![]() |
שאלה בנוגע לחוקיות של דומיין
שלום רב.
יש לי שאלה בעניין חוקיות של דומיין מסויים. אני אתן דוגמא, למשל יש את החברה Mazda, מותר לי לרכוש את הדומיין הבא: Mazda.co.il. אשמח אם מישהו יודע בוודאות לגבי חוקיות העניין, האם מותר לי לרכוש את הדומיין. ממתין לתגובות, תודה רבה. |
מותר, אך יהיו לך המון בעיות משפטיות.
מזדה יתבעו אותך, או יגיעו איתך לפשרה. אתה יכול להרוויח מהעניין, או להפסיד בגדול. |
אני לא יודע בוודאות, אבל אני ממליץ לך להמנע מזה.
|
הם יכולים לקחת לך את הדומיין..
לדעתי זה לא כ"כ כדאי, או שתגיע איתם לפשרה מראש לפני שאתה קונה. |
אני אם הייתי מוצא שם כזה [כמו במקרה שלך אני חושב]
הייתי קונה ומהר...ושם עליו אתר של רש"י תיבות מהשם לדוגמא מזדה תיצור רשי תבות תגיד שם של חבר שלך..קרוב משפחה משהו תעשה אתר פרטי ולא אתר על שם החברה או משהו שקשור אליה ככה לא תיהיה להם אפשרות לקחת ממך את הדומיין [אמור ליהיות ככה] אחרי זה אולי יצא לך מזה רווח אם תמכור להם את השם מתחם אבל תכלס לא נראה לי שיש לך מה להפסיד למה אתה קונה אותו = רשום על שמךך רק על תעלה עליו אתר שקשור לנושא למה זה משהו שיכול לגרום להם לטבוע אותך ולקחת לך את הדומיין בקיצור, אני חושב שכדאי לך לקנות |
אפשר לשים על זה אתר על מצדה. =\ אם נראה לך שיקנו ממך את הדומיין תשכח מזה. מה להם ולCOIL?
|
ציטוט:
http://www.lego.co.il וחוץ מזה, ש-MAZDA.co.il כן תפוס, ע"י מאזדה בישראל. אבל אם לדומיין הפנוי הזה שדיברת עליו יש משמעות אישית שקשורה אליך, ותוכל לשכנע איתה את השופט, אני חושב שזה חוקי. לדוגמא היה את nissan.com , שאיזה יהודי בארה"ב קנה, השם משפחה שלו זה ניסן, וחברת nissan של המכוניות תבעה אותו. http://nissan.com/Digest/The_Story.php בקיצור, זה תלוי חח... |
אתה יכול לצאת מלך ויכול לצאת אפס
כי זה עניין של טביעות והכל עדיף לא להתעסק עם זה אבל נגיד יש לך דומין ורק אחרי זה פותחים חברה או משהו זה מצויין |
ציטוט:
למה לדעתך לא לקנות.. הרי לפי החוק אם הוא לא עובר או לוקח זכויות יוצרים אין שום סיבה שיטבעו אותו, בעצם אולי כן יטבעו אבל אין סיבה שינצחו בטביעה.. שם מתחם שלו, הוא לא עבר על שום חוק.. נגיד ומאזדה זה השם משפחה שלו כמו שאמרו למעלה או אפילו שם פרטי אני הייתי קונה ופותח בלוג אישי עד שהם היו מתֵקשרים איתי איכשהו ואז מציע להם קניה של הדומיין או פשרה כלשהי לדעתי שווה לקנות אין מה להפסיד..אולי טיפה בלאגנים..אם הם ירצו לקנות ממנו הוא ירוויח הרבה |
ציטוט:
שאלה נוספת, האם לדעתכם מותר לי לפתוח על הדומיין אתר ביקורות ופרטים על מוצרים שהחברה הזאת מייצרת? או שעדיף שלא לעשות זאת? תודה רבה לכולם. |
ציטוט:
תעשה סתם אתר בכלל נושא עם נושא שלא מזכיר את או קשור לנושא המקורי |
אם השם שלהם רשום כTM או R (אני לא זוכר בדיוק) אז אסור לך לרשום את השם ואם תקנה אותו אתה רק תפסיד. אם הוא לא רשום סביר להניח שתרוויח.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
בגלל שלפי מה שהבנתי מההסבר שלך ..זה ככה שאם השם של החברה שלי בו נגיד רשום כTM או R אז כל השמות מתחם אם אותו שם הם שלי? כילו קניתי אותם? לא נראה לי ממש |
אממ ניתן לך לדוגמא את:
pokemon.co.il הדומיין היה רשום על ישראלי, שפתח אתר ישראלי של פוקימון. עכשיו, החברה של הפוקימון.. הזאת שמתעסקת עם האנימה וזה תבעה אותו ולא בדיוק "נמכר" לה הדומיין אלא קיבלה את דהומיין ע"י הליכים משפטיים נגד אותו ישראלי. domain: pokemon.co.il descr: Nintendo Co. Ltd descr: c/o Nintendo of America Inc., 4820 150th Ave NE |
לפי דעתי מה שאמר EpsilonTal נכון בהחלט. צריך לבדוק את זה עם עורך דין.
|
אוקיי , כנס בבקשה לפוקימון : http://pokemon.co.il
האתר פעם היה האתר הישראלי לפוקימון עד שהחברה שהמציאה את פוקימון - זאת היפנית עם השם הארוך החליטו שבא להם על הדומיין , כמו שאתה רואה , יש להם זכות על השם כך גם על הדומיין עריכה : לא שמתי לב שכתבו כבר ציטוט:
|
ציטוט:
אבל שים לב, שכשהצעתי לו לקנות את הדומיין לא הצעתי לו לפתוח אתר בנושא..לדגומא הדומיין מאזדה..שלא יפצח אתר בנושא מכוניות מאזדה אלא אתר פרטי משהו בלי קשר כדי שלא יקרא מצב כזה כמו פוקימון סיאו איאל .. למרות שגם שם היו כל מיני תהליכים לפי מה שהבנתי..וגם הבעלים שם וויתרו איכשהו והחליטו לסגור את העניין.. |
אני במקומך לא הייתי מתעסק עם אף תאגיד ענק בטח שלא מאזדה א ניטנדו.
עדיף לך להתייעץ עם עורך דין או משהו כזה שמבין בעניינים האלה. בכל מקרה תדאג שלא ייצא שכרך בהפסדך. |
אתם סתם טוחנים מים,
עכשיו, תקבל הסבר אחד ולתמיד: אם תפתח אתר על לדוגמא הדומיין mazda.co.il בנושא שלא קשור למזדה, זה חוקי. אם תפתח אותו על מזדה של המכוניות, תצפה לזימון לבית משפט. רוב הסיכויים שתגיע לפשרה, ותקבל כמה אלפים ממזדה ישראל. אם הם לא מוכנים לשלם ולהגיע לפשרה, עדיף שתגיד קחו את הדומיין ושלום על ישראל. לכל תאגיד ענקי, יש צי של עורכי דינים, שתהיה בטוח שלא רואים את העורך דין שתביא. |
אתם מדברים פה על זכויות יוצרות
כל אחד יכול לשחק אותה ראש קטן ראיתי שהדומין mazda.co.il פנוי אז קניתי נו באמת כאילו שאתם לא יודעים שיש חברה ענקית כזאת ובכוונה קניתם זה יכול להביא תמיד לרעתכם אין לדעת |
ציטוט:
ונגיד וקוראים לי ככה ואני רוצה לפתוח אתר אישי מותר לי אין פה ראש קטן..לא עברתי על זכויות יוצרים ... או על חוק אחר.. |
ציטוט:
אתה יכול להגיד עד מחר שלא ידעת שיש חברה ששמה מאזדה ובכלל התכוונת להגיד Moshe Adam Zeev David Aharon, כי אתם חברים טובים שרוצים לעשות אתר. אבל בשורה התחתונה, אם זה יגיע לבית משפט (לדוגמה: בצו שתגיש מאזדה להעביר אליה את הדומיין), אין לי שום ספק שהשופט לא יאמין לך. |
ציטוט:
בכל מקרה אפשר להגיע לפשרה כלשהי עם החברה ..למכור להם ולצאת מורווח בכמה אלפים |
ציטוט:
|
ציטוט:
ברור שאין לך בעיה עם שמות של חברות שיש להם משמעות נוספת ברורה, כמו apple, דומינו, וכו'. וברור שלחברות כמו קוקה-קולה, מאזדה, גוגל, אי-ביי וכו' לא תהיה שום בעיה "לשתות" לך את הדומיין. |
להלן לינק שמתייחס בדיוק לעניין, תקרא ותסיק מסקנות לבד...
http://www.isoc.org.il/domain_heb/ildrp.html |
אם אני לא טועה ראיתי כתבה בעבר על אחד שקנה דומיין,
משהו שקשור לMicrosoft אם אני לא טועה את הדומיין Windows.co.il או Vista.co.il ולפי מה שזכור לי הם טבעו אותו ובית המשפט פסק שMicrosoft יקבלו את הדומיין. |
זה בדיוק מה שכתוב בלינק ששלחתי הודעה אחת לפני.
|
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 12:56. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ