![]() |
כמה שאלות על ממר"ם
עברתי את המיונים של ממר"ם לתפקיד של "מנהל תשתיות מערכות מחשב".
מישהו יכול להסביר לי קצת על התפקיד ? |
כן שאתה הולך להתחתן עם הצבא תרתי משמע
אחלה תפקיד אבל תשכח שהיו לך חיים פרטיים |
חרא תפקיד, חרא יחידה. וזה בערך מסכם את הכל.
|
זה שעברת את המיונים לא אומר שתהיה בממר"ם, יש כמה מקומות להשתבץ אליהם אחרי הקורס.
בגדול, הקורס הוא על אדמיניסטריציית שרתים (win/unix/mf). מלמדים אותך ברמה בסיסית ואחרי השיבוץ אתה תוכשר כבר ביחידה. וזה שנה קבע. |
עשית מיונים לתוכניתן ולא הוצאת ציון מספיק מתאים בשביל זה אז אתה משובץ למנהל מערכות מידע?
מתי עשית את המיונים ברמת גן? כי עשיתי גם ואני רוצה לדעת כמה זמן לקח להם להודיע לך את התוצאות. |
קשה להתקבל ליחידה הזאת ?
|
כן קשה, בייחוד שהפרופיל שלך הוא 97.
|
ציטוט:
שמו אותי בכפיר... אחריי חקר קטן על שתי היחידות הבנתי שבכפיר יותר שווה... למרות שממר"מ יותר בטוח פיזית... ניהייתי מורעל על הצבא. |
לבסמח (ממרם בלשון ימינו) מתקבלים למקצוע תוכניתן רק בעלי פרופיל 64 ומטה (פרופיל עורפי).
צריך קב"א של 54 לפחות. ואז מגיעים לזימון למיון קדם צבאי (במידה וסימנתם את מקצועות המחשב באחד האופציות הראשונות במנילה.) . המיונים עצמם לא קשים במיוחד, הם מתבצעים בבס"מח שנמצא בחיל שלישות ברמת-גן. מי שעובר את המיון מתקבל לאחר הקורסים היוקרתיים שאפשר להציע לבעלי פרופיל עורפי! exciter , אני עדיין מחכה שתענה על השאלה ששאלתי קודם, אשמח לתשובה. |
רגע אז אם יש לי פרופיל 97 אז אני לא יכול להתקבל לשום יחידה לא צבאית?
:\ |
בנים יחידים, חיילים בודדים, חיילים עם בעיות ת"ש וכו' יכולים להתקבל, לא משנה אם הפרופיל שלהם 97 או 45.
DragonRanger: אתה לא יכול להשוות בכלל את ממר"ם לכפיר... |
ציטוט:
והתכוונת ליחידה לא קרבית.. לא יחידה לא צבאית.. כי כל היחידות בצבא הן צבאיות! |
רגע בוא נגיד ויש לי פרופיל 97, אני לא בן יחיד וכל הדברים האלה, אני לא אוכל להתקבל לממר"ם?
|
ציטוט:
בכל מקרה, סביר מאד להניח שתיהיה קרבי... |
ציטוט:
|
לפני 8 חודשים בערך עשיתי את המיונים... ועברתי.
עשיתי גם את הסיווג בטחוני לפני 5 חודשים בערך. אני מתגייס עוד שבועיים וחצי... יש לי פרופיל 64 וקב"א 55. |
ציטוט:
|
ציטוט:
מן הסתם העדיפות של הצבא לקחת בעלי פרופיל קרבי לקרבי ולא ליחידות מחשבים ששם יושבים כל היום מול מחשב. ציטוט:
הוא יצטרך פרוטקציות רצניות ביותר ודרך טובה לשכנע את הצבא שהוא לא רוצה לעשות קרבי מסיבות כאלה ואחרות ושהוא יוכל למצות את עצמו ביחידות מחשבים. ציטוט:
ציטוט:
בעיקרון הבנתי מאחד שהיה איתי במיונים שאח שלו עושה את התפקיד הזה שהתפקיד זה להתעסק יותר עם חומרה ובעיות עם השרתים והמחשבים בבסיסים השונים. תבדוק באתר של עולים על מדים, יש שם טיפה פירוט. אתה יכול לבדוק גם בפורום מתגייסים בתפוז, יש שם אחלה מידע על תפקידים כאלה. כנל בפרש. אחלה נתונים אישים יש לך.. כמו שלי :-) אתה זוכר כמה זמן לקח להם לשלוח את התשובה אחרי המיונים? ציטוט:
|
Alter, אתה אומר דברים לא נכונים.
בתור אחד ששירת בממר"ם עד לא מזמן, אני יכול להגיד לך שיש ביחידה אנשים עם פרופיל 97 בלי ת"ש, לא בנים יחידים ובלי פרוטקציות. |
ציטוט:
ממר"ם זה בית ספר . בעצם זה בסמ"ח. יש שם כמה וכמה מסלולים. |
אני יודע מה יש ומה אין, הייתי שם...
בכל מקרה, יש אנשים מאותרים מראש. יש כאלו שנותנים להם לעשות את אחד מהמסלולים בבסמ"ח ויש כאלו שישר מגיעים ליחידה. אין דבר כזה בלתי אפשרי, אפשר הכל. אבל לא קל. |
מה אתם מתלוננים?! מה אתם מדברים?! לא יהיה לו חיים לא זה..
בונא אחי אם אתה הולך לממרם סידרת את עצמך! אתה בחור עם רקע במחשבים, יידע וניסיון כמו שאני רואה, אחרת לא סתם היית כאן. ממרם זה כל אנשי ההיי טק, אחרי שאתה יוצא ממרם קופצים עליך ג'ובים מכל עבודות ההיי טק הכי גבוהות בארץ! חוטפים אותך! שמעתי סיפורים, וגם אני מכיר אנשים שהיו בזה ויצאו משם מסודרים. תשקיע,תעבוד תלך לשם ובסוף נפגש בסביון אני יבוא אצלך לשחייה לילית. ב-ה-צ-ל-ח-ה! |
ציטוט:
|
ציטוט:
ואם כבר בנושא הצבא, מישהו פה קיבל משהו אודות פרוייקט גאמא? |
ציטוט:
סביר להניח שהוא מהאלה שכן פונים אחרי הגיוס.. |
לפרוייקט גאמ"א לרוב האנשים אין סיכוי להתקבל, צריך לבוא עם הרבה ידע מוקדם, גם אחרי שעברתם את המיונים אתם מגיעים למיון אישי, שמה בוחנים אותכם בשפות שלמדתם בעצמכם, ולא דרך בתי ספר \ מוסדות, הרבה מאוד נופלים בגאמ"א וצריך המון ידע, לא כמו לעבור את הקורס תוכניתנים.
דרך אגב כדי להתקבל לקורס תוכניתנים אפשר לעשות יג' (ואז לא משנה הפרופיל) לכאלו שהם במגמות טכ"מ ואז גם יש להם קורס מקוצר של 3 חודש והם ישר מתמיינים ליחידות השונות, ד"א לא חובה בסוף לסיים בממר"מ בכלל, תחפשו מאמרים בגוגל ותלמדו הרבה, עוד דבר, אפשר להיות חריגים ולהתקבל לקורס עם פרופיל קרבי. צאו מהסרט של "להתקבל לממר"מ, אין דבר כזה, אתם מתקבלים או לנתמ"ם או לקורס תוכניתנים ובסוף הקורסים כל אחד משתבץ ליחדות השונות, ביניהן ממר"מ, ה"תואר" שרוכשים בקרוס נקרא בוגר ממרמ, זה הכל. |
תשובה קיבלתי בערך אחרי 4 חודשים...
תבדוק באתר של צה"ל, בד"כ שם זה מתעדכן הרבה יותר מהר. ממר"ם זה סך הכל הבית ספר למקצועות המחשב... הקורסים שעושים זה תלוי לאיזה תפקיד הגדירו אותך... סך הכל רציתי חוות דעת ממישהו שמכיר את העניין. קיבלתי זימון גם בזמנו לפרויקט גאמ"א, אבל החיסרון בזה שזה רק חיל המודיעין. |
ציטוט:
אין שום "שתי יחידות". ממר"ם מורכבת כמו רוב יחידות המחשוב בצבא. חלק אקדמאים, חלק עברו הכשרה צבאית וחלק מאותרים. אחרי שכבר גויסת ליחידה אחרת, לעבור לממר"ם אפשרי רק עם פרוטקציות רציניות. ציטוט:
בסמ"ח - בית ספר למקצועות המחשב ממר"ם - היחידה שאחראית על תשתיות המחשב בחיל הירוק |
ציטוט:
|
אני כנראה הולך להתגייס לצבא עם תואר במדעי המחשב ביד.
אני מקווה לתפקיד טוב במודיעין או לא משנה איפה.. זה נותן לי יתרון כלשהו לא? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
איפה ואיך אתה עושה? אני גם רוצה :) ותגידו.. אני במגמת טכ"ם בין המובילים בכיתה (אפשר להגיד גם המוביל.. אבל אני צנוע..חח) למדתי PHP בבית ולמדתי ASP וC# בבצפר... צריך ללמוד עוד שפות בבית בשביל שיהיה סיכוי לגאמא? |
לפי מה שהבנתי אתה לא צריך לדעת PHP לממרם
אני גם הולך למגמת טכם בתיכון ולא נראה לי שצריך ידע בPHP כמעט בטוח |
ציטוט:
ישר שאתה מתגייס אתה הולך לעשות קורס קצינים ויש לך אולי תוספת של 200 ש"ח למשכורת בשלוש השנים הראשונות,אחרי זה שאתה נכנס לקבע אז מעלים לך את המשכורת אבל גם אז היא לא כל כך גבוהה(משכורת ממוצעת). |
אמת שאתמול קיבלתי מכתב שאני מועמד לגאמא.
אגב זה לא במסגרת עתודה, פשוט סיימתי את רוב הבגרויות בכיתה י' ובכיתה ט' ובי' למדתי קורסים כלליים וביא' התחלתי ללמוד ראסמי לתואר עם כל הקורסים הרגילים. |
שיהיה בהצלחה לא קל שם בכלל~
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:20. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ