![]() |
[שאלה - CSS] שימוש בpadding ב opera
שלום,
יש לי div ובתוכו טקסט והגדרתי לו padding-right:30px עכשיו בIE וFF זה עובד מצויין אבל מסיבה כלשהי בopera זה מתעלם מזה ומציג את הטקסט כאילו שהגדרתי padding-right:0px. מישהו יודע למה זה קורה ואיך אפשר לסדר את זה? תודה מראש. נ.ב ניסיתי לעשות את זה עם div ריק ברוחב 30 פיקסל שיהיה ליד במקום הpadding אבל זה לא מתאים לתבנית של האתר (זה כן עבד כמו שצריך גם בopera). |
אולי במקום DIV ריק תנסה לשים תא ריק של הטבלה. מזה בטוח אף דפדפן לא יתעלם
|
למה להגיד שטויות? למה תא ריק? זה סתם בזבוז משאבים.
גם אני נתקלתי בבעיה הזאת באופרה, אבל נכון שכמה יזעמו על מה שאני אגיד, פיירפוקס הוא "התקן". אקספלורר הוא קצת מעל, מקסטון קצת מתחת(סתם דוגמה), ואופרה? רחוק רחוק. לפי דעתי כדאי שפשוט תשים ALERT למי שבאופרה שהדפדפן שלו אינו תומך בתכונות שבאתר. |
דניאל על מה שאמרת הרגע צריכים לקחת את הרשיון מקודד אתרים שלך.
|
ציטוט:
הייתי שם בחתימה אבל.. יש לי משהו יותר טוב |קורץ| בכל מקרה, אין הרבה מה לעשות חוץ מלכתוב "בעלי אופרה יראו את האתר משובש" או משהו בסגנון. |
אם אתה יכול, תשתמש ב margin.
כרגע אין לי פיתרון אחר בשבילך. |
ציטוט:
תשתמש בטבלאות... האומנם זה קצת יותר קוד אבל זה עובד בצורה בטוחה... |
Opera זה דפדפן שפשוט...
אם אני עכשיו אתכנת דפדפן ב-VB, שלא יתמוך ב-DIVים, כולכם תעברו לטבלאות? אתה לא יכול לתמוך בכל הדפדפנים, מקסטון, אקספלורר, ופיירפוקס, זה הדפדפנים שצריך לעבוד איתם. ברגע שתתאים את האתר שלך לשם, זה יהיה מתואם לעוד 90% מהדפדפנים. שאר הדפדפנים הם פשוט דפדפנים או "מיושנים", או שמי שבנה אותם פספס כמה תכונות. אם אני עכשיו אעשה דפדפן, שלא תומך ב-CSS, כולכם תחזרו לתכנת בלי CSS? וטבלאות? זה לא רק שזה יותר קוד, זה יותר טעינה, וזה פחות דינמי. אם margin עובד, אז תקצץ ברוחב, ובמקום זה תשים margin-left. אופרה לא מתקרב ללעמוד בתקן, אנחנו לא צריכים להתאמץ בשביל מישהו שלא מתאמץ. כל עוד הלקוח לא אומר לי באופן מפורש שזה צריך לתמוך גם באופרה, וגם אז-אני אנסה לשכנע אותו. אם אני לא אצליח, יש סיכוי שאני פשוט אגיד לו "לא". אופרה זה דפדפן בעייתי, נקודה. |
ציטוט:
כל אתר שמכבד את עצמו, או כל חברת בניה, או כל מקודד מקצועי, מתגאה בזה שהעבודה שלו פועלת מצוין ב3 דפדפנים: אקספלורר, FF, ואופרה. ושמתי לב שאתה חוזר הרבה על "תקן". זה שזה תקין, זאת לא אומרת שהדרך שבנית והתבנית נכונה. זה שזה תקין רק אומר שלא עשית שגיאות "דיקדוק". |
נכון,
והתקן אומר מה המינימום שהדפדפן צריך להציע. אני בונה לפי התקן, ממחשבה, שכל דפדפן צריך מינימום, באופן מינימאלי, להכיל את האפשרויות של התקן. ואל סתם תשפוט, ואני מצפה שלפחות תתן דוגמה כיצד להשתמש ב-padding באופרה. ואם תציע "שים תא ריק בטבלה"/"תעבור לקידוד בטבלאות", אז תעשה לי טובה. לאחר חיפוש פשוט בגוגל, http://archive.webstandards.org/css/opera/ |
הא? דניאל, קודם כל מקסטון = Internet Explorer
דבר שני, www.irctoo.net - מותאם בצורה מושלמת כמעט ל Opera - אל תדבר שטויות. תודה |
MasterT, חמוד, תשמע...
אני רואה כבר הרבה מאוד...זמן את התגובות שלך...90% מהם זה "תלמדו OOP, OOP זה הכי חשוב.." בוא אני יגיד לך מה הכי הכי הכי חשוב בתיכנות אינטרנט...התוצר הוויזואלי... כשאתה מתכנת אתר...ללקוח שלך ממש לא אכפת אם זה OOP או לא...ללקוח שלך חשוב שהאתר שלו יראה טוב ויעשה את העבודה..איך הוא בנוי? ממש ממש לא אכפת לו. כשאתה "מוותר" על אופרה..אתה מוותר (לפי W3C) על 1.9% מ"אוכלוסיית" העולם (כמובן שבמרכאות..זה רק מי שיש לו אינטרנט)... עכשיו תגיד לי, הלקוחות שלך יודעים שכשאתה בונה להם אתר..אתה בעצם מוריד להם 1.9% לקוחות פוטנציאלים? אז בעצם, איך אתה יכול להגיד שלא חשוב להתאים לאופרה? כי זה "רק" 1.9%...תחפש סטטיסטיקה של מספר האנשים שיש להם חיבור אינטרנט היום בעולם...קח מזה 1.9%....יצא לך מספר ממש לא קטן... אני מקווה שתפנים את ההודעה הזאת, ומי יודע אולי אפילו תתחיל להתאים אתרים לכמה שיותר דפדפנים..ולא רק לאלה שנוח לך. |
ציטוט:
לא מצאת משהו יותר ישן? |
ציטוט:
MasterT, אני לא יגיד שאופרה זה הדפדפן...ולמרות שהבאת דף לא נכון, יש בו כמה שינויים משאר הדפדפנים בתחום הCSS...אבל, זה עדיין לא סיבה לא להתאים אותו בקידוד...ולמצוא את "עמק השווה" בין שלושת הדפדפנים. |
ציטוט:
וד"א אני לא מבין למה אומרים שאופרה עושה בעיות.. הרגע בדקתי את כל האתרים שחתכתי / קודדתי והם נראים בדיוק אותו דבר (אקספלורר , פירפוקס , אופרה) |
ציטוט:
רק היית צריך לרשום גם על שהוא כל הזמן כותב ציטוט:
אופרה אולי שונה קצת באופן הגישה שלו לקוד אבל יש פתרון לכל דבר. אני כשאני חותך משהו כיום, כל כמה דקות אני מרענן את ה-IE6, IETAB, FF ו-Opera ואם משהו שונה באחד מהם אני מוצא פתרון שיתקן את הבעיות לכולם. MasterT, אני ממליץ לך לקחת כמה ימי חופשה וכשתחזור תחשוב טוב טוב טוב לפני שאתה מגיב להודעות בפורום תכנות. דרך אגב Maxthon, Avant ועוד כמה זה בעצם Internet Explorer בתחפושת. הם מבוססי המנוע שלו ועובדים לפיו. |
מה?
אני לא רוצה להגיד כמה אתה שקרן. אני איי פעם אמרתי "עם טבלאות הדף לא יטען"? דווח. פשוט מגעיל. ואם כבר הקפיצו את הנושא, אני רוצה שכל מי שאמר כאן שמה שאמרתי זה שטויות, האם הקידוד שלכם תומך ב-IE 3, בדפדפנים ללא CSS, ובפלאפונים? לא? למה? הרי אני קצת מיושן, אז שאני לא אהיה באתר שלכם? אני משתמש בדפדפן ללא CSS, אז האתר שלכם לא יעבוד בשבילי? אני משתמש בפלאפון נוקיה סטנדרטי, שאני לא אראה כמעט כלום? למה לא עושים את זה? כי זה שטויות! זה אחוז מכל הגולשים, והגולשים האלה כבר צריכים להתקדם. Eran-s, אתה דווחת, ואני ממש מקווה שתתנצל. אתה לא יודע איזה דבר מגעיל עשית, כמו ילד קטן, משקר. |
בכל נושא אפשרי, אתה טוען שיקח לדף הרבה יותר זמן ללא קידוד ב DIVים לזה אני חושב שערן התכוון...
|
חבל שהוא בחר להציג את זה בצורה לעגנית,
וכמו בפעם האחרונה שערן טעה, והעליב, הוא פשוט לא יגיב עוד בנושא. אני לא אתייחס לתגובה של ערן יותר, שהקפיץ את זה אחרי 3 ימים. אחרי שזה היה כבר בדף השלישי, אם לא הרביעי. הוא פשוט חיפש את הנושא, דווקא, כדי להעליב. האם הקידוד שלכם תומך ב-IE 3, בדפדפנים ללא CSS, ובפלאפונים? לא? למה? הרי אני קצת מיושן, אז שאני לא אהיה באתר שלכם? אני משתמש בדפדפן ללא CSS, אז האתר שלכם לא יעבוד בשבילי? אני משתמש בפלאפון נוקיה סטנדרטי, שאני לא אראה כמעט כלום? זה הכל שטויות, כי זה אחוז אחד, והם צריכים להתקדם!. זה לא אקטואלי שבגלל שיהיה לי צופה אחד מדפדפן ללא CSS, אז אני אעשה את הכל ללא CSS. ואם אני עכשיו אעשה לכם ב-VB דפדפן שיש לו בעיות עם גרשיים, כולכם תעברו לגרש אחת? |
לפי דעתי זה ממש לא הכוונה שלו, הוא התכוון לזה שכיום יש יותר אנשים שמשתמשים באופרה (ובדפדפנים שונים מאקספלורר ופירפוקס) וכמובן שבעתיד זה יגדל, אתה לא תרצה שהאנשים האלה יכנסו לאתר שלך, כשהם יהיו יותר מאחוז אחד? אתה צריך לפעמים לחשוב על העתיד של האתר..
|
אז למה הוא לא יכל לכתוב את זה, במקום לנסות ללעוג לי?
למה הוא הגיב בנושא הזה, אחרי שהוא התיישן במשך כמה ימים, ירד לעמוד השלישי והרביעי, ואז גם עשה תגובה פוגעת? יש העלבה של "אידיוט", ויש העלבה של "מנת המשכל שלך נמוכה כדי להבין דברים כאלה". שניהם פוגעים באותה מידה, אם השני לא פוגע יותר. ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
הייתי אומר עוד כמה דברים..אבל אז הייתי מעמיד את החברים בהנהלה במצב לא נעים שהם יצטרכו לחשוב אם להשעות אותי.. איך אתה עובר פתאום ל"מיושן"?...אופרה זה דפדפן שעכשיו הגרסה האחרונה שלה היית לפני כמה חודשים... ואתה לא יכול להגיד שאתה גולש עם הנוקיה שלך, כי זאת פלטפורמה שונה..אנחנו מדברים על פלטפורמט PC (או מקסימום מקינטוש, שיש כאלה שלא יחשיבו את זה כPC..לצורך העניין, כן)..אף אחד אפילו לא רמז על פלאפונים...זה לא קהל יעד בכלל...מדברים על מחשב ביתי. אגב, כשהדפדפן שתעשה בVB יגיע ל1.9% מאוכלוסיית הגולשים....גם יעבדו לפי הדפדפן שלך אולי..בינתיים, אין לך מה לעשות. אני לא הולך להמשיך "להטיף" לך, כי אני רואה שאתה כמו ראש בקיר, תוקף במקום לגלות עניין אול להגיב בהקשר..... אגב, בן כמה אתה?..תמיד עניין אותי... |
|
למה פיתחתם מלחמה בגלל אפורה |: תחשבו בהגיון ותתנו תגובות לנושא ומשהוא לבקשת פותח האשכול ולא לכל השאר שהגיבו
ולנושא:מוזר מאוד אבל עשיתי עכשיו בדיקה של קובץ ב-FF OPERA ו-IE ובכולם הpadding וגם ה-margin פעלו מצויין לא מבין את הבעיה שלך יש מבצ שתביא קישור למקור של הבעיה? |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 10:42. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ