![]() |
[בלוג] על ClickTale. לא מכירים? חובה להכיר!
אני מציע לכם לקרוא את הפוסט שלי בבלוג על ClickTale.
כבוני אתרים, אתם חייבים להכיר את השירות. כשרואים את זה מבפנים..זה משהו מדהים. כלי שימושי ביותר. על ClickTake - רעיון ענק - ביצוע מצויין. אם נגיד מישהו יכנס עכשיו לפוסט, אוכל לראות על מה הוא לחץ, מה הוא הקליד בתגובה למשל [דרך המערכת עצמה של ClickTale] אם הוא לחץ על הקישורים בצד, או אולי לחץ על הקישורים בפוסט עצמו..הכל! וזה רעיון ממש ממש יפה. |
איך מקבלים הזמנה? זה עובד גם על אתרי asp.net?
|
מכיר, ראיתי את זה לפני הרבה זמן אבל רק אתמול שלחתי להם בקשה להיות beta tester מקווה שיאשרו אותי...
|
חוק הפרטיות?
הנה סיבה למה לא לבקר בבלוג שלך... |
*לוודא.
לבלוג הזה אני לא אכנס יותר, לא צריך מעקב :P |
ציטוט:
|
ברגע שיוצאים מהאתר זה כבר לא עוקב נכון?
|
ברגע שיוצאים זה לא עוקב.
אין שום חדירה לפרטיות במה שאתה עושה באתר שלי, כי האתר שלי. סה"כ אני רואה אילו מן הפעילויות האפשריות באתר שלי אתה בחרת לעשות, זה הכל. |
אחלה סטארטאפ!
איך מקבלים הזמנה? |
כנסו לאתר ותרשמו.
בעניין הפרטיות: אין דבר כזה "חוק הפרטיות". המערכת לא מפרה שום זכות, כיוון שאני רואה מה נעשה באתר עצמו ולא בדפדפן כולו או בחלון כולו. בגדול אני אדע מה לחצתם ואיפה, חדירה לפרטיות אין פה. ותעשה טובה אל תמציא לי חוקים, כשתראה לי במפורש שהדבר הזה אסור, אני אדאג להסיר את המערכת מהבלוג שגם כן לזמן מסויים וזהו. במידה וזה היה מנוגד לחוק, לא היו מפתחים את זה, לפחות לא פה בארץ. עצם זה שהמשיכו בפיתוח, והשקיעו כסף וכו' וכו', רק מוכיח את טענתי. וזה עובד בכל בפלטפורמות, השירות הוא host based, ז"א לא מערכת שאתם מתקינים אצלכם אלה שירות שמאוחסן בשרת חיצוני, אתם שמים קוד JS בהתחלה ובסוף וזהו. |
זאת ההרשמה - http://www.clicktale.com/beta_sign.asp
נכון? |
כנראה שכן, אני האמת כבר לא זוכר נרשמתי מזמן.
נ.ב יש "הקלטות" מוגבלות ליום, 40 כברירת מחדל וניתן לקנות עוד. בינתיים נגמרו לי ההקלטות שלי :\ אז האנשים שכל כך דואגים לפרטיות שלהם, שאגב, אין סיבה לטעון שזה לא חוקי, אתם יכולים להיכנס ולהתרשם. |
נראה לי קצת הגזמת, אני לא רואה בזה שום מהפכה וגם לא משהו "ענק". סך הכל שירות נחמד, גם לא מי יודע מה שימושי =\ מן הסתם תשומת לב תוקדש לאמצע הדף ולא לשוליים, וואו, זה שינה לי את החיים =\
תודה בכל מקרה. |
ציטוט:
לאתרים גדולים כמו וואלה ונענע מאוד חשוב לדעת את מה שהמערכת הזאת מאפשרת לדעת. |
ציטוט:
ואיפה למקם דברים באתר, כמה זמן כל גולש נשאר. |
מצד של בונה אתרים זה נשמע לי מאוד חביב וטוב , בעזרת המיקומים האדומים אפשר לראות היכן כדאי להציב פרסומות וכו'..
אבל מצד של גולש באתרים זה נראה לי די מרגיז , למה אתה צריך לדעת מה אני עושה אצלך באתר ? מילא האפשרות של המקומות המבוקשים באתר וכו' אבל למה לראות מה אני עושה עם העכבר וכו'? |
ציטוט:
|
הגולש בכלל לא יודע על זה, מה זה אמור להפריע לו?
|
ציטוט:
הסיבה שחלקים נצפים יותר באתר הם בגלל שהם חלק של תוכן. ברגע שאתה מכניס פרסומות, משמע זבל, פחות יסתכלו עליהם. |
ציטוט:
אם האיזור החם ביותר באתר הוא סרטון הוידאו, כדאי לשים מתחתיו או מצדדיו פרסומות. |
אמרתי שהבלוג משתמש בזה,
אליחי ואלכס מסרבים להיכנס. מה זה מפריע? אלוהים יודע. זה לספק שירות טוב יותר לגולש, ולהרוויח טוב יותר מהאתר. כל הצדדים מנצחים. מה גם זה יכול למשמש לתמיכה, לראות איפה הגולש נתקע במערכת, אני יכול לעשות מזה סרטון הדרכה ללקוח, יש לזה המון שימושים. |
אני חושב (לא בטוח) שאתה חייב ליידע את הגולש שאתה יודע מה הוא עושה באתר שלך לפני השימוש באתר.
|
אני לא רואה פה שום צורך,
סה"כ, באתר שלך ישנן כמה פעולות מוגדרות שניתן לעשות. נגיד פה בפורום, אפשר לצפות בפרופיל של מישהו, אבל לשלוח הודעה בפורום מסויים, אבל לערוך חיפוש, אפשר לעשות מלא דברים. סה"כ אני יודע מה בדיוק הוא עשה. אני גם ככה יכול לדעת מה כל משתמש עשה על ידי מערכת סטטיסטיקות פשוטה, זה שאני רואה את זה על המסך - שומדבר "חדש" מבחינת המשתמש. ההקלטה עצמה היא במסגרת האתר בלבד, ז"א אני לא נחשף לשום דבר אחר ממחשבו של המשתמש. |
מה ההבדל בין לזה לבין שירותי ססטיסטיקה אחרים?
|
בכל אופן זה ממש מיותר, אלא אם כן יש סטטיסטיקות של כמה משתמשים..
בנוגע לכל משתמש ספציפית זה יכול להיות מאוד מאוד מסוכן לשרת של אתר עם כמות גדולה של גולשים.. כמו כן זה מיותר, אני בטוח שאם יש לאתר 1000 צופים המנהל לא יעבור משתמש משתמש ויתסכל מה הוא עושה. |
ציטוט:
אבל לא נראה לי הגיוני שאין לפחות נקודות מחברות בין המשתמשים. |
ציטוט:
זאת מערכת סטטיסטיקה, אתה רואה כל מה שאתה צריך לראות + יש לך את האפשרות לראות סרטוני פלאש של המשתמש + יש לך את HeatMaps שהוספתי תמונה של זה לפוסט בבלוג. יש להם הגבלה ל40 הקלטות ביום, אתה רוצה - תקנה עוד. לא חסר להם כסף בשלב הזה, לכן אני לא חושב שתיהיה בשבילם בעיה לפתור עומס שזה יכול ליצור. וזה בהחלט יוצר עומס על השרת, אבל יש דרכים לפתור את זה והם עושים את זה. אתה יכול להקליט אחוז מסויים מהגולשים, אתה יכול להקליט 30 אחוז, אתה יכול להקליט 70 אחוז, כל מה שתבחר. בגלל זה אמרתי, אתם צריכים לראות את המערכת כדי להבין כל מה שהיא מציע, פיתחו אותה בחוכמה. |
רעיון מעולה! (איך אני לא חשבתי על זה |Lol|)
שלחתי בקשה להיות בטא טסטר. מקווה שיאשרו אותי. |
זה לא סותר את העובדה שתצטרך לעבור אחד אחד, בין אם זה 40 (שביננו, למי יהיה כוח לצתפות בסרטונים שלהם כל פעם) ובין אם זה אלפים (שזה ברור מאליו...)
|
עד גבול מסוים של חדירה לפרטיות אתה לא מחויב לידע את הגולשים, עברת את הגבול ממזמן.
יש דבר קטן ששמו "הזכות לפרטיות", וישנה זכות נוספת לאנונימיות ברשת. |
ציטוט:
לשם מה אתה רוצה לעבור כל כך הרבה משתמשים. אתרים גדולים בד"כ הם צוות, אז מחלקים את העבודה, תגיד לי מה אתה רוצה בדיוק לחפש ואני אנסה את זה אצלי ואראה האם זה מסובך מידי וכו'. לשם תמיכה- מבררים את האייפי של הבנאדם, מתי נכנס וכו', רואים איפה הוא נתקע ועוזרים בהתאם. כדי לדעת איפה הגולשים מקדישים הכי הרבה תשומת לב - יש לך HeatMaps, במידה ויש לך פרסומות באיזורים שהם לא "אדומים", ז"א שאין שם הרבה תשומת לב מהגולשים, תידע שלא למקם שם. הכל תלוי במה שמעניין אותך לדעת. |
ציטוט:
גם עם זה בגדול "הזכיות לפרטיות", יש בתוך זה הסבר, ופירוט, לא הכל נוגד את הזכות לפרטיות. נכון, אני יכול להודיע למשתמשים שהם תחת "מעקב" אחר הפעולות שלהם, אבל א' - זה לא כולם, זה אחוז מסויים מהגולשים. ב' - המעקב לא מתבצע אצלהם בבית, לא מתבצע באזור הפרטי שלהם, זה מתבצע אצלי. סה"כ באמת אני צריך ליידע, אבל זה לא נוגד שום זכות לפרטיות, אלא אם כן תוכל להוכיח לי אחרת ממקור מוסמך. |
נחמד שאתה טוען שהכל כשר, אבל הידע שלך שואף ל-0 בתחום.
הנה עמוד שלם על דילמה מוסרית של האם להפר את הזכות הבסיסית לפרטיות עקב עבירה על החוק, אז אם במצב כזה התשובה לא ברורה, לא נראה לי שזה חוקי להפר את הזכות כי "בא לך". http://www.netlaw.co.il/it_itemid_4910_desc__ftext_.htm |
ציטוט:
ביקשתי שתוכיח אחרת. ועדיין לא מצאתי שם משפט ששולל את מה שאמרתי. |
אז תקרא טוב יותר, כל החלק התחתון הוא קביעת מגבלות הפרטיות.
מהי "רוגלה"? תוכנה האוספת מידע עליך ללא ידיעתך, זה חוקי? לא. |
עומרי מה ההבדל בין להגיד לבעל האתר מה הגולש עשה דרך סרטונים,
לבין לתת מידע לבעל האתר על כמות הגולשים, מאיפה הם באו, מאיפה הם גולשים, לאיזה דפים הם עברו, על מה הם לחצו ועוד ועוד ועוד? |
ציטוט:
זה כל מה שאתר אחר אוסף עלייך בד"כ, הדפדפן שאתה משתמש בו והאייפי, זה שהיא מתרגמת את הלחיצות שלך ותזוזות העכבר לסרטון על גבי האתר שלי, זה לא חוקי? איך בדיוק? אם מה שמפריע לך זה העניין שגולש לא יודע את זה, אני אוסיף את זה עוד רגע לבלוג, יש לך טענות\הערות נוספות לעניין? |
ציטוט:
זה קצת מכוון לאתרים פרטיים אם מדובר כמובן בהקלטות מסויימות ולא בסטסטיסטיקות ספציפיות. |
ציטוט:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...99%D7%95%D7%AA |
ציטוט:
[איך לא חשבתי על זה] סה"כ, המערכת מבצעת את אותו ה"מעקב" כמו שמערכות סטטיסטיקה אחרות עושות, אבל בסרטון על גולשים מסויימים, ומראה את הנתונים בצורה אחרת, "חיה" יותר.. אז נכון, זה קולט את הלחיצות שאתה עושה, אז.. ? עוד דבר, ספקיות אינטרנט, יש להן פחות או יותר את כל הסטוריית הגלישה שלך, וע"פ החוק אסור להן להשתמש במידע לרעתנו, אלא אם יש הוראת בית משפט וכאלה. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:17. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ