![]() |
[שאלה] זכויות יוצרים
ניקח לצורך השאלה דוגמא.
תארו לכם שיוצאת עוד מעט מערכת הפעלה חדשה... כבר יש לה אתר עולמי והכל, ואני עכשיו בא וקונה את הדומיין של המוצר ב-co.il מותר לי להפעיל אתר התומך בעברית במערכת ההפעלה?? יעני אתר עם הסברים ושיטות למערכת?? זאת לא עבירה על זכויות יוצרים?? כאשר המערכת תיצא ובגדול והם ירצו לקנות את הדומיין ויראו שהוא תפוס אין סיכוי שאני יחטוף תביעה?? איתי |
עשו את זה כבר עם Windows Vista, לא אמורה להיות בעיה. |Rolleyes|
|
במקרה הזה אני לא מדבר על מערכת הפעלה...
תחשבו על תוכנה שעומדת לפרוץ לעולם ואני בא וקונה את הדומיין הישראלי לפני... |
אם זה סימן מסחרי אתה בבעיה.
|
אני ושותף שלי רכשנו את windowsvista.co.il היו קצת בלאגנים וכותרות ב Nrg אבל מיקרוסופט לא פנו אלינו עדיין..מייקרוסופט טענו בכתבה ב NRG "הנושא לא עומד על הפרק"..
|
זה למה הרבה פורייקטים מתחילים עם שם כלשהו ואז מחליפים באמצע מ"כל מיני סיבות"..
[ונציה -> Joost, לונגהורן - ויסטה] וכמו ששוסטר אמר, אם זה סימן מסחרי אז זה באמת לא חוקי כל כך, אפשר לתבוע אותך על זה |
ציטוט:
השם קוד היה Longhorn, זה סך הכל שם ליחוס הפרויקט לפני שיש מוצר ממשי... Vista מאז ומתמיד היה השם הראשון והיחיד. |
תכל'ס? אתה הרי לא מצפה לקבל כאן בפורום חוות דעת משפטית שתוכל להסתמך עליה.
זה לא נושא של כן לא שחור לבן. זה נושא שנמצא בתחום שתלוי בהרבה נסיבות ואי אפשר לתת לו מראש תשובה שתמיד תהיה נכונה. |
אני זוכר שהיה בעיתון שמיד לאחר פרסום שם המפלגה "קדימה" היה אחד שמהר קנה את הדומיין kadima.co.il ורצה המון כסף מקדימה, ולפי מה שאני מבין בסופו של דבר קדימה נדפקה עם הדומיין kadimasharon.co.il XD
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
הם לא מפחדים שיגנבו או משהו, פשוט הוא לא קיים. תוך כדי שהם מפתחים את המוצר, יש צוות שאחראי על מציאת שם וזה יכול לקחת שנים (בלי הגזמה). |
ציטוט:
אבל זאת דעתי. |
אני לא חושב שזה משהו מסחרי המשהו הספציפי שאני מדבר עליו.
זאת תוכנה חחינמית. אם הייתי רוחש עכשיו למשל את joost.co.il (הוא תפוס בכל מקרה). ג'וסט היו יכולים להגיד לי משהו?? |
ציטוט:
כי ג'וסט זה סימן מסחרי [Trade Mark]. זוכרים את המקרה עם windows.co.il ? הבנאדם רכש את הדומיין, לחנות שלו או משו', ומיקרוסופט רבו איתו ובלה בלה בלה, מה נסגר איתו הסוף? |
ואיך אני יכול לדעת אם זה מסחרי או לא???
|
אנערף.
כשיש TM ליד הלוגו? קרא על תנאי שימוש וכל החרטות שיש בתחתית העמוד. |
לפי מה שהבתי יש TM אבל אני כביכול אסור לי לקנות את הדומיין בלי לעשות עליו שימוש למשל??
|
אם אני הייתי השופט בעניין הזה,
לטובתך, עדיף שהאתר היה עוסק בנושא של Joost, מאשר שאתה מציג שם משהו אחר או מקשר לאתר אחר או מציע את הדומיין למכירה. |
אם הייתי פותח אתר תמיכה בעברית לתוכנה זה מקובל?
|
דבר עם מיקרוסופט ישראל, אולי תזכה בכמה אלפים תמורת הדומיין ואולי יותר.
|
ציטוט:
דבר עם עורך דין |
אני אתעייץ
כנראה אני אקנה את הדומיין בתור השקעה שתבוא כעבור מספר שנים... אחרי שאני אקנה אני אעדכן |
אם אני לא טועה מותר לך נגיד להשתמש בדומיין Windows.co.il בתור חברה שבונה חלונות
|
היה אותו הדבר עם אנימקס, או פוקימון לשעבר.
היה להם את הדומיינים http://www.pokemon.org.il, http://www.pokemon.co.il, ונינטנדו איימה בתביעה, לאחר כמה שנים שהפורום קיים, שם הפורום שונה לאנימקס, ומאז הוא ניסגר(בלי קשר). |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:58. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ