![]() |
דיון-רמת התיכנות בפורום
בואו אני יגיד לכם מה אני חושב.
אני נכנסתי לפורום הזה לפני כמה שבועות. ואני כבר הבנתי מי נגד מי ומה קורה בפורום. עכשיו, זה דבר שנתקלתי בו וזה מאוד עצבן אותי. יש כאן אנשים שחושבים שאם הם יודעים איך להגדיר משתנה בPhp אז הם כבר מתכנתים. אני ראיתי כאן אנשים שכותבים בחתימה שלהם. "מתכנת בשפות: php,html,css,javascript,asp,c#,c++, ajax" "מתכנת מקצועי-שנה ניסיון" ואחר כך הם שואלים שאלות או מבקשים מאנשים שיעשו להם דברים ממש פשוטים. דבר שני שנתקלתי בו הוא שקוראים לקידוד-תכנות. נראה לי שזה פשוט בושה. זה מוריד את הרמה. יש כאן אנשים שחושבים שהם "מקודדים מקצועים". אני חושב שהפורום הזה המציא את זה. לקודד ולתכנת זה לא אותו הדבר וצריך להבין את זה ולהפסיק להגיד את זה. עוד דבר שראיתי זה שבעלי העסקים כאן מכירים את הרמה כאן כבר. עכשיו. פתחתי את הדיון הזה כדי לשאול אותכם אם אתם חושבים אותו הדבר.. אם כן..תציאו אפשרויות לשיפור הבעיה. כי אני חושב שיחד עם זה שזה מוריד את הרמה בפורום וזה מתכנתים טובים הולכים. זה גם מוריד את המחירים ומתי שהוא כבר לא יהיה מתכנת רציני בפורום הזה וזה יוריד את מספר בעלי העסקים בפורום. וזה יכול רק להזיק לפורום. |
תאמת?, אני חושב שאתה צודק
לפי דעתי צריך לעשות מאמר (נראה לי שיש כבר) שמסביר על ההבדל בין קידוד לתכנות תבינו אנשים קידוד זה ממש לא תכנות. |
ציטוט:
חחח אתה אחד האנשים שהוא אמר כאן.. סתכל בחתימה שלך.. |
עזוב אחי, יש פה חלק מהקהילה שחושב שאם הוא למד HTML, הוא מתכנת מקצועי, אם הוא חתך פעמיים בחיים שלו עיצוב, אז הוא מקודד, אל תתיחס :\
|
ציטוט:
ואז תגיד את זה אוקיי? עריכה: עכשיו הבנתי על מה רשמת הכוונה נפרדת, אני גם מתכנת וגם מקודד, לכן "מתכנת ומקודד אתרים". |
ציטוט:
|
לא ידעתי ש Photoshop ו Image ready זה שפות תכנות :\ ואגב, קידוד? לפי דעתי הכוונה בקידוד זה הרכבת האתר, אם התכוונת לחיתוך, היית יכול לציין זאת בנפרד, ולמה לעזעזל אתה מציין את שפות התכנות? מה זה עוזר לך? כדי שאנשים יתרשמו? זה לא עושה רושם על אף אחד.
|
אני בכוונה יכליל את כל הפורום אז בבקשה לא להעלב את מי שזה לא נוגע.
כל אחד כאן בפורום חושב שהוא גאון ומקצוען ב PHP\ASP או כל שפת תכנות אחרת. ואז כשסוף סוף מגיע יום המזל שלו ומגיע אליו לקוח שרוצה להזמין משהו קצת יותר מורכב מטופס יצירת קשר. מתחילות הפאשלות , התירוצים וביזבוז הזמן. וזה מניסיון קצר מאוד שהיה לי כאן. לגבי "תכנות אתר" שזה בעצם חיתוך אתר אצלהם אני אפילו לא רוצה להתחיל עם זה. |
ציטוט:
:\ |
ציטוט:
יש כאלה שמנסים ללמוד רק בישביל הכסף חושבים שאם הם יתכנו איזה מערכת ד"שים זהו הם כבר מיליונרים |
מבחינה של מתכנתים (וגם אלה שקוראים לעצמם כאלה ויודעים את ההבדלים) הרמה פה על הפנים...יש מספר ספור של מתכנתים שאני יכול להגיד מה הם עושים
אנשים פה באים בגישה של העיקר וזה עובד.... ובמציאות זה לא ככה, לתכנת דברים מורכבים לוקחים זמן תיכנון וידע... אנשים עצלנים לא מוכנים להשקיע... אני התעסקתי בכל מה שנוגע בתיכנות כ 4 שנים לפני שבכלל הרשיתי לעצמי למכור דברים. היום אני מתכנת כבר כמעט 6 שנים ואני עדיין לא קורא לעצמי מקצועי ולא שם חתימה כזאת או אחרת. למה ? כי זה רק מעיד על הרמה הירודה שלך. מצטער על ההכללה.... עוד דבר קטן...אנשים אומרים ש PHP היא שפה זבל ולא טובה... העיניין הוא ש PHP יכולה להתחלק להרבה רמות ומה שיש בפורום זה רמה דיי נמוכה וזה ההכירות שנוצרת לאנשים עם ה PHP חבל מאד. |
מסכים מאוד.
אני מתעסק בבניית אתרים 5 שנים ואני יודע שיש לי המון מה ללמוד. RS324 - אני בכל זאת רושם בחתימה, כי אני חושב שאני יודע באופן יחסי פה בפורום. אם זה היה פורום של קהילת מתכנתים מקצועיים לא הייתי מעז לרשום את זה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אמרתי שהיא שפה?
mySQL היא מערכת לניהול מסדי נתונים מבוססת SQL, שאני משתמש בה יחד עם PHP. איפה רשמתי שהיא שפה? |
אז מה אתה רוצה לעשות? לאסור הרשמה של מתכנתים שלא בנו אפליקציה ברמה מסויימת?
חובבני חובבני אבל יאללה, כמה אפשר להגיד מוריד את הרמה ואת המחירים? ודרך אגב, רבים מחברי הפורום הם צרכנים ובשביל צרכן הורדת מחירים כמעט תמיד = דבר טוב. |
זה באמת נכון מלא אנשים יודים קצת PHP וכבר אומרים מתכנתים מקצועים
אני אישית יודע ובונה כבר מערכות(מורכבות וגדולות) ב PHP SQL HTML וקצת CSS ועדיין לא אומר שאני מתכנת מקצועי וכו' לקרוא לעצמך מקצועי דרוש הרבה יותר |
ציטוט:
קודם כל...מי שמוריד את המחירים שלו בגלל שהאחרים זולים.. (אני לא מדבר כרגע על חברות איחסון) אז כנראה שהוא לא מעריך את עצמו מספיק... אני אתן סתם דוגמא קטנה ... אני לוקח 150 שקל לקידוד עבור 2 דפים.... ולפעמים גם יותר ואנשים פה עושים קידוד ב 50 שקל ולפעמים גם פחות... אז אם התחרות כל כך קשה אז למה עדיין יש לי הרבה עבודות קידוד ? אנשים פה לא מבינים.... בשביל איכות משלמים...נקודה ! ומי שרוצה איכות, יודע שהיא עולה כמו שהיא עולה זה כמו שתשווה מרצדס לפיאט... |
ציטוט:
אמרתי שהתחרות כל כך קשה? איכפת לי למה מישהו מוריד את המחירים? ותמיד, אבל תמיד אפשר לקבל איכות גם במקום שמוכר יחסית זול (בכל דבר), השאלה העיקרית מזה זול בשבילי ומזה זול בשביל אחר. למה יש לך הרבה עבודות קידוד? כי 150 ש"ח זה עדיין לא הרבה כסף, במצב שההפרש יחסית קטן הלקוח בדר"כ יגיד בוא נלך על האיכותי יותר. כאשר מישהו (מהפורום) יקח 800 ש"ח עבור עבודה (ללקוח מהפורום) ואתה תיקח 4000 ש"ח אז תראה את ההבדל. ציטוט:
|
ציטוט:
זה הכל תלוי אבל מה אתה מוכר...בקידוד שההבדל הוא לא משמעותי אולי אתה צודק במערכות גדולות ...להפך במערכות גדולות אבטחה יעילות ועוד דברים עושים את כל ההבדל וזה כל העינין פה ויש הבדל בין להוריד מחיר ולהתפשר ובין להתאים את עצמך לסביבה זה שהסביבה מורידה מחירים למחירים ברצפה (50 שקל לקידוד - קידוד נורמאלי עם החיתוך לוקח לפחות שעתיים וגם יותר מזה...תחשוב כמה זה יוצא לשעת עבודה) הרבה פעמיים אמרו לי שאני לוקח יחסית יקר...אבל יש סיבה לזה אני תמיד טענתי שעל איכות משלמים ולא משנה מה זה ושוב אני אחזור לדוגמא עם הפיאט ועם המרצדס שתיהן נוסעות, שתיהן יקחו אותך לאותו מקום שאתה צריך אז למה לקנות מרצדס ? פיאט עושה את העבודה.... תחשוב על זה ככה... |
זה נכון..
והקטע שזה קורה גם בעיצוב האתרים... כל אחר חושב שהוא מעצב ישר לאחר שהוא התחיל לעצב.. ובנוסף כותב "מעצב אתרים מקצועי" ששואלים אותו כמה זמן הוא מעצב הוא יגיד לך "שבוע", "חודש", "שנה", "שנתיים" וכו'... אני אגיד לך תאמת אני כבר מעל ל3 שנים (בקרוב 4 שנים) מעצב אבל אני לא אומר שאני "מעצב מקצועי" כי אני יודע שאני לא ושיש לי עוד דרך ארוכה כדי להיות כזה.. ואני יודע שיש לי גם עוד הרבה מה ללמוד.. תבין בכל תחום בחיים יש את האנשים שהם: 1) ברמה גבוהה ויודעים זאת ואומרים גם את זה. 2) ברמה גבוהה ויודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. 3) ברמה בינונית שיודעים זאת ואומרים את זה. 4) ברמה בינונית שיודעים זאת ואומרים שהם ברמה גבוהה\נמוכה. 5) ברמה בינונית שיודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. 6) ברמה נמוכה שיודעים זאת ואומרים את זה. 7) ברמה נמוכה שיודעים זאת ואומרים שהם ברמה גבוהה\בינונית. 8) ברמה נמוכה שיודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. כך זה בכל מקצוע ומקצוע בחיים אני משער. נגד התופעה הזאת אי אפשר לעשות כלום כי תמיד יהיה אחר שיעשה בדיוק אותו דבר. שבוע טוב. |
ציטוט:
1) ברמה גבוהה ויודעים זאת ואומרים גם את זה. 2) ברמה גבוהה ויודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. 3) ברמה בינונית שיודעים זאת ואומרים את זה. 4) ברמה בינונית שיודעים זאת ואומרים שהם ברמה גבוהה\נמוכה. 5) ברמה בינונית שיודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. 6) ברמה נמוכה שיודעים זאת ואומרים את זה. 7) ברמה נמוכה שיודעים זאת ואומרים שהם ברמה גבוהה\בינונית. 8) ברמה נמוכה שיודעים זאת אך מעדיפים לא לומר את זה. ;) |
Freakbox, אתה יודע שהתחלתי ללמוד C# מגיל 9 ובגיל 11 כבר התחלתי ללמוד PHP? אני בכלל לא מזכיר את העובדה שכבר מגיל 3 שלחו אותי לחוג מחשבים, שם למדתי את יסודות ה-HTML ואת ה-XHTML, בשילוב CSS.
EDIT שנה הבאה, קצת באיחור, אני מתחיל ללמוד פורטוגזית, סינית ותאילנדית. כבר למדתי אנגלית, צרפתית, טורקית, ערבית, ספרדית, תימנית, מרוקאית וטריפולטאית. הבהרתי את הנקודה? "מעצב" מגיל 11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ציטוט:
אני מזמן אמרתי שחברי הפורום לא חושבים כלכלית ולא רק בתיכנות, אלא גם בחברות אחסון. ציטוט:
והנה בדיוק מה שאני אומר, אם אתה אדם מן העם (לא עשיר מאוד) לא צריך לקנות מרצדס, אך גם לא פיאט. מה רע במשהו באמצע, מאזדה? לדעתי ברוב המערכות שלא דורשות אבטחה ברמה גבוהה מאוד לא צריך ללכת לבסט שבבסט. אני עבדתי בחברה מסויימת עד ספטמבר שהתשלום על מערכות היה די גבוה יחסית לחברות רבות בארץ ובכל זאת היו באים לקוחות רבים. עכשיו, אם היינו ישרים איתם ולא רוצים להרוויח כסף פשוט היינו אומרים, "שמעו, המערכת הזאת תעלה אצלנו XXX למרות שתוכלו לקבל את אותה איכות בחברת YY אך במחיר XX". ובקיצור, לא תמיד מה שיקר איכותי יותר ומכאן שלא תמיד "על איכות משלמים" (=איכות יקרה) נכון. |
אין הנחתום מעיד על עיסתו
נראה לי שזה מסכם הכול. |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:51. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ