![]() |
[ASP] סוגי נתונים..
אממ יש לי משתנה שהוא מספר ..
עכשיו אם אני מכניס לו ערך , שהוא לא מספר - אלא מחרוזת , יש שגיאה. איך ניתן לסדר את זה .. ? עכשיו עוש משהו קטנטון - יש רשימת פונקציות מובנות ל ASP ?.. |
ציטוט:
|
לא הבנת .. S:..
בהחלה אני רוצה להכניס לו מספר ואז לשנות אותו למחרוזת.. לא שהוא יהיה תמיד אותו סוג.. |
נראה לי שאתה קודם כל צריך לעשות:
string=nothing ואז להגדיר אותו מחדש. תנסה. |
אממ... אני ינסה שניה רק עכשיו יש לי שגיאה בקוד..
קוד:
fname = Request("fname") קוד:
Error Type: קוד:
/start.asp?lname=vd |
אתה צריך להכנס ל:
קוד:
/start.asp?lname="vd" |
אממ אבל נגיד ב php הייתי רושם
fname=amir סתם דוגמא אז ב ASP אין אפשרות ? |
למה שתרשום ככה?
אם נגיד אתה משתמש בטופס אז בשליחת הנתונים (אם אתה משתמש בשיטת GET, שהיא דרך אגב לא מומלמת לדברים כאלה), אתה תשלח את זה עם גרשיים בשני הצדדים. אף אחד לא מקליד את השם שלו ישירות לשורת הכתובת. |
קוד:
start.asp?fname="s"&lname="s" קוד:
Error Type: |
סליחה טעות שלי, התבלבלתי.
אתה לא צריך לשים גרשיים לפני המחרוזת, אבל כשאתה שולף את הנתונים. הטעות שלך היא שעשית רק request אתה צריך לכתוב request.querystring |
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
|
רגע - במדריך בוואבמסטר רשום :
http://www.webmaster.org.il/guide.as...&class=request הערה ניתן לפנות לפריט באוספים של האובייקט Request ע" הקריאה: קוד:
<%= Request("ItemName")%> 1. QueryString 2. Form 3. Cookies 4. ClientCertificate 5. ServerVariables הראשון זה QueryString אז בשביל מה צריך להוסיף אותו למה שרשמת ? עריכה: אממ בכל מקרה הוספתי אותו ועדיין :( כל הקוד : קוד:
<% |
אהה הבנתי.
תחליף את: קוד:
If Not fname Then problem = 1 קוד:
If fname="" Then problem = 1 |
אממ צודק, תודה =]
ועוד משהו יש רשימת פונקציות מובנית של ASP? |
מה זאת אומרת מובנית?
אם אתה מתכוון פשוט לרשימת פונקציות מלאה אז הנה: http://www.w3schools.com/vbscript/vb..._functions.asp זאת רשימת פונקציות של VBScript - השפה השכיחה שמשתמשים בה ב-ASP. |
אממ התכונתי נגיד פונקציה שנותנת את השעה ,
אם אני ישתמש בפונקציה של VBS אז זה יתן לי את השעון שיש לי במחשב, וב ASP אני רוצה את השעון של השרת.. עריכה : רשמתי : קוד:
Response.write(Now) ויש פונקציה שנותנת את הזמן במספרים מתקופת UNIX כמו time ב php ? |
זה נותן לך את השעון של המחשב שלך, אבל אם זה היה על שרת אז זה היה נותן לך את השעון שלו.
|
OK, תודה אחי עזרת לי היום הרבה =]
|
ציטוט:
אם אתה מתכנת PHP כבר, עדיף שתעבוד עם JS ולא VBS, יהיה לך יותר אינטואיטיבי |
על מה אתה מדבר ?
בASP אי אפשר להגדיר סוג משתנה :| הכל זה משתנה של הכל. משתנה יכול להיות Boolean, Integer, float, char, string :\ |
דן , ניסיתי להשים במשתנה את הערך 0 ואז הכנסתי בו את amir והוא נתן שגיאה.. :|
אני ינסה עוד פעם =] עריכה : עובד זה היה בעיה עם תנאי :| |
ציטוט:
זאת אומרת למשל: a=1 if(a=0)then ואז שמת: a="xxz" ושוב עשית ככה: if(a=0)then אז יתן לך שגיאה. אם יש לך משתנה, ואתה לא יודע איזה ערך יהיה בו, תמיד עדייף להשוות עם גרשיים. זאת אומרת: if(a="0")then |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 11:32. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ