![]() |
[PHP] מספר שאלות על SESSION
שלום,
יש לי מספר שאלות שהייתי רוצה לקבל עליהן תשובה לגבי session. 1 - איפה בדיוק בשרת נשמרים כל הsessions? 2 - באיזה צורה נשמרים הsessions (מערך,טבלה וכד')? 3 - איך אפשר לקבל פרטים לגבי מכלול הsessions על השרת? (לדוגמה כמה sessions שמורים כרגע על השרת) 4 - מתי בדיוק כל session נמחק? תודה מראש לעוזרים :) |
סיישן נמחק ברגע שאתה סוגר את החלון.
כדי לראות את כל הסיישן תעשה ככה: PHP קוד:
|
בהמשך למה שאלעד אמר.
אתה יכול למחוק סשנים בעזרת session_destroy(); הסשנים באים בצורת מערך בגלל זה גם ה print_r יום טוב, דניאל |
ה SESSION נשמר בדפדפן, לא בשרת.
SISSION נמחק ברגע שאתה סוגר את הדפדפן עצמו [אם יש טאבים, הסיישן ימחק רק אם תסגור את כל הטאבים..] |
דניאל אפשר למחוק סיישן גם ככה:
PHP קוד:
|
יצירת סשן
session_start(); הריגת סשן sesssion_destroy(); קביעת ערך $_SESSION['crap'] = 1; |
משהו מכל מה שאתם אומרים לי פה לא מסתדר לי... אם באמת הSESSION נשמר בcache של הדפדפן בשביל מה קיימת הפונקציה session_save_path? ואם גם cookie וגם session מועברים בHTTP ונשמרים על המחשב של הגולש ויש למשתמש גישה עליהם איך בדיוק sessoion יותר מאובטח מcookie?
|
למשתמש אין גישה לסיישן, זה לא נשמר במחשב של הגולש אלא בשרת עצמו.
|
ציטוט:
1 - כיצד השרת יודע מתי למחוק את הsession? יש ארוע כלשהו שגורם לו לעשות את זה? 2 - האם קיימת אפשרות לראות כמה sessions שמורים על השרת ברגע נתון? |
ציטוט:
2. אתה יכול לעשות sizeof($_SESSION) |
יש פקודה שבה אתה קובע כמה זמן ישאר ה- Session פעיל ,שחכתי אותה..
|
ציטוט:
sizeof -- Alias of count() ולכן זה לא יחזיר לי עבור כל משתמש כמה SESSIONS פועלים אצלו? |
ציטוט:
ושם אתה צריך לעדכן עבור כל משתמש גם סשנים פועלים אצלו, ואז אתה מוציא את הסכום של כל הסשנים מהטבלה. |
ציטוט:
|
כמה שטויות באשכול אחד !!!!
SESSIONS נשמרים על השרת - לא בדפדפן ולא בשום מקום אחר, רק בשרת לרוב בתיקייה TMP בצורה הבסיסית אתה לא יכול לדעת כמה SESSIONים יש לך בו זמנית מהסיבה הפשוטה שזה נשמר בתייקית מערכת בד"כ כמו TMP לדוגמא בשביל לשמור בתייקיה אחרת צריך להשתמש ב SESSION_SAVE_PATH לגבי הפעילים ולא פעילים, מערכת של SESSIONS בודקת מספר פרמטרים שלפיהם היא מזהה את הגולש לכל סשיין יש אורך חיים של בערך 20 דקות של אי פעילות (ברירת מחדל) וכמובן שניתן לשנות את זה. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 15:44. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ