הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   תוכנה, משחקים ומערכות הפעלה (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=51)
-   -   משהו שנורא עניין אותי. (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=54354)

Panda 29-09-07 20:25

משהו שנורא עניין אותי.

מה נשמע כולם?

יש לי משהו שנורא נורא מעניין אותי, תחשבו על זה, וזה פונה גם לגיקים שיש פה..
למה הגיקים כל כך מתלהבים מהמערכת המסריחה הזאת סה"כ שנקראת לינוקס ומתקינים אותה על המחשב בבית? שיש את הוינדוס שתומך בהכל, אין מה לתרץ.. אולי זה טוב לשרתים כי זה בחינם אבל לא יותר מזה, בשביל עבודה בבית זה פשוט לא שווה כלום, בשביל העבודה בבית יש גם את המקינטוש, שהיעילות שלו באמת שווה רק למטרות מסוימות. אני לא מאמין שעוד קיימים מחשבים שלא מסוגלים להריץ win xp ואם כן הם בטח מושבתים או נמצאים בבית ספר שלכם.

ברוב הפעמים התשובה תהיה כי זה בחינם ויש עדכונים ובלה בלה בלה, אבל העיקרון הוא שיש את הוינדוס, פרוץ זה אולי לא חוקי, אבל היום הוא כל כך פרוץ שאפשר לקבל בדיוק את אותו דבר שמי שמשלם מקבל. והסבירות שידפקו לך בדלת כי אתה משתמש ב-"מוצר לא חוקי" לא קיימת, מכיוון וקהל היעד של האכיפה הוא החברות המסחריות.

הנקודה שלי בעצם היא שאין שום סוג של יתרון שבאמת שווה את המאמץ להתקין לינוקס בבית.

עומר.

Dodem 29-09-07 20:32

לדעתי כי אנשים פשוט מחפשים את הדברים הרעים.
פשוט מחפשים, לא מוכנים לקבל את המערכת הזאת.
חושבים שדברים אחרים יהיו יותר טובים.
אני לא מבין למה? מה הבעיה שלכם עם המערכת הזו?
ואתה יודע מה? גם אם יש בעיה איתה, הם פשוט מנסים לחפש דרכים לפרסם אותה.

בניה 29-09-07 20:42

סתם חבל לפתוח כזה נושא, אם יבואו לפה אנשים תומכי לינוקס תתפתח מריבה וקללות.

Panda 29-09-07 20:50

שיבואו. למי שמקלל תנו באן.

DeanT 29-09-07 20:53

לא מעוניין לריב,
אך אני תומך לינוקס.
הסיבה היחידה שאני לא משתמש בה היא ששאר המשפחה לא מעוניינת.

לינוקס היא מערכת קוד פתוח,
מה שאומר שגם אם יש בה באגים - ניתן לתקן אותם. במידה ואין לכם ידע מספק, אתם יכולים למצוא פתרונות ושיפורים ברשת האינטרנט - בעיקר בפורומים של אובונטו.

העניין הוא שבווינדוס יש לא מעט באגים ושטויות שמיקרוסופט לא מתייחסת אליהם, ואם מישהו מתייחס - אין לו אפשרות לפתור גם ככה - באובונטו הכל אפשרי.
בנוסף, ווינדוס היא מערכת הפעלה הנרכשת במחיר מופקע, כאשר Ubuntu היא מערכת חופשית להתקנה והפצה בחינם.

אני יכול לכתוב גם ביותר פירוט על יתרונות Ubuntu לעומת Windows, אך אין סיבה.
תומכי ווינדוס - השארו עם ווינדוס, אין סיבה שתעברו אם אין לכם שימוש אמיתי בלינוקס. הרבה דברים לא נתמכים (חסרון).
תומכי לינוקס - המשיכו כך!

מעוניין להתנסות במערכת ההפעלה Ubuntu? צור קשר וקבל דיסק מקורי בחינם.*
* עד גמר המלאי
** כרגע במלאי: עשרה עותקים

נמרוד 29-09-07 21:05

בשביל לנסות, ניסיתי את הגירסא הכי חדשה של אובנטו, זה נחמד והכל (והשתמשתי בזה חודשיים בהמחשב הישן עד שקיבלתי ווינדוס) אבל זה לא זה. זה מציק בעליית המחשב ולא נוח כמו ויסטה. מחקתי את זה וזהו.. אני יבדוק את הגירסא הבאה כשתצא.

Illusion 29-09-07 22:08

מסתקרנים.. אני למשל הסתקרנתי לראות איך זה לינוקס. השתמשתי בזה אולי שבוע וחזרתי לווינדוס.
זה יותר פוזה בוא נגיד או סקרנות, יש כאלה שבאמת משתמשים בזה יום-יום כי אין להם שימוש ברוב התוכנות של הווינדוס והם אוהבים את הממשק של לינוקס.

Dima 29-09-07 22:17

אני שאלתי פעם מישהו את אותה השאלה, אם כי בנימה טיפה שונה.
הוא ענה לי דבר מאוד פשוט:"במכונית אם אתה רגיל לגיר ידני הרי יהיה לך קשה לעבור לאוטומט נכון?"

בואו באמת נדמה את זה לאוטו, מכונית עם גיר רגיל צוברת מהירות יותר מהר לעומת האוטומט, יש אנשים שזה לא משנה להם אבל יש אנשים שאוהבים להגיע כמה שיותר מהר למהירות המותרת, מישהו שאוהב לצבור מהירות אתם יכולים לקרוא לו חולה הגה? לא.

כך גם אוהבי הלינוקס, הם אוהבים לעשות הכל באופן ידני ולהגיע ליעד המבוקש במהירות האפשרית.

ani 29-09-07 22:46

אני תומך לינוקס,
תראה למרות שאין לי לינוקס, אני ניסיתי לינוקס בעבר זה היה פשוט חוויה מדהימה,
המחשב לא נתקע, הכל עובד כמו שצריך, כל התוכנות של הלינוקס עובדות יפה,
אבל הפאק היחידי והמשמעותי ביותר זה שהלינוקס לא תומך בכלום,
וזה גם לא באשמת יצרני הלינוקס אלה באשמת מיקרוסופט שבעצם מחזיקה את כולם בביצים (סליחה על הביטוי).
ככה שמי שהוא מתכנת או סתם עובד קליל עם המחשב לינוקס בהחלט מומלץ

Derey22 29-09-07 23:05

ציטוט:

נכתב במקור על ידי ani (פרסם 560837)
אני תומך לינוקס,
תראה למרות שאין לי לינוקס, אני ניסיתי לינוקס בעבר זה היה פשוט חוויה מדהימה,
המחשב לא נתקע, הכל עובד כמו שצריך, כל התוכנות של הלינוקס עובדות יפה,
אבל הפאק היחידי והמשמעותי ביותר זה שהלינוקס לא תומך בכלום,
וזה גם לא באשמת יצרני הלינוקס אלה באשמת מיקרוסופט שבעצם מחזיקה את כולם בביצים (סליחה על הביטוי).
ככה שמי שהוא מתכנת או סתם עובד קליל עם המחשב לינוקס בהחלט מומלץ

אתה בטח מדבר על הexe..
אז זה שטויות

PCHelper 30-09-07 06:11

אני תומך ווינדוס מושבע, אבל מי שזוכר, לינוקס נכתבה כחלופה לווינדוס במטרה ליצור מערכת הפעלה חלופית לווינדוס, שבזמנו היתה מונופול על שולחן העבודה שלנו.
לכן לפי איך שאני רואה את זה התשובה צריכה להיות:
לבתי עסק, כסף. שרת ווינדוס הוא אלפי דולרים למספר מצומצם מאוד של משתמשים.
לינוקס הוא חינם, או במספר גירסאות, עולה סוכמי כסך מזערים במקביל, עם אפשרות למשתמשים רבים.
לבתים פרטים, כדי לגרום לשינוי. כדי להביא את השליטה על שולחן העבודה שלך חזרה אליך.
כדי לגרום למיקרוסופט להבין שהיא מפתחת את שולחן העבודה בשבילנו, למען הצרכים שלנו, ולא לפי רעית העולם של מונופול.

Amits 30-09-07 13:06

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TytCom.biz (פרסם 560803)
לא מעוניין לריב,
אך אני תומך לינוקס.
הסיבה היחידה שאני לא משתמש בה היא ששאר המשפחה לא מעוניינת.

לינוקס היא מערכת קוד פתוח,
מה שאומר שגם אם יש בה באגים - ניתן לתקן אותם. במידה ואין לכם ידע מספק, אתם יכולים למצוא פתרונות ושיפורים ברשת האינטרנט - בעיקר בפורומים של אובונטו.

העניין הוא שבווינדוס יש לא מעט באגים ושטויות שמיקרוסופט לא מתייחסת אליהם, ואם מישהו מתייחס - אין לו אפשרות לפתור גם ככה - באובונטו הכל אפשרי.
בנוסף, ווינדוס היא מערכת הפעלה הנרכשת במחיר מופקע, כאשר Ubuntu היא מערכת חופשית להתקנה והפצה בחינם.

אני יכול לכתוב גם ביותר פירוט על יתרונות Ubuntu לעומת Windows, אך אין סיבה.
תומכי ווינדוס - השארו עם ווינדוס, אין סיבה שתעברו אם אין לכם שימוש אמיתי בלינוקס. הרבה דברים לא נתמכים (חסרון).
תומכי לינוקס - המשיכו כך!

* עד גמר המלאי

שמע, לכל בעיה/באגים יש פתרון, גם אם זה ווינדוס ואם זה לינוקס.

Panda 30-09-07 14:02

כבר אמרתי את זה פחות או יותר. מונופול או לא מונפול 98% מהאנשים פה משתמשים בוינדוס לא חוקי מעודכן וחלק, למשתמש הביתי(כל אלו שנמצאים בהוסטס בין היתר) אין שום יתרון בלהשתמש בלינוקס, זה שפשוט אין פה לאף אחד מטרה אמיתית בשימוש בלינוקס - יש לכם מערכת הפעלה ששווה פי כמה וכמה פרוצה אם כל המצרכים שמשתמש חוקי מקבל. אז למה לינוקס?

Amits 30-09-07 20:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Panda (פרסם 561119)
כבר אמרתי את זה פחות או יותר. מונופול או לא מונפול 98% מהאנשים פה משתמשים בוינדוס לא חוקי מעודכן וחלק, למשתמש הביתי(כל אלו שנמצאים בהוסטס בין היתר) אין שום יתרון בלהשתמש בלינוקס, זה שפשוט אין פה לאף אחד מטרה אמיתית בשימוש בלינוקס - יש לכם מערכת הפעלה ששווה פי כמה וכמה פרוצה אם כל המצרכים שמשתמש חוקי מקבל. אז למה לינוקס?

כל מילה זהב

RS324 30-09-07 21:23

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Panda (פרסם 561119)

כשאתה אומר שלינוקס לא תומך בכלום למה אתה מתכוון ?
מיקרוסופט שלטו בעולם המחשב הרבה מאד שנים, ולכן כל חברה שהיא מפתחת דברים
היא מעדיפה לפתח במינימום עלויות ולכתוב דרייברים לכמה מערכות הפעלה זה כבר יותר סיפור שצריך תקציבים. זה המצב שהיה עד היום

כיום יש מגמה ברורה בעולם ולינוקס מגדיל את האחוזים שלו כל שנה בנתח השוק.
מערכת שמבוססת על לינוקס היא בד"כ יציבה יותר ודורשת פחות משאבים.

אם אתה גיימר שמשחק כל היום במחשב, תשאר עם הווינדוס.

אם אני משרד שיש לי 5 מחשבים לצורך העניין, אם יש לי מחשבים יחסית ישנים = אני יכול לזרוק אותם לפח כי אני לא יכול להתקין עליהם ויסטה\לינוקס.
זה 1.

2. מבחינת עלויות של רישיונות וכד', כעסק לא מתעסקים עם החוק ולא עובדים עם תוכנות לא חוקיות
ולקנות רשיונות ל5 או 10 מחשבים זה לא סיפור קטן וזה יכול להגיע לסכומי כסף לא מבוטלים.

לעומת זאת לינוקס בגרסאת אבונטו למשתמש הביתי + OPEN OFFICE נותנים מענה טוב ופשוט לכל הצרכים של המשרד ובחינם.

אז אם אתה עובד במשרד שעיקר העבודה שלך היא מסמכים+אינטרנט+פיתוח דברים
ואתה לא משתמש בשטויות אחרות

ההפק של תועלת מול עלות הוא לטובת לינוקס ובגדול.

תחשוב על זה ככה

PCHelper 30-09-07 21:57

אני מצטער, אבל אני חייב לזרוק הערה קטנה.
עם אתה עסק, ואתה משתמש באופן אופיס בלי לקנות רשיון, אתה עדיין עובר על החוק.
קרא את ה EULA בעיון בתור בעל עסק.
התוכנות קוד פתוח הם חופשיות לשימוש בייתי ולימודי לבד.
שימוש מסחרי מחייב קניית רישיון.

TopSite 30-09-07 22:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TytCom.biz (פרסם 560803)
* עד גמר המלאי

למה לשלם כשאפשר להוריד בחינם משהו נח יותר, התקנה של Ubuntu אשר מותקנת מהWindows שלך?
http://wubi-installer.org/

RS324 30-09-07 23:40

ציטוט:

נכתב במקור על ידי PCHelper (פרסם 561359)

אוקי, אתה רוצה להשוות את עלויות הרישיונות לעומת אופיס 2007 ?

ודיברתי בכללי על מערכת הפעלה
ממה שאני יודע לא צריך לקנות אבונטו גם אם זאת המערכת הפעלה שיש לך במשרד.

Qweb 01-10-07 00:46

אם אתה שואל אותי מה העניין,
אני חושב שאנשים פשוט רוצים להיות שונים, הרי, לכל אחד יש ווינדוס, אז מה הקטע שגם לי יהיה?
אני רוצה להיות מיוחד.

לדעתי זה שטותי, הרבה חברים וכמותם גם אני, ניסינו לינוקס כדי להרגיש מיוחדים, אחרי שבוע קלטנו שזה לא נוח לעבודה ביתית.

daMn 01-10-07 02:07

מיקרוסופט כמו מיקרוסופט יודעת טוב מאוד מה היא עושה, היא מכתיבה את עולם המחשבים.
אתם חושבים שויסטה זה סתם עוד רעיון גרוע של מיקרוסופט ואתם בחיים לא תשתמשו בה? הצחקתם אותי...הכול שאלה של זמן שהכל יותאם לויסטה וכולם יעברו לויסטה וXP תהפוך למשהו ברמה של 98 שאף אחד לא משתמש.

לגבי לינוקס, המשתמש הביתי אין צורך לעבור ללינוקס וזה גם לא יקרה בעתיד הקרוב.
הכול שאלה של ביקוש? והמשתמש הביתי והממוצע לא מבקש לינוקס, ושום דבר לא יעזור.

לגבי עסקים, זה שאלה די מורכבת שדורשת המון חישובים לגבי הדילמה בין WIN לLINUX, כל עסק וה"עסק" שלו.

הויכוחים של לינוקס ומיקרוסופט לעולם לא יפסקו, וכל אחד בסופו של דבר יעשה מה שהוא חושב.

DeanT 01-10-07 12:11

ציטוט:

נכתב במקור על ידי TopSite (פרסם 561389)
למה לשלם כשאפשר להוריד בחינם משהו נח יותר, התקנה של Ubuntu אשר מותקנת מהWindows שלך?
http://wubi-installer.org/

הדיסק תומך בהתקנה הדומה לזו. בהורדה דברים עלולים לא לעבוד כמו שצריך ולגרום נזק. אני מבין שאתה לא אוהב לקרוא הודעות עד הסוף..
כתוב בהודעה שלי במפורש שמדובר בעותק בחינם. Linux שלחו לי 11 עותקים. אחד נשאר אצלי, השאר לחלוקה בחינם.

RS324 01-10-07 12:39

אני לא יתנגד לעותק
איזה גרסא זו ?

Arie 01-10-07 17:34

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 561514)
אני לא יתנגד לעותק
איזה גרסא זו ?

כשתגיע לקחת תמחשב... תזכיר לי ניתן לך דיסק.
גירסא 7.04

DeanT 01-10-07 20:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי RS324 (פרסם 561514)
אני לא יתנגד לעותק
איזה גרסא זו ?

7.04 - החדשה ביותר, כמובן.
אני מבין שתפגש עם אריה גם ככה, אז עדיף שהוא יתן לך עותק. (בשביל לקבל ממני צריכים להגיע להרצליה\תל-אביב)

Illusion 02-10-07 00:58

7.04 כבר לא ממש חדשה, החודש יוצאת גירסא 7.10 (בשבוע הקרוב זה אמור לצאת)

DeanT 02-10-07 16:51

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Illusion (פרסם 561785)
7.04 כבר לא ממש חדשה, החודש יוצאת גירסא 7.10 (בשבוע הקרוב זה אמור לצאת)

עד אז - 7.04 היא העדכנית ביותר.
הם מוציאים גרסא אחת לחצי שנה, כך שכל גירסא לא יכולה להחשב כחדשה כעבור חודש.

ביום בו ישחררו את 7.10 אזמין 20 עותקים, מי שרוצה אחד או מעוניין שאסדר לו משלוח לצרכי הפצה באיזור שלו מוזמן ליצור קשר.

Qweb 02-10-07 22:23

סתם שאלה, טיטטקום, בתור מושבע של לינוקס, אתה עצמך משתמש בה יותר מווינדוס?

SDF 07-10-07 10:20

לא ממש הבנתי מה בדיוק הבעיה שלך?
יש לי את כל הדברים שאני רוצה בלינוקס, בנוסף המערכת הרבה יותר יפה וגמישה
מהחלונות.

האפקטים הגרפיים (אפילו בשלבי הבטא) לוקחים את אלה של ויסטה.
הנה, השקעתי מזמני והכנתי לך סרטון, תהנה.

DeanT 07-10-07 15:57

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WoTC (פרסם 562182)
סתם שאלה, טיטטקום, בתור מושבע של לינוקס, אתה עצמך משתמש בה יותר מווינדוס?

עד שבוע שעבר - לא. מהסיבה הפשוטה שאני עובד עם המחשב של המשפחה, והם מתנגדים למערכת הזו.
החל משבוע שעבר אני משתמש בה רוב הזמן. כן.

sagi_b 07-10-07 16:47

ציטוט:

נכתב במקור על ידי PCHelper (פרסם 561359)

וואלה. אולי תקריא לנו את ה "EULA" המדובר?

ציטוט:

באמת? אז מה זה תוכנות קוד פתוח?
כולן אותו הדבר?

Neapix 09-10-07 14:59

בקשר למה שאמרת.

שמע.. אני קניתי מערכת XP חוקית + Office.. וזה יושב על המחשב שלי בבית. אני אישית לא אוהב להתעסק עם הלא חוקיים האלה פשוט קניתי ונגמר הסיפור..
נכון זה קצת יקר אבל זה לא סוף העולם, על הלאפטופ התקנתי Ubuntu. יש לי ניסיון עם שתי המערכות.
היום Ubuntu השיקה במערכת שלה הרבה יותר אפשרויות וחופש פעולה והמערכת עצמה תומכת בהרבה תוכנות.. הם התקדמו בצורה משמעותית.
לומר לך את האמת עם הלאפטופ שלי אני מריץ את כל התוכנות שאני עובד איתן (ויש הרבה) והכל עובד מצויין.. זה פוטושופ, פלאש, תוכנות עריכת וידאו ועוד. מעבר לזה הלאפטופ הרבה יותר מהיר כי ה Ubuntu לא מערכת כבדה, בניגוד ל Windows שזה הרבה יותר כבד.. אתה פשוט רואה את זה בביצועים של המחשב.

מעבר לנוחות.. שמע אמרו פה הרבה לפני.. מה שאתה רגיל ומה שלך נוח. במקרה של לינוקס אתה מוזמן לנסות ולראות בעצמך אם זה מתאים לך גם ככה אתה לא משלם על זה כסף אז לא יקרה לך שום דבר גם אם לא תסתדר עם זה.
אני אישית חושב שבקטע העסקי אין סיבה לא להשתמש היום בלינוקס זה חוסך כסף וגם נוח לשימוש (לדעתי).

המשך יום נעים.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 06:30.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ