![]() |
מתכוונים לצום בכיפור?
מתכוונים לצום ביום כיפור?
אני אישית צם.. |
כמובן :)
|
לא.
את החשבון נפש שלי אני עושה מול אנשים שפגעתי בהם. |
אני עומד לצום.
אם אני אצליח אז טוב, אם לא אז גם טוב :) |
כמובן שאני יצום..
|
אני צם!
|
לא.
|
אני צם.
לאו דווקא בשביל הסליחות, זה טוב לי פעם בשנה השקט הזה ובלי מכשירי חשמל וכו'. אני מצטער בפני אנשים שפגעתי בהם, אבל זה פחות קשור. |
לא צם.
בד"כ הייתי רוכב על אופניים אבל השנה פשוט לא נראה שיש לי כח לזה.... סטלבט בבית...אולי להשלים כמה עבודות ..אולי סתם לישון...נראה כבר איך יצא. בקשר לסליחות, את החשבון שלי אני עושה מול האנשים שאני צריך את סליחתם, ולא מול ה'. |
בטח שצם שאלת רטורית,
איש איש באמונתו יחייה. |
עדיין לא החלטתי נראה כשיגיע הזמן :)
|
צם כמו תמיד, גם בגלל שזה עוזר לי להוריד כמה קילו.
|
צמתי כבר ככה שזה לא אתגר השאלה אם אני ירצה
|
לא צם ואפילו מדליק חשמל והכל (אבל זה רק אני) כל המשפחה שלי צמה ושומרת והכל אני כופר כן כן :\
אגב מי פה יהיה בהוסטס בכיפור ? :) |
צם כמו תמיד
|
לא צם.
|
צם כרגיל...
ואלה שאומרים שאת הסליחות שלהם הם עושים מול אנשים שהם פגעו בהם אז תדעו שאתם בעצם עושים מה שההלכה/דת אומרת, אלוהים לא מכפר על פגיעות של אדם באדם אלא על אדם למקום. אז זה לא שאתם עושים משהו ששונה (כלום לא שונה) ממה שצריך לעשות אדם מאמין מלבד עניין הצום. |
אממממ לא
אם אני ירעב למישהו זה יעזור לא אז מה זה משנה תצומו לכם בכיף לי יש יום לפני נסיעה לתל אביב חח אחרי זה אני יחזור נראה כבר מה נעשה |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אני מציע לכל מי שחושב שאלוהים לפי דת סולח על ביצוע מעשה רע כלפי בני אדם לבדוק את העניין. הדת מאז ומתמיד דרשה שאנשים יבקשו סליחה אחד מהשני ולא להשתמש באלוהים כמתווך. |
אני צם.
|
לא צמתי אף פעם,
אני גם עכשיו לא צם, ואף פעם אני לא אצום. |
כנראה שצם...
|
אם לצום בין ארוחות זה נחשב, אז בטח
|
אני צם :)
|
איזה שאלה ברור שכןן
*תוכן ההודעה צונזר(somebody)* טוב שהיא לכם צום קל גמר חתימה טובה |
אני צם ברור.
|
צם.
|
חח איזה מצחיק שאנשים פה מתייחסים לזה כאילו זה בדיקה מי יכול לצום
|
בטח, לפחות אני ינסה..
אני לא מאלה שיוצאים עם במבה וקולה לרחוב ! |
כנראה שהשנה אני לא אצום למרות שתמיד צמתי..
(אני רזה מידי) זה שאני לא צם זה לא אומר שאני ינסע באוטו או ידליק אור וכאלה.. צום זה לצום לא לאכול.. |
צם.
ומי שיפתח כאן בויכוח לגבי מי שצם/מי שלא, יקבל שתי אזהרות! תשאירו את הסקר הזה נקי מריבים. מי שיתחיל ריב יקבל שתי אזהרות! vgvg11 ההודעה שלך צונזרה, השראתי רק את ה"ברור שכן", כדי שלא יתחיל פה ריב. |
חבל ידידי היקר באמת זה הודעה שחובה לפי דעתי לפרסם וחס וחלילה אף אחד לא רב בעם ישראל יש המון דעות אני ישמח לשמוע מה אומרים
|
אני צם :)
|
ציטוט:
זה שאני לא צם לא אומר שאני לא מכבד את אלה שכן צמים. למשל, דברים עם ריח חזק (סתם לדוגמא..טיגון שניצלים, ומאכלים למיניהם) ההורים שלי ואני אף פעם לא מכינים, כי זה מקשה על האנשים הסובבים אותנו, ואנחנו מכבדים את רצונם לצום. בעיקר ביום כיפור אנחנו אוכלים אוכל קל כזה, לא משהו גדול. |
כן
אני צריך לבקש סליחה מכמה אנשים שאני מכיר גם |
ציטוט:
לדעתי זהו יום מצויין "לבלות" עם המשפחה, להירגע וגם לעשות גם חשבון נפש. ואני לא דתי, ולא הכי מסורתי, אני חושב שזה יום חשוב מאוד גם לחילוניים. |
צם ברור שאני צם
זה הצום הכי חשוב שיש (בכל מקרה אני צם הכל) בכל מקרה אני רוב מוחלט של היום בבית כנסת אם לא כולו אז זה לא כזה משנה |
ציטוט:
אבל אכבד את דברי somebody. לא צם ולא מתכוון לצום, ולהפך, הולך להנות כמו שצריך בחופש הזה. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 01:15. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ