הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   דיון|השביתה צריכה להיפסק? (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=55833)

Qweb 30-10-07 19:16

דיון|השביתה צריכה להיפסק?

שלום,
משהו שמאוד מעניין אותי, זו השביתה.

לדעתי המורים צודקים במאבק שלהם והם לא צריכים להתקפל.
והרצח של רז חג'ג' רק מוכיח לנו את זה, אילו משרד החינוך היה נותן להם משכורות גבוהות,
הם לא היו שובתים.
משרד החינוך אשם בחינוך הכושל הזה.

לדעתי המורים לא צריכים להפסיק.

[אגב, אני לא אומר את זה כי אני נהיה מהשביתה - אני לא, אין אצלי שביתה]

דעתכם?

meshuga 30-10-07 19:23

שמע הם צודקים 100%, אני זוכר את המס' שעות לימוד שהיו לי בכיתות יותר נמוכות..וכל שנה יש קיצוץ במשהו מסויים.

הרמת השכלה כאן נופלת כל שנה....צריך שביתה כזאת...היא תפגע בי ובכל מי שבכיתות הגבוהות..אבל צריך כזאת שביתה.

נמרוד 30-10-07 19:29

הם צריכים לעבוד יותר ולקבל יותר, אין מה לעשות - אבל לא כל כך הרבה. גם כשהם היו ילדים היו שביתות, הם יודעו שהם נכנסים לזה - הם לא יכולים להרוס ככה את המדינה. קיבלו הצעה, שיקחו אותה וזהו. אנחנו נלמד בסוף, השאלה היא האם אנחנו נלמד עם אותם מורים (שלא מקבלים משכורת, הם שובתים) או עם מורים מההסתדרות ומורים חיילים.

WebProject 30-10-07 19:35

בהחלט צריכה להסתיים, אבל עם תוצאה שתשתלם למורים, זה כבר מספר שנים שהם נאבקים באוצר ללא תוצאה משמעותית.

DeanT 30-10-07 19:36

צריכים להגיע לפשרה, ורק אז לסיים את זה.
הרצח של רז לא הוכיח כלום חוץ מהעובדה שאסור להתקרב לנווה ישראל ולמתגוררים שם.
אם לא הייתה שביתה הרצח אולי היה נמנע, אך השביתה היא לא הגורם לרצח.

SIGHT 30-10-07 19:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי נמרוד (פרסם 573209)
הם צריכים לעבוד יותר ולקבל יותר, אין מה לעשות - אבל לא כל כך הרבה. גם כשהם היו ילדים היו שביתות, הם יודעו שהם נכנסים לזה - הם לא יכולים להרוס ככה את המדינה. קיבלו הצעה, שיקחו אותה וזהו. אנחנו נלמד בסוף, השאלה היא האם אנחנו נלמד עם אותם מורים (שלא מקבלים משכורת, הם שובתים) או עם מורים מההסתדרות ומורים חיילים.

לא! אנחנו לא "נלמד בסוף" נראה לך שיש מספיק מורי היסתדרות וחיילים שיכולים ללמד את כל בתי הספר התיכוניים בארץ?

כן, שביתה מוצדקת, רבים מכם חושבים שהמטרה היחידה זה כסף, שעות לימוד נוספות, כיתות קטנות יותר אבל אתם לא באמת מבינים שכל עסק החינוך הזה פוגע בעיקר בנו. תחשבו על סטודנטים שהלכו ולמדו מיקצוע כלשהו, לדוגמא כימיה או פיזיקה.נניח ש 70+- בוגרים סיימו תואר שני בכימיה, כמה אתם חושבים מהם ילכו להוראה? פחות מ 10 בוגרים ולדעתי הרבה הרבה פחות. וזה כמובן ביגלל שזה נחשב כמיקצוע נחות ולא משתלם. אם יעלו את רמת החינוך המשכורות התנאים יבואו מורים איכותיים יותר, כל הרמה בכל בתי הספר וביכלל של כל אנשי ההוראה יעלה, בימקום שיבואו 10 מתוך כיתה של 70 יבואו 30.

נמרוד 30-10-07 19:38

ציטוט:

נכתב במקור על ידי WebProject (פרסם 573210)
בהחלט צריכה להסתיים, אבל עם תוצאה שתשתלם למורים, זה כבר מספר שנים שהם נאבקים באוצר ללא תוצאה משמעותית.

סבתא שלי סיפרה לי שלפני 28 שנה הם עשו שביתה של חודש וחצי.. (אבא שלי היה בוו) זה כבר לא כמה שנים, זה הרבה יותר.

ציטוט:

לא! אנחנו לא "נלמד בסוף" נראה לך שיש מספיק מורי היסתדרות וחיילים שיכולים ללמד את כל בתי הספר התיכוניים בארץ?

כן, שביתה מוצדקת, רבים מכם חושבים שהמטרה היחידה זה כסף, שעות לימוד נוספות, כיתות קטנות יותר אבל אתם לא באמת מבינים שכל עסק החינוך הזה פוגע בעיקר בנו. תחשבו על סטודנטים שהלכו ולמדו מיקצוע כלשהו, לדוגמא כימיה או פיזיקה.נניח ש 70+- בוגרים סיימו תואר שני בכימיה, כמה אתם חושבים מהם ילכו להוראה? פחות מ 10 בוגרים ולדעתי הרבה הרבה פחות. וזה כמובן ביגלל שזה נחשב כמיקצוע נחות ולא משתלם. אם יעלו את רמת החינוך המשכורות התנאים יבואו מורים איכותיים יותר, כל הרמה בכל בתי הספר וביכלל של כל אנשי ההוראה יעלה, בימקום שיבואו 10 מתוך כיתה של 70 יבואו 30.
אנחנו נלמד, יש מספיק דרכים. אפשר להכשיר מורים, מתנדבים, מורים שפוטרו, הכל אפשרי - אולי הרמה תהיה נמוכה יותר, אבל משהו נלמד.

Pavel 30-10-07 19:39

הרצח הוא לא בגלל השביתה.
השביתה בגלל הרצח.

זה חינוך זה? ילדים עם סכינים?
השביתה צריכה להמשך עד שלא יקרה משהו רציני במערכת החינוך העלובה פה...

Qweb 30-10-07 19:46

לפני 20 שנה, הוראה היה נחשב כמו רפואה בערך, ולכן לפני 20 שנה התלמידים שלמדו שם יצאו נורמליים, ולא עבריינים.
היום הוראה נחשב משהו כמו מזכירה.
חייבים להעלות להם תנאים, שרת החינוך שלנו צריכה להבין שהיא לא יכולה לשמור את כל הכסף לעצמה.

nano 30-10-07 20:00

לפני 4/5/6/8/20 שנה היה חצי שנה לשביתה, בלה בלה, מה אתם מנסים לומר? זה לא יעזור לכם להגיד מתי השביתה תסתיים, לא תוכלו להשוות את השביתות הקודמות. בד"כ אני מרוויח את החופש כדי לנצל את הזמן בשביל לקפוץ לכיתה הבאה בלי צרות וכאלה, לדוגמא: אלימות (מכות, בעיות, להציק וכדומה) - זו מחשבה שהפסקנו ואין הרבה תיקים פלילים/עבירות שהוכנסו לבעיות וכאלה, מצב שקט, אבל בעיה בישראל שיש בעיה כלכלית, מצב קשה, איך אפשר לחזור אחורה כפי שקיבלו מצב טוב וכדומה?

צריך לשחזר לפני 20 שנה לפני שנולדתי .

Source 30-10-07 20:12

אני מרוצה מהשביתה, שרק תימשך כמה שיותר (ואני בי"ב) =].
אני לא ממש מבין בזה, אבל נראה לי שהמורים מגזימים... כל עבודה היא קשה, והם בחרו במקצוע ההוראה - שתנאיו ידועים. אבל זה לא סותר את זה שאני רוצה כמה שיותר שביתה :).

meshuga 30-10-07 20:16

ציטוט:

נכתב במקור על ידי Source (פרסם 573226)
אני לא ממש מבין בזה, אבל נראה לי שהמורים מגזימים... כל עבודה היא קשה, והם בחרו במקצוע ההוראה - שתנאיו ידועים. אבל זה לא סותר את זה שאני רוצה כמה שיותר שביתה :).

ללמד 6-8 שעות ביום, במשך 5 ימים בשבוע...תוסיף על זה עוד המון שעות עבודה בבית (אל תשכח עבודות, חיבור מבחנים, הכנות לשיעורים), מחנכים שיש להם אפילו עוד יותר עבודה...

וכל זה....בשביל שכר שהוא לא יותר מדי רחוק למינימום....זה נראה לך צודק?
תחשוב על מלצרות, פחות או יותר אותם שעות...שכר מינימום...

אל תשכח שיש כאלה שרוצים להיות מורים, גם מבחינה אידיאולוגית...אם כל אחד היה חושב כמוך, לא היו מורים וזה ממש עצוב.

Qweb 30-10-07 20:23

ציטוט:

הם בחרו כשהיו תנאים טובים,
משנה לשנה מקצצים להם במשכורת ובתנאים.
90% מהמורים הם וותיקים, בקושי יש מורים חדשים.

DanielS 30-10-07 20:40

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il (פרסם 573233)

ספר על זה.
אין לנו מורה אחד בביצפר מתחת ל40. ע

satan 30-10-07 20:40

זה לא שאם ישלמו למורים יותר כסף אז החינוך ישתפר בארץ והציונים יעלו פתאום.

לדעתי לא צריך להעלות למורים את השכר החודשי, אלא לבצע שינויים בתשלומים ישנן מספר שיטות טובות.. לדוגמא.
אפשר לשלם למורים לפי תוצאות התלמידים, ז"א אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 67 בתנ"ך ואז סוף שנה הוא מעלה אותם ל-80 ממוצע בתנ"ך אז הוא צריך לקבל על זה בונוס.
וכנ"ל ההפך, אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 70 ואז מפיל אותם ל-55 אז צריך לקצץ לו ואם הוא ממשיך ככה עם כיתות שונות וילדים שונים אז צריך לשקול אם לפטר אותו(כמובן שיש תלמידים חריגים שממש לא לומדים ואפשר שלא להכניסם לממוצע).
אני אומר את זה מכוון שלא חסרים לי מורים שלא מלמדים, התלמידים והכיתה שלי אומנם לא משתפים פעולה ולא מקלים על המורה אבל אותם תלמידים שמפריעים בשיעור של מורה X דווקא לומדים בשיעור של מורה Y, ולמה? זה בגלל שזה היסטוריה\תנך\ספורט ? או שזה בגלל המורה? לדעתי זה בגלל המורה.

בנוסף מורים מקבלים אינסוף חופשות בתשלום, חגים, חופש גדול (חודשיים) ועוד הם עובדים 6 שעות ביום + יום חופשי בשבוע + שנת שבתון!!! פלוס יש להם ביום לימודים "חלונות" של שעה! פלוס הפסקות רגילות שיש לנו התלמידים!
הם לא עובדים הרבה אבל העבודה שלהם קשה בהתמודדות עם ילדים זה נכון אבל ביחס לכמות שעות העבודה הם לא עובדים את כל מה שהם צריכים לעבוד - זו דעתי.

לכן אפשר ליזום דברים כמו שיעורים אחרי שעות בית-הספר בתור עזר בתשלום בונוס נוסף למורים ז"א לאפשר להם להרוויח מספיק כסף כדי להסתדר...

יש אנשים שעובדים 10 שעות ביום ללא חופשות, גם בחגים ואין להם שבתון ואין להם יום חופשי בשבוע וגם אין להם חודשיים חופש בתשלום!
תראו מנתחים כמה שהם מרוויחים כסף הם עובדים עד 16 שעות ביום..חגים והכול!

אז על מה יש להם להתלונן?

נמרוד 30-10-07 20:49

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il (פרסם 573233)

גם לפני 20 שנה הם שבתו, הם תמיד שובתים ועדיין מקצצים להם. אם הם רוצים יותר כסף, שיעבדו גם שעות נוספות (העשרה וכ"ו). 6 שעות עבודה ועוד 2 בבית, כשאתה מקבל תנאים לא רעים (אתה מסיים לפני שהילדים מסיימים בגן, אתה נמצא יותר בבית, יש לך שעות חופשיות..)

H92S 30-10-07 22:06

אני מסכים בחלק עם המאבק
תראה,המורים אולי עובדים קשה אבל יש להם הרבה מאוד ימי חופש מעל לכל עובד ממוצע
חופש גדול=חודשיים
פסח=3 שבועות
חנוכה=8 ימים
שלא נדבר על כל השאר
בקיצור אני אולי בטווח הקצר רוצה שהשביתה תמשך אבל אני בטוח שזה ידפוק אותי השנה בבגרויות

HighA 30-10-07 22:29

לא ידפוק אף אחד, הם לא ידםקו מחזור שלם, והם גם לא ישאירו כתה כי ישאר מחזור ריק בצבא
ולא יקחו לנו את החופשים
אל תדאגו
אמא שלי מורה, פעם היה תנאים טובים, היה עוז לתמורה וכל מני דברים
עכשיו אין להם כלום
מזכירה מקבלת יותר

Qweb 30-10-07 22:32

ציטוט:

נכתב במקור על ידי H92S (פרסם 573270)
אני מסכים בחלק עם המאבק
תראה,המורים אולי עובדים קשה אבל יש להם הרבה מאוד ימי חופש מעל לכל עובד ממוצע
חופש גדול=חודשיים
פסח=3 שבועות
חנוכה=8 ימים
שלא נדבר על כל השאר
בקיצור אני אולי בטווח הקצר רוצה שהשביתה תמשך אבל אני בטוח שזה ידפוק אותי השנה בבגרויות

ושלא נדבר על זה שהם עובדים שעות על גבי שעות בבית שלהם להכין את השיעור, כדי שיהיה להם מה ללמד אותך..

-בייחוד בבתי הספר הדתיים ששם הלימודים נגמרים בד"כ בשעה 4...

ומה אתה חושב, שבחופש שלכם יש גם להם חופש?
אולי פחות עבודה,
אבל יש להם הרבה השתלמויות, להכין את שנת הלימודים החדשה..
יש מספיק מה לעבוד.

barak_102 30-10-07 22:51

אתה צודק לגבי זה שהמורים צודקים מצד אחד זה פוגע בנו :\

SIGHT 31-10-07 00:33

ציטוט:

חכה שהשביתה תסתיים, תראה כמה יהיה לך להשלים ואז תגיד עם זה היה טוב או לא. עצוב שאתה חושב ככה, המורים מגזימים? נראה אותך עובד כמוהם ומרוויח כמו תלמיד יב' שעושה מלצרות בחופש הגדול.וזה שתנאיו ידועים אומר שלא כדאי להיתקרב למיקצוע הזה? מה בידיוק ילמד את ילדך? לפחות הצדקת את עצמך כשאמרת שאתה לא ממש מבין בזה.

ציטוט:

נכתב במקור על ידי satan (פרסם 573242)
זה לא שאם ישלמו למורים יותר כסף אז החינוך ישתפר בארץ והציונים יעלו פתאום.

לדעתי לא צריך להעלות למורים את השכר החודשי, אלא לבצע שינויים בתשלומים ישנן מספר שיטות טובות.. לדוגמא.
אפשר לשלם למורים לפי תוצאות התלמידים, ז"א אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 67 בתנ"ך ואז סוף שנה הוא מעלה אותם ל-80 ממוצע בתנ"ך אז הוא צריך לקבל על זה בונוס.
וכנ"ל ההפך, אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 70 ואז מפיל אותם ל-55 אז צריך לקצץ לו ואם הוא ממשיך ככה עם כיתות שונות וילדים שונים אז צריך לשקול אם לפטר אותו(כמובן שיש תלמידים חריגים שממש לא לומדים ואפשר שלא להכניסם לממוצע).
אני אומר את זה מכוון שלא חסרים לי מורים שלא מלמדים, התלמידים והכיתה שלי אומנם לא משתפים פעולה ולא מקלים על המורה אבל אותם תלמידים שמפריעים בשיעור של מורה X דווקא לומדים בשיעור של מורה Y, ולמה? זה בגלל שזה היסטוריה\תנך\ספורט ? או שזה בגלל המורה? לדעתי זה בגלל המורה.

בנוסף מורים מקבלים אינסוף חופשות בתשלום, חגים, חופש גדול (חודשיים) ועוד הם עובדים 6 שעות ביום + יום חופשי בשבוע + שנת שבתון!!! פלוס יש להם ביום לימודים "חלונות" של שעה! פלוס הפסקות רגילות שיש לנו התלמידים!
הם לא עובדים הרבה אבל העבודה שלהם קשה בהתמודדות עם ילדים זה נכון אבל ביחס לכמות שעות העבודה הם לא עובדים את כל מה שהם צריכים לעבוד - זו דעתי.

לכן אפשר ליזום דברים כמו שיעורים אחרי שעות בית-הספר בתור עזר בתשלום בונוס נוסף למורים ז"א לאפשר להם להרוויח מספיק כסף כדי להסתדר...

יש אנשים שעובדים 10 שעות ביום ללא חופשות, גם בחגים ואין להם שבתון ואין להם יום חופשי בשבוע וגם אין להם חודשיים חופש בתשלום!
תראו מנתחים כמה שהם מרוויחים כסף הם עובדים עד 16 שעות ביום..חגים והכול!

אז על מה יש להם להתלונן?

אויי, כמה שטויות שאמרת בתגובה אחת (בלי להעליב בצורה הכי כנה שיש) אני אנסה להיתייחס לדברים היותר עיקריים שאמרת ולא לממש שטויות כמו "על מה יש להם להיתלונן".
קודם כל, כן! הציונים כן הישתפרו למה? כי רמת החינוך תעלה, מורים איכותיים ואנשים משכילים יותר יתחילו לעבוד בהוראה היום רבים ביכלל לא מתקרבים לזה כי זה לא מספיק בישביל לכלכל משפחה ואנחנו מפסידים אנשים חכמים, חרוצים שיכולים לעלות את רמת החינוך זה קודם כל.

ולגבי שיטת המשכורת שעליה דיברת (שביכלל היתלבטתי אם זה נחשב כשטות רגילה או כשטות של ממש) כל כך לא הגיונית. איך אמרת, כיתה שלא לומדת אצל מורה X כן לומדת אצל מורה Y עכשיו שני אפשרויות אותם הזכרת או שזה התלמידים שלא אוהבים את המיקצוע או שזה המורה שלא יודע ללמד, עכשיו אם ניהיה כנים יש מקרים כאלה ומקרים כאלה. אבל מה לגבי זה שכיתה X לומדת אצל מורה בעוד כיתה Y לא לומדת אצלו? השיטה שלך לא מתייחסת לעבודה של המורה, לא מתייחס לשעות העבודה אלה להצלחה, והוראה לא יכולה לעבוד ע"פ זה לא כשאתה עובד עם כל כך הרבה סוגים של ילדים שרמתו של ל אחד שונה מהשני אחד מתקשה במתמטיקה אז הוא מוריד את הממוצע ולעומת זאת טוב בלשון אז הוא מעלה זה לא הגיוני כן להחשיב אותו בבמוצע בלשון ולא במתמטיקה, אל תצפה מכל התלמידים להוציא ציונים מעולים בכל המקצועות כי זה לא יקרה!

שיעורים פרטיים? כן יש שעוד איכשהו מספיקים לעשות את זה אבל יחד עם זה שהם צריכים לבדוק מבחנים להכין את השיעורים של מחר ולבדוק את הבוחן שהם עשו ליא' 2 אין להם יותר מידי זמן, עבודת ההוראה מתנהלת גם בבית אני בטוח שתשאל ילדים שההורים שלהם מורים שהעבודה נמשכת גם בבית.
ועצם העבודה שאתה אומר למורים: "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו". נשמע לך הגיוני?

ציטוט:

נכתב במקור על ידי נמרוד (פרסם 573244)
גם לפני 20 שנה הם שבתו, הם תמיד שובתים ועדיין מקצצים להם. אם הם רוצים יותר כסף, שיעבדו גם שעות נוספות (העשרה וכ"ו). 6 שעות עבודה ועוד 2 בבית, כשאתה מקבל תנאים לא רעים (אתה מסיים לפני שהילדים מסיימים בגן, אתה נמצא יותר בבית, יש לך שעות חופשיות..)

כנ"ל למה שאמרתי לבחור השני.

psycho 31-10-07 12:53

אסור להם, אם כבר יצאתם לדרך כלשהי, עם צעד קיצוני שנמשך כ"כ הרבה זמן
להשבר באמצע
זה לצאת קרחים מכאן ומכאן

satan 31-10-07 20:39

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SIGHT (פרסם 573333)
חכה שהשביתה תסתיים, תראה כמה יהיה לך להשלים ואז תגיד עם זה היה טוב או לא. עצוב שאתה חושב ככה, המורים מגזימים? נראה אותך עובד כמוהם ומרוויח כמו תלמיד יב' שעושה מלצרות בחופש הגדול.וזה שתנאיו ידועים אומר שלא כדאי להיתקרב למיקצוע הזה? מה בידיוק ילמד את ילדך? לפחות הצדקת את עצמך כשאמרת שאתה לא ממש מבין בזה.

אויי, כמה שטויות שאמרת בתגובה אחת (בלי להעליב בצורה הכי כנה שיש) אני אנסה להיתייחס לדברים היותר עיקריים שאמרת ולא לממש שטויות כמו "על מה יש להם להיתלונן".
קודם כל, כן! הציונים כן הישתפרו למה? כי רמת החינוך תעלה, מורים איכותיים ואנשים משכילים יותר יתחילו לעבוד בהוראה היום רבים ביכלל לא מתקרבים לזה כי זה לא מספיק בישביל לכלכל משפחה ואנחנו מפסידים אנשים חכמים, חרוצים שיכולים לעלות את רמת החינוך זה קודם כל.

ולגבי שיטת המשכורת שעליה דיברת (שביכלל היתלבטתי אם זה נחשב כשטות רגילה או כשטות של ממש) כל כך לא הגיונית. איך אמרת, כיתה שלא לומדת אצל מורה X כן לומדת אצל מורה Y עכשיו שני אפשרויות אותם הזכרת או שזה התלמידים שלא אוהבים את המיקצוע או שזה המורה שלא יודע ללמד, עכשיו אם ניהיה כנים יש מקרים כאלה ומקרים כאלה. אבל מה לגבי זה שכיתה X לומדת אצל מורה בעוד כיתה Y לא לומדת אצלו? השיטה שלך לא מתייחסת לעבודה של המורה, לא מתייחס לשעות העבודה אלה להצלחה, והוראה לא יכולה לעבוד ע"פ זה לא כשאתה עובד עם כל כך הרבה סוגים של ילדים שרמתו של ל אחד שונה מהשני אחד מתקשה במתמטיקה אז הוא מוריד את הממוצע ולעומת זאת טוב בלשון אז הוא מעלה זה לא הגיוני כן להחשיב אותו בבמוצע בלשון ולא במתמטיקה, אל תצפה מכל התלמידים להוציא ציונים מעולים בכל המקצועות כי זה לא יקרה!

שיעורים פרטיים? כן יש שעוד איכשהו מספיקים לעשות את זה אבל יחד עם זה שהם צריכים לבדוק מבחנים להכין את השיעורים של מחר ולבדוק את הבוחן שהם עשו ליא' 2 אין להם יותר מידי זמן, עבודת ההוראה מתנהלת גם בבית אני בטוח שתשאל ילדים שההורים שלהם מורים שהעבודה נמשכת גם בבית.
ועצם העבודה שאתה אומר למורים: "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו". נשמע לך הגיוני?

כנ"ל למה שאמרתי לבחור השני.

ראשית כל לגבי שיטת התשלומים נראה לך שאכתוב ב-10 שורות איך צריך לשלם לעשרות אלפי מורים? כמובן שזה דורש יותר מחשבה ויותר הגינות וכו' כדי לגרום לזה להיות שווה וכו' אני מדבר על משכורת דינאמית ושונה לכל מורה שעובדת בשיטה שתתגמל את אלו שמגיע להם ולא תתגמל את אלו שלא מגיע להם ותרים את כל המורים על הרגליים ותרגום לכולם להשקיע באמת! אני רואה את החוסר עניין שיש למורים - ואם למורה לא אכפת מכלום אז איזה חינוך התלמיד מקבל? חלק מחינוך זה דוגמא לחיכוי ואם החיכוי גרוע אז החינוך גרוע.

אני לא אמרתי דבר כזה "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו" אל תסלף את דבריי, אמרתי מורים עובדים מעט יחסית ולכן הם מקבלים קצת כסף.

תראה את זה: מורים מקבלים יום חופשי אחד בשבוע, ז"א הם עובדים 5 ימים בשבוע, כל יום 7 שעות עבודה משעה 8 בבוקר עד שעה 3 נגיד שבממוצע זה 6 שעות עבודה בביצפר ועוד שעה אחת בבית..
בנוסף חודשיים שלמים הם מקבלים חופשה בתשלום! יש עוד חגים שהם מקבלים עליהם כסף.
הם לא יכולים לעבוד בחגים הקצרים אבל זה חופשה טובה ללא תשלום,יש להם גם שנת שבתון במשך שנה שלמה הם יכולים לא לעשות כלום ולקבל כסף על זה :-/ אין שום מקצוע שיש בו שנת שבתון..אני לא מכיר הרבה מקצועות שבהם אתה לא עובד במשך חודשיים ועוד בתשלום!

אני לא מכיר שום מקצוע שבו אתה עובד 250 ימים מתוך 365 ומקבל כסף על כל הימים שבהם אתה לא עובד 8-* אני לא מכיר הרבה עבודות שבהן יש לך הפסקה של 30 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות במהלך העבודה..

ואני רוצה לראות מורה בת 40 עובדת בתור מלצרית ומצליחה לעמוד על הרגליים לאורך כל המשמרת במשך 8 שעות.

יש הרבה מורים שלא יודעים ללמד, שלא מלמדים, ושלא מגיע להם שום גרוש נוסף. לכן לדעתי אם כבר לאפשר למורים טובים להרוויח יותר כסף זה על ידי משכורת דינאמית שבה כל מורה מקבל סכום כסף לפי רמתו\תוצאות הציונים וכו'.

IDN 01-11-07 16:18

אני לא יודע בדיוק מה התנאים המדוייקים, אבל אם רוצים להעלות למורים מתחילים, שיורידו למורים ותיקים
כי לפחות בבית ספר שלי, אוה כמה הם מרוויחים

HighA 01-11-07 16:25

מה פתאום להוריד לוותיקים
יכול להיות שאצלך זה ככה, אבל ברוב המקומות המורים החדשים מרוויחים כמעט כמו הוותיקים
הוותיקים צריכים לקבל הרבההה יותר
מורה חדשה שנכנסת פעם ראשונה לכתה עם תואר ראשון צריכיה לקבל יותר/כמו מורה שמלמדת כבר 15 שנה עם תואר שני?

hod206 01-11-07 17:25

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il (פרסם 573281)
ושלא נדבר על זה שהם עובדים שעות על גבי שעות בבית שלהם להכין את השיעור, כדי שיהיה להם מה ללמד אותך..

-בייחוד בבתי הספר הדתיים ששם הלימודים נגמרים בד"כ בשעה 4...

ומה אתה חושב, שבחופש שלכם יש גם להם חופש?
אולי פחות עבודה,
אבל יש להם הרבה השתלמויות, להכין את שנת הלימודים החדשה..
יש מספיק מה לעבוד.

עד 4? למה לא עד 6?
אצלנו הלימודים נגמרים ב-6 (אני לומד בישיבה תיכונית, פנימיה דתית).
טוב, אבל גם אצלנו הלימודי חול מתחילים ב-11:30 ;P
אבל לא פעם ראיתי את המנהל נשאר עד יותר מ-10 בלילה בבית ספר...

A.M.F 01-11-07 18:12

ציטוט:

אני לא מכיר שום מקצוע שבו אתה עובד 250 ימים מתוך 365 ומקבל כסף על כל הימים שבהם אתה לא עובד אני לא מכיר הרבה עבודות שבהן יש לך הפסקה של 30 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות במהלך העבודה.
היום היחיד שמורה לא עובד בו זה יום כיפור. גם בשבתות וחגים המורים ממשיכים לעבוד.. אל תחשוב שמהרגע שהמורה יוצא מהבית ספר, זהו, הוא סיים את היום שלו ויכול ללכת לנוח, זה ממש לא ככה.
ובכל עבודה יש הפסקות.

ציטוט:

אם כבר לאפשר למורים טובים להרוויח יותר כסף זה על ידי משכורת דינאמית שבה כל מורה מקבל סכום כסף לפי רמתו\תוצאות הציונים וכו'
.

http://hosts.co.il/forums/images/icons/icon13.gif

satan 01-11-07 19:02

ציטוט:

נכתב במקור על ידי A.M.F (פרסם 573892)
היום היחיד שמורה לא עובד בו זה יום כיפור. גם בשבתות וחגים המורים ממשיכים לעבוד.. אל תחשוב שמהרגע שהמורה יוצא מהבית ספר, זהו, הוא סיים את היום שלו ויכול ללכת לנוח, זה ממש לא ככה.
ובכל עבודה יש הפסקות.

.

http://hosts.co.il/forums/images/icons/icon13.gif

למה מה מורים עושים מעבר לשעות בית הספר?
בודקים מבחנים?
מכינים לתלמידים עבודות ש.ב?

- רוב המורים שאני מכיר נותנים את השאלות ש.ב ממש על המקום, או מציינים מה לקרוא בספר\אילו שאלות לענות שם וכו'.. זה לא סיפור.

זהו.
הם לא מכינים תוכנית לימודים כי אותה תוכנית חוזרת על עצמה שוב ושוב במשך שנים רבות כך שזה לא משהו שתופס זמן רב מעבודתם כי הם עושים את זה פעם אחת בכמה שנים במקרה הרע.

Qweb 01-11-07 20:42

ציטוט:

נכתב במקור על ידי satan (פרסם 573908)
בודקים מבחנים?

- רוב המורים שאני מכיר נותנים את השאלות ש.ב ממש על המקום, או מציינים מה לקרוא בספר\אילו שאלות לענות שם וכו'.. זה לא סיפור.

זהו.
הם לא מכינים תוכנית לימודים כי אותה תוכנית חוזרת על עצמה שוב ושוב במשך שנים רבות כך שזה לא משהו שתופס זמן רב מעבודתם כי הם עושים את זה פעם אחת בכמה שנים במקרה הרע.

אז בוא אגלה לך משהו חדש,
אמא שלי מפקחת על בתי הספר היסודיים בירושלים, היא בעבר היתה גם מורה.
אני זוכר -טוב מאוד- איזה קשה זה היה לה להיות מורה.

תלמידים מתקשים, צריך לשבת איתם לאחר הלימודים.
טלפונים להורים.
להכין תוכנית לימודים.
מיפויים.
השתלמויות.
ועוד מלא דברים, המורים לא רק עובדים עם ההורים והתלמידים, אלא גם עם המפקחים.
אתה יודע איזה קשה איזה שיש לך 12 תלמידים מתקשים בכיתה?
אמא שלי היתה באה גמורה לבית, אפילו שזה היה ב3 בצהריים.
אז נכון,
יש את המורות שיודעות להיכנס לבית ספר -> חדר מורים -> כוס קפה -> כיתה -> צלצול -> הביתה.
אבל מורה שמכבד את עצמו ממש לא ככה.

ובתור מפקחת - זה עוד יותר קשה.

satan 01-11-07 21:14

ציטוט:

נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il (פרסם 573943)
אז בוא אגלה לך משהו חדש,
אמא שלי מפקחת על בתי הספר היסודיים בירושלים, היא בעבר היתה גם מורה.
אני זוכר -טוב מאוד- איזה קשה זה היה לה להיות מורה.

תלמידים מתקשים, צריך לשבת איתם לאחר הלימודים.
טלפונים להורים.
להכין תוכנית לימודים.
מיפויים.
השתלמויות.
ועוד מלא דברים, המורים לא רק עובדים עם ההורים והתלמידים, אלא גם עם המפקחים.
אתה יודע איזה קשה איזה שיש לך 12 תלמידים מתקשים בכיתה?
אמא שלי היתה באה גמורה לבית, אפילו שזה היה ב3 בצהריים.
אז נכון,
יש את המורות שיודעות להיכנס לבית ספר -> חדר מורים -> כוס קפה -> כיתה -> צלצול -> הביתה.
אבל מורה שמכבד את עצמו ממש לא ככה.

ובתור מפקחת - זה עוד יותר קשה.

אני לא אמרתי שאמא שלך לא עובדת קשה.
המחנכת שלי לא מתביישת להתקשר 7 פעמים רק כדי להודיע לי שוב ושוב לבוא לביצפר בזמן השביתה וליידע אותי אילו שיעורים יש ואילו אין. ומתי כן מתי לא (וזה מעבר למה שהיא צריכה לעשות).

אבל כמות נכבדת מהמורים לא עושים כלום כדי ללמד ולהעביר את השיעור... הם מרוויחים כסף על כלום |Stare|
כמה משלמים למורים לשעה? 25 שקל לשעה בערך? עם וותק זה 30 שקל לשעה? אז אם היו משלמים להם 50 שקל לשעה, אבל לא היו משלמים להם על חגים וחופש גדול ושבתון - זה היה יותר גרוע להם..

אז מה הם רוצים?

syn 01-11-07 21:27

ציטוט:

בעבר היית נכנס לבית ספר והיית בטוח שתצא ממנו.
היום, צריך להודיע לתלמידים שאסור להרים יד על מורה. זה לא אמור להיות ברור מאליו? מי יכול לחשוב בכלל על דבר כזה? להכות בן אדם מבוגר ממך?

חוץ מזה, רוב המורים יוצאים עם כאבי ראש מכיתות מסוימות, תלמידים שמים עליהם זין אחד גדול. לא משתלם להיות מורה בישראל 2007.

אני לא יודע כמה הם מקבלים, אם זה מספיק או לא, אבל אני בעד השביתה. כשמנסים לעשות שינוי, תמיד יהיו קורבנות. חשוב לזכור שהמאבק שלהם לא רק עבור השכר, אלא גם עבור עתיד הילדים שלך ושלי.

Qweb 01-11-07 21:49

ציטוט:

נכתב במקור על ידי satan (פרסם 573956)
אני לא אמרתי שאמא שלך לא עובדת קשה.
המחנכת שלי לא מתביישת להתקשר 7 פעמים רק כדי להודיע לי שוב ושוב לבוא לביצפר בזמן השביתה וליידע אותי אילו שיעורים יש ואילו אין. ומתי כן מתי לא (וזה מעבר למה שהיא צריכה לעשות).

אבל כמות נכבדת מהמורים לא עושים כלום כדי ללמד ולהעביר את השיעור... הם מרוויחים כסף על כלום |Stare|
כמה משלמים למורים לשעה? 25 שקל לשעה בערך? עם וותק זה 30 שקל לשעה? אז אם היו משלמים להם 50 שקל לשעה, אבל לא היו משלמים להם על חגים וחופש גדול ושבתון - זה היה יותר גרוע להם..

אז מה הם רוצים?

פסח, סוכות ושאר החגים = כל עובד מקבל.
חופש גדול - המורים עובדים, התלמידים לא לומדים.

HighA 01-11-07 23:50

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שאמרו ב2 תגובות האחרונות חוץ מזה שנכון שיש מורים שלא עושים את העבודה שלהם
זאת בעיה בפני עצמה, הם מורים שצריך לפטר, אבל את המורים הרציניים צריך לתגמל

SIGHT 01-11-07 23:53

ציטוט:

נכתב במקור על ידי satan (פרסם 573582)
ראשית כל לגבי שיטת התשלומים נראה לך שאכתוב ב-10 שורות איך צריך לשלם לעשרות אלפי מורים? כמובן שזה דורש יותר מחשבה ויותר הגינות וכו' כדי לגרום לזה להיות שווה וכו' אני מדבר על משכורת דינאמית ושונה לכל מורה שעובדת בשיטה שתתגמל את אלו שמגיע להם ולא תתגמל את אלו שלא מגיע להם ותרים את כל המורים על הרגליים ותרגום לכולם להשקיע באמת!

מצד אחד אתה אומר משכורת שווה ומצד שני אתה אומר משכורת דינאמית ושונה לכל מורה :-/
וכמו שכבר אמרתי, אין אפשרות למדוד שכר מורה לפי הצלחתם של הילדים, אין אפשרות שמורה יצליח בכל התלמידים בכל הכיתות שלו זה לא עובד ככה, כל תלמיד פועל באופן שונה מתייחס למיקצוע מסוים באופן שונה.

ציטוט:

נכתב במקור על ידי satan (פרסם 573582)
אמרתי מורים עובדים מעט יחסית ולכן הם מקבלים קצת כסף.

אני מכניס לציטוט הזה גם את כל התאוריה שלך על ה"חופשות שלהם" חגים וכאלה.
קודם כל מורה עובד הרבה יותר מעובד רגיל שעובד משך יום ממוצע במשק. ואני מחשיב בזה את העבודה מהבית שלא כולל תשלום.

ציטוט:

בודקים מבחנים?
תתפלא מה שאתה רואה שהמורים מעבירים לזה זה לא מכף יד (ואם אצלך זה כן, אז אולי אצלך הבית ספר פגום) אתה יודע כמה זמן לוקח לבדוק מתכונות מבחנים בוא נאמר ל 90 ילד (3 כיתות בממוצע אם לכל מורה יש 3 כיתות לימוד שאין דבר כזה יש להם הרבה יותר)
בחנים?
לכתוב את המבחנים?
להכין את השיעור של מחר לכל הכיתות?
אם היית רואה מורה במשך הזמן היית רואה שמה שהוא עושה זה פי שמונה ממה שתפקידים אחרים עובדים במשך זמן העבודה ובמשך הזמן הזה בלבד!

ולגבי שנת שבתון, סתם שתדע מורה מקבל שנת שבתון אחת לשבע שנים.למה? כי עבודת הוראה דורשת אקסטרה זמן שעליו המורה לא מקבל תשלום, בנוסף לאופן העבודה ומול מי עובדים.

ציטוט:

ואני רוצה לראות מורה בת 40 עובדת בתור מלצרית ומצליחה לעמוד על הרגליים לאורך כל המשמרת במשך 8 שעות.
אני רוצה לראות אותך מחזיק 8 שעות מכיתה לכיתה כולל להיכן לכל כיתה אירגון מסודר של מה אתה הולך להעביר להם, חצוף. משווה לי ביכלל. |:

תנסה להיצמד לעובדות ידידי, לנסות לראות למה שובתים.
ותנסה לראות מה תשיג אם תעלה שכרם של המורים...
נראה לך שהמורה תשקיע את כל כולה במשך למעל 30 שנה ותרוויח בקושי 6 אלף לחודש?
מה היא מזכירה מחורבנת?

*מדובר גם על מורים ממין זכר.

HighA 02-11-07 00:19

צודק
ד.א, כמה מלצריות בנות 40 ראית??????????????????
עבודה במצלצרות היא כמו עבודה בלהיות שליח פיצה
זה לא מקצוע, זאת עבודה, להיות מורה זה מקצוע
זה דורש תואר, וזה דורש השקעה
יש תואר במלצרנות? בשליחות פיצה?
ומורה מוערכת עם וותק של 30 שנה, כן 6 אלף, אבל מורה שמשקיעה 25-20 שנה, זה כבר כמעט 5 אלף

Nisan 02-11-07 14:23

השביתה צריכה להסתיים!! נמאס כבר מהבית, הורסים לי את כל הבגרויות .. וזאת השנה הראשונה שלי י' .. לא מספיק אני בלחץ מהבגרויות האלה אז 21 יום כבר בלי חומר..
אני מבין שיש להם בעיה עם המשכורות אבל נמאס מהשביתה הזאת ..

satan 02-11-07 14:43

ציטוט:

נכתב במקור על ידי SIGHT (פרסם 574028)
מצד אחד אתה אומר משכורת שווה ומצד שני אתה אומר משכורת דינאמית ושונה לכל מורה :-/
וכמו שכבר אמרתי, אין אפשרות למדוד שכר מורה לפי הצלחתם של הילדים, אין אפשרות שמורה יצליח בכל התלמידים בכל הכיתות שלו זה לא עובד ככה, כל תלמיד פועל באופן שונה מתייחס למיקצוע מסוים באופן שונה.

אני מכניס לציטוט הזה גם את כל התאוריה שלך על ה"חופשות שלהם" חגים וכאלה.
קודם כל מורה עובד הרבה יותר מעובד רגיל שעובד משך יום ממוצע במשק. ואני מחשיב בזה את העבודה מהבית שלא כולל תשלום.

תתפלא מה שאתה רואה שהמורים מעבירים לזה זה לא מכף יד (ואם אצלך זה כן, אז אולי אצלך הבית ספר פגום) אתה יודע כמה זמן לוקח לבדוק מתכונות מבחנים בוא נאמר ל 90 ילד (3 כיתות בממוצע אם לכל מורה יש 3 כיתות לימוד שאין דבר כזה יש להם הרבה יותר)
בחנים?
לכתוב את המבחנים?
להכין את השיעור של מחר לכל הכיתות?
אם היית רואה מורה במשך הזמן היית רואה שמה שהוא עושה זה פי שמונה ממה שתפקידים אחרים עובדים במשך זמן העבודה ובמשך הזמן הזה בלבד!

ולגבי שנת שבתון, סתם שתדע מורה מקבל שנת שבתון אחת לשבע שנים.למה? כי עבודת הוראה דורשת אקסטרה זמן שעליו המורה לא מקבל תשלום, בנוסף לאופן העבודה ומול מי עובדים.

אני רוצה לראות אותך מחזיק 8 שעות מכיתה לכיתה כולל להיכן לכל כיתה אירגון מסודר של מה אתה הולך להעביר להם, חצוף. משווה לי ביכלל. |:

תנסה להיצמד לעובדות ידידי, לנסות לראות למה שובתים.
ותנסה לראות מה תשיג אם תעלה שכרם של המורים...
נראה לך שהמורה תשקיע את כל כולה במשך למעל 30 שנה ותרוויח בקושי 6 אלף לחודש?
מה היא מזכירה מחורבנת?

*מדובר גם על מורים ממין זכר.

אמרתי שווה מההקשר של "איזה בחורה שווה". |Rolleyes|

אני אפסיק להגיב פה כי אין טעם - אתה תשאר בשלך ואני בשלי.

והמורים לא מלמדים 8 שעות ביום...

yuvalfinkel 03-11-07 20:45

א בכלל לא
אמרו שגם בגלל שהביתה מורידים לנו חומר ככה שזה יואצ לגמרי טוב

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 20:00.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ