אפשרות הבחירה, ו-PHP היתה הרבה פחות עמידה וחזקה. בדומה ללינוקס שמנצחת את ווינדווס.
בנוסף, ל-PHP תמיד תהיה תמיכה וגב מאחוריה, מהסיבה הפשוטה שהיא דבר טוב. תמיד יהיו נאמני קוד פתוח שיישתפו פעולה על מנת לפתח אותה, לעומת .Net שבמוקדם או במאוחר תינטש על ידי מיקרוסופט, כמו ASP. בקשר ל-ASP.Net ו-.Net בכללי, כל הרעיון מגעיל, המתכנת מגיע למצב שאת רוב ה-"תכנות" הוא עושה באמצעות אשפים, כמעט ללא נגיעה בקוד. הקוד המתקבל הוא 70 אחוז (לפחות) "מוכן מראש". אבל זו כבר דיעה אישית שלי. חכה כ-10 שנים, רוב בני ה-20 היום (שיהיו השוק העתידי) מעדיפים לעבוד עם PHP. נראה בעוד 10 שנים איזה שפה תהיה ה-"שולטת" מבחינת השוק המקצועי. הסיבה היחידה ש-ASP שולטת היא שהמתכנתים המקצועיים בשוק כרגע מעדיפים להישאר עם מה שהם יודעים, ASP, ולא להתחיל ללמוד PHP. ויש לי גב, לא מזמן השתתפתי בהרצאה של כשעתיים בדיוק בנושא הזה, על ידי פרופסור ממכון וויצמן למדע. |
אתם יודעים מה מעצבן פה? זה יכול להיות דיון איזו שפה יותר טובה (וגם לעולם לא ייגמר) אבל הפאן בויז של הקוד הפתוח פה פשוט מעלים לי את העצבים.
תפסיקו! PHP לא יותר טובה! נכון, היא אחלה, היא חזקה, עמידה אבל היא לא יותר טובה מ-ASP ובטח שלא מ-NET. אני ממש לא פאן בוי של מיקרוסופט, שלא תבינו לא נכון, אני פשוט משתמש במה שטוב.. אני למשל גולש בפיירפוקס, אני עובר כרגע קורס לינוקס ממוחשב אבל אתם פשוט פאן בויז של קוד פתוח, פשוט התחלתם מזה ועכשיו אתם דבוקים לזה כמו עלוקה! אלעד או שחר בואו תרשמו את התגובות הארוכות שלכם ותתרמו להם קצת מהידע שלכם |
יאללה חבר'ה, eLad is in the hood, בבבבללללאאאאאגגגגגגןןןןן |winky|
ציטוט:
אי פעם התעסקת עם המנוע שלה? שינית משהו? (אני אענה במקומך: לא) וגם אם היית משנה, נראה לך שמנהל שרת כלשהו היה מעדכן את מנוע ה PHP בשרת שלו עם הגרסא שאתה עשית? (שוב אענה במקומך: לא, משיקולי אבטחה). אז אתה יכול לבוא ולהגיד "אני יכול לקנות שרת, להתקין PHP ושם לערוך שינויים במנוע" - אז באותה מידה אני אגיד לך "אני יכול לקנות שרת, להתקין IIS ולהתקין DLLים שבניתי". ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
----- ובנוגע לבחור ששאל את השאלה המקורית: אם אתה רוצה להיכנס לתחום האינטרנט, הייתי ממליץ לך ללמוד (מצטרף לדן) קודם כל HTML, CSS ולאחר מכן להתמקצע ב JS. לאחר מכן, הכניסה שלך לתכנות אתרים (ולא משנה איזו שפה תיקח) תהיה חלקה הרבה יותר. אני הייתי ממליץ לך לנסות ללמוד #C ולהיכנס לעולם הדוט נט (שזו לא רק טכנולוגיה לאינטרנט אלא אפשר לפתח איתה גם תוכנות). אם אתה לא כ"כ מעוניין להתמקצע בתחום אלא לעסוק בזה כהכנסה מהצד או תחביב, לך על PHP או על ASP. ולא, אני לא פאנט של MS. |
התחלנו שוב פעם עם הדיון הזה.
היות וזה נידון כ"כ הרבה פעמים, אני אתמקד רק ב2 נקודות שאני לא ממש מסכים איתה. אני מוסיף לדברי אלעד, אין טעם שאני אחזור מילה במילה על דבריו. Eye-Soft - אתה טוען ש ASP.NET היא לא למתכנת מתחיל. אני מבצע חלוקה קצת שונה. אני ממליץ, לפני שקונים ספר על ASP.NET, לקנות קודם ספר על השפה בה אתה תעבוד (בדוט.נט זה ילווה אותם ב WinForms, Web Application, mobile וכו') וללמוד ברמה טובה בעיקר את כל ענייני ה Syntax וOOP. בד"כ, ספרי ASP.NET לא מיועדים לאנשים שלא יודעים בכלל Syntax של השפה, וילמדו את זה בתמצות רב מדי לטעמי. בשלב הזה, אני ממליץ לרכוש ספר של ASP.NET, שמלמד בשפה שלמדת מקודם, שישר מלמד את הטכנולוגיה. אח"כ, מי שירצה יקנה ספרים שדנים בעבודה עם DB, ספרים על ה .NET Framework, שיטות פיתוח, עבודה מתקדמת עם ה Controls שקיימים. לסיכומו של דבר, ASP.NET, בהחלט כן למתכנת מתחיל ב Server Side (קודם, כמובן, ללמוד HTML וJS). יש בה דברים שעושים את החיים קלים, יש בה דברים שעושים למתכנת מתחיל חיים נוחים. אני ממליץ עליה גם למתחילים. מובן, שלא מייד צריך לצלול לנושאים המתקדמים(את Web Parts ובניית Membership Provider ועבודה מתקדמת עם Login Controls ופקדים אחרים ועוד נושאים שקשורים לקבלת-החלטות, שיקולי ביצועים, ארכיטקטורת WEB וכו', אפשר להשאיר לשלב יותר מתקדם), אבל גם הבסיס של המתחילים מאד מוצק ונמצא בחזית הטכנולוגיה. httpmaster - עוקפת בכל תחום אפשרי? אתה מוכן בבקשה לבסס את הדברים שלך? לא מכיר את Perl בצורה מעמיקה. אבל, CGI חלף מהעולם ממזמן. היחידים שמשתמשים בזה הם וואלה!, וגם זה בגלל מחסור בתקציב. הערה כללית - המנוע של .NET לא פתוח, אבל חופש הפעולה ענק, לא פחות מPHP ששם המנוע כן פתוח. החל מהתקנת רכיבים, "שכלול" ה Controls שקיימים (בין אם ע"י בניית Providers משלך, ובין אם כ"י ירושה מ Controls שקיימים ושימוש ב override כדי לדרוס דברים קיימים, ולהוסיף דברים חדשים), ועוד הרבה מאד אפשרויות שלא אגיד "בלתי מוגבלות", אבל הגבולות מאד מאד רחבים. רוב הסיכויים שאף פעם לא תצטרך משהו שמעבר לגבול, משהו שאתה לא יכול לעשות בגלל שדוט.נט סגורה. זהו בפסים כלליים. אם יש הערות ושאלות ספיציפיות אני אשמח להגיב. אני מאמין שכבר היום אני אכתוב על זה איזשהו מאמר שאני אלנקק אליו בכל דיון כזה, שכנראה צצים כפטריות לאחר הגשם. |
PHP
השפה הכי פתוחה והכי קלה ברשת אלא אם יש לך ידע מוקדם בJS, ואז ASP.Net / ASP |
ציטוט:
|
שפות צד לקוח ואח"כ PHP ולאחר מכן ASP.NET
|
ציטוט:
לומדים שפת צד שרת אחת. ASP.NET וPHP הן ניגוד מוחלט ולימוד PHP לפני ASP.NET היא טיפשות. אם רוצים ASP.NET לומדים ASP על בסיס VBScript ואז לאחר ידע מושלם עוברים ל ASP.NET תחת VB.NET והסינסטקס זהה לחלוטין. |
PHP ללא ספק.
|
מעניין פה,
בכל אופן - לי אישית יותר נוח לעבוד עם PHP. |
זה דעה של כל אחד לפי איך שהוא עובד
עד עכשיו לא יצא לי משהו שלא יכולתי לעשות בגלל מגבלות של PHP אני אישית יודע HTML - שפה ראשונה שלמדתי PHP - שפה שניה שלמדתי CSS - שפה שלישית, יודע ידע בסיסי + JS - רביעית, למדתי קצת ובזמן האחרון אני מנסה לדעת יותר ההבדל בין הHTML לPHP היה פחות מחודש, והבבדל בין הPHP ל CSS היה כמעט שנה, הJS בא חודשיים שלושה אחרי הCSS ככה שלדעתי, HTML בסיסי מספיק להתחלה של למידה של PHP ASP, ניסיתי להתחיל, לא מצאתי שרת שאפשר ללמוד עליו, אותו דבר גם ASP.NET(אני עדיין מחפש-בחינם, שלא יפול) |
ציטוט:
מה גם שבתור אחד עם ידע מוקדם בJS, ורחב מאוד באותה תקופה (היום כבר דיי שכחתי), היה לי כ"כ קל ללמוד PHP שלמדתי את הבסיס ביומיים. וגם לCSS יש קווי דמיון עם PHP. |
לבסיס של PHP לא צריך לדעת JS או CSS
גם לי היה יחסית קל אבל אני למדתי בדרך קצת משונה :\ אבל למדתי |
ציטוט:
כנראה שyahoo נבנתה על ידי ילדים, וכנראה שחסר שלהם כסף. |Rolleyes| אתה מזלזל יותר מדי בשפות הקוד הפתוח ;) ד.א , שלא תבין אותי לא נכון - לדעתי אם משווים PHP לASP.NET אז PHP היא ממש ממש ממש קטנה לעומתה. מי שרוצה מידע נוסף - שיחפש בגוגל ויבין למה. נראה לי שאני אעבור לASP.net מתישהו, למדתי אותה לפני שנה והתאכזבתי מהנסיון שלה לשלב בין צד שרת לצד לקוח - אחד הדברים המעצבנים. עוד ד.א - אם משווים perl לASP וPHP, תדעו שבהשוואת טקסטים perl שמה את שניהם בכיס הקטן (גם כשהם ביחד). אבל אם משווים אותה בכל שאר הדברים האחרים, אז היא לא ממש טובה בגלל שלא בנו את ה"גשר" (CGI - Common Gateway Interface) בצורה הטובה ביותר. |
ציטוט:
אבל אם לא תדע לתכנת טוב בצד הלקוח (HTML,JS, וכן גם CSS חשוב (לא שהיא שפה)!) , בחיים לא תגיע ליישום טוב של צד השרת. |
ציטוט:
ASP (ובהקשר הזה Asp.Net ו-Asp שוות) היא השפה ה-"חמה" בשוק בגלל ש-MS דחפו אותה, לעומת PHP שלא היה מאחוריה גוף חזק בתחילת התקופה של הקמת האתרים האלה (לפני למעלה מ-5 שנים). היום הקוד הפתוח מקבל גב חזק, דבר שמאפשר למערכות, שפות, תוכנות בקוד פתוח להצליח למרות שאין להן גב כלכלי חזק. עוד כמה שנים, שבני ה-20 של היום (שפתוחה בפניהם האפשרות לבחור PHP או ASP) ייכנסו לשוק הכלכלי ומלאו אותו, תראה שרוב האתרים יוקמו ב-PHP. |
ציטוט:
אתה חושב שאם מנכ"ל של חברת ענק השתמש ב-PHP בילדותו הוא ידאג שהאתר של החברה יהיה גם ב-PHP? אתה חושב שהוא בכלל יתכנת את האתר של החברה שלו? אתה חושב שזאתי תהיה הדאגה שלו? ASP פשוט טובה, ודוט נט יותר, תתמודדו עם זה. אני הכי שונא את הילדים הקטנים שהתחילו עם PHP ושונאים את מיקרוסופט בלי סיבה, סתם בא להם.. אתם משווים את כל הטכנולוגיות האלה על-פי דברים בסיסיים ביותר, תחדרו קצת יותר לעומק ותראו מה באמת יותר משתלם. אף אחד לא אומר ש-PHP היא לא שפה טובה, פשוט לדעת כמה חבר'ה פה (ואני ביניהם) היא מתאימה לסוג מסויים מאוד של מפתחי אתרים. לדעתי גם אתרים גדולים יכולים להיבנות ב-PHP, אין סיבה שלא, אבל הטענות שאתם מביאם פה פשוט מגוכחות, מיקרוסופט עומדת מאחורי ASP ודוט נט ו-Zend (חברה ישראלית אגב!) עומדת מאחורי PHP, זנד היא לא חברת צעצוע... כאילו מה? אתם באים בטענה "PHP היא קוד פתוח" וכמו שאלעד אמר פה, מה אתם עושים עם זה ש-PHP היא קוד פתוח ולא הצלחתם לעשות עם ASP? מה אתם עושים עם זה ש-PHP היא קוד פתוח בכלל? אתם מדברים פה על רמה בסיסית בטכנולוגיות האלה שבכלל לא מגיעה למה שהן מסוגלות בניצול מלא ואתם עוד מתווכחים על זה, סתם וויכוח מיותר.. אתם סתם פאנז בויז של קוד פתוח, מצא חן בעיניכם הרעיון והשילוב של "אנטי מיקרוסופט" אז החלטתם להיות גם כאלה? |
לא.. אני חושב שאם מתכנת יתחיל עם PHP הוא גם ימשיך איתה.
ההבדל הוא של-"דור העתיד" יש אפשרות בחירה, בשונה מהדור שממלא את השוק הקיים. "ASP פשוט טובה, ודוט נט יותר, תתמודדו עם זה.", אתה אומר שהטענות שלנו מגוחכות, אבל אתה קובע עובדה בלי לבסס אותה? אתה עושה צחוק מעצמך. בקשר לשאר ההודעה שלך, שהתעסקה בעיקר סביב השורה "אתם פשוט פאנ בויז של קוד פתוח ששונאים את MS בלי שום סיבה" אני פשוט אתעלם, כי זה כל כך רחוק מהמציאות... אתה סתם זורק "משפטי מחץ" חסרי משמעות... |
אני לא צריך לבסס את הטענות מכיוון שאלעד, שחר ודן הסבירו לכם את זה טוב מאיך שאני אוכל להסביר אי פעם.
בקשר לטענה שלך שתהיה להם יותר בחירה מכיוון ש-ASP נכנסה ראשונה - מה עם CGI? ומישהו יודע מתי Perl נוסדה (לא שאלה רטורית, אני באמת שואל)? והנה משהו להוכיח שאתה לא מבסס טענות: ציטוט מהאתר PHP ישראל מבית איתן: רזמוס לרדורף (Rasmus Lerdorf) חיפש דרך קלה להכניס נתוני קורות חיים דרך האינטרנט באמצעות מפענח שפה שירוץ על צד השרת. בשנת 1994/5 הוא יצר את מפענח השפה PHP/FI (שעומד עבור Personal Home Page tools / Forms Interpretter) שנועד בעיקר לטיפול בטפסים. לרדורף פיתח גם את הגרסה השניה, PHP/FI 2. ציטוט מהאתר של למידת ASP מבית איתן: אז ראיתם ושמעתם על ASP ברשת, ואתם תוהים מה זה "לכל הרוחות", ובמה הוא יכול להועיל לכם. Microsoft הציגה את ASP בדצמבר 1996, והפכה אותו זמין לשרת האינטרנט (Internet Information Services) IIS שלה ,תחילה עם גרסה 3.0 . זוהי מסגרת עבודה טכנולוגית, הכוללת כמה וכמה שיטות תכנות נפוצות. הדבר מקל לשלב תוכניות כבדות ומסדי נתונים לתוך דפי האינטרנט. בלבו של ASP נמצא את VBScript. הוא פועל כדבק המאחד את כוחו של ה- ASP , ולרב כאשר אנשים מדברים על ASP או ASPcode , הם , בעצם , מתכוונים ל- VBScript code. מי בדיוק טען פה ש-ASP נוסדה לפני PHP? http://www2.eitan.ac.il/asp3/img/spacer.gif |
ציטוט:
ציטוט:
--- שוב אני חוזר שאני לא פאנט מיקרוסופט, פשוט לדעתי כל העניין של של קוד פתוח זה בולשיט (: |
עניין הקוד הפתוח לא בולשיט
אני לא פאנ בוי של קוד פתוח ולא של מיקרוסופט יש לי XP בבית בשלושה מחשבים, אבל אני מתכנת בPHP זה יותר נח לדעתי ויותר פשוט ואפשר לעשות הכל |
virtual net, לא אמרתי ש-ASP נוסדה הרבה לפני, אבל ההבדל הוא שה-"פוש" הראשוני שמיקרוסופט נתנו ל-ASP היה מוקדם יותר וחזק יותר מה-"פוש" הראשוני של PHP.
עכשיו, כש-PHP ו-ASP מוכרות פחות או יותר באותה רמה, הרוב בוחר ב-PHP. בקשר ליתרונות, PHP לא צריכה תמיכה של ארגון כלכלי גדול, מכיוון שכל אדם (עם ידע) יוכל לתמוך בה. לעומת זאת, ASP.net תמות מתישהו בעתיד, כי MS תפסיק לתמוך בה, כמו שכבר קרה עם ASP. PHP הרבה יותר נוחה מבחינת הסיינטקס שלה (לטעמי, לטעם הבחור שמעליי ולטעמם של מתכנתים נוספים בגלל הקרבה שלה ל-C/Cpp, במיוחד בגרסה 5, שתומכת גם במחלקות בצורה טובה ביותר). PHP פורטבלית בעוד ש-ASP מכריחה אותך להשתמש ב-IIS ו-windows. זה חיסרון ענק אם אתה מחשב את הייתרון של שרתי Linux לעומת שרתי Windows. או שאתה חושב שעדיף שרת Windows? עלות, PHP חינמית כשלעומתה ASP דורשת שרת IIS עליו עליך לשלם ומערכת Windows עליה עליך לשלם. MS-SQL גם כן עולה כסף. ל-PHP יש תחלופות טובות לא פחות (ואולי יותר, Linux VS Windows). מהירות, PHP על פי רוב מובילה בנושא על פני ASP ו-ASP.net. אתה מוזמן לחפש בגוגל "PHP VS ASP speed" ולקרא לבד, הנושא נטחן. ולקטני האמונה, עינו במבחנים המעשיים באתר הבא: http://www.wrensoft.com/zoom/benchmarks.html ההפרשים מגיעים למעל 5 שניות לטובת PHP באתרים גדולים, תפוז, וואלה, וכו'. שימו לב גם, שככל שהאתר יותר גדול כך ההפרשים לטובת PHP גדולים יותר. בסיסי נתונים, PHP יכולה להתחבר לרוב בסיסי הנתונים המובילים הקיימים בשוק, ASP לעומתה מתחברת בעיקר ל-MS-SQL. הייתי יכול להמשיך, אבל באמת שאין לי כוח... |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:28. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ