![]() |
ניחא, אני לא מבין למה נדלקתם על vBulletin :/
מערכת כבדה,
מכילה מליון פיצ'רים, לא תמיד נוחה, לא פשוטה, מסורבלת, איטית, בקיצור חפשו "מעפן" במילון תראו בגדול vBulletin (; הפלוסים היחידים שאני יכול לתת לה זה התנופה שהיא קיבלה. בתור מתחזק שרתים, בחיים לא נתקלתי בכזאת מערכת כבדה מבחינת משאבים, פשוט מטורף מה שהולך כשהאתר מגיע לגודל מסויים לעומת מערכות אחרות. (לא הגעתי למסקנה הזאת סתם, היום אני מחזיק את מערכת הפורומים הכי גדולה בישראל שבמקרה פועלת על vBulletin) אישית אני מעדיף PHPBB, מערכת הרבה יותר קלילה (גם לשימוש וגם מבחינת משאבי השרת). יש חולקים? |
ציטוט:
לפי מה שהבנתי PHPBB יותר קלה לפריצה מ VB |
ציטוט:
אבל גם vBulletin כל הזמן משחררים גרסאות חדשות והרוב זה בגלל Security Fix (: השינוי הקריטי (שלא קשור לאבטחה) האחרון שלהם היה לפני הרבה זמן |
ב-PHPBB אין את הפונקציות שיש ב-VB,
לדעתי VB הכי טובה כיום ולכך מספר סיבות, לא פלא שכל הפורומים הגדולים בעולם משתמשים במערכת הזו. הכי לא פריצה, הכי טובה מבחינת פונקציות, הכי נוחה וכו' וכו'... |
ציטוט:
החבר'ה בליגה הלאומית משתמשים ב-vBulletin אולי בגלל המותג ? :] |
יש ויש.. VB זאת מערכת דיי יפה ומקצועית ולכן פורומים גדולים אוהבים לקחת אותה כמו FXP שלך.. ו אליקומפ לשעבר.. בכל אופן, כמובן שידוע שבזמנו אין כמו IPB, הוא כבש את הארץ וזה ברור, IPB מערכת קלילה, יפה ונוחה.. אך PHPBB לא משהו מבחינת יופי ונוחות.
|
אני אישית מה שאהבתי במערכת הזאת:
נוחות גם נוחות מצד המשתמש וגם נוחות מצד המנהל ובמקרה גם התנסיתי בזה באתר שאותו אתה מתחזק :P ויש גם את הפצירים הקטנים (סגירת אשכול או שינוי של של אשכול מבלי להיכנס אליו) ושוב נוחות :) |
הטובה ביותר MYBB !
|
יאיר, אני חולק על דעתך.
אתה לא יכול להכניס לקטגוריית "הפורומים הגדולים" את נענע ותפוז, או כל אתר אחר שהכין בעצמו פורום. אם אתה מתייחס לפורומים שהם מערכות מוכנות (בתשלום או לא) זאת קטגוריה בפני עצמה. נכון, VB כבדה, אבל אני לא מבין איך אתה מכניס את המיליון פיצ'רים כחסרון? הדברים שיש כאן (מבחינת הניהול פה וגם מבחינת המשתמש) הם מצויינים ומקלים. וכמו שאמרו כאן, אבטחה, זה נושא גדול ורחב וVB לוקחים את רוב המערכות בסיבוב..... אולי בארץ זה "תנופה" או "מותג" בחו'ל, הולכים לפי חסרונות/יתרונות...... ציטוט:
|
אוקי נניח והיא כזאת נוחה.
באיזה מחיר אתם מוכנים לשלם על אותה נוחות? בעבר אנשים לא היו מוכנים לארח פורמי DC בפורמט cgi perl בגלל העומס אבל מניסיון אישי (אין לי מדד לבדוק את זה) אני מאמין ש-vbulletin בהתאם לכמות מחוברים גדולה, בעצם - ענקית הרבה יותר כבדה לשרת. כשאתם מרימים אתר גדול שיש לו פוטנציאל לגדול ולצמוח צריך לקחת בחשבון את הוצאות השרת ונכון להיום במצב הנוכחי שלי ושל השותף שלי לא מדובר בהוצאות של כמה מאות שקלים, או כמה אלפי שקלים, כבר עברנו את ההוצאות של העשרות אלפים. לא כל אחד יכול לעמוד בתקציבים מטורפים כאלה במיוחד שמדובר בחבר'ה צעירים. |
אני לא ממש מסכים איתך!
אני חשוב שהמערכת הזאת מצויינת וכמו שאתה רואה היא מוכיחה את עצמה בצורה לא רעה! |
ציטוט:
לאפשר למשתמשים לפתוח הודעות, למשתמשים אחרים להגיב להם ולמנהלים לשמור על סדר. אני כמשתמש במערכת לא נוח לי שיש כל כך הרבה אפשרויות ופיצ'רים, אני אוהב דברים בצורה פשוטה ונוחה (iPOD לדוגמא). אני אתן לך דוגמא, רציתי לפתוח מערכת פורומים משלי לא מזמן בנושא מוזיקה איך שהתקנתי את המערכת ונכנסתי לפאנל ניהול קיבלתי שוק מטורף. להתמחות בפאנל הניהול של vBulletin ולהבין איך הכל עובד זה אשכרה מקצוע. |
אין כמו IPB [:
|
ציטוט:
אגב, עכשיו יוצא בPHPBB את אולי המערכת החינמית שהכי תתקרב לVB בזמן הקרוב, אולי היא יותר חסכונית במשאבים, תבדוק את זה....ואולי תמיר מVB לPHPBB 3. אבל אז שוב תעלה השאלה של אבטחה... ציטוט:
|
ציטוט:
ארז יכול להחזיק מבחינה כלכלית כזה דבר ובאמת מהיום הראשון שאני מכיר אותו אני רק מפרגן לו על זה אבל באותה מידה של ההוצאות להחזיק כזאת מערכות היינו יכולים לעמוד על יותר הכנסות אם רק היינו חושבים בעבר בצורה הגיונית יותר לשמירה על משאבים. פתחתי את האשכול הזה מניסיון מר מבחינת משאבים, אולי ללמד אחרים שעדיין יכולים לעשות שינוי. לשנות מערכת פורומים כמו fxp למערכת אחרת (ועוד מערכת חינמית) זה סיפור מטורף שכנראה לא יצא לפועל במילניום הקרוב (: |
ציטוט:
ושוב, אנחנו מדברים על זה שהתחליפים לא בהכרח טובים (מבחינת אבטחה ונוחות) ולקנות אחת יחודית ממתכנת זה לא עסק זול אם אתה פותח אתר שלא בטוח יצליח..לא תמיד כדאי לקחת את הסיכון.. בקיצור, כל אחד יעשה את הבחירה שלו ;).. בקשר לשותף שלך..לדעתי זאת משימה זדונית של מפתחי VB...הם מהפנטים את הלקוחות בשביל שהם לא יוכלו להתנתק מהמערכת... |
ציטוט:
המערכת הזאת מיושנת, מלאה בפרצות אבטחה וכיום לדעתי לא שווה גרוש (אפילו אם היא בחינם לא שווה להשקיע). לדעתי מי שמחפש לפתוח לעצמו פורום בלי לזרוק כסף זה רק PHPBB 3. מערכת קלילה נוחה וחמודה. אגב, יש לי ניסיון גם עם VB 3.6.5 וגם עם IPB 2.2.2. אני יכול להגיד לך שמבחינת משאבים VB לוקחת קצת יותר אבל יש בה כמה פ'יצרים חמודים. אגב IPB לא רק שלוחקת פחות משאבים גם הרבה יותר טובה מבחינת אבטחה (מכילה אנטי וירוס מובנה, וכו' וכו'), גם העיצוב... אבל השמועות אומרות שVB 4 יוצאת בעתיד הקרוב - רחוק ואני רוצה לראות תוצאות ;P עריכה: אגב שי, משימה זדונית זו לא, באמת מתאהבים בVB כשרואים אותה (אולי העיצוב לא כזה מרשים) אבל הלוח בקרה פשוט מלא באפשרויות...אני הייתי משנה קצת את התפריטים המסורבלים (במיוחד את התפריט שכולל בתוכו קטגוריות - הגדרות מערכת), מעביר את הסנן מילים לאיזור אחר (אולי אפילו פותח לו קטגוריה חדשה), בקיצור מבחינת נוחות ושליטה - IPB וגם מבחינת העיצוב. VB יותר לעסקים ואנשים שרוצים לשדר רשמיות כי IPB היא כמו גימיק כזה צעצוע נחמד שעולה הרבה כסף :) ואממ באבטחה של שניהם לא ייצא לי להתעסק (בגלל שאני לא מבין גדול) אבל אשמח אם מישהו שמבין עניין ייכתוב כאן את דעתו |
ציטוט:
ברגע שיצרת תבנית שעובדת, מבחינת עיצוב, נוחות ומשתמשים לא מבצעים כזה שינוי דרסטי של מעבר למערכת אחרת בכזה בום (כמובן שאי אפשר לעבוד על שתי מערכות שונות בו זמנית). עדיין לא דיברתי עם ארז על העתיד של FXP אבל יש לי כמה רעיונות להציע לו אבל כל זה קשור להתפתחות עתידנית מאוד (שנתיים שלוש) שתכלול בין היתר מערכת אישית. נכון לעכשיו ולזמן הקרוב / רחוק FXP לא תשנה תבנית או מערכת ותשאר באותה נוסחה מצליחה שעובדת היום (: |
ציטוט:
ובנוגע לארז הוא אכן די מאוהב במערכת אבל אני בספק עם לפני כמה שנים הוא לא היה מחליף לVB והיה נשאר ב IBP (אם ככה רושמים) אם הפורום היה מצליח באותה מידה |
ציטוט:
"אם זה לא שבור, אל תתקן";).... בהצלחה בעוד כמה שנים:p ציטוט:
|
תקשיב, לדעתי - כיום אין מערכת PHP מוכנה שמגיעה לקרסוליים של VB.
תראה לי אחת שבגדלים כמו של FXP לא תיצור עומסים, אולי פחות בקצת אולי יותר בקצת אבל בתכלס זה אותו דבר בערך, ואתה לא יכול להעלים עין מכל הפיצ'רים. אתה לא אוהב פיצ'רים? בגלל זה VB היא מערכת כל כלך טובה, פשוט תבטל אותם דרך פאנל הניהול האישי ואופה - הנה לך מערכת בלי פיצ'רים. זו מערכת שיודעת להתאים את עצמה לכל דבר, ושווה את המחיר שלה. וד"א בקשר לאחזקה, מי שמחזיק אתר גדול יוצר רווחים גדולים שבד"כ מכסים את ההוצאות על השרת ואף מכניסים בהרבה יותר לכיס. |
ציטוט:
שמע בעיקרון יש משהו במה ש-roy אומר. הגודל מקשה על התהליך, מאריך אותו ודורש מחשב מטורף להמיר מסדים בגדלים כאלה. אני לא חושב שהשרת הנוכחי שלנו (Dual Xeon 3.0) יעמוד בעומס של המרת מסד, הוא בקושי עומד בעומס המשתמשים [ספוילר - שרת חדש נכנס ממש בימים אלה לסמייל, שרת מטורף שיריץ את FXP בצורה שותפת ומהירה P;]. ציטוט:
העומס שכזאת מערכת יוצרת מטורף, שרת שאמור להחזיק אתה עם X כמות מחוברים יחזיק X:2 כמות מחוברים על מערכת vBulletin וזה נתונים ידועים. |
ציטוט:
אני מוכן להביא לך אדמין על מערכת נסיונות שלי שתראה את האפשרויות ואת המערכת בפעולה. |
ציטוט:
אני לא יכול להתווכח איתך מה יותר כבד או מי יותר כבד כי אתה הבחור עם הנסיון כאן. אבל אני אישית לא הייתי מוותר על VB אלא אם כן האלטרנטיבה היא מערכת שמתוכנתת במיוחד בשביל האתר שלי. |
ציטוט:
|
ציטוט:
דווקא VB אחלה מערכת אז נכון שהיא מעמיסה טיפה יותר אבל לא חסר דברים טובים =] |
ציטוט:
הכל יעבוד לך "קצת" איטי ובדיוק מאותה סיבה לא מריצים מערכת vBulletin על אתר ענק. |
ציטוט:
אבל יש משהו במה שאתה אומר אגב ההודעה ה555 שלי 8-) |
לא יאיר, אין משהו במה שאתה אומר.
מה זה קשור? אתה רוצה להחזיק פורום עם נוחיות למשתמשים? האתר שלך גדול? תפרסם בו, תשיג כסף, תשיג שרת חזק ותכסה את ההוצאות ואף תרוויח! אין כזה דבר הצלחה בחינם... אתה צריך שרת חזק כדי להחזיק פורום עם כמות משתמשים נכבדת, לכל מערכת תצטרך. אם אתה רוצה איכות לך על VB אם אתה רוצה איכות של מערכת הפעלה לך על VISTA עם מחשב חזק. או במילים אחרות על איכות משלמים. אתה כנראה לא התנסית בניהול מערכת VB שאתה אומר שהיא מיותרת, תתנסה בניהול שותף, בגרסאות החדשות ותראה עולם ומלואו. NetSign התנסתי במערכת הזו, תתפלא. לא אהבתי אותה, מאוד מסורבלת מבחינה ניהולית ומבחינת משתמש ממש לא אהבתי את צורת הסידור ואת הנוחיות שם. אם כבר אני משקיע סכום על מערכת מוכנה אני אשקיע על VB. ד"א אני מאמין שמבחינת משאבים VB ו-IPB לוקחים בערך אותו דבר. |
ציטוט:
|
VB לא רק שהיא מאובטחת וגם יש לה הרבה מאוד "פורומי תמיכה" ברשת היא גם תומכת במנועי חיפוש ואני בטוח שמנהל FXP לא יוותר על זה כי כנראה רוב הכניסות שלו מגיעות ממנועי החיפוש.
|
אני לא הכי מתלהב ממנה בדרך כלל.
אבל לדעתי אנשים הולכים אליה בגלל שהיא עולה כסף, וזה מראה שהשקעת. |
ישנן הרבה מערכות שעולות כסף, אבל אנשים בכל זאת הולכים על VB, את זה אתה יכול להסביר?
|
ציטוט:
|
לאו דווקא, אולי היא פשוט יותר טובה?
אתה רוצה להגיד לי ש-IPB ו-DC+ בזמנו לא השקיעו בפרסום? |
ציטוט:
1. שיקולים כלכליים: IPB עולה כרגע 150$ לחצי שנה לעומתה VB עולה 160$ לרישיון לכל החיים 2. שיקולי נוחות ואבטחה: IPB כוללת עיצוב ומבנה הרבה יותר נוחים (פאנל ניהול + פורום עצמו), כוללת אנטי וירוס שסורק קבצים שמעלים + עוד כמה פ'יצרים בנוגע לאבטחה VB לעומתה לא השקיעו במבנה נכון של המערכת, לוח הבקרה מסורבל יחסית בנוגע לאבטחה לא ראיתי שום דבר מיוחד. ויש עוד ועוד מדדים חלקם לטובת VB וחלקם לטובת IPB. אגב מישהו כאן הזכיר DC, העובדה שכרגע היא מופצת בחינם אומרת משהו לא? (רמז: היא כשלה...) |
ציטוט:
הגירסא האחרונה לטעמי הרבה יותר טובה מ-VB |
אני בטוח שלא עומד איש אחד מאוחרי Vb אלא קבוצה שלמה(חברה),
וזה שיקולים של כל אחד. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 06:06. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ