![]() |
אתגר - משולש פסקל
חבר'ה,
בתקופה הקרובה לקראת החופש יבואו מספר אתגרים (אתגר != בנייה של מערכת CMS שלוקחת שבועות ולא מאתגרת אלא רק עבודה שחורה) . האתגר לשבוע הקרוב (עד 23/07) הוא : משולש פסקל משולש פסקל הוא משולש שבו כל איבר הוא סכום של שני האיברים בשורה מעליו (משמאלו ומימינו), לדוגמא: http://www.math.umass.edu/~mconnors/...te/pascal2.gif האתגר: עליכם לבנות תוכנית (בכל שפות תכנות) שתקלוט כמשתנה מס' שורות. התוכנית תדפיס את מס' השורות של משולש פסקל כפי שהתקבל מהגולש (או המשתמש בתוכנה). הגשת האתגר: בהודעה פרטית אלי או אל תומר (Atom Bomb) עד ה 23/07 קריטריונים להערכה: פשטות הקוד, הערות תכנות. פרס: ייקבע בהמשך (אולי חתימה ממני ;P ) בהצלחה, אלעד ותומר (השמן) |
וואלה, אחלה של רעיון!!!! כל הכבוד!!! בהצלחה למשתתפים!
|
בלאט,
למה אין בי"ס כשצריך, הייתי מביא תוך יום פיתרון ;P |
איזה שורות לקלוט? של ספרות?
|
מה הערות הקוד ? למה הערות קוד זה חשוב :(
הייתי רוצה להשתתף, אבל לא נעים לי כי עשיתי את זה בבה"ס 30 פעם והיה לי את זה גם בבגרות במחשבים פעם... |
עשיתי את זה בבית ספר בסי הרבה יותר מפעם אחת...
אני פוסל את עצמי :) |
אתגר חמוד, נשב עליו יותר מאוחר.. ;P
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
תומר חמודי, נעלבת?.. ;P אל תדאג יעבור |שריף| |
ב"ה
אממ נראה לי שיהיו לי שני פתרונות אחד אולי יותר יעיל אבל שני יותר יפה. אפשר להגיש את שניהם? |
לא כל כך הבנתי את המטרה, אפשר דוגמא |מסמיק|
|
ציטוט:
תגדיר מה הכוונה "יפה יותר" - מבחינת קוד? נסה לשלב בין השניים אולי.. |קורץ| ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אפשר לבנות את זה בתוך טבלה נכון?
זאת אומרת צורות של מרובעים, לא מחומשים.. |
ציטוט:
טבלה עובדת ע"פ צירים משהו שמשולש פסקל לא דוגל בו :D |
ציטוט:
PHP קוד:
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל אני לא מבין כל מיני חרא שהם עושים :\ --עריכה-- אני מנסה ללמוד על המשלוש וכל מה שהוא "עושה" ונבנה משהו בPHP ;P |
ציטוט:
ציטוט:
החוכמה היא לא לקחת קוד שמישהו אחר כבר כתב, לשנות את שמות המשתנים ולהגיש את זה :-/ |
ציטוט:
אחרי דיבור עם אחר מהכיתה [ חכם ] יש לי שיטה ממש ממש מגניבה ;P אני לא יודע עד כמה היא יעילה או מהירה אבל היא תעבוד ב100% -עריכה- התברר שהשיטה עובדת רק עד השורה ה5ית :( או משהו קרוב לזה ;P |
פשש, זה רק אני או שזה ממש מסובך?
בסוף מישהו יבוא לפה עם נוסחא של שורה חח =\ |
ציטוט:
ומצאתי משהו ;) אני רק צריך למצוא זמן לנסח את זה, וזה אפילו לא דומה למה שאחרים באינטרנט עושים!!!!! |
ציטוט:
|
אלעד , לדעתי זה לא זמן מתאים לעשות את זה .
מה שקורה בארץ לא מתאים |
תפנו אותי איך אני עושה את זה ><
אני אעשה ><, אני יודע בסיס, אני לא מצליח לחשוב על רעיון איך לכתוב >< |
|
ואו יפה מאוד mlnn :)
אני ינסה לעשות גם יותר מאוחר :) |
ציטוט:
|
עשיתי :)
|
מישהו אולי יכול להסביר לי מה המשולש הזה עושה ?
לא בדיוק הבנתי את הרעיון של המשולש... |
כן,
1 תסתכל על הדוגמא מלמעלה :)1 1 1 2 1 1 3 3 1 1 4 6 4 1 אתה רואה בשורה השניה יש פעמיים אחד ?.. אז תסתכל בדיוק בשורה מתחת בין 2 המספרים.. זאת התוצאה של שני המספרים האלה.. ובשורה השלישית תסתכל על 2 ו 1.. בשורה מתחת תסתכל בניהם זה הסכום שלהם.. וככה הלאה.. |
משום מה התמונה לא עובדת =\
אני רוצה להשתתף אבל אני לא יודע מזה משולש פסקל |
ציטוט:
|
ציטוט:
אפשר להציג את זה גם בצורה כזאת: קוד:
(1) |
AFI
תסתכל על הקוד ששמת. זה לא נכון מבחינת "המהות" של האתגר. אתה צריך לעשות משלוש.. נגיד צורה... שבה כל מספר שווה למספר(ים) שמעליו. בצורה שאתה מגיש אין מספר שמעליו יש 2 מספרים, כמו שחייבים. |
AFI - אם הגעת לזה אז נשאר לך רק למרכז...:P
|
אוקיי עשיתי את זה, אפשר כבר להגיש?!? איך מגישים?!?
עריכה: לא משנה, למה אני אף פעם לא קורא עד הסוף =\ |
אין לי מושג , :S
אממ .. אל תשים פה את הקוד שלך כי אז אחרים יראו ויעתקו , תשים שיסתיים האתגר.. ותשים עכשיו לינק לזה שיראו מה עשית :) |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 19:58. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ