![]() |
ויכוח בעלות
לא מזמן היה לי ויכוח עם מישהו על השאלה הבאה:
למי שייכת העבודה אחרי שהיא נקנת על ידי הלקוח? אני אמרתי לו, שאחרי שאני קניתי אותה היא שלי ואין לו זכות להשתמש בה שוב או למכור אותה שוב. המקרה והשאלה מתייחסת כמובן למקרה שהעבודה נעשת ספציפית בשבילי ולא עבודה שמתוכננת מלכתכילה כל עבודת רסיילר. אז מה אתם אומרים, של מי עבודה-של מי שעשה את העבודה או של הקונה? |
הכל תלוי כמובן בהסכם.
|
סתם הערה: במדינתנו עובדים על הצעת חוק שתעביר את הבעלות על היצירה לאדם שרכש אותה.
אם דעה אישית אתה מבקש אז לדעתי זה תלוי, אך ברוב המקרים צריכה להיות הבעלות של הלקוח. |
כמו שאמר תאי,תלוי בהסכם.
|
ציטוט:
|
ועדיין..זה מאוד תלוי בפרטים.
האם מדובר בעיצוב? תכנות? מה ההגדרה של מכירה חוזרת? האם שימוש בכל הקוד או בכל העיצוב למכירה, או רק בחלקים ממנו למכירה חדשה? |
קניין רוחני זה דבר בעייתי.
ללא הסכם מלכתחילה אי אפשר להחליט "למי מגיע". אם הלקוח שילם הרבה על משהו יחסית קטן, סביר להניח שזה גם על הזכויות שלו. אם הוא שילם קצת יחסית על דבר גדול אז סביר להניח שהוא קנה רק זכויות שימוש. |
תלוי במה שהחלטתם בינכם
אם ציינתם בעסקה שמותר למעצב למכור לעוד אנשים.. או ההפך.. |
תלוי בחוזה.
בדרך כלל על מערכת שנמכרה ללקוח, עם כל הזכויות עליה(הפצה וכו..), ושבה לא יכול המתכנת לא יכול להשתמש משלמים פי כמה וכמה יותר כסף. אבל הכל תלוי בחוזה מול הלקוח, בדרך כלל שאין חוזה, אין ללקוח(לדעתי), את הזכויות להפיץ אותה, ואין לו את הזכות לקבוע למתכנת אם הוא ישתמש בחלקים שבה, או שלא. חוץ מזה שבתיכנות זה בעיתי, כי אם אני סתם לדוגמא מוכר לך משהו, ואני רוצה להשתמש במערכת שבו, בשביל עבודה אחרת, זה יהיה טיפשי אם אני לא אשתמש, אין שום היגיון בכתיבת קוד מסויים, שעושה בדיוק אותו הדבר פעמיים. |
ציטוט:
ציטוט:
בכל מקרה הדעות שלנו שונות מיסודן- כפי שראיתי בפורום אתה מתכנת (צד אחד של העסקה) ואני תמיד לקוח בתחומים אלו (הצד השני) כך שברור שלא יהיו לנו דעות זהות... |
אתה הולך לחנות... קונה משהו... אחרי שקנית הוא שלך! אותו דבר גם כאן, אלא אם כן יש הסכם שאומר אחרת.
|
ציטוט:
אבל תכנות זה כן אפשרי למכור כי זה דבר ווירטואלי זה כמו כשאתה מוריד שיר ומשלם גרושים...הזכויות עדיין של השיר כי שיר הרי לא עולה 30 שקל |: פה אם אתה משלם רק 300 שקל על תכנות זה ברור שהזכויות על היצירה לא שלך |Lol| |
ציטוט:
|
איזה שטות
אם מישהו מבקש את אותה מערכת? נגיד העלאת קבצים מתכנת לא יכול לתת את אותו דבר? מקסימום לשנות נוסח אם זה ממש חשוב אבל למה לעבוד על אותו דבר פעמיים? |
הזכות על היצירה של המתכנת, הבעלות של הלקוח .
מה שאומר שאין מצב שהמתכנת יכול למכור או להשתמש, הוא עשה את עבודתו ובזה נגמר הסיפור . |
דוגמא -> כל מערכות הפורומים בתשלום
מה?? לא חוקי מה שהם עושים? :\ אם שני אנשים מבקשים מאותו מתכנת העלאת קבצים, מה הוא אמור לעשות? |
ציטוט:
|
הכל תלוי בהסכם בין המוכר ללקוח.
במידה ונאמר\נכתב(עדיף) במפורש שהעבודה בלעדית ואין לספק אותה לאחר - והעניין הוסכם על ידי שני הצדדים - הבעלות היא של הלקוח. במידה ולא נאמר במפורש אחד מהדברים הללו - או שנאמר ולא הוסכם על ידי שני הצדדים - הבעלות היא של שניהם. (עותק - לקוח. זכויות הפצה - המוכר) |
תתיחסו רגע לדוגמא שלי
העלאת קבצים אי אפשר ממש לשנות דרמתית את המערכת גם אם תכתוב מחדש זה יצא אותו דבר מקסימום לשנות משהו בפאנל ניהול אז אי אפשר לקחת ממה שכבר עשית? זה לא קצת מיותר? |
ציטוט:
|
אז אם שניים מבקשים העלאת קבצים
אני יוצר אחת, נותן לאחד מהם, מוחק ויוצר אותו דבר שוב זה בסדר? |
ציטוט:
|
מה זה בבעיה ? :\
אני לא יכול למכור את 2 מערכות העלאת קבצים? או שתי מערכות לקיצור כתובות? רק לי זה נשמע לא הגיוני? |
ציטוט:
על מערכת פשוטה כזו גם ככה אף אחד עם קצת ניסיון לא יתחייב לבלעדיות. אני יודע שזה לא נשמע הגיוני, אבל.. זה פשוט ככה. |
מה שבעצם אתה אומר, שאם המתכנת התחייב בבלעדיות על מערכת תוכן, הוא לא יוכל לתכנת מחדש מערכת ניהול תוכן ללקוח אחר?
זה ממש לא נכון, מה שבעצם אתה אומר למתכנת 'אל תתכנת!' ואם לא זה מה שאתה אומר, אז בעצם אני יכול למכור לך משהו בבלעדיות(אני אישית לא מוכר דברים בבלעדיות ללקוח מסויים), ולקחת חלקים מהמערכת שתכנתתי לך ולחבר אותם לחלקים אחרים. לך בתור לקוח אין בכלל דרך להוכיח שלקחתי אותם, כי אם כתבתי אותם מחדש, איך תוכיח שזה לא נכון? ככה שבתיכנות, "בלעדיות" זאת לא מילה כזו פשוטה. ציטוט:
אין דרך לאכוף כזה דבר, אין דרך להוכיח שהמערכת החדשה היא אותה מערכת כמו פעם.(מתכנת כותב באותה צורה, הצורה אליה הוא רגיל.) למשל בכל המערכות שלי, הקוד ניראה אחד על אחד אותו הדבר(מבחינת צורת הכתיבה, סידור וכו..). ציטוט:
מה שבעצם אתה אומר: "קניתי מערכת X ב 1600 שקל, ועכשיו אני אמכור אותה לאנשים אחרים ב 1000 שקל ואני ארוויח מזה(אני אמכור אותה לכמה אנשים)" זה ניראה לך הגיוני? לי, ואני בטוח שלעוד הרבה מאוד פה, זה לא ניראה הגיוני. זה כמו שתיקנה תוכנה של MS ותפיץ אותה. בדיוק אותה הדבר. הרי קנית אותה, עכשיו זכותך להפיץ אותה(זה מה שאתה אומר) ודרך אגב, אם תירצה להגיד שאין דרך לדעת אם המערכת הופצה, או לא, אז אתה טועה. לי אישית יש פיקוח על כל המערכות שאני מוכר, מהרגע שהן מותקנות(עם ידיעתי, או בלעדיה), ועד לרגע שהאתר יורד מהרשת. |
סיכום על לקיחת זכויות על עיצוב אתר עולה יותר מאשר עיצוב ללא זכויות יוצרים בכלל.
ככה זה בעיצובי אתרים מבחינתי, לא יודע איך זה עובד אחרת. |
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
|
לפותח האשכול זה תלוי
אם מישהו נגיד עשה לך עיצוב אז אסור לו לתת למישהו את אותו עיצוב אבל אם מישהו מכר לך אבטחה אתה מצפה שלא יהיו לו יותר לקוחות? |
ציטוט:
לא אחרי שאתה קונה =| |
אותה דעה כמו של סומבודי
|
ציטוט:
אני מדבר אך ורק על דברים שיש בהם חוזים... |
ציטוט:
הבעתי את דעתי בנושא באופן כללי- לדעתי הבעלות על המוצר צריכה להיות של הלקוח. ובכל מקרה, חוזה או לא, אם באמת תהיה חקיקה מהסוג שהוזכר בתחילת האשכול הבעלות על המוצר תהיה של הלקוח (בלי קשר לדעתי, דעתך או משהו אחר) |
אם אני לא מספק קבלות, והוסכם בעל פה ביני לבין הלקוח שאסור לו להפיץ בחינם או בתשלום את המערכת
והוא מוכר/נותן אותה, אני יכול לעשות משהו עם זה? |
ללקוח זה די ברור !
|
ציטוט:
עדיף שלא תלשין |Lol| |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 19:14. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ