![]() |
האם אתם רואים את עסק האחסון כפרנסה?
סתם משהו שמעניין אותי. אני לא יודע בדיוק מה הגודל של החברות כאן אבל האם אתם רואים ונמצאים בעסק הזה כפרנסה? או שבכלל אתם רואים את העסק כתחביב? או סתם משהו לעשות עוד קצת כסף מהצד?
אני אישית נמצא פה כתחביב (מתעסק בעיצוב). לרוב אני מעצב בשביל הכיף, אם אפשר למכור אין סיבה שלא (לא המטרה העיקרית). רוב העבודות שאנשים מזמינים ממני הם לא עבודות גדולות מדי בגלל שאני לא רוצה להתחייב לפרויקטים גדולים מדי. אז מה איתכם? :) הערה: ההודעה לא פונה רק לעסקים הרשומים אלא לכולם פה, עסקים ופרילנסרים כאחד. |
אישית? אני לא חושב שאפשר לעשות מעסק לאחסון אתרים כ"כ הרבה כסף.
במיוחד כיום, יש כ"כ הרבה עסקים עם מחירים ברצפה ובמחיר שהעסק מוכר אתה יכול לקנות ארוחת מק-רויאל. כמו כן, יש את העסקים הגדולים כמו SweetHome וכל אלה שיש להם מערכות לחנויות אלקטרוניות. הם באמת מרווחים כמה אלפים על זה. אבל אם אתה פותח עסק כיום? עסק פרנסה? ההית מת.. :) |
פרנסה כמובן, אלה מה?
|
ציטוט:
|
מי שרואה בזה משהו פרט לפרנסה שיפרוש מהעסק.
|
ציטוט:
רוב ה"עסקים" כאן לא מנסים לעשות רווח כלשהוא, הם משתתפים בתחרות "להתחרות אחד בשני ולהציע את המחיר הכי זול ואז לשרוד כמה שיותר זמן". אין באמת מחשבה עסקית או חלוקת עומסים מאחורי הרבה מהחבילות שרואים בפורום. |
העסקים ה"חכמים" בוא נקרא להם ככה, יודעים לעשות מזה פרנסה, כל השאר אפשר להגיד שזה תחביב ומשהו שמעסיק אותם.
|
אני חושב שדניאל וx-ray,סיכמו את הנושא.
כתבתי פה בעבר מי שרואה את הוסטס כשוק האחסון הישראלי טועה. יש פה כמה חברות גדולות השאר עדיף לא לדבר... לכן באמת עדיף אחסון מחברות גדולות ומוכרות שלא עושות את זה בשביל "הכיף". |
כמתכנת, אני רואה את זה כפרנסה לעתיד.
כרגע? אני רק לומד וצובר ניסיון, אני מאמין שהגעתי לרמה מספקת כדי להתפרנס מזה וזה מה שקורה עכשיו. לדעתי מי שעושה את זה בתור תחביב..ככה זה גם נראה...ובגלל זה אחרי חצי שנה אתה לא רואה את העסק הזה יותר |
אני בתור מעצב רואה את זה כתחביב ואני בנוסף אוהב את זה שאני מרוויח כסף לשימושים שלי
|
אני למשל מתעסק עם גרפיקה בשביל הכיף, אם מישהו פונה אלי עם בקשה לעבודה בתשלום אני מסרב (היו הרבה סרובים).
|
רוב התגובות שלכם פה מתיחסות רק לעסקים, תגיבו גם לגבי פרילנסרים (מתכנתים\מעצבים\מקדמי אתרים וכו').
שאולי, אני ממש לא חושב שהם סיכמו את הנושא. יש כאלה שרק רוצים לצבור נסיון כעסק מתחיל, יש כאלה שעושים את זה כדי להוכיח שיש להם גדול יותר מלאחר ויש כאלה שבאמת מתפרנסים מזה. עסקים באמת צריכים לחשוב להתפתח תמיד אבל כשחלק לא קטן מהאנשים שמנהלים כאן הם בני 18 ומטה, אי אפשר לעשות את זה. alm, אפילו עסקים חכמים, להתחיל מקטן בתחום הזה זאת לא משימה קלה בכלל. להתחיל משרת שניים ולהגיע ל-100 שרתים זה לא פשוט. אני לא חושב שבאמת יש כאן אנשים שלמדו מנהל עסקים והחליטו להרים עסק שכזה (תקנו אותי אם אני טועה וכן יש כאן מישהו כזה). |
צודק.
יש כאלה שצוברים ניסיון באמצעות זה, ובהתחלה זה לא תמיד הולך חלק. |
אני בתור פרילנסר מתכנת...
תראה אני מתכנת כבר די הרבה זמן בוא נאמר שהיו לי הצעות ב"ה של עסקאות לא קטנות היו 2-3 בסכומים של 4 ספרות ועוד די הרבה בטווח של 3 ספרות כעיקרון אני מעדיף בשלב זה להתמקד בבעיקר בשיפור העצמי וכל זה כרגע זה תחביב שאני מקווה שבעתיד הוא יתפתח התוכניות שלי לעתיד זה מתכנת אז הניסיון כרגע רק יוסיף לי וידע וניסיון אם זה לא יהיה המקצוע זה תמיד יהיה הכנסה מכובדת |
כרגע אני צובר ניסיון
אף על פי שלדעתי אני יודע יותר מרב ה"בעלי עסקים" פה יש מלא עסקים שנמשכים חודש אם אני יפתח עסק בזמן הקרוב אני יעשה מה שאחרים טעו בו - אני ישר ירשם כעסק פטור - עיצוב תיכנות וכו' (אתר) - וכמובן שרת עמיד דומיין וכו' כדי להראות רציני עד לפני שנה למדתי פוטושופ אני כבר יודע וזה ואני לא ממש נכנסתי לזה לא אוהב לעצב אתרים באנרים וכו' אני יותר לערוך תמונות עכשיו אני לומדPHP ודיי מתקדם בזה נראה מה יצא ואני לא מסרב לעבודה שיש לי זמן עליה ואני יכול לעשות אותה |
ציטוט:
כמו שאמרת אתה מתעסק עם הגרפיקה בתור תחביב.יש פה חברים עם כשרונות מעולים אבל הם לוקחים מחירים נמוכים מאוד! שזה מראה שמה שהם עוסקים בו הוא תחביב,למרות שזאת לא המטרה אבל זהו הרושם. המחירים פה של עיצובים ותיכנותים לא ממש מראים על כוונה להתפתח למרות שזה מה שחלקם אם לא רובם מעוניינים. שורה תחתונה כמו שאמרת אין פה אנשים שלמדו מנהל עסקים;זה אומר את הכל לדעתי.. אני מקווה פה בשביל כל החברה שיהיה להם המון המון הצלחה! |
מה רע לעשות את זה כתחביב ובשביל הכיף? אם זה כבר לא כיף, אז בשביל מה לעשות את זה?
|
בטח שפרנסה.. עם ניהול נכון אפשר להכניס כסף טוב מההוסטינג
|
בשבילי זה כסף מהצד(כמתכנת פרילאנסר), אך אני מתייחס לכל לקוח בכבוד הראוי לו כמובן :)
|
ציטוט:
|
ציטוט:
בשבילי זה עסק לכל דבר. |
פרנסה כמובן.
|
ציטוט:
אבל אשמח לדעת מכמה ספרות מורכבת המשכורת החודשית שלך במומצע כמוב הכנסות פחות הוצאות |
ציטוט:
אתה מוזמן לבוא למשרד שלנו ולראות את הדוחות מע"מ ומס הכנסה שלנו :) |
loads אבל הטענה שלך לא נכונה לגבי כולם.
וטענו פה דברים נכונים, בקשר לגיל והמטרה שלי. הרי אני בתור פרילאנסר, בגיל 18 [עוד חודש..יאיי] לא יכול להגיע לסכומים שמגיע מתכנת מקצועי שעובד בחברה מקצועית, הן מהסיבה שיש לי לימודים על הראש, אין לי מספיק ניסיון ויכולת לקחת על עצמי פרוייקטים ממש גדולים וגם כי אנשים עם פרוייקטים גדולים יעדיפו חברות מקצועיות. לכן גם, ה"עסק" לא נמדד לפי ההתמדה שלך בו, הרווחים שלך ממנו וכמה אתה רציני לגביו, הרי לאנשים שונים פה העיסוק שלהם הוא עבור מטרה שונה. אז נכון, אני מודה ואמרתי קודם, מי שעושה את זה בתור תחביב ככה זה נראה, מי שעושה את זה לפרנסה זה נראה אחרת לגמרי ועובד אחרת לגמרי, אבל יש כאלה שרק בתחילת דרכם ורוצים לצבור ידע וניסיון..ומה לעשות..הפרנסה פה לא בסדר העדיפויות ממש =] קצת משנה את מה שאמרתי קודם, כנראה לא רציתי לגעת בנקודה הזאת. |
loads, סתם שאלה שמסקרנת אותי. איך אתה רואה את העסק שלך עוד שנתיים ואיפה אתה רואה את עצמך? אני משער שאתה לא לומד עכשיו, מה יקרה אם וכאשר תלמד? אתה מפתח את החברה לתחומים חדשים?
|
ציטוט:
איפה אני רואה את עצמי בעוד שנתיים?אתה תראה לבד שיגיע הזמן :) כרגע אני לא לומד,כרגע אני מנהל את העסק,ובנוסף יש לי גם חנות מתנות בבעלותי. |
יפה, איש עסקים אתה :) בהצלחה עם החנות ועם לומ.
|
ציטוט:
בכל מקרה לפי דעתי מי שפותח עסק עם כוונה שהוא הולך לסגור אותו עדיף שלא יפתח בכלל. שאני עכשיו השכרתי את המבנה של החנות התחייבתי לחברה שמשכירה לשנתיים. אמא שלי אמרה לי למה שנתיים אם פתאום תחליט לסגור. אז עניתי לה בדיוק את אותה התשובה אני לא הולך לפתוח עסק עם כוונה שאני הולך לסגור אותו,אני פותח עסק עם כוונה להצליח בו ולפתח אותו בעתיד :) |
ציטוט:
שאתה מנבא את העתיד, אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד, אם חס וחלילה תפשוט רגל? תהיה חייב לבטל את החוזה של השנתיים. |
ציטוט:
פשוט אם אני פותח עסק ומשקיע בו זה בכוונה להצליח בו ולא בכוונה לסגור אותו בעוד חצי שנה שנה. |
ציטוט:
אבי שיהיה לך רק הצלחה! sheeze,אני חושב שהכל פה מאוד מורכב.בני נוער מנהלים את רוב העסקים פה ויש להם דברים נוספים לעשות;לימודים/בילויים וכו'. בחור בן 22 אחרי צבא שכבר יודע מה הוא רוצה מעצמו לא יפתח עסק בשביל התחביב,לעצב/לתכנת בשביל תחביב זה מקסים.אבל לפתוח עסק של אחסון אתרים/פיתוח אתרים בתור תחביב זה התאבדות לשמה. |
שאולי, אתה צודק.
בהצלחה loads |
אישית אני עובד והעסק הוא כסף מהצד , ככה שהוא יותר הנאה מאשר פרנסה.
|
ציטוט:
אתה משתדל לעשות רושם טוב לעסק שלך ובמשפט אחד אתה גומר עליו?!! מעניין... |
רוב העסקים פה מכניסים מקסימום 500 ש"ח להערכתי, לעומתם יש את העסקים היותר גדולים שגובים מחיר יקר יותר עקב כך שהם משקיעים יותר ודורשים את המחיר המגיע להם והעסקים הללו הם אלה שיכולים להתפרנס מזה, כמובן שזה תלוי הניהול העסק וכ"ו.
|
לפנות ללקוחות רק בארץ? לא ניראה לי.
במידה ופונים לכלל האוכלוסיה העולמית בהחלט שכן ועוד איך! |
אני חושב על זה רק כ"הכנסה מהצד"
כי אני לא חושב ש700 או 500 שקל זה נחשב לפרנסה |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל זה אומר שאם תיהיה דילמה אם לפנות אליו לשירות כלשהו או למישהו אחר, הטענה שהעסק שלו עבורו זה רק כסף מהצד תהווה פקטור מאוד משמעותי בהחלטה. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:53. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ