![]() |
"מאחורי הקלעים", כמה באמת מורה מרוויחה?
אחרי כל השביתות לאחרונה, קיבלתי מייל חדש.. ממורה למתמטיקה. אנא קראו את כל המייל ותחשבו אחרי זה כמה דקות עם עצמכם.
" כן, אני אחת מהמורות הצעירות הבודדות במערכת החינוך. אחרי תואר ראשון בהנדסת תוכנה בטכניון (בהצטיינות !) אחרי 4 שנים בהיי-טק שבהן הרווחתי מלא החלטתי שלא זה מה שאני רוצה לעשות בעולם הזה ובמדינה הזו והלכתי להיות מורה. והתחלתי ללמד בתיכון. רגיל. יכולתי ללמד בתיכון פרטי, שבו התנאים טובים, ומשלמים יותר, או בתי-ספר מיוחדים, ששם יש מקסימום 10 תלמידים בכיתה. אבל לא. אני ידעתי למה אני הולכת להיות מורה – כי אני סבלתי במערכת החינוך הרגילה, ושם רציתי לעשות את ההבדל. וידעתי שזה הולך להיות קשה, אבל זה כל-כך יותר קשה ממה שחשבתי. וידעתי שאני הולכת להרוויח מעט, אבל זה כל-כך פחות ממה שתיארתי לי. יצא לי במהלך חיי לעבוד בעבודות רבות, כולל ניקיון, מלצרות, מכירה, עבודה משרדית ועוד. וכמובן בפיתוח תוכנה. ואני אומרת את זה בלי להתבלבל: מקצוע ההוראה הוא אחד המקצועות הכי קשים שיש. זה מקצוע שדורש יכולות פיזיות, יכולת עמידה מול קהל, יכולת לעניין קהל (בני נוער !!!!) יכולת לשים לב לכמה שיותר תלמידים בו זמנית במהלך השיעור: מי מדבר, מי נרדם, מי יצא לשירותים ולא חזר, מי כבר פעם שניה לא מכין שיעורי בית, מי בא בלי תלבושת אחידה, ומי הטלפון שלו על השולחן, מי חולם ולא איתך, מי עצוב בצורה מדאיגה. ובתוך כל זה להעביר שיעור במתמטיקה לבגרות בזמן בלתי אפשרי של 45 דקות, אה, כן – וגם שהתלמידים יבינו. ולא להגיד שום דבר שעלול לפגוע, ולא לעשות אף טעות – כי 40 זוגות עיניים נשואות אליך, וכל טעות מיד נרשמת ב-40 מחברות, ולך תתקן את זה עכשיו. אני לא מכירה עוד עבודה שבכל רגע ורגע אתה נתון בפיקוח של 40 בני נוער, ומאחוריהם 80 הורים. ואיך שמסיימים שיעור, צריך לאסוף כוחות, אין זמן לשתות או לאכול, ישר לכיתה הבאה – והכל מהתחלה. אחרי 4 שעות לימוד שבהם הייתי כל דקה ודקה בריכוז ועירנות, אני ממוטטת. לגמרי. כמו שלא הייתי בשום עבודה אחרת. ואז יש ישיבת צוות (לא משלמים על זה, זה כלול בשכר), וישיבת מורים ואסיפת הורים, וצריך לבדוק מבחנים, ולהקליד ציונים ולהכין את השיעור למחר, אולי להכין דף עבודה ולתת לשכפול, וצריך להתקשר למחנך של התלמיד שהפך כיסא, ולהורים של התלמידה שכבר פעם שלישית לא הכינה שיעורי בית. ועל שום דבר אין תשלום נוסף. הכל כלול בשכר. אחד מרגעי המשבר של מורים חדשים, הוא תלוש המשכורת הראשון, שאותו הם מקבלים לאחר החודש הכי קשה בחייהם. החלטתי לשתף את זה אתכם, שכן אין כמו מראה עיניים (קובץ מצורף) וזה לא עוזר שמקבלים שכר גם בחופשים. גם בחישוב שנתי – זה מעט מאוד. אין הרבה אנשים שמוכנים להיות מורים. כדי להיות מורה טוב צריך להיות אדם עם יכולות בלתי רגילות. אבל מנסים, ומתאמצים. כי אוהבים. אוהבים את הנוער ואוהבים את המקצוע המהמם הזה, שאין כמוהו. רק אהבה גדולה יכולה לגרום למורה להמשיך בעבודתו למרות התנאים הבלתי אפשריים והבלתי הגיוניים. הרבה מאוד אנשים שהולכים להיות מורים, מתוך מחשבה שזו עבודה נוחה, פורשים אחרי שנה או שנתיים או מפוטרים (כן, מפוטרים). ולמורה שכן מצליח להתנהל בין 6 כיתות ו-240 תלמידים, יש יכולות בלתי מבוטלות - תהיו בטוחים בכך - ויש הרבה דברים אחרים שהוא יכול לעשות, עבור יותר כסף ואפילו פחות שעות. והמאבק הזה הוא לא על כסף – אחרת זה היה נפתר כבר לפני 3 שבועות. המאבק הוא על כך שיהיה חינוך טוב לכל, ולא שמשפחות עמידות ישלחו את ילדיהם לבתי ספר פרטיים, וכך ינתקו את עצמם מהמצב. המאבק הוא על כך שמורה יוכל להגיע לעבודה בראש שקט, ולהביא לידי ביטוי את היכולות והכישורים שלו, ולא רק לשרוד את היום, ולהתרוצץ בין 3 עבודות שונות. המאבק הוא על שמקצוע ההוראה יהיה מקצוע מכבד ומעורר גאווה, כפי שראוי שיהיה. המאבק הוא על כך שתלמיד בבית ספר לא יהיה אחד מ-40, ושהמורים יצליחו להגיע לכל תלמיד ולאפשר לו להתבטא ולהתפתח בשנים החשובות כל-כך של גיל העשרה. המאבק הוא על האופן שיראה החינוך בארץ, על האופן שתראה הארץ. וידעתי שזה הולך להיות קשה, אבל זה כל-כך יותר קשה ממה שחשבתי. אבל אני לא נשברת. תודה שקראתם, ובבקשה תעבירו למי שאתם יודעים שהוא לא מכיר מורים ולא בקיא במאבק המורים, ורק ניזון מהתקשורת. איריס . תמונת השכר: http://img206.imageshack.us/img206/149/99130410xg9.gif " אחרי שקראתם את זה, תראו עד לאיזו רמה הגיע מצב החינוך כיום בארץ, פשוט עצוב. (יש אישור מדניאל - Telecart לנושא זה) |
נתחיל מזה שיש פה חרטות ואחת מהם היא ש-80% מהמורים אם בגרות נמוכה ולמדו באוניברסיטה (אם כל אחד לומד זה לא אומר שהוא אנשטין)
והם בוא נגיד הלא הכי טובים שהיו בבתי ספר ובאונבירסיטאות.. ממ.. בקשר למשכורת זה הם בחרו במקצוע הזה הם ידעו לפני המון זמן שהמשכורת היא לא כזאת גבוהה ויכלו להגיע למקומות אחרים ..זה לא אומר שאם הם למדו הם חייבים להיות במערכת חינוך/כל מערכת הקושרה לנושא שהם למדו.. אז שלא יבכו שיש משכורת נמוכה אף אחד לא ביקש שיהיו מורים. |
ציטוט:
אם כל אחד היה חושב כמוך..המצב במדינה הזאת היה יותר גרוע מעכשיו....ועכשיו הוא בגלל ש....יש יותר מדי אנשים שחושבים כמוך...למזלנו..לא כולם. אף אחד לא ביקש שיהיו מורים? בקיצור אתה אומר שכדאי למורים לא להיות מורים..ושאתה לא תקבל חינוך->לא תקבל תעודת בגרות->אולי תהיה מנקה רחובות. עריכה: ואני יוסיף...אין הרבה מורים שהולכים להיות מורים בשביל השכר...אבל תסכים איתי..שהם צריכים גם להתקיים..גם להם יש ילדים, גם להם יש מכונית וחשבון חשמל לשלם!...החינוך הוא הבסיס לכל חברה..אל תשכח את זה לעולם. לך תגיד את מה שאמרת עכשיו להורים שלך..תראה איך הם יגיבו...התגובה שלך יותר נמוכה משל ילד בכיתה ג' ששונא בית ספר. |
ציטוט:
אם לא מורה אחד יש מורה שני שירצה כל מי שבא ללמד ידע מראש על מה הוא הולך .. זה רק מורה אחד וזה לא אומר שכל המערכת נראת כך. אני יגיד לך סוד קטן ,יש לי מורה בבית ספר שהיא ספרה בעצמה (אף אחד לא ביקש ממנה) שהיא מקבל 8 אלף והיא בקושי מלמדת 6 שנים.. אז?גם היא בוכה שזה קצת 8 אלף ממש קצת וכאילו שהיא מלמדת מי 8 בבוקר עד 12 בלילה.. בקושי יש לה איזה נראה לי 60 שעות (לא יודע אם זה 60 שעות אבל אני לא בטוח בזה) אז גם ה-8 אלף היא בוכה.. ויש מיליון ואחת מורות שבוכות גם אם תתן להם 20 אלף יגידו שהם רוצות עוד.. אז שיעבדו יותר יקבלו יותר .. ואני נשאר כרגיל אם הדעה שלי ! |
כשרואים את רמת המורים היום (ברור שלא כולם) אז המשכורת אפילו מופרזות.
אולי אחרי השביתה בתקווה שהמשכורות יעלו אז יבואו מורים איכותיים. |
כנראה לא הבנתם עדיין את הקטע אני רואה...
"המשכורת מופרזת",קיבינימאט תסתכלו מה המשכורת? היא לא עוברת את המינימום. כיום אני (אפילו עוד לא סיימתי בית ספר) אלך לעבוד באיזשהו מפעל אני אקבל יותר מהמשכורת שהם מקבלים (ללא תואר ואפילו ללא תעודת בגרות _עדיין_). בזכות המורים האלה אתה לפחות מקבל קצת חוכמה כלשהי, קצת ידע לגבי החיים שלך. הם עוד רוצים ללמד אותך ואתה יורק להם בפנים, בשביל מה הם צריכים את כל החרא הזה שהם מקבלים? ולפי הפתרון שלך (Ori-G), בוא נבטל את הדבר הזה שנקרא בית ספר נכון? הרי במילא אנחנו יכולים ללכת עכשיו למפעל כלשהו, לעבוד תמורת מינימום ויהיה לנו שכר מקסימלי של 4,000.. מרגש! המורים מקבלים גרושים שלא לדבר על כל דברים שאיריס (הזאת למעלה) ציינה: ציטוט:
|
ציטוט:
המצב גרוע, אבל לא עד כדי כך כמו שהיא (המורה) מראה את זה. |
ציטוט:
|
נו ו.. המורות רוצות לקבל יותר ממקצועות אחרים? שילכו לעבוד בבית חולים יראו מזו עבודה קשה. המורות שרוצות לקבל כמו אחיות שעובדות אותו מספר שעות רק שהאחיות עובדות בלילה כנראה לא מבינות שעובדים בשביל כסף. כנראה חשבו שיהיה להן קל בהוראה..
בקשר למורה הזאת - מורה חדשה, עובדת חודש אחד בלבד, אין לה ילדים יכולה למצוא עבודה מ3 עד 7. למי שמעלי - בשביל כסף צריך לקרוע את התחת, בשביל פרנסה צריך לעבוד. ואני תומך במאבק, אבל הם מגזימים. |
ציטוט:
|
ציטוט:
כשיש יותר מידי כוח עבודה ומעט משרות השכר יורד. אם אנשים יפסקו ללכת ללמוד הוראה עוד כמה שנים או עשרות שנים יהיה מחסור במורים. ואזי יהיה מחסור בכוח אדם, יהיה למורים כוח להתמקח על השכר. כרגע יש יותר מידי מורים, אישית אני מכיר כעשרה מורים שלא עובדים בתחום פשוט כי לא מוצאים בזה עבודה. אז... שלא יעבדו עלייכם, הם כרתו את הענף עלייו הם יושבים, בדיוק כמו שהצעירים כאן כורתים לכולנו את הענף. |
עם רמת החינוך של המורים אין פלא שזה המשכורת שהם מקבלים ואני לא מדבר עליה שהיא איזה עובדת היי-טק לשעבר.
אני מדבר על מורים שהם "אוכלי חינם" לא חסר מורים שפשוט לא מלמדים בזמן שיעורים. לדעתי אם מעלים את המשכורות אז צריך לבדוק אילו מורים מביאים תוצאות טובות ואלו שלא מביאים תוצאות טובות לטפל בהם בהתאם. אני חושב שהחינוך הוא הדבר הכי חשוב כי בעוד 40 שנה ברור לכם מי ינהל את המדינה ואנחנו צריכים שאותם אנשים שינהלו את המדינה בעוד 40 שנה (בין אם הם ראשי ממשלה\ראשי עיריה או מצביעים בקלפי) יהיו חכמים ולא בורים! אנחנו התלמידים לומדים רק 209 ימים בערך מתוך 365 ימים בשנה - מאיפה אתם חושבים שהמורים מקבלים כסף על כל שאר ימות השנה? (156 ימים בערך - כמעט חצי שנה!! 182 ימים זה חצי שנה) |
אם ככה המצב באמת, המצב עלוב מאוד.
אפילו לא 2000 ש"ח, אפילו לא שכר מינימום. |
דודה שלי מורה חדשה בתיכון רגיל.
היא מרוויחה הרבה יותר ממה שכתוב בעיתונים. |
ציטוט:
זה סתם שטויות במיץ עגבניות מי שרוצה יותר כסף עובד יותר ותסלחו לי קורע את התחת. אין דבר כזה כסף קל.. הם רצו להיות מורים שיסבלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ואני יגיד מיליון פעם את זה! |
ציטוט:
|
ציטוט:
דבר שני למה שיסבלו? אתה רוצה לעבוד כל החיים שלך? תסבול!(לא באמת התכוונתי לזה) ככה זה נשמע מה שאתה אומר... בו נגיד ככה לכל הפורום פה בערך יש תפיסה לא נכונה של הכסף בכלל לכל העולם זה ככה |: כולם לא מבינים שיש שני מושגים שונים מושג אחד זה להרוויח כסף מושג שני זה לעבוד זה שני דברים שונים והם ממש ממש ממש אבל ממש לא קרובים או קשורים או כל דבר אחר אין בינייהם בכלל קשר בכדי להרוויח כסף לא צריך לעבוד... אני באמת חושב שערך 80% מהעולם יש להם תפיסה לא נכונה על כסף ועוד 10% התפיסה שלהם חלקית ככה שרק 10% מבינים באמת מעולה.. אני לא אומר שהתפיסה שלי היא מעולה התפיסה שלי היא בינונית ואני עוד לומד על זה... בקשר למורה הזאת אני חושב שהיא צודקת בהחלט גם כל השביתה הזאת צודקת אבל קצת מוזר שהם התעוררו רק עכשיו ככה בלי סיבה פתאום בכל זאת עדיף מאוחר מאשר אף פעם... אולי לכל מורה כמו שאתם אומרים יש משכורת שונה למשל אחד אמר דודה שלו מקבלת יותר ולפי התמונה באשכול הזה המורה פה מקבלת ממש קצת אז בסדר כל אחד מקבל משהו שונה אבל העבודה אותו הדבר אין הבדל בין המורים כמאט אבל המשכורת שונה :-/ טוב אני לא יגיד את כל מה שיש לי להגיד כי זה עלול לקחת את כל העמוד מרוב הגודל של זה חח |
עצוב שזה ניראה ככה החינוך בישראל..
ועוד יותר עצוב אלה שלא תומכים במאבק הזה אומרים שהוא לא מוצדק להיות מורה זה דבר קשה, זה הרבה השקעה גם מחוץ לשעות הלימודים ועוד הרבה |
לא יודע עד כמה אתם מתעניינים, אבל נושא השביתה העיקרי הוא מספר התלמידים בכיתה ומספר שעות הלימוד.. השכר זה חלק קטן מהשביתה.
|
רמת ההתבטאות פה רק מצדיקה את הסיבה לשביתה...
אתם שוכחים פה נקודה חשובה, המורים לא רק שובתים בגלל השכר, הם שובתים גם בשביל רפורמה חדשה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
כל הפרטים שהמורה הזאת נתנה הם מוגזמים ולא ממש אמינים. 90% מהמורים לא באים ללמד, הם באים רק להעביר מהר את הזמן של השיעור. בוא לא נשכח שהם עובדים מקסימום 6 שעות ביום וזה בהגזמה, יום חופשי אחד הם מקבלים ועוד כל מיני הטבות. בקשר למבחנים של מורה למתמטיקה, כמו שאתם יודעים מתמטיקה זה לא היסטוריה, בודקים מספרים, נכון\לא נכון וזהו (בשנה יש רק 4 מבחנים!). |
זה לא משנה בשביל מה המורים באים לבית הספר, העיקר שהם שובתים גם בשביל הרפורמה.
וחוץ מזה, כשהתפקיד הזה יהיה משתלם יותר, גם יבואו מורים איכותיים יותר, ואז יעלו את הרף של הקבלה להיות מורה, ויהיו מורים טובים יותר. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ומזה "מת' זה לא היסטוריה"..המורה בודק (לפחות כל המורי מת' בבית ספר שלי) את הדרך, מסמנים את הטעות...לא "נכון/לא נכון"..וחוץ מזה..אתה מדבר על מקצוע אחד בעוד שיש עוד הרבה מקצועות בבית ספר. וכמו שכתבו לך. זה 4 מבחנים לכיתה...או נגיד..לשכבה...תכפיל את זה..ומה עם בחנים? מה עם הכנת תוכנית למידה לשיעור? תפסיק לבלבל שטויות...אם לא היה לך כתוב פרופיל בגיל..הייתי מניח שאתה אולי בן 13 שרק נכנס לחטיבה. מקסימום 6 שעות ביום?....אני לומד 8..ואני רואה מורים שמגיעים לפני לבי"ס וחוזרים עוד אחריי (ישיבות צוות וכו') |
כאילו חסרים דיונים כאלו...
כל פעם קופצים כמה ילדים בני 13 שקצת "קשה" להם בלימודים וחושבים שהמורים סתם שובתים. זורקים לך מילים של ילדים בכיתה ב' "הם בחרו להיות מורים, שיסבלו!!" כאילו זה חכם שכל אדם משכיל יתחרק מההוראה כדאי שהילדים שלך ואתה תיהיו בורים חסרי חיים עניים ועלובים, לא מאושרים שחיים סבל על גבי סבל ואם זה הדעה שלך אז זה הדעה שלי. כולנו יודעים שלא יצא כלום מהדיון הזה, ביזבוז זמן...כמו העשר דיונים הקודמים. |
הרגע חזרתי מפגישה בבית הספר שבה המחנך סיפר על הצד שלו במאבק ובא להסביר מה באמת קורה:
קודם כל, אותו מחנך הוא בן 30 בערך, בעל תואר שני במכניקה ואווירודינאוטיקה (או איך שלא רושמים) והוא עבד מספר שנים כמהנדס בחברה וקיבל משכורת מכובדת מאוד.. הוא החליט שהמטרה שלו היא להשפיע על המדינה ולחנך את הדור הבא לכן הוא ויתר על המשרה הטובה ועל המשכורת השמנה לטובת משכורת עלובה של 3500 ש"ח ברוטו, אבל בגלל שהוא באמת מאמין בחינוך - הוא נותן שיעורים פרטיים, מעביר חוגים וכו' ומצליח לגרד עוד 3500 ברוטו נוספים.. לאט לאט הוא נכנס למאבק (שבהתחלה הוא התנגד לו מאוד בגלל שהוא לא מאמין בשביתות) וככל שהוא חשב על זה יותר, הוא לא מצליח לעשות את מה שהוא באמת רוצה - לחנך. עם הכמות שעות שיש לו הוא מסוגל לדחוף טיפה חומר לבגרות וזהו, אין לו זמן בשביל באמת לחנך.. אני יודע שחלק גדול מהמורים עובדים כמורים בגלל שאין להם הרבה אלטרנטיביות והם לא באמת משקיעים בתלמידים ובשיעור. אבל יש גם מורים אחרים, שיש להם הרבה אלטרנטיביות אבל הם בחרו במקצוע הזה בגלל אידיאולוגיה.. כל מי שאומר שזה בעיה שלו בגלל שהוא בחר במקצוע הזה והוא ידע שזה השכר - אתה צודק, הוא ידע שזה השכר ולמרות זאת הוא בחר להיות מורה ולחנך וטוב שיש אנשים כמוהו שלא עובדים רק בשביל כסף אלא גם בשביל ההנאה, הסיפוק והתרומה. על מה המאבק בכלל? שעות לימוד: במהלך השנים האחרונות קוצצו 120 אלף שעות - משרד האוצר מוכן להחזיר 7 אלף שעות. שכר: כרגע בממוצע 30% מהשכר זה הטבות ו 70% זה המשכורת עצמה - משרד האוצר מוכן לתת 30% העלאה בשכר, אבל ביטול ההטבות, כלומר - כלום. תלמידים בכיתה: כרגע יש מגבלה של 40 תלמידים בכיתה - משרד האוצר לא מוכן לדבר על זה בכלל!! החלק הכי פחות משמעותי במאבק הוא השכר, אם משרד האוצר יסכים להוריד את התלמידים בכיתה ולהוסיף שעות לימוד המורים יסכימו, לא מדובר פה על משכורת אלא על רפורמה בחינוך! |
לכל מי שהגיב פה-אולי רן ארז וחבריו מהארגון שובתים על חינוך איכוי ועם זה אני מסכים ב100% אבל המורה הפשוט שבאמת שובת עושה את זה רק בשביל הכסף ולא בשביל שום אידאלים
חוץ מזה תחשבו את כל החופשים האלה שהם מקבלים עליהם משכורת ותבינו...לא כל מורה מקבל שכר עלוב כזה כמו במכתב שהראיתם |
ציטוט:
המחנך של מוכן ורוצה להישאר כל יום עד 6 בערב וגם לעבוד בחופשים תמורת תוספת שכר. אני מסכים שיש הרבה מורים שאכפת להם רק מהשכר. מורה עם תואר שני במכניקה שיכל לעבוד בכל חברת הייטק ולהרוויח פי 4 לפחות, אז איזה מורים מקבלים יותר?.. |
המורים צודקים 100000%.. רק חבל שהממשלה שלנו לא רואים את זה.
שכר עלוב! וכתוצאה מזה אין אחד שאני מכיר שרוצה ללכת להוראה, ובצדק! צריך רפורמה רצינית ולא נראה לי שבשנים הקרובות עם ה"מנהיגים" שלנו זה יקרה. |
ממש עצוב,
הממשלה הזו מוכיחה את הטיפשות שלה יותר ויותר(מיום ליום). אני מרוויח פי 2 מהאישה הזו בחודש(בן 16),בלי להתאמץ יותר מידי. הממשלה חייבת לדאוג למורים,המדינה הזו לא יכולה להמשיך להתנהל ככה. |
כל הדיון כולו מתבסס על המייל ההזוי שאני בספק אם אמיתי לכן לא אגיב בנושא מאבק המורים אלא רק בנושא המייל:
כתוב בתלוש למעלה משכורת של מורה עם תואר במדעי המחשב (עזבו את זה שבמייל כתוב הנדסת תוכנה שזה לא אותו תואר), אבל ממש מוזר שמישהו יזכיר שזה תלוש של אדם בעל תואר כזה כשהוא לא עובד במקצוע. אני לא הבנתי את עצמי אז אסביר: זה כמו שיהיה לי תואר ברפואה אבל אני אעבוד כשליח וכאשר ארצה לצאת למאבק להעלאת המשכורת שלי ארשום על התלוש ואפיץ: זוהי משכורתו של אדם בעל תואר ברפואה (7 שנים) + התמחות (4 שנים נראה לי). כתוב במייל שהיא ידעה שהיא הולכת להרוויח מעט אבל לא כזה מעט. מוזר, אתם לא חושבים כך? לדעתי היא ידעה בדיוק כמה היא תרוויח כי חתמה על הסכם שכר לפני כניסתה למקצוע - ככה שתלונות לא יכולות להיות לה על זה שהיא חשבה שהיא תרוויח יותר (היא מרוויחה בדיוק כמו שכתוב בהסכם עליו חתמה). ציטוט:
הוראה אחת המקצועות הקשים שיש? אני לא יודע איפה עבדת בניקיון, אך נסי להיכנס לנעליהם של מנקי העירייה - מסכנים קשי יום שעובדים בשעות הבוקר המוקדמות בעבודה משפילה (כן משפילה, תגידו מה שתגידו) מול כל העולם ואחותו. וזו רק דוגמא אחת. אני חושב שלמזייף המייל יש עוד מה ללמוד על החיים לפני שהוא ממציא פרטים. ציטוט:
שהתלמידים יבינו? כנראה בשביל המורים זה החלק הקשה כי אחוז ההצלחה בבגרויות ממש נמוך משנה לשנה (בואו נאשים רק את הנוער, המורים בכלל לא אשמים). ולכל אלה שיגידו שיש ככה וככה וזכאות לתעודת בגרות: בשבילי בגרות עם ממוצע 80 היא לא הצלחה התכוונתי שהציונים יורדים לא רק לזה שאנשים נכשלים. ציטוט:
שוב אני אומר, הגבתי רק למייל ולא למאבק המורים הכללי, אך בכל זאת אתן את דעתי הכללית: מורה ממוצע עובד 4-5 שעות ביום? (אם באמת מחשבים ממוצע אולי פחות) מה לעשות, באף מקום כמעט לא נותנים שכר על מה שאתה עושה מחוץ לשעות העבודה. לא למנכ"ל, לא לרופא, לא לקצין, לא מנהל החשבונות ולא לאף אדם אחר. נניח שבאמת הם מלמדים בממוצע 4 שעות ביום (אם מסכימים אם זה שאף אחד לא מקבל כסף על מה שהוא עושה מחוץ לשעות העבודה). יש יום חופשי ובימינו ברבים מהתיכונים לא מלמדים ביום שישי. מזה אומר? 4 שעות * 4 ימים * 4 שבועות. 64 שעות בחודש. אני רק יכול להגיד לכם שאבא שלי שבמקצועו רופא ובמשכורתו הבסיסית (בלי עבודות נוספות) לא מרוויח הרבה יותר ממורה תיכון ממוצע היה חולם על עבודה כזו (הוא עובד 6 ימים בשבוע ובדר"כ ב4 וחצי ימים עובד מספר שעות שמורה עובד בחודש...וכמה עבודה יש לו בבית מחוץ לשעות העבודה? בואו נגיד שבממוצע הוא יושן 4 שעות בלילה) |
ציטוט:
4 מבחנים לכיתה? אני לא יודע איפה אתה לומד אבל לכל שכבה יש קבוצה אחת של תלמידים (לפי הרמה - יח"ל), זאת אומרת, 3 שכבות בתיכון - חישוב פושט - 12 מבחנים בשנה!!! ^(בקשר להודעה של A.M.F) אם המורים היו כאלה טובים אז השביתה הייתה קצת מוצדקת וזה מתבטא בכמה דברים כמו: לפי החוק, מורים צריכים להחזיר מבחנים תוך שבועיים ולא יותר, הרבה זמן לא קיבלתי מבחן תוך שבועיים. אם נלך לפי החוקים אז המורים מפרים די הרבה חוקים דומים שהם כמובן לטובת התלמידים אבל הם עושים למורים טיפה חיים קשים כי כל החופשות לא מספיקות. שמורה רואה תלמיד מתקשה הוא לא ינסה לעזור לו, הוא יפנה אותו לחבר אחר, הרי אותו מורה עובד קשה ואין לו זמן. לא נשכח את המורים שמשפילים\מעליבים מול כל הכיתה את אותו תלמיד "מסכן" שעשה טעות קטנה ולעומת זאת, אם זה היה הפוך אז התלמיד היה נענש כאילו רצח. המורים מנצלים את המעמד שלהם מול התלמיד בלא מעט פעמים. ויש עוד הרבה דברים שלא עולים לי לראש. אין ספק שיש מורים שמשכורת גבוהה מגיעה להם כי הם נותנים את הנשמה בשביל התלמידים כדי שיצליחו אבל אחוז המורים האלה הוא כל כך נמוך. תמשיכו להיות כאלה תמימים ולהאמין למייל הזה שכולו זיוף אחד גדול. |
ציטוט:
וכל זה רק על הבדיקת מבחנים, בבית, בחינם, בלי כסף, כלול בשכר. בשעות כמה זה יוצא? 240 שעות של בדיקת מבחנים בבית, בשעות אחר הצהריים, כשכבר חוזרים מהלימודים סחוטים, או שעושים את זה באחר הצהריים של שבת, או שעושים את זה ב-12 בלילה, אבל הם צריכים לעשות את זה. ותחשוב שזה רק הבדיקת מבחנים... |
ציטוט:
2. מאיפה הגעת לנתון שלוקח חצי שעה לבדוק מבחן במתמטיקה? אצלנו חלק מהמורים היו בודקים לך במקום אחרי שעשית את המבחן והיה לוקח בדיוק 5 דקות... 3. יש מורים שלא מלמדים יותר מכיתה בשכבה. כל המשוואה שעשית פה דפוקה מהיסוד כי הוספת נתונים שלא נכונים לכל מורה ואין דרך לדעת אפילו אם לרובם... |
ציטוט:
ציטוט:
כנ"ל לגבי סעיף מספר 3 - אני מדבר על הכלל. תנסה לחשוב רגע בגדול, אל תשווה דברים רק לבית ספר שלך, יש עוד מלא מלא בתי ספר עם מלא תלמידים בכיתה, מלא מבחנים מלא בדיקות, מלא מערכי שיעור.. בקיצור לא חסר ואצלי אגב, יש 44 תלמידים בכיתה. ואל תקרא למשוואות שלי דפוקות מהיסוד. |
אתם לא מבינים
אתם אומרים אם המורים רוצים לקבל יותר שילכו לעבוד במשהו אחר תחשבו מה יהייה לילדים שלכם! להיות מורה זה יחשב כמו להיות סתם עובד פשוט בכל מקום והילדים שלכם יקבלו את החינוך הכי גרוע שיש! כשהשכר יעלה יבואו יותר ויותר אנשים איכותיים שרוצים ואוהבים ללמד ולתת חינוך כמו שצריך ולא כל הזבל שלא היה להם מקצוע אז למדו טיפה ובואו להיות מורים! המורה שלי ללשון היא דוקטור ללשון היא מלמדת גם את הכיתה שלי וגם באוניברסיטה היא מהדור הישן (זקנה טיפה) ולא איכפת לה מכלום היא כל כך רוצה שתצליח שהיא נותנת לך הכל! ונותנת באמת מהלב והיא המורה היחידה שככה (אצלי לפחות) האחרות מתיחסות לזה כאלה עוד סתם חומר ועוד סתם דבר וזה בגלל השכר הם לא מוכנות להשקיע בשביל כזה שכר תחשבו שוב אם אתם מעדיפים שיוסיפו בשכר ויבואו מורים מקצועיים למענכם ולמען עתיד ילדיכם או שאתם מעדיפים שהילדים שלכם ילמדו עם איזה איציק אחד שלפני שהוא היה מורה הוא היה מנקה רחובות |
אם נעזוב לרגע את המורה הספיציפית הזאת, והתלוש שלה.
כל אותם המגיבים שרשמו שהמורים ידעו למה הם הלכו, ויכלו לא ללכת לזה, אז כן, זה נכון, לכן הרבה אנשים עם נתונים טובים בוחרים ללכת למקצועות יותר נחשבים, אבל אז, מי יחנך את הילדים שלי ושלכם בעוד כמה שנים? כל אותם האנשים שלא הצליחו להתקבל לשום מקום חוץ מלהוראה? ועוד קמצוץ אנשים שהאדיאולוגיה חשובה להם (אבל הם כל כך מעט)? אני בן 22 עכשיו, בצבא עסקתי בהדרכה, וזה באמת כייף, ואתה רואה כיצד אתה משפיע, חשבתי הרבה אם ללכת למשהוא של הדרכה\הוראה, זה חשוב לי להשפיע ולשנות, אבל עם כל הכבוד, אי אפשר למרוח אדיאלים על לחם. ולכן אני שנה א' בהנדסת תוכנה. אני מקווה שהמורים לא יוותרו על המאבק שלהם, מורה שטוב לו גם יקרין את זה החוצה, תנאים טובים למורים יעלו את דרישות הסף מהמורים ואנשים יותר איכותיים יגיעו למערכת החינוך. חינוך טוב יותר-> אנשים טובים יותר-> פחות אלימות-> פחות תאונות דרכים. |
ציטוט:
ציטוט:
אולי אם עד אז יפטרו 80% מהמורים שיש היום ויחליפו אותם במורים טובים המצב ישתנה. עד אז אין כמו מסגת אקסטרנית. ציטוט:
|
ציטוט:
תחשוב שאותו אחד ילמד את הילדים שלך |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 18:37. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ