![]() |
רוצה לשפר את המחשב..
שלום לכולם,
אני מעוניין לשפר את המחשב שלי שיעבוד עם משחקים בצורה קצת יותר טובה...(לא רוצה להשקיע הרבה) הנה המפרט שלי: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz 512MB RAM 80GB HD NVIDIA GeForce FX5200 תקציב בערך איזה 400 ש"ח אני רק רוצה לחזק אותו טיפה... מה אתם אומרים הכי שווה לקנות בכזה סכום? ואם יש איזה משהו בסכום קצת גדול יותר תציעו בנוסף... |
בתור התחלה איזה זיכרון יש לך? DDR או DDR2 ואיזה דגם של לוח אם יעזור להחליט על השיפור הכדאי ביותר
|
ציטוט:
אפשר עזרה? |
חפש בGOOGLE את התוכנה EVEREST ULTIMATE EDITION, זאת תוכנה ל30 יום.. אבל היא ממש עוזרת.
אם אתה לא רוצה 30 יום, יש את CPU-Z שאתה יכול להוריד בקלות ובשניות (GOOGLE IT) או שתכתוב dxdiag בRUN (הפעלה), מופיע שם משהו על הדגם של הלוח אם. בכל מקרה לא יודע אם כדאי לשפר מחשב עם AGP/DDRI, אולי ספק כוח או משהו.. קודם תרשום את הדגם של הלוח. |
תוריד EVEREST מפה
ותחזור עם תשובות |
אני בטוח ב 99% שהזכרון שלו הוא DDR,
רואים את זה לפי הכרטיס מסך והמעבד. אני בספק אם שווה בכלל "לשדרג" את המחשב הזה. (רשמתי "לשדרג" במרכאות כפולות מכיוון שבשביל לשדרג אותו צריך לוח אם + כרטיס מסך + זכרון + מעבד חדשים, ז"א כבר מחשב חדש.) |
400 ש"ח לשיפור מחשב כזה? לא נראה לי.
אולי תצורת RAID לשיפור מהירות הכתיבה לדיסק (עשוי לעזור קצת). אם תעלה את התקציב ל900 ש"ח תוכל לקנות כרטיס מסך חדש 8600GT. אבל שוב, מחשב כזה לא כדאי לשדרג. עדיף לך לחסוך ולקנות מחשב חדש. |
אם המחשב הזה מספק אותו אז למה לקנות מחשב חדש?
השדרוג הכי דחוף הוא לזיכרון להוסיף עוד חצי גיגה או גיגה אבל כולנו נהיה יותר חכמים שהוא יחזור עם תשובה |
ציטוט:
אני בכל מקרה מניח שהוא כן מספק, אבל אל תקפוץ למסקנות. דבר שני, לא אמרתי שהוא צריך לקנות מחשב חדש, אמרתי ששדרוג מסיבי למחשב שכזה זה כבר לקנות מחשב חדש. אין שום טעם בלשדרג מחשב שכזה, אפילו לא מערך RAID או עוד זכרון, בסופו של דבר עוד חצי שנה / שנה הוא כבר יקנה חדש והוא יתקע עם החלקים שהם כביכול חדשים ללא אפשרות למכור אותם / למכור אותם במחיר שאפילו לא קרוב למחיר שהוא קנה אותם. |
במקום לדהור חכו ותנו למשתמש לחזור עם תשובה
|
ציטוט:
רוב הסיכוים שהתשובה תיהיה אותו הדבר - "אין טעם לשדרג". |
שדרוג במצב של DDRI ו/או ממשק AGP יהיה מיותר.. קח תכסף ושמור לשדרוג הבא / קנה פיצוחים |Rolleyes|
|
אני כרגע מחפש את התוכנה.
אמממ...לוח אם , ספק ,הארד דיסק החלפתי לפני כמה זמן... נראה מה יהיה שאני יבדוק עם התוכנה... |
יש לך לינק באדום בהודעה שלי
לא אולטימיט אבל מספיק טוב |
הנה מפרט המלא:
מעבד - Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200) לוח אם - MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) מסך - AOC FT7x0 Series [17" CRT] (1417673871) הארדיסק - HDS728080PLA380 (80 GB, 7200 RPM, SATA-II) זכרון - 512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-8 @ 200 MHz) |
אוקיי.
תמיכה בSATA2 זה כבר טוב, יציאות PCI...נחמד :) לדעתי תקנה עוד הארדיסק (זהה לזה שיש לך עכשיו) ותעבוד בתצורת RAID. כי כרגע ההארדיסק הוא צוואר בקבוק. למרות שאם התקציב שלך היה גבוהה יותר סביר שההצעה שלי לשדרוג הייתה אחרת. בכ"מ או RAID או 1GB זכרון. |
ציטוט:
|
ציטוט:
תסתכל הודעה שלי למעלה. |
תראה אני מניח שקנית את המחשב באיבורי שאני לא ממש מחבב אבל זה לא העניין פה אם תרצה הסבר פנה אלי בפרטי
כמו שאמרו לפני לא משתלם לשדרג את המחשב כי כרטיסי מסך AGP לא נפוצים מה שכן אפשר לשדרג זה את הזיכרון אבל עדיין זה לא משתלם כי המחשב הזה עבר זמנו אלא אם הוא מספק אותך אז הזיכרון הזה אמור להתאים לך |
אממ...
שהתכוונתי מערך RAID התכוונתי למערך RAID 0. בעצם 2 הארדיסקים שמפצלים בניהם את המידע. מהירות הכתיבה והקריאה תיהיה מהירה יותר וכך בעצם יבואו לידי ביטוי שיפורי הביצועים של המחשב. כי רוב הפעולות (אם לא כולן) הן פעולות קריאה וכתיבה לדיסק הקשיח ולכן לדעתי שווה להשקיע במעך RAID 0 |
אין לי בעיה "להתקע" עם החלקים (מקסימום נוספים אותם למחשב חדש)...
אבל בנתיים אני רוצה לשפר אני לא יכול לעשות כמעט כלום במחשב... אני מפעיל 2 תוכנות הוא לא זז... אההה ובעיקרון אני במשחק רשת , דפדפן אז יש לאגים זה קשור למהירות אינטרנט (1.5MB) או למשהו אחר? (הלאגים במשחק) |
הסיכון לא שווה את זה לדעתי
אם היה לו מערך RAID 5 זה |
מזה המערכים האלה אפשר הסבר קטנטן?
|
באילו משחקי רשת אתה משחק?
וכמו שאמרתי לדעתי מערך RAID 0 יעזור לשיפור הביצועים מה גם שההארדיסק לא ייזרק אם תקנה מחשב חדש כי כרגע הטכנולוגייה היא SATA2 וזה ההארדיסק שיש לך. Alihom, תראה את ההודעה הקודמת שלי, הסברתי לך שם על מערך RAID 0 |
ציטוט:
לאחר שאתה מפרט, זה נראה כתסמינים של וירוס / תוכנת רוגלה, אני ממליץ לך לפרמט ולהתקין עותק חדש ומרענן של מערכת ההפעלה שלך. |
אני לא ממליץ על המערך הזה אם אין לך דרך כלשהיא לגבות דברים חשובים כי אם דיסק אחד קרס אתה יכול להגיד להתראות לכל המידע שהיה על המחשב שלך כי כל דיסק מכיל חצי מהמידע (RAID0)
מערך RAID5 מכיל 3 דיסקים שבכל אחד מהם קיים עותק שממנו המערך יכול להבין מה היה חסר ולשחזר את הנתונים |
SilkRoad זה המשחק...
http://silkroadonline.net הגראפיקה של המשחק היא משהו ברמה... ציטוט:
לפני שבוע או שבועיים רק התקנתי מחדש כולל הארדיסק חדש... אני משפר את המחשב כל הזמן... |
ציטוט:
מה גם שדיסקים קשיחים נעשים לאחרונה אמינים יותר. חוץ מזה שהוא לא נשמע לי מישהו ששומר דברים חשובים על המחשב (דפדפן, משחקי רשת) כך שאיבוד מידע במקרה שלו לא יהיה גרוע כ"כ מה גם שיש אותו סיכוי שהדיסק הקשיח הנוכחי שלו ידפק ויילך לו כל המידע. |
ציטוט:
לאחי יש מחשב דומה לזה והוא מריץ Cubase, Winamp, Hypersonic ועוד מלא תוכנות והמחשב אפילו לא מזיע. (כמובן שה cubase לא בהקלטה אלא רק משמיע / נח) |
ציטוט:
ציטוט:
גראפיקה ברמה , אלפי שחקנים אם לא עשרות או מאות אלפים... משחק מאד מאד כבד... |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל לבד אני אומר לך זה יותר כבד... אני התכוונתי תוכנה ודפדפן... 2 תוכנות זה כבר קורס... |
ציטוט:
אז מה הקשר עכשיו המשחק? 2 תוכנות לא אמורות להכביד לך על המחשב. |
ציטוט:
|
בקשר לSlikRoad, עברתי שם על דרישות המערכת והמחשב שלך עומד בדרישות המומלצות.
ככל הנראה תוכנות נוספות שרצות ברקע וזוללות משאבים / רוגולות / וירוסים או בעייה עם האינטרנט. לדעתי האפשרות הראשונה סבירה יותר. ולרגע הצלחת לבלבל אותי, אם יש לך רישונות לתוכנות וכו' אז איך מה שאתה עושה עם המחשב הוא גלישה באינטרנט ומשחקי רשת? אם תוכל לפרט מה אתה עושה עם המחשב (אפילו פעולות בסיסיות ביותר כמו האזנה למוזיקה וכו') יכול לעזור לנו להגיד לך איזה רכיב חומרה כדאי לך לשדרג. |
מסכים עם נדב.
slikroad לא אמור לגרום למחשב שלך להשתעל. |
אתה יכול להגיד לנו מה עולה עם המחשב אולי יש שם משהו
תכנס ל MSCONFIG בלשונית אתחול תבדוק מה עולה תעלה לפה תמונה ונראה על מה אפשר לוותר |
התוכנות שפועלות:
SilkRoad Skype AVG Free Edition Sound Effect NVIDIA Settings Netex Options Internet Explorer Smile-Cable Dialer |
הוא דיבר על התוכנות שעולות בהפעלת המחשב.
|
או שאתה יכול להפעיל את המחשב במצב Safe Mode (עם רשת) להיכנס למשחק ולבדוק אם יש לאגים - אם אין כמו שחשבנו בעייה עם וירוסים וכו' במידה ויש - סבירות נמוכה יותר לווירוסים ורצוי לפנות לספקית האינטרנט שלך ולברר מולה את הפרטים.
אגב תסגור MSN / ICQ / אימיול וכו' תיכנס לcmd ותרשום netstat -n תעתיק לכאן את הפלט |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:04. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ