![]() |
פרסום תמונות בלעדיות בעיתון (?)
שלום,
רציתי לשאול אם לעיתון יש את הזכות לפרסם תמונות שצילמתי לאתר שלי (חדשות הגליל, לוגו מופיע בכל התמונות) בלי שום אישור מפורש ממני לתמונות הספציפיות האלה? |
לפי מה שאני יודע, לא.
אם זה מפריע לך, פנה לעיתון ואני בטוח שתסתדרו.. |
אם פורסמה תמונה שצילמת בעיתון ללא אישור שלך אתה יכול לתבוע אותם על הפרת זכויות יוצרים (הפיצוי הוא בין 10 ל20 אלף ש"ח!). אם זה באמת מה שקרה תפנה מהר לעורך דין שיטפל בנושא.
|
ציטוט:
|
אוקיי, תודה.
אני שואל בגלל שהם פירסמו גם את הלוגו על התמונות (ולא ממש בעיה להוריד אותו כי הוא לא חותך את התמונה ממש). אגב, מי שרוצה לראות את זה, מוזמן לקרוא את גיליון "אינדקס הגליל" האחרון שיצא ברוסית. |
תבקש מהעיתון לפרסם פירסומת שלך או שאתה תובע.
|
יאללה תביעה!!
תעשה כסף |
ציטוט:
|
ציטוט:
תפנה לעיתון, הם יבינו... |
תמונה/תצלום הם דברי אמנות, כך שלמעשה תמונה שלך אוטומטית מוגנת בזכויות יוצרים.
אם אתה לחוץ בכסף, לך תתבע... במידה ולא, אתה סתם קטנוני (אבל תזהיר אותם לא לחזור על המעשה). |
כסף הכי חשוב בחיים
=] יאללה לתבוע |
ציטוט:
הכי טוב זה להגיע איתם לפשרה מסויימת, תמלוגים למיניהם..או אולי, הצעת עבודה? (צלם..). תדבר איתם קודם, לפני שאתה עושה כל דבר. אם יש במשפחה/חברים עו"ד, אפילו יותר טוב להתייעץ איתו..אין טעם סתם לבוא ולתבוע. הכי טוב לך, להעיר ולהתעלם, קורה שוב? אז תערב את הרשות השופטת. |
כאילו מישהו מכם באמת היה הולך ותובע וכאילו אתה שואל כי אתה באמת רוצה לתבוע..
|
ציטוט:
תדבר איתם קודם, תראה את העמדה שלהם.. ובמקרה והם מפרסמים אולי אפילו תבקש זכויות יוצרים :].. |
משוגע צודק.
לא צריך לרוץ ולתבוע, הדבר יכול להימשך המון זמן. תיהיה איתם בסדר בהתחלה, תגיע לפשרה מסויימת שתיהיה לטובתך ולטובתם. פירסומות לאתר שלך, או אולי תשלום על התמונות בלי לערב בית משפט זה יהיה מאוד נוח ונחמד מצידך. |
ציטוט:
http://gid.co.il/e_gid/advokat/davidov.html כאילו שאתה מנסה להתחכם. |
צודקים לא חשבתי על זה :D
אתה יכול הלויצא מהם קצת כסף ככה שתהייה צלם שלהם\ישלמו לך לתמונה\פירסום או כל דבר אחר :) |
אבל אולי הם הביאו לך קרדיט, רשמו בסוגריים ליד התמונה או משהו. ומה הקטע לתבוע ישר, עם הבתי משפט בארץ זה ייקח כמה שנים עד אז הוא ישכח מזה וזה סתם יבאס אותו כל הזמן.
כמו שאמרו כאן, העצה הכי טובה היא שתדבר איתם, אולי תצליח לעבוד אצלם, אולי יתגמלו אותך יביאו לך הנחות כל מיני, וייצא לך סבבה. לא חייב ישר לתבוע, תשתמש בשכל. |
ציטוט:
הם לא רשמו כלום על האתר, פשוט השאירו את הלוגו (ובלוגו אין את הכתובת). |
לדעתי? אין משהו שאתה יכול לעשות.
אני לא חושב שהם ישתפו איתך פעולה, כי הם יודעים שלא תוכל לעשות כלום. כל משפטני הוסטס למיניהם (חוץ מטל) יכולים להרגע עכשיו. |
SUSIK זו הייתה תגובה מאוד מפגרת (סלח לי על הביטוי)
בכל מקרה למה ישר לתקוף? תיצור קשר עם הבעלים של העיתון ולבקש לא לפרסם תמונות שלך (אם אתה רוצה כמובן שלא יקחו לך תמונות). חבל סתם לגרור את זה למשפט בזבוז זמן וכסף |
לא לתבוע...
אם עיתון הוריד או כתב או פרסם הודעה שלך זהו הצאנס שלך להתקדם
ולנסות לבצע שת"פ עם העיתון ולפרסם את אתרך. בברכה אריה |
ציטוט:
הרי יש לך עורך דין, שיש לו אפילו עמוד ברשת. למרות שבשעות הפנאי משתמשי הוסטס לומדים משפטים, אם באמת יש לך עורך דין, מן הראוי שתשאל אותו. אני אישית אשמח לשמוע מה הוא אמר לך בקשר לזה. |
ציטוט:
בסוף הגעתי להסכם עם העיתון. |
ציטוט:
|
לא נראלי
|
ציטוט:
|
לא,יש לך זכויות יוצרים על התמונה,תבקש תמלוגים.
|
מה אכפת לך.. קיבלתה פרסום:)..
סתם אבל לדעתי לא צריך ישר לתבוע אלה אם זה ממש מפריע לך.. (למרות שנראה לי שלא, נכון?).. תגיע איתם להסדר מסויים הכי טוב ככה גם אתה וגם ם יהיו מרוצים.. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:47. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ