![]() |
רוצה להתייעץ אתכם במשהו שקרה לי
שלום,
כידוע אני מתכנת PHP ולפני חודש בערך סיימתי לעבוד עם לקוח שלי שעשה עלי רושם טוב מאוד ואני כמו אהבל נתתי לו את המערכת בלי שהוא שילם לי וכפי שניתן להבין אכלתי אותה בגדול. בעקרון אני לא אספר לכם מי זה אבל מה שכן אני יודע זה שהוא אהבל גדול ויש לי את פרטי הFTP של השרת שלו וכמובן שעליו מאוכסנים קבצי המערכת והאתר שבניתי. בעקרון האיש הזה תיווך ביני לבין חברה אחרת ככה שאת האתר לא בניתי בשבילו אלא בשביל חברה אחרת גדולה. עכשיו אני לא מצליח להשיג את האיש הנכבד אבל יש לי פרטים לFTP של האתר. אני עומד בצומת דרכים, מה עלי לעשות? אני יכול למחוק לו ישר ב2 שניות את כל הקבצים או לנסות להתחכם ולחכות? מה דעתכם. תודה רבה ושבת שלום |
כמובן שלמחוק.
אם הוא מתעלם ממך ולא עונה אני הייתי ממליץ לשמור גיבוי במחשב שלך למערכת ולמחוק. אם הוא באמת יירצה את המערכת הוא ירוץ אליך עם הזנב בין הרגליים וישלם יפה מאוד. |
בטח יש לו גיבוי אל תימחוק !
תחכה לרגע יותר טוב |
שנה סיסמא.
|
ציטוט:
|
ווא, הממ... אפשרות אחת היא לגרום לו "לשכוח" מזה שיש לך את פרטי ה FTP לחכות וזה ואז שהאתר יהיה גדול או משהו אז למחוק לו הכל. לפחות זה יעשה כאב ראש, את הכסף לא תראה גם ככה.
אפשרות שניה זה לנסות להוציא את הכסף באמצעים פסיכולוגיים. |
עזובו עכשיו את העניין של הכסף, אני יודע שאני לא אקבל
אני רוצה לדפוק אותו כמה שניתן עכשיו,מחפש רעיונות כמה שיותר אכזריים. תודה |
הייתי מציע לך להתחכם בקטנה ולשתול כל מיני באגים או כל מיני דברים בכל הקבצים שתוכל לשלוט עליהם מרחוק.
שככה שיבוא לך פתאום יהיה כתוב כשנכנסים לאתר "נפרץ" או סתם משהו, העיקר שיהיה לו חרא :) |
אישית הייתי מנסה לעשות לו נזק לאתר הוא לא יבין מאיפה זה בא.. השאלה היא מה סוג האתר
|
ציטוט:
|
בכל מקרה, תפתח יוזר נוסף ל FTP... שתהיה לך גישה גם אם הוא יחליף סיסמא...
|
תשיג את המספר בבית ותדבר עם ההורים.
אל תרד לרמה שלו.. |
כמו שאמר יונתן מעליי, אל תתחכם יותר מדי, פשוט קח את המספר שלו וחייג אליו.
ואגב, אני מקווה בשבילך שהוא לא נמצא בקהילה הזו, כי אם כן אכלת אותה חח |
יש לך גישה ל FTP זה הדברהכי טוב שיכו להיות
תכין כמה קבצים שתכניס למערכת (הוא לא ישים לב כמובן) ואז תוכל לשחק לו שם בהכל |
אבל ככה הוא לא יהיה מתכנת רציני,
אם מדובר במערכת יחודיית אולי תמכור אותה ממש בזול \ תפיץ אותה לכולם בחינם, ככה המערכת שלו תאבד את הערך שלה |
ציטוט:
אם היה קורה לי דבר שכזה. |
אני חושב שיהיה לו גיבוי לקבצים,לכן זה שתמחוק אותם לא ישנה כלום, אם יש לך אפשרות לשנות סיסמא לשרת זה יועיל.
אם אין פשוט תחכה עוד איזה שבוע ככה .... בהצלחה |
מה לחכות ? , אתם לא חושבים שהוא ישנה סיסמא ?, אל תיהיו ילדים קטנים !
ו את האמת, אני שמעתי עליך דברים נפלאים, אני מציע לך לא לרדת לרמה שלו ואיך שהוא ל"דפוק" אותו בצורה יפה כמו לדבר עם ההורים שלו |קורץ| בהצלחה, מקווה שלמדת מסקנה חשובה בחיים, לא לסמוך על אנשים . |
תכין קוד ב php להשמדה עצמית של המערכת ומחיקת נתונים תשתול אותה במערכת שתוכל להפעיל עם "סיסמא" דרך לינק ותשתמש בזה כשצריך..
|
תשמע הכל תלוי עד מתי יהיה לך את היוזר הזה של ה-FTP.. אם הזמן היא לא בעיה אז אתה יכול לחכות ולפגוע בו כשיש הרבה תוכן, מצד שני אם הוא לא טיפש גמור אז בטח יש לו גיבוי גם של המערכת וגם של המסד. בתכלס אם יש לו גיבויים אתה לא ממש יכול לפגוע בו(אלא אם יהיה לך את הגישה ל-FTP לזמן ארוך).
|
מה זה לדבר עם ההורים שלו? הוא בן 30 + הבנאדם.
בושה וחרפה שיש אנשים כאלה בארץ. בכל מקרה אני זממתי משהו וגיבשתי רעיון שמוכן לתקיפה :) |
לא למחוק!
תכין פירצות אבטחה רבות שרק אתה יודע עליהם. תאיים עליו בצורה עדינה שכן משתמעת על 2 פנים, בשביל שלא יתפס כאיום בבית משפט. אם תוך חודש אתה לא מקבל, אין אתר - אין מסד / קבצים חשובים שתיתן להם 777.. זה הכל! |
עזוב למחוק.. יש לו בטח גיבוי והוא יעלה הכל מחדש..
תכניס דלת אחורית במערכת שלך, רצוי כמה שיותר וכמה שפחות גלויות לעין.. ותתחיל להתעלל בו עד שיביא לך את הכסף, אגב בכמה כסף מדובר? |
כל פעם שמשתמש מנהל משנה סיסמה, שזה ישלח לך אותה
אני לא יודע מה המערכת אני זורק רעיונות תפתח לך משתמש שנבדק דרך נתונים בדף עצמו ולא במסד (לא כזה מסובך, דאבל בדיקה בהתחברות) אם זה העלאת קבצים, אז אתה יכול למחוק מדי פעם קבצים אם זה פורום, אז למחוק הודעות נהיה יותר יצירתיים אם תגיד מה המערכת (אם אמרת ופיספסתי אז סליחה :\) |
אנלא יודע , אולי תתן להורים שלך לדבר איתו ?
ואם לא..אז אני מציע לך כזה דבר.. כרגע לערוך את המערכת שעל הFTP להוסיף פרצות וכו'.. ויום אחד הוא יגבה את הקבצים שבשרת ופשוט יחליף בין מה שיש לו כנראה במחשב (הגרסא המקורית) לבין הגרסא עם הפרצות.. וככה תשאר לו הגרסא עם הפרצות..שתעשה לו צרות..אבל בכל זאת זה לא משמעותי.. כי הוא יכול לשכור מתכנת שרק יבדוק את הפרצות ויתקן אותם..ככה שהרבה אין מה לעשות.. תפתח אתר מתחרה (: |
תשתול באג קטנטן (משהו בסגנון של קבלת מידע מהכתובת ואם X = Y אז שיאנקלד c99 )
ואם תרצה תתקבל לבית גיל הזהב ותדבר עם ההורים שלו... |
אם החברה גדולה כמו שאתה אומר, היא לא תתעסק עם אנשים כאלה, תפנה אליהם.
|
קודם כל באיזה סכום מדובר?
בכל מקרה תנסה עוד הרבה פעמים ליצור איתו קשר בכל אמצעי, במידה והוא לא עונה לך תמחוק לו את הקבצים (בתקווה שאין לו גיבוי אליהם - ולא בזדון)(כדי שתוכל עדיין למכור אותם) ואל תתעסק איתו יותר... כל תוכנה או פירצה שתבנה בקבצים שלו תהיה בזבוז זמן מוחלט מצידך, כיוון שלא תרוויח מזה דבר. (אולי תרוויח נקמה = סיפוק=כלום) שום דבר בעל ערך, ולהפך בעולם ההוסטינג יכירו אותך רק כמתכנט לא מקצועי. במיוחד לא כדאי להתאמץ אם מדובר בסכום זעום. |
ציטוט:
|
השיטה הכי טובה היא להפיץ את המערכת בחינם.
אל תדבר עם ההורים שלו, זה לא יועיל והוא יתנקל לך. אל תרד לרמה שלו, והפצת המערכת בחינם תעלה את ההכרה שלך כמתכנת. |
אין לך פלאפון שלו?
ולמה שלא תפנה לחברה, לה בטוח יש את הפרטים שלו.. |
תשתיל פריצות ותשלוט בזה דרך מערכת שלך וכל פעם תמחק לו תמסד או דברים כאלו והוא יתקן ושוב תמחוק.
|
| כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:24. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ