![]() |
חלפה הסכנה: הקלות לנהגים חדשים
שרי התחבורה והמשטרה הסבירו בשנים האחרונות כי הנהגים החדשים מסוכנים, חסרי ניסיון ומעורבים במספר גבוה של תאונות. אבל ממחר (1.11), תחול הקלה משמעותית בתנאי הרישיון של נהגים חדשים. והסיבה לטענת מקורות במערכת הפוליטית? מחלוקת בין מופז לשטרית
רועי צוקרמן פורסם: 31.10.06, 17:05 הנהג החדש כבר יודע לנהוג? החל ממחר (ד') נהגים חדשים לא יחוייבו בליווי לשלושה חודשים ויוגבלו להסעת שני נוסעים. במקום, תהיה תקופת הליווי באורך חודשיים בלבד ומספר הנוסעים יהיה מוגבל רק על-ידי מספר חגורות הבטיחות. מדובר בהקלה משמעותית של תנאי קבלת הרישיון, כזו שתשמח ללא ספק את הצעירים אך תדאיג את הוריהם. להמשך הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3321977,00.html |
ציטוט:
נקווה שזה ישאר עד אפריל !!! |
יופי מצויין! לפחות ההגבלה הזו של השתיים ירדה לי...
|
שימו לב שזה רק למי שמוציא ממחר רישיון לא לאלו שכבר הוציאו
|
לפי ערוץ 2 (גם בYNET כתוב על זה), זה זמני, ויצא חוק (לעומת התקנה...) קבוע אבל הבעיה היא שיש חלוקת דעות בין 3 ל6 חודשים של מלווה אז בינתיים הכל נפל לחודשיים של מלווה..עד שיצא חוק.
|
ומי שעבר אתמול אבל מחר מדפיסים את הרשיון ?
|
יששששששששש זה אומר שלא צריך לעשות רשיון לטרקטור לפני :)
|
ציטוט:
|
למרות שאני בן 16+ ועוד מעט ניגש לתאוריה ומתחיל שיעורים...
החוק הזה ממש דפוק...אתם חושבים רק על הכיף שלכם..."ישש, הליווי רק לחודשיים איזה יופי" אבל לא זה לא הולך ככה...זה ממש מסוכן...בלי צחוק. הממשלה שלנו כזאת מפגרת שזה לא יאומן... יהיו הרבה צעירים חסרי ניסיון שחשופים לתאונות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ל3 אני לא מתנגד ואפילו חושב שהכרחי (לא שאני יתנגד ל2) אבל, לשים חצי שנה, זה פשוט לא הגיוני וגובל בטיפשות. והחוק של ה2 נוסעים + נהג, פשוט טיפשי, הוא עושה יותר עומס בכבישים, יותר מכוניות וככה מסכן אפילו יותר נפשות, מי שאוהב לעשות פוזה יעשה את זה גם אם יהיה נוסע אחד באוטו..ויש כאלה שגם אם יהיו 4 ישמור על החוקים. ככה שלא, אני לא חושב על ה"כיף" שלי, אני חושב על הצורך שלי, כמו כל בן אדם תקין, אף אחד לא צוחק על זה והמדינה של כן מפגרת, זה נכון. רוצה את האמת? הכל מתחיל בחינוך בבית, ושום דבר לא יחליף את זה, תשים למישהו חונך שנה שלמה, אם האבא והאמא לא יודעים לנהוג ועושים שטויות, הבן שלהם יהיה אותו דבר. |
ציטוט:
שמעתי גם על דבר שאם לנערים מסויימים יש עבר פלילי כזה או אחר אז הם לא יורשו להוציא רישיון. אבל בקשר למה שאתה אומר, "והחוק של ה2 נוסעים + נהג, פשוט טיפשי, הוא עושה יותר עומס בכבישים, יותר מכוניות וככה מסכן אפילו יותר נפשות" זה די שטויות לא? "עומס בכבישים" לא נרא לי שבגלל זה יהיה עומס בכבישים. ודווקא אם יהיו עומס בכבישים זה יגרום לפחות תאונות, ככה גם כמה אנשים משוגעים לא יסעו במהירות בגלל שיש עומס. רוב התאונות קורות בגלל מהירות מופרזת וכו', אז לפי דעתי זה יפחית=\ |
ציטוט:
ועומס זה אף פעם לא טוב, אנשים מתעצבנים, אנשים לחוצים להגיע בזמן, ועושים טעויות. אגב, תחשוב שבמקום 2 תאונות אופציונליות יכולות להיות 5. |
שאלה
ב-12 ל 12 נגמר לי המלווה, זאת אומרת שבגל שהוצאתי תרישיון לפני שביטלו תחוק אז אני ממשיך לחכות ל 12 ל12 נכון? ועוד שאלה, האם החוק של שני נוסעים באוטו מבוטל בכל מקרה עבורי ? או שבגלל שהוצאתי רישיון לפני שביטלו תחוק אז אני צריך לחכות? |
ציטוט:
עכשיו, יש לי שאלה. אתה חושב שהחוק של המלווה הזה בכלל עוזר? הרי כל החיים שלך נסעתה באוטו עם ההורים שלך. להגיד לך תאמת, אני מת לרישיון. אבל כשחושבים על זה, אסור לתת לילדים בני 17 לנהוג, לא משנה אם הם בוגרים או לא בוגרים. הם עדיין ילדותיים וחסרי ניסיון חיים. 18 זה גיל שאתה כבר אחראי, סיימתה תלימודים, אתה מתחיל תשירות צבאי. ואתה די לומד להיות אחראי, על החיים שלך וכו'. אני לא יודע אם מה שאמרתי זה קשור כל כך, אבל יש איזה שהוא הקשר. כי גיל 17 זה עדיין שנות נערות ואתה לא מודע למה שאתה עושה וכל מה שאכפת לך זה לעשות פוזה על החברים והחברות. |
ציטוט:
ציטוט:
אל תשכח שבשאר מדינות העולם לא מתחילים את השירות הצבאי, מה שם? הם מתבגרים לבד? הם נולדים ככה? בקשר לזה שאמרת ש"כל החיים אני נוסע עם ההורים באוטו", אבל כמה פעמים אתה מאחורי ההגה ואבא ואמא מתקנים אותך, ונותנים לך טיפים (כשלאח שלי היה מלווה אני ראיתי מה היה התפקיד של אבא שלי..) וכו'.. אני יחכה לתגובה שלך ויגיב בהתאם וזהו, כי את הדיון הזה אפשר להמשיך עד מחר..וממש אין טעם. אגב, גם אני עוד "מעט" (אפריל) בן 17...וכן, גם אני מת לרשיון. |
ציטוט:
|
ציטוט:
לילה טוב |
ציטוט:
|
מלווה זה דבר חשוב
אבל 6 חודשים זה באמת הרבה כמו שעשו עכשיו (חודשיים) אני מתאר שזה מספיק אני מקווה שאני יספיק להיכנס לחוק הזה לפני שישנו אותו אותו והדבר הכי בלי חשיבה בשינויים זה שנהג שיש לו יותר ניסיון יוכל לסוע שני אנשים ומישהו שיוציא מחר יכול לקחת לפני מספר המקומות ברכב (עם חגורה) נ.ב היום עברתי תאוריה |
הללויה! :)
זה אחד הדברים הכי טובים שעשו ממשלת ישראל, לראשונה אני מרגיש שמח מישראל. עשה לי את היום הדבר הזה =] |
מקווה שזה יחזיק עד שאני יעשה רישיון.
אבל 6 חודשים מלווה?זה חתיכת חרא |
הוצאתי רישיון לפני חודשיים, התקנה של ה 2 נוסעים גם מתבטל לי ?
|
חלפה הסכנה, נשארה הדאגה.
|
כולה נגמרה הוראת השעה, מה ההתלהבות מזה?
הוראת השעה זו דרכה של הכנסת לבדוק אם חוק כלשהו שרוצים לחקק יעיל. לכן, ב 01/11/04 (לפני שנתיים) התחילו לבדוק את הפטנט מלווה לשלושה חודשים ומקסימום 2 נוסעים ברכב פרט לנהג. לפני חצי שעה בערך (אם אני לא טועה) החליטו שהחוק הזה יעיל ורצו לעגן אותו בחוק קבוע. רק מה? המדינה שלנו תמיד נזכרת בסוף ויש את הסחבת בין משרד המשפטים למשרד התחבורה והופ הופ טרללה נגמרה הוראת השעה (היום, 01/11/06) וחזרנו לחוק הישן: מספר נוסעים כמספר החגורות ומלווה לחודשיים. זו שמחה לעיד כי בעוד מספר שבועות זה יעוגן בחוק ורק מי שיעשה טסט בזמן הזה ירוויח (ככל הנראה, לא ברור עדיין לגבי זה). |
שיחכו עד ה20 לדצמבר ואחרי זה שמצידי יעשו 50 שנה מלווה
ובדוגרי החוק הזה דפוק ביותר, למה? כי במילא אחרי יום או אחרי שנה של מלווה אתה תלחץ על הגז הפתרון של התאונות הוא לא בכיוון של המלווה אפילו לא קרוב תאמינו לי שאם היו מגבילים את המהירות של המכונית בארץ (נגיד ל110 המהירות המותרת הכי גבוה) אז זה היה מוריד הרבה יותר תאונות מאשר 100 שנה מלווה |
זאת דעתי :
למרות שיש לי רשיון כבר 3 שנים , אני זוכר שבימי המלווה שלי לא נהגתי כמעט בכלל עם ההורים . פה ושם לפעמים לקחו אותי לסיבוב , ואחרי חודשיים התחלתי דרכי בנהיגה לבד על הכבישים, רק ככה תופסים נסיון וביטחון! המלווה מיועד לכך שההורים יוכלו לכוון את ילדיהם לנהיגה נכונה ולא מופרעת , אך למרות זאת הדרך הכי בטוחה לצבור נסיון היא נהיגה חופשית על הכביש בלי הורים ובלי כלום , פשוט לצבור נסיון . מישו פה רשם שאסור לתת לילדים בגיל 17 לנהוג , אני חושב שאתה טועה ! אני זוכר את גיל 17-18 כתקופה הכי מהנה ואיכותית בחיי שהייתי מת לחזור אליה, ואני חושב שהרשיון לגילאי 17 נותן לנערים ולנערות להיות יותר אחראיים לגבי החיים שלהם , נכון , יש כאלה שעושים שטויות על הכבישים בגילאים האלא , אך אין שום דבר שאפשר לעשות כנגד זה . בקש ל 2 מאחורה , כששמעתי את זה לראשונה , הייתי בהלם לכמה שניות ואז התפוצצתי מצחוק , זה ממש שטויות , מה זה משנה אם יש 2 או 4 ?? כל המטרה באוטו זה לצאת כל החברה ביחד לבלות ולא כל נהג עם שתי חברים בלבד , מה שגורם להוציא יותר מכוניות , וכמו כן יש את אלא שאוהבתים לעשות בגיל הזה "תחרויות" מהירות שזה הכי גרוע , לכן החוק הנ"ל דפוק מכל הבחינות !! |
זה כבר לא משנה מהיום זה חוזר לחוק ... יענו זה שוב 3 שנים ...
ואתם לא מבינים חחחחחחחחחח אתם חושבים שעשו את זה כי מוציאים יותר מכוניות ? LOL מוציאים את זה כי יש ביטוח רק על 2 במקרה ועשית תאונה ! ככה שאם מותר להסיע יותר אז הביטוח מבטח אותך ואת כלללללללללללללללל מי שבאוטו (עד8) מבינים ? יפה עכשיו למה ? כי יש את הפוזאיסטים שלא שמים על החוק ומסיעים רק 2 אלה מסיעים 4 ! אז במקרה של תאונה .... אותו נהג הלך עליו לכל החיים + החברה מאחורה למה ? אמממ תחשוב על זה לבד |
ציטוט:
אפשר לעשות, להגביל את הגיל. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 13:54. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ